Το Spotify HiFi σύντομα κοντά μας

Reaction score
9.333
Άποψη, αλλά δεν θέλει και πολύ διερεύνηση.

Μείωση προσωπικού σημαίνει μειωμένα έσοδα. Αλλά 17% μείωση προσωπικού σημαίνει πως πρέπει να μαζευτεί πολύ. Οπότε τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά.

Ο άμεσος ανταγωνιστής είναι το Apple Music. To Spotify προσφέρει δικάναλη "πχοιότητα CD" με $15 το μήνα, ενώ το Apple Music στα $11 το μήνα σου δίνει High Res Audio & Dolby Atmos.
Δεν νομίζω πως έχει να κάνει με την Apple.

,, Ο αριθμός των χρηστών που πληρώνουν αυξήθηκε πρόσφατα κατά 16 τοις εκατό σε 226 εκατομμύρια άτομα. Από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, η σουηδική εταιρεία κατέγραψε κέρδη 32 εκατ. ευρώ. Πέρυσι το ίδιο διάστημα σημειώθηκε ζημιά 228 εκατ. ευρώ.,,

Battle-music-platforms-graph-1-de-1068x1307.png

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.042
Δεν νομίζω πως έχει να κάνει με την Apple.

,, Ο αριθμός των χρηστών που πληρώνουν αυξήθηκε πρόσφατα κατά 16 τοις εκατό σε 226 εκατομμύρια άτομα. Από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, η σουηδική εταιρεία κατέγραψε κέρδη 32 εκατ. ευρώ. Πέρυσι το ίδιο διάστημα σημειώθηκε ζημιά 228 εκατ. ευρώ.,,

View attachment 314465
Η μείωση προσωπικού και μάλιστα σχεδόν κατά 1/5 δείχνει οικονομικά προβλήματα. Τα στατιστικά δεν μου λένε τίποτα. Πόσο μάλλον αν ένα μεγάλο μέρος είναι με τα "οικογενειακά προγράμματα" των ελάχιστων ευρώ το χρόνο.

Δεν διώχνεις τόσο προσωπικό όταν πας καλά, ή έστω σταθερά.

Last edited:

Reaction score
168
Η μείωση προσωπικού και μάλιστα σχεδόν κατά 1/5 δείχνει οικονομικά προβλήματα. Τα στατιστικά δεν μου λένε τίποτα. Πόσο μάλλον αν ένα μεγάλο μέρος είναι με τα "οικογενειακά προγράμματα" των ελάχιστων ευρώ το χρόνο.

Δεν διώχνεις τόσο προσωπικό όταν πας καλά, ή έστω σταθερά.
Το Spotify ποτέ δεν ήταν κερδοφόρο. Είχε στρατηγική να αυξάνει τους χρήστες προσδοκώντας σε μελλοντική κερδοφορία. Οι επενδυτές πλέον έχουν απαιτήσει να μπει σε κερδοφορία, οπότε και προσπαθεί να μαζέψει τα οικονομικά του. Επιπλέον, όπως πολλές εταιρείες τεχνολογίας κατά την περίοδο της πανδημίας αύξησε πολύ το προσωπικό του (κάτι που δεν μπαίνει στις ειδήσεις) αλλά η αύξηση της ζήτησης δεν διατηρήθηκε στην μετά πανδημίας εποχή.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.708
Μείωση προσωπικού σημαίνει μειωμένα έσοδα.
Η μείωση προσωπικού και μάλιστα σχεδόν κατά 1/5 δείχνει οικονομικά προβλήματα.
Μιλάς με μεγάλη σιγουριά για πράγματα που (απ' ότι φαίνεται) δεν γνωρίζεις καθόλου καλά.

Μείωση προσωπικού ΔΕΝ σημαίνει μειωμένα έσοδα, νομίζω αυτό ξεκαθαρίστηκε από το ποστ του @N.K.

Μείωση προσωπικού επίσης ΔΕΝ σημαίνει (απαραίτητα) οικονομικά προβλήματα.

Όλες οι startups ξεκινούν με βασικό στόχο τη μεγαλύτερη και γρηγορότερη ανάπτυξη χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη βάση στην κερδοφορία. Όταν μια startup φτάσει σε σημείο ωριμότητας (όπου είτε η αύξηση των χρηστών πλατιάζει, είτε δεν απειλείται η θέση της ως market leader, είτε δεν φαίνεται να έχει οικονομικό νόημα η περαιτέρω επένδυση) τότε αρχίζει η δεύτερη φάση, αυτή που η κερδοφορία μπαίνει σε μεγαλύτερη προτεραιότητα.

Δεν είναι καθόλου σπάνιο οι εταιρείες σε αυτό το στάδιο να προχωράνε σε οριζόντιες μειώσεις προσωπικού για να κόψουν το "περιττό λίπος" που μαζεύτηκε κατά την πρώτη φάση της "ανεξέλεγκτης" ανάπτυξης.

Αν σε αυτό προσθέσεις και τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας όπως σωστά είπε ο @Auslaender, δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω.

Υ.Γ. Τα παραπάνω φυσικά δεν σημαίνουν πως το Spotify πάει καλά και δεν απειλείται από την Apple ή οποιονδήποτε άλλο. Δεν έχω επαρκή στοιχεία για να υποστηρίξω κάτι τέτοιο, αλλά σίγουρα η μείωση προσωπικού δεν σημαίνει και το αντίθετο.

Υ.Γ.2 Κρατήστε επίσης και το γεγονός ότι οι 1.500 απολύσεις αντίστοιχουν στο 17% του ανθρώπινου δυναμικού, που σημαίνει πως το Spotify είχε σχεδόν 9.000 υπαλλήλους!

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.042
Μιλάς με μεγάλη σιγουριά για πράγματα που (απ' ότι φαίνεται) δεν γνωρίζεις καθόλου καλά.

Μείωση προσωπικού ΔΕΝ σημαίνει μειωμένα έσοδα, νομίζω αυτό ξεκαθαρίστηκε από το ποστ του @N.K.

Μείωση προσωπικού επίσης ΔΕΝ σημαίνει (απαραίτητα) οικονομικά προβλήματα.

Όλες οι startups ξεκινούν με βασικό στόχο τη μεγαλύτερη και γρηγορότερη ανάπτυξη χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη βάση στην κερδοφορία. Όταν μια startup φτάσει σε σημείο ωριμότητας (όπου είτε η αύξηση των χρηστών πλατιάζει, είτε δεν απειλείται η θέση της ως market leader, είτε δεν φαίνεται να έχει οικονομικό νόημα η περαιτέρω επένδυση) τότε αρχίζει η δεύτερη φάση, αυτή που η κερδοφορία μπαίνει σε μεγαλύτερη προτεραιότητα.

Δεν είναι καθόλου σπάνιο οι εταιρείες σε αυτό το στάδιο να προχωράνε σε οριζόντιες μειώσεις προσωπικού για να κόψουν το "περιττό λίπος" που μαζεύτηκε κατά την πρώτη φάση της "ανεξέλεγκτης" ανάπτυξης.

Αν σε αυτό προσθέσεις και τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας όπως σωστά είπε ο @Auslaender, δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω.

Υ.Γ. Τα παραπάνω φυσικά δεν σημαίνουν πως το Spotify πάει καλά και δεν απειλείται από την Apple ή οποιονδήποτε άλλο. Δεν έχω επαρκή στοιχεία για να υποστηρίξω κάτι τέτοιο, αλλά σίγουρα η μείωση προσωπικού δεν σημαίνει και το αντίθετο.

Υ.Γ.2 Κρατήστε επίσης και το γεγονός ότι οι 1.500 απολύσεις αντίστοιχουν στο 17% του ανθρώπινου δυναμικού, που σημαίνει πως το Spotify είχε σχεδόν 9.000 υπαλλήλους!
Αν το Spotify θεωρείται startup πάσο.
Να πούμε και το Facebook startup τότε, και την Google, γιατί όχι. :)

Καλημέρες :drinks:

Reaction score
500
To spotify θελει καμμια 10ετια να σβησει τις ζημιες του οποτε ποιος εχει προβλημα αφηστε το. Σαν βιβλιοθηκη δεν εχει σημαντικα μεγαλυτερη απο το amazon (το εχετε ξεχασει αυτο νομιζω ) αλλα ουτε και απο το tidal. Tωρα ο χρηστης που θελει καλη αναλυση δεν θα παει στο spotify οταν με πολυ λιγοτερα χρηματα εχεις 192/24 απο τους αλλους. Αλλο που δεν εχει το spotify ειναι το integration με πολλες εφαρμογες και οπου εκει χανεις το βασικο προτερημα του που ειναι οι προτασεις του. Το spotify μαλλον θα μεινει ως stand alone και εκει θα κτυπιεται με το amazon απ'οπου χανει σε ποιοτητα και τιμη.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.445
Εχμ...

"Έπεσε" το Spotify - Εκτός λειτουργίας σε όλο τον κόσμο

"Παγκόσμιο μπλακ άουτ στην πλατφόρμα του Spotify, καθώς χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν προβλήματα με την πρόσβαση στην υπηρεσία."
Τελικά ενα μόνο δεν πέφτει ποτε το φυσικό μέσο, εκτός και αν μας κόψουν το ρεύμα χαχαχα

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.682
To spotify θελει καμμια 10ετια να σβησει τις ζημιες του οποτε ποιος εχει προβλημα αφηστε το. Σαν βιβλιοθηκη δεν εχει σημαντικα μεγαλυτερη απο το amazon (το εχετε ξεχασει αυτο νομιζω ) αλλα ουτε και απο το tidal. Tωρα ο χρηστης που θελει καλη αναλυση δεν θα παει στο spotify οταν με πολυ λιγοτερα χρηματα εχεις 192/24 απο τους αλλους. Αλλο που δεν εχει το spotify ειναι το integration με πολλες εφαρμογες και οπου εκει χανεις το βασικο προτερημα του που ειναι οι προτασεις του. Το spotify μαλλον θα μεινει ως stand alone και εκει θα κτυπιεται με το amazon απ'οπου χανει σε ποιοτητα και τιμη.
Το καλό του spotify είναι το spotify connect (νομιζω έτσι το λέει) που δουλεύει παντού σε ότι παιζει spotify και όχι επιλεκτικά στις συσκευές (του tidal το αντιστοιχο πχ δε δουλευει παντού, πρέπει να το υποστηρίζει η συσκευή)

Τώρα αν είναι αυτό το feature ικανό να σε πάει στο spotify, είναι άλλο θέμα...

Reaction score
5.697
Το ξέρεις ότι το tidal είναι έτοιμο για κανόνι., Για αυτό έχει ρίξει τόσο τις τιμές, μπας και κρατήσει κανένα συν δρομητή. Η διαφορά απόδοσης, ακόμη και αυτή τη στιγμή των 320Kbps του Spotify premium, σχεδόν είναι δυσδιάκριτη (ακόμη και με τα υποτιθέμενα ελαχιστα 192/24!!). Πόσο μάλλον με την επερχόμενη CD quality του Spotify. Ο δε αλγόριθμος/ψαχτήρι του Spotify υπερέχει πολύ, τoυλάχιστον του Tidal. Το qobuz δεν ξέρω, έτσι και αλλιώς δεν παίζει επίσημα στην Ελλάδα.

Reaction score
500
Το ξέρεις ότι το tidal είναι έτοιμο για κανόνι., Για αυτό έχει ρίξει τόσο τις τιμές, μπας και κρατήσει κανένα συν δρομητή. Η διαφορά απόδοσης, ακόμη και αυτή τη στιγμή των 320Kbps του Spotify premium, σχεδόν είναι δυσδιάκριτη (ακόμη και με τα υποτιθέμενα ελαχιστα 192/24!!). Πόσο μάλλον με την επερχόμενη CD quality του Spotify. Ο δε αλγόριθμος/ψαχτήρι του Spotify υπερέχει πολύ, τoυλάχιστον του Tidal. Το qobuz δεν ξέρω, έτσι και αλλιώς δεν παίζει επίσημα στην Ελλάδα.
Δεν ξερω τα οικονομικ του Tidal και δεν με ενδιαφερουν αρκει που μου προσφερει την υπηρεσια που θελω σε χαμηλη τιμη. Οσον αφοτα την διαφορα ποιοτητας θα διαφωνησω για μενα ειναι η μερα με την νυχτα ευκολα και αμεσα αναγνωρισιμη. Οσο για το ψαχτηρι οταν χρησιμοποιω το connect μια χαρα ειναι οταν ειναι μεσω τριτων δεν ειναι καλο αλλα σε καθε περιπτωση δεν θα πληρωνα την διπλη συνδρομη για το ψαχτηρι και χαμηλοτερη ποιοτητα με τιποτα. Αν θελω να βρω κατι υπαρχει και το google

Reaction score
500
Το καλό του spotify είναι το spotify connect (νομιζω έτσι το λέει) που δουλεύει παντού σε ότι παιζει spotify και όχι επιλεκτικά στις συσκευές (του tidal το αντιστοιχο πχ δε δουλευει παντού, πρέπει να το υποστηρίζει η συσκευή)

Τώρα αν είναι αυτό το feature ικανό να σε πάει στο spotify, είναι άλλο θέμα...
Δεν νομιζω οτι ισχυει κατι τετοιο . Οπου δουλευει το spotify connect δουλευει και το Tidal connect. οσον αφορα τα διαφορα apps ολα υποστηριζουν tidal(αλλιως δεν εχουν τυχη) και δευτερευοντως spotify . Αυτο που εχει κανει επιτυχια το spotify και του εχει δωσει τεραστια βαση χρηστων ειναι το ΤΣΑΜΠΑ που παιζει ολη η πιτσιρικαρια . Ειναι τοσο απλο.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.708
Δεν νομιζω οτι ισχυει κατι τετοιο . Οπου δουλευει το spotify connect δουλευει και το Tidal connect.
Σε καμία περίπτωση.

Πρώτον, υπάρχουν πολλές συσκευές που υποστηρίζουν Spotify αλλά όχι Tidal, καθώς το Spotify είναι πολύ πιο διαδεδομένο. Όπως π.χ. ένα wifi ηχείο που αγόρασα πριν λίγο καιρό.

Δεύτερον, αυτό που (νομίζω ότι) εννοεί ο @wnet κατά βάση είναι σε "υπολογιστές". Π.χ. αν στήσεις ένα raspberry με volumio και παίζει Spotify, μπορείς να το χειρίζεσαι από το κινητό σου. Ενώ στο Tidal δεν ισχύει αυτό, δεν μπορείς να χειριστείς έναν software player που παίζει σε άλλη συσκευή όπως μπορείς στο Spotify.

Reaction score
500
Σε καμία περίπτωση.

Πρώτον, υπάρχουν πολλές συσκευές που υποστηρίζουν Spotify αλλά όχι Tidal, καθώς το Spotify είναι πολύ πιο διαδεδομένο. Όπως π.χ. ένα wifi ηχείο που αγόρασα πριν λίγο καιρό.

Δεύτερον, αυτό που (νομίζω ότι) εννοεί ο @wnet κατά βάση είναι σε "υπολογιστές". Π.χ. αν στήσεις ένα raspberry με volumio και παίζει Spotify, μπορείς να το χειρίζεσαι από το κινητό σου. Ενώ στο Tidal δεν ισχύει αυτό, δεν μπορείς να χειριστείς έναν software player που παίζει σε άλλη συσκευή όπως μπορείς στο Spotify.
Μια χαρα μπορεις και μαλιστα υπαρχουν πολυ καλοι players upnp, squeezelite , Audirvana και φυσικα το roon δεν καταλαβαινω τι θελετε να πειτε. Το target group του spotify προφανως ειναι τα ηχειακια ενω του tidal τα σοβαρα συστηματα αναπαραγωγης. Οπως ειπα η δυναμη του spotify ειναι στο τσαμπα και οι προτασεις απο εκει και μετα σε ποιοτητα χανει παντου

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.708
Αυτό που έγραψες ήταν "Οπου δουλευει το spotify connect δουλευει και το Tidal connect.".

Σου απάντησα ότι δεν ισχύει αυτό (π.χ. στο wifi ηχείο που αγόρασα πρόσφατα) και τώρα λες ότι ναι, γιατί "τα ηχειάκια" δεν είναι το target group του Tidal. Ωραία, συμφωνούμε λοιπόν και οι δύο ότι το Tidal ΔΕΝ δουλεύει όπου δουλεύει και το Spotify, απλά τυχαίνει εσένα να μην σε ενδιαφέρει. Ένα το κρατούμενο.

Δεύτερον, μου λες ότι μπορώ να εγκαταστήσω στο PC μου π.χ. το Audirvana, να ανοίξω στο κινητό μου το Tidal και να του πω να παίξει στο PC (όπως μπορώ με το Spotify);

Ή θα μου πεις πάλι "όχι, δεν γίνεται αυτό, αλλά γίνεται με έναν άλλον τρόπο (π.χ. να ανοίξω το app του Audirvana) που εμένα μου φαίνεται οκ";

Reaction score
500
Αυτό που έγραψες ήταν "Οπου δουλευει το spotify connect δουλευει και το Tidal connect.".

Σου απάντησα ότι δεν ισχύει αυτό (π.χ. στο wifi ηχείο που αγόρασα πρόσφατα) και τώρα λες ότι ναι, γιατί "τα ηχειάκια" δεν είναι το target group του Tidal. Ωραία, συμφωνούμε λοιπόν και οι δύο ότι το Tidal ΔΕΝ δουλεύει όπου δουλεύει και το Spotify, απλά τυχαίνει εσένα να μην σε ενδιαφέρει. Ένα το κρατούμενο.

Δεύτερον, μου λες ότι μπορώ να εγκαταστήσω στο PC μου π.χ. το Audirvana, να ανοίξω στο κινητό μου το Tidal και να του πω να παίξει στο PC (όπως μπορώ με το Spotify);

Ή θα μου πεις πάλι "όχι, δεν γίνεται αυτό, αλλά γίνεται με έναν άλλον τρόπο (π.χ. να ανοίξω το app του Audirvana) που εμένα μου φαίνεται οκ";
Eιναι προφανες οτι μιλαμε για αλλα πραγματα . Ναι αν σε ενδιαφερει η αναπαραγωγη σε consumer συσκευες, φορητες ,BT κλπ ναι αυτη ειναι η αγορα του spotify. Αλλα νομιζω οτι εδω μιλαμε για ποιοτικη αναπαραγωγη σε καποια "καλα" συστηματα οπου στην κατηγορια αυτη ολες οι συσκευες υποστηριζουν Tidal.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.682
Έστησα ένα intel nuc με ψιλοδυνατές προδιαγραφές, αποκλειστικά για χρήση streamer.
Επειδή είναι στημένο αποκλειστικά για τη χρήση αυτή, δεν τρέχει άσχετα πράγματα σαν υπηρεσίες, όχι πως θα "μασούσε" αλλά για το ψυχολογικό του θέματος....
Όταν παίζει tidal (με τη μαμά εφαρμογή), δεν μπορώ να το "τηλεχειριστώ" από άλλη συσκευή στο δίκτυο με tidal.
Στο spotify "τηλεχειρίζεται" από οπουδήποτε.... κι από browser ακόμη...

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.708
Έστησα ένα intel nuc με ψιλοδυνατές προδιαγραφές, αποκλειστικά για χρήση streamer.
Επειδή είναι στημένο αποκλειστικά για τη χρήση αυτή, δεν τρέχει άσχετα πράγματα σαν υπηρεσίες, όχι πως θα "μασούσε" αλλά για το ψυχολογικό του θέματος....
Όταν παίζει tidal (με τη μαμά εφαρμογή), δεν μπορώ να το "τηλεχειριστώ" από άλλη συσκευή στο δίκτυο με tidal.
Άμα ήτανε "καλό" θα έπαιζε 😛

Reaction score
30
Λείπουν άπειρα από το spotify κυρίως albums της πρώην ελληνικής Universal (Polygram στα 90s, σημερινή Cobalt) . Αρκετά τα βγάζει σαν links αν γκουκλάρεις αλλά δεν παίζουν τα κομμάτια σαν να έχουν διαγραφεί εδώ και χρόνια έγινε αυτό από το 2019. Επίσης κάποια άλλα, που έχουν κυκλοφορήσει σε cd, η εταιρεία τα έχει με χάλια ήχο δίσκου. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στη melodymaker.
Το κακό είναι ότι αρκετά που είναι από cd, δεν έχουν dynamics και ακούγονται ψευτοψηφιοποιημένα, ενώ αντίστοιχα σε cd που τα έχω έχουν χαμηλότερη ένταση και πιο κρυστάλλινο ήχο. Με τη Lyra/WEA σε πρώτες εκδόσεις, είναι πεντακάθαρος ήχος ενώ ας πούμε τα remastered του 2007-2009 (συγκεκριμένα το παρατήρησα περισσότερο με της Γλυκερίας, γρατζουνάει ο ήχος και τα τύμπανα πολύ σκληρά παρατεταμένα και έχουν έρθει πιο μπροστά). Γενικά, πάρα πολλά δεν έχουν ανέβει στις πρώτες εκδόσεις τους, αλλά σε μεταγενέστερες (για το ελληνικό ρεπερτόριο λέω) Αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους που ακύρωσα τη συνδρομή. Μπαίνω σαν free για να ακούσω τελευταίες κυκλοφορίες, από υπολογιστή, μέχρι να βγουν στο youtube.

Reaction score
500
Στο spotify "τηλεχειρίζεται" από οπουδήποτε.... κι από browser ακόμη...
και ποιο ειναι το θεμα ? Η χρησιμοποιησε αλλη εφαρμογη και οχι το tidal connect για να κρατησεις την ποιοτητα και να εχεις remote παιξε spotify αν δεν σε καιει η ποιοτητα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.039
Members
38.399
Νεότερο μέλος
diorip