Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

Reaction score
657
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

Αυτά τα δύο δεν αντικρούονται κάπως? Πως είναι κάτι χρήσιμο εάν δεν πεισθώ πρώτα?
δοκιμασε κανενα πρωτα και εαν δεν καταλαβεις διαφορα μην ασχολεισαι...

παντως εγω πιστευω οτι ενα Oyaide Tunami η ενα Black Rhodium Super Jazz Main ειναι υπεραρκετο για την μεγαλη πλειοψηφια των συστηματων...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878
Απάντηση: Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

κερναω μπριζολε
με γκαρσονα την μπιγιονσε
τα καλωδια κερασμενα απο το μπαρ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742

ενα Oyaide Tunami η ενα Black Rhodium Super Jazz Main ειναι...
και τα δυό αυτά είναι (από κατασκευαστική αλλά και ηχητική άποψη) "πατάτες" - συνοδευτικά στο μπριζολέ δείπνο του argi - μπρος στο DH LABS Power Plus που χρησιμοποιώ. Το χρησιμοποιούν βέβαια πολλοί αυτό, ιδίως σε στουντιακές εγκαταστάσεις, εξ ου και ο χαρακτηρισμός του ως "Studio Reference AC Power Cord".

Και ξέρεις και κάτι? Καταξοδεύτηκα... $3.95/foot!

Η κατασκευή του είναι υπεράνω κριτικής, ανεξαρτήτως χρημάτων και ιδεολογιών (αριστερίζοντες ή χουντικοί...)

Οποιοδήποτε άλλο καλώδιο ρεύματος με κόστος >$3.95/foot, οφείλει να έχει χαβιάρι....

ΥΓ της Belden τα καλώδια ρεύματος είναι τόσο φτηνά που δε θέλετε να μάθετε...

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

δοκιμασε κανενα πρωτα και εαν δεν καταλαβεις διαφορα μην ασχολεισαι...

παντως εγω πιστευω οτι ενα Oyaide Tunami η ενα Black Rhodium Super Jazz Main ειναι υπεραρκετο για την μεγαλη πλειοψηφια των συστηματων...
Εχεις δίκιο απόλυτο
άντε να πείς τώρα στους εδω ασχολούμενους-παραμυθιασμένους στον χώρο
οτι υπάρχει διαφορά ή το γιατί
κάποιοι φίλοι ηθελημένα δεν ακουν καμμία διαφορά
ειναι κουφοί,ή ασχετοι..ή ηθελημένα προβάλουν άρνηση?

o λόγος ?? η κατανάλωση φέρνει το κέρδος και οχι η αληθεια . κάνoυν τους αβαντοδόρους ???σε σους πουλάν καλώδια??.

Το παρόν φορουμ μου θυμίζει εποχές ήχου που ο dino phono amplifier ήταν κορυφαίος
ή εποχές Τωρινές που τα παιχνίδια κάποιου ήταν κορυφάιαοπως έγραφαν οι γνώστες του χώρου μέχρι που τα έθαψε το 6 moon
Κάτι δεν μου αρέσει .....

Τα καλώδια που αναφέρεις είναι βέβαια αξιοπρεπέστατα για μηχανήματα χαμηλης κατηγορίας

Reaction score
9
Eίστε όλοι γραφικοί, αν το καλώδιο δεν έχει τουλάχιστον 3000Ε και πάχος 5cm, δεν παίζει καλά!:116:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.742

και τα δυό αυτά είναι (από κατασκευαστική αλλά και ηχητική άποψη) "πατάτες" - συνοδευτικά στο μπριζολέ δείπνο του argi - μπρος στο DH LABS Power Plus που χρησιμοποιώ. Το χρησιμοποιούν βέβαια πολλοί αυτό, ιδίως σε στουντιακές εγκαταστάσεις, εξ ου και ο χαρακτηρισμός του ως "Studio Reference AC Power Cord".

Η κατασκευή του είναι υπεράνω κριτικής, ανεξαρτήτως χρημάτων και ιδεολογιών (αριστερίζοντες ή χουντικοί...)

Οποιοδήποτε άλλο καλώδιο ρεύματος με κόστος >$3.95/foot, οφείλει να έχει χαβιάρι....

Δώδεκα δολλάρια για ένα μέτρο καλώδιο και δγυό φις; Πας καλά ρε; Στο ηλεκτρολογικάδικο της γειτονιάς μου κάνει 1,5 ευρώ και μου μένουν και λεφτά να πάρω κανένα CD της Μαριάνθης Κεφάλα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.742
Απάντηση: Re: Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

Eίστε όλοι γραφικοί, αν το καλώδιο δεν έχει τουλάχιστον 3000Ε και πάχος 5cm, δεν παίζει καλά!:116:
Πού να παίξει! Εσύ πρέπει να του παίξεις φλογέρα, να σηκωθεί και να σε δαγκώσει.

Reaction score
657

απο οτι βλεπω εχει 235 δολλαρια τερματισμενο το 1.5 μ. Δεν ειναι δηλαδη πιο φτηνο απο αυτα τα δυο που προτεινα. Δεν αμφιβαλλω οτι μπορει να ειναι εξαιρετικο αλλα πως ξερεις οτι τα αλλα δυο ειναι πατατες μπροστα του?

Reaction score
657
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

Εχεις δίκιο απόλυτο
άντε να πείς τώρα στους εδω ασχολούμενους-παραμυθιασμένους στον χώρο
οτι υπάρχει διαφορά ή το γιατί
κάποιοι φίλοι ηθελημένα δεν ακουν καμμία διαφορά
ειναι κουφοί,ή ασχετοι..ή ηθελημένα προβάλουν άρνηση?

o λόγος ?? η κατανάλωση φέρνει το κέρδος και οχι η αληθεια . κάνoυν τους αβαντοδόρους ???σε σους πουλάν καλώδια??.

Το παρόν φορουμ μου θυμίζει εποχές ήχου που ο dino phono amplifier ήταν κορυφαίος
ή εποχές Τωρινές που τα παιχνίδια κάποιου ήταν κορυφάιαοπως έγραφαν οι γνώστες του χώρου μέχρι που τα έθαψε το 6 moon
Κάτι δεν μου αρέσει .....

Τα καλώδια που αναφέρεις είναι βέβαια αξιοπρεπέστατα για μηχανήματα χαμηλης κατηγορίας

αυτο το παραδειγμα με το Dino ειναι πολυ χαρακτηριστικο. Το Lehmann στα ιδια λεφτα ειναι απλα συντριπτικα καλυτερο αλλα δεν ειδα να πολυ αναφερεται εδω...

Reaction score
4

Μα πως μιλάτε για μηχανήματα (πχ ενισχυτή) όταν του κοτσάρετε ένα καλώδιο ρεύματος που αλλάζει τον ήχο ? :121:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742

Δώδεκα δολλάρια για ένα μέτρο καλώδιο και δγυό φις; Πας καλά ρε; Στο ηλεκτρολογικάδικο της γειτονιάς μου κάνει 1,5 ευρώ και μου μένουν και λεφτά να πάρω κανένα CD της Μαριάνθης Κεφάλα.
Στο ηλεκτρολογάδικο της γειτονιάς σου με 1,5 ευρώ δε παίρνεις ούτε φωτογραφία από καλώδιο! Καλά ρε, που ζεις?

τες πα, αυτό κοστίζει λιγότερο από 12 αμέρικαν ντάλαρς το μέτρο (χωρίς φις), και με 1,35:1 αναλογία ντάλαρς-γιούρο είναι ακόμη καλύτερα τα πράματα... κάτω από 9 ευρώ το μέτρο δηλαδή.

Έχει φούλ θωράκιση (διπλό μπλεντάζ με ένα σύρμα να διατρέχει το μήκος αυτού) και 3 τετράπαχους πολύκλωνους αγωγούς σε εξαιρετικό περίβλημα (χοντρό και καλής κατασκευής) και κάτι άλλα κόλπα μυστήρια...

Στο κάτω κάτω της γραφής ρε αδερφέ, άμα ασχολείσαι με το σπορ κι έχεις δώσει και 10.000 ευρώ για ενισχυτή ή 10.000 ευρώ για ηχείο, πάρε κι ένα καλώδιο με 10 ευρώ.... δεν είν' κακό... Αλλά αν δώσεις 10.000 ευρώ και για καλώδιο, είσαι μ@λ@κ@ς...

απο οτι βλεπω εχει 235 δολλαρια τερματισμενο το 1.5 μ. Δεν ειναι δηλαδη πιο φτηνο απο αυτα τα δυο που προτεινα.
κοίτα, να το ξαναπώ, το κόστος του καλωδίου που λέω είναι < 9 ευρώ το μέτρο. Βάζεις και 2 φις και είσαι αρχηγός. Τα υπόλοιπα χρήματα που μου λες (από τα $12 μέχρι τα $235), τα κάνω 2 σκληρούς δίσκους του 1ΤΒ έκαστος. (είναι δηλαδή πολύ πιο φτηνό από τα άλλα που πρότεινες)

Δεν αμφιβαλλω οτι μπορει να ειναι εξαιρετικο αλλα πως ξερεις οτι τα αλλα δυο ειναι πατατες μπροστα του?
Επειδή ξέρω την κατασκευή τους, αλλά και κυρίως επειδή ξέρω να υπολογίζω τη σύνθετη ωμική τους αντίσταση και ξέρω και να εκτιμώ το τι διαφορά υπάρχει από το 97% έως το 99% θωράκιση. Εσύ ...ξέρεις?

Reaction score
8

χμ, επειδη εγω πραγματικα πιστευω οτι επειδη εγω δεν ακουω διαφορες σε σωστα κατασκευασμενα καλωδια ρευματος και σε βυσματα, με παραπεμπετε σε καποιο λινκ, οπουδηποτε στον κοσμο του ιντερνετ, που εχουν κανει τυφλο τεστ και εχουν ακουσει αυτες τις διαφορεςς που αναφερετε;

Reaction score
9
Θανάση δεν θες να ακούσεις, δεν μπορώ να πιστέψω ότι το σύστημά σου δεν μπορεί να αποκαλύψει τέτοιες διαφορές.

Reaction score
8

αυτο το παραδειγμα με το Dino ειναι πολυ χαρακτηριστικο. Το Lehmann στα ιδια λεφτα ειναι απλα συντριπτικα καλυτερο αλλα δεν ειδα να πολυ αναφερεται εδω...
εγω θα ελεγα οτι ειναι απλα διαφορετικα σε ηχο και τα δυο εξαιρετικα για καποιους και για μενα με καποιες αντιθετες μικρες ελλειψεις το καθενα.

Reaction score
8

Θανάση δεν θες να ακούσεις, δεν μπορώ να πιστέψω ότι το σύστημά σου δεν μπορεί να αποκαλύψει τέτοιες διαφορές.
Μιχαλη στα ιντερκονεκτ και τα καλωδια ηχειων ακουω ευκολα τις διαφορες. Για να ακουσω τις οποιες διαφορες στα καλωδια ρευματος, που πιστευω οτι ειναι σαφως μικροτερες - αν αυτες υπαρχουν - πρεπει να ζησω καμποσο καιρο με το υπολοιπο συστημα αμεταβλητο, πραγμα που στην δικη μου περιπτωση δεν υπαρχει.
Γι αυτο θα μου ηταν αποδειξη αν ειχε συμβει ενα τετοιο τυφλο τεστ στο ιντερνετ.

Reaction score
657

Στο ηλεκτρολογάδικο της γειτονιάς σου με 1,5 ευρώ δε παίρνεις ούτε φωτογραφία από καλώδιο! Καλά ρε, που ζεις?

τες πα, αυτό κοστίζει λιγότερο από 12 αμέρικαν ντάλαρς το μέτρο (χωρίς φις), και με 1,35:1 αναλογία ντάλαρς-γιούρο είναι ακόμη καλύτερα τα πράματα... κάτω από 9 ευρώ το μέτρο δηλαδή.

Έχει φούλ θωράκιση (διπλό μπλεντάζ με ένα σύρμα να διατρέχει το μήκος αυτού) και 3 τετράπαχους πολύκλωνους αγωγούς σε εξαιρετικό περίβλημα (χοντρό και καλής κατασκευής) και κάτι άλλα κόλπα μυστήρια...

κοίτα, <9 ευρώ το μέτρο το καλώδιο. Βάζεις και 2 φις και είσαι αρχηγός. Τα υπόλοιπα χρήματα που μου λες, τα κάνω σκληρούς δίσκους. (είναι δηλαδή πολύ πιο φτηνό από τα άλλα που πρότεινες)

Επειδή ξέρω την κατασκευή τους, αλλά και κυρίως επειδή ξέρω να υπολογίζω τη σύνθετη ωμική τους αντίσταση και ξέρω και να εκτιμώ το τι διαφορά υπάρχει από το 97% έως το 99% θωράκιση. Εσύ ...ξέρεις?
καλα το φανταστηκα οτι ΔΕΝ τα εχεις δοκιμασει....

δε ξερω που βρηκες τις αντιστοιχες προδιαγραφες για τα Black Rhodium και Oyaide αλλα αφου εσυ ξερεις τη διαφορα μεταξυ 97% και 99% θωρακισης παω πασο...

Reaction score
657

χμ, επειδη εγω πραγματικα πιστευω οτι επειδη εγω δεν ακουω διαφορες σε σωστα κατασκευασμενα καλωδια ρευματος και σε βυσματα, με παραπεμπετε σε καποιο λινκ, οπουδηποτε στον κοσμο του ιντερνετ, που εχουν κανει τυφλο τεστ και εχουν ακουσει αυτες τις διαφορεςς που αναφερετε;
νομιζω οτι καλο ειναι να κανεις τις δοκιμες σου στους τελικους σου που εχουν και μεγαλη αναγκη σε ρευμα...

Reaction score
9
Re: Απάντηση: Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

πρεπει να ζησω καμποσο καιρο με το υπολοιπο συστημα αμεταβλητο, πραγμα που στην δικη μου περιπτωση δεν υπαρχει.

Δεκτό, για μένα υπάρχουν σαφέστατες διαφορές, που όπως είπα και πριν δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την τιμή του εκάστοτε καλωδίου...

Όταν λέω "σαφέστατες" δεν μιλάω για "μέρα-νύχτα" αλλά αρκετά μεγάλες ώστε να διαφοροποιήσουν τον ήχο του συστήματος, ιδίως σε μακρόχρονες ακροάσεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742

καλα το φανταστηκα οτι ΔΕΝ τα εχεις δοκιμασει....

δε ξερω που βρηκες τις αντιστοιχες προδιαγραφες για τα Black Rhodium και Oyaide αλλα αφου εσυ ξερεις τη διαφορα μεταξυ 97% και 99% θωρακισης παω πασο...
Πρώτα απ'όλα ιδέα δεν έχεις τι καλώδια έχω "δοκιμάσει".

Ανεξαρτήτως όμως αυτού:

Ρε παιδί μου, αυτή η "καραμέλα" του "το άκουσες? αν δε το άκουσες γιατί μιλάς?" πρέπει κάποτε να σταματήσει! Απορώ με την αντοχή σας σε λογικά επιχειρήματα!

πχ δεν έχω δοκιμάσει και να τον πάρω από πίσω, αλλά ξέρω ότι δε μ'αρέσει.... πρέπει σώνει και καλά να το δοκιμάσω δηλαδή? (συμπέρασμα: ξέρω τι θέλω, ξέρω τι μου αρέσει χωρίς να χρειάζεται να το δοκιμάσω).

Επίσης δεν έχω δοκιμάσει να πηδήξω από τον λευκό πύργο, αλλά ξέρω ότι αν πηδήξω θα γίνω χαλκομανία στο πεζοδρόμιο, είναι θέμα φυσικής. Δηλαδή πρέπει σώνει και καλά να πηδήξω πρώτα για να το μάθω? (συμπέρασμα, ξέρω με επιστημονικό τρόπο να προβλέψω και να εξηγήσω το αποτέλεσμα χωρίς να χρειάζεται να το δοκιμάσω)

Ελπίζω να κατάλαβες... Το βασικό είναι να ξέρεις τι θέλεις (συνειδητή υποκειμενικότητα) και επίσης να ξέρεις πως να το πετύχεις αλλά και να ξέρεις να αποφεύγεις αυτό με το οποίο δε θα καταφέρεις να φτάσεις εκεί που θες (επιστημονικά τεκμηριωμένη εξήγηση). Όλα είναι θέμα γνώσης.

Και καλά κάνεις και πας πάσο, διότι εάν κάποτε μάθεις τα περί θωράκισης, θα καταλάβεις.

Επίσης αν κάποτε μάθεις να υπολογίζεις την εμπέδηση των καλωδίων, θα ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα μέσα σου.

Αλλά δυστυχώς, δε θες να μάθεις. Μόνο να δοκιμάζεις θες...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.742

Τώρα δηλαδής για να τα λέμε όλα, αν μου βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό και μου πουν, "ή αγοράζεις ακριβό καλώδιο ρεύματος, ή τρως πατσά, ή σε σκοτώνουμε", θα διαλέξω το καλώδιο ρεύματος. Χαλαρά...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.555
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM