Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

Reaction score
8
Απάντηση: Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

οι παρακατω στην Κινα καναν τις μετρησεις;

Tara Labs Raided, Over 42,000 Cables Seized
Audio Revolution is reporting that the Oregon based cable company is repackaging cables manufactured in China and selling them as U.S. made products.

"Police raided the offices and warehouse of Ashland, Oregon-based high-end audio cable company Tara Labs last week, according to news sources. The raid is reportedly due to the company falsely claiming to make their cables in the United States when they were outsourcing the manufacturing overseas.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.219
Απάντηση: Τerminator...Salvation (Επστροφή στο Μέλλον)

[youtube]T5kbYjlplKA&feature=related[/youtube]

Long Live...Nicola Tesla:112:

"I want the future now!" τραγουδά ο Peter Hammill

Reaction score
150
Γιατί ρε παιδιά δεν υπάρχει ούτε μια σοβαρή high-end εταιρεία κι έχει γεμίσει ο κόσμος περίπτερα μαλακίας?

Τι χάλι είναι αυτό σε αυτή την αγορά που όταν κάνουν έρευνα αγοράς (λέμε τώρα) η μόνη ερώτηση που πρέπει να κάνουν είναι το πόσο μαλ....ας είσαι.

Εγώ μέ εξαιρετικό ακοόγραμμα στο ΥΓΕΙΑ πριν 3 μήνες και συγχαρητήρια από το γιατρό μάλλον έχω άλλο πρόβλημα και δεν ακούω διαφορές.

Και τέλος μια ερώτηση για όλους τους λάτρεις των καλωδίων (όλων). Αφού ο πιο σημαντικός κρίκος τους συστήματος είναι ο χώρος και τα ηχεία γιατί δεν ρίχνεται τα λεφτά σας εκεί από το να τα πετάτε σε άλλα περιφεριακά????????

Μήπως πιστεύεται ότι ένα Wilson Alexandria (τυχαίο παράδειγμα) με επαγγελματικούς ενισχυτές (3-8,000 Ευρώ π.χ.), σε ένα μετρημένο και σωστό χώρο από επαγγελματίες, θα παίζει χειρότερα απ'ότι έναν ηχείο 10 κατηγορίες πιο κάτω (5-10,000 Ευρώ) στο κάθε τυχαίο σαλόνι επειδή θα του βάλετε όλες αυτές τις παπαριές και τους γυαλιστερούς λαμπάτους με τα πικαπ??????

Πείτε μου δηλαδή γιατί αν παίξει εγώ θα γίνω Κινέζος και θα τρώω ρύζι.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.219
Απάντηση:Βράσε όρυζα χωρίς να μάθεις ακόμα...κινέζικα

Ορίστε ένα παράδειγμα(στο κλείσιμο κάθε κλιπ) γιά το πώς η αλήθεια ξεφεύγει ακόμα και πίσω από τους μαρκετινίστικους κανόνες
[youtube]vZN91Er6VZw[/youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=EvQw3T9kCzw&feature=related
:137:

Reaction score
47
Re: Απάντηση: Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

ΝΑΙ, άκουσα σαφέστατες διαφορές. Με επαναληψιμότητα, σταθερές. Και ξέρω τρόπο για να σταματήσει αυτό. Με οποιοδήποτε καλώδιο ρεύματος.
Εχεις την καλοσυνη να μου πεις τον τροπο;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878

παιδια γιατι ασχολειστε με πραματα που δεν σας ενδιαφερουν
και δεν τα πιστευετε
αφηστε τα μιση και πιαστε την κριση:116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.728
Απάντηση: Re: Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

Γιατί ρε παιδιά δεν υπάρχει ούτε μια σοβαρή high-end εταιρεία κι έχει γεμίσει ο κόσμος περίπτερα μαλακίας?
στο πρώτο μισό του ερωτήματός σου είσαι ...ισοπεδωτικός... μάλλον κάνεις πολύ παρέα με τον κόγια, είναι κολλητικό αυτό...:135:
τες πα, μη τα βλέπεις όλα μαύρα, υπάρχουν σοβαρές εταιρίες.

στο δεύτερο μισό του ερωτήματός σου (γιατί έχει γεμίσει ο κόσμος περίπτερα μαλακίας), η απάντηση είναι απλή: γιατί υπάρχει αγορστικό ενδιαφερον, υπάρχει αγοραστικό κοινό (μαλάκες).:135:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.728
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

Εχεις την καλοσυνη να μου πεις τον τροπο;
τον έχω ξανα-πει πολλές φορές.

κατ'επανάληψη.

αλλά δε προσέχετε, σκαλίζετε τη μύτη σας κει πίσω και χάνετε το πάρτυ και τα γκομενάκια:

:143::135::138:

η απάντηση είναι με ένα υψηλής ποιότητας (με ενσωματωμένο φίλτρο ρεύματος) και μεγάλου βατάζ ON LINE UPS.
διότι με αυτό παίρνεις την τάση που θες, σε σταθερή συχνότητα και χωρίς RF. παύουν να είναι χρήσιμα ή ακουστά τα ψιλοφίλτρα RF και οι λοιπές θεωρίες των καλωδίων ρεύματος. το μόνο που χρειάζεται είναι επαρκούς διατομής αγωγοί και αν το περιβάλλον περιέχει σημαντικές πηγές RF (πχ διακοπτικά τροφοδοτικά ή ενισχυτικά στάδια - το ίδιο πράγμα είναι) και μια θωράκιση. δις ιζ δι εντ οφ δι στόρι... Εξ ου και η λογική επιλογή μου του τίμιου κοστολογιακά και εξαιρετικού κατασκευατικά πλήρους θωρακισμένου DH LABS Power Plus που χρησιμοποιώ.

Reaction score
657

Μήπως πιστεύεται ότι ένα Wilson Alexandria (τυχαίο παράδειγμα) με επαγγελματικούς ενισχυτές (3-8,000 Ευρώ π.χ.), σε ένα μετρημένο και σωστό χώρο από επαγγελματίες, θα παίζει χειρότερα απ'ότι έναν ηχείο 10 κατηγορίες πιο κάτω (5-10,000 Ευρώ) στο κάθε τυχαίο σαλόνι επειδή θα του βάλετε όλες αυτές τις παπαριές και τους γυαλιστερούς λαμπάτους με τα πικαπ??????

Πείτε μου δηλαδή γιατί αν παίξει εγώ θα γίνω Κινέζος και θα τρώω ρύζι.
Τα Grande Utopia τα εχω ακουσει διπλα σε ηχειο 400 Ευρω και ηταν ανεκδοτο (το μικρο ηχειο επαιζε με τα ιδια ενισχυτικα ουτε καν με καλυτερα).

Το ακριβο ηχειο δεν σημαινει παντα καλυτερο. Για την ακριβεια οσο μεγαλυτερο σε μεγεθος το ηχειο συνηθως αποκαλυπτει τις αδυναμιες της εταιριας σε υπερθετικο βαθμο...

Εαν πιστευεις οτι οι επαγγελματικοι ειναι τοσο καλοι σε περιμενω σπιτι μου να μου φερεις εναν να τον ακουσουμε....

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.219
Απάντηση: ακόμα και η αμφισβήτηση οφείλει ν'απομυθοποιείται

παιδια γιατι ασχολειστε με πραματα που δεν σας ενδιαφερουν
και δεν τα πιστευετε
αφηστε τα μιση και πιαστε την κριση:116:
Γι αυτό:
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=849437&postcount=1
Σε περιόδους βαθύτατης κρίσης η ανάγκη καθίσταται ακόμα πιό επιτακτική...
Αλλά με τη αποκτηθείσα σοφία από το διάβασμα του avsite,μπορώ να προσθέσω πως η διαρκής αμφισβήτηση και οι ερωταποκρίσεις που συνεπάγεται μας κάνει ικανότερους να ξεχωρίζουμε εν τέλει και τους πραγματικούς ΄΄μύθους΄΄ από τους πλασματικούς.:126:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878

επειδη ουτε εμποροι καλωδιων ειμαστε
ουτε κατασκευαστες
απλα καθομαστε στα αβγα μας
Αν αρχισουμε απο καποιους που σπουδαζουν ιδιοτητες υλικων
και οταν τελειωσουν τις σπουδες ανοιγουν εταιριες καλωδιων
Και χαλανε πολλα λεφτα μεχρι να κανουν την εταιρια τους γνωστη
Μεχρι οτι δεν πανε για ενα απλο μεροκαματο
+ εχουν να λαδωνουν συχνα τους ριβιουερς για να βγαζουν τις καλωδιαρες τους- και καθε καλωδιαρες
Ε δεν θα πουλησουν λιγο πιο πανω απο το υπερβολικο
Να μην βγαλουν και αυτοι την κρισταλ τους και το μπελουγκα τους
Γενικα να πανε στον κυκλο τους και να λενε οτι πουλανε φτηνοπραματα
Ντροπης πραματα

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.219

Όπως είχε πει και ο great...circolator/maimudeitor P.T.Barnum:"...There's one born every minute...":144:

Reaction score
47
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

κατ'επανάληψη.

αλλά δε προσέχετε, σκαλίζετε τη μύτη σας κει πίσω και χάνετε το πάρτυ και τα γκομενάκια:

:143::135::138:

η απάντηση είναι με ένα υψηλής ποιότητας (με ενσωματωμένο φίλτρο ρεύματος) και μεγάλου βατάζ ON LINE UPS.
διότι με αυτό παίρνεις την τάση που θες, σε σταθερή συχνότητα και χωρίς RF. παύουν να είναι χρήσιμα ή ακουστά τα ψιλοφίλτρα RF και οι λοιπές θεωρίες των καλωδίων ρεύματος. το μόνο που χρειάζεται είναι επαρκούς διατομής αγωγοί και αν το περιβάλλον περιέχει σημαντικές πηγές RF (πχ διακοπτικά τροφοδοτικά ή ενισχυτικά στάδια - το ίδιο πράγμα είναι) και μια θωράκιση. δις ιζ δι εντ οφ δι στόρι... Εξ ου και η λογική επιλογή μου του τίμιου κοστολογιακά και εξαιρετικού κατασκευατικά πλήρους θωρακισμένου DH LABS Power Plus που χρησιμοποιώ.
Thx, τωρα ειδα την απαντηση. Θα το δοκιμασω το ups (υποθετω 2000 watt ειναι καλα.)
Οσο για το καλωδιο που χρησιμοποιεις πολυ hi end φαινεται.:138:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.219

Αυτό ακριβώς κάνουμε:
[youtube]QuNA9bGy6x8&feature=related[/youtube]
[youtube]Nz3lXu3VxVg&feature=fvw[/youtube]

:142:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.219
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

Αρκεί να μη το παρακάνουμε...:138:
[youtube]px7LqMMSdz8&feature=related[/youtube]

m_v

Reaction score
24
Ενδιαφέρουσες οι καταθέσεις απόψεων στο ζήτημα καλωδίων τροφοδοσίας.
Η δικιά μου εμπειρία είναι η εξής:
Πριν μερικά χρόνια πίστευα ότι τα περί καλωδίων ρεύματος είναι βλακείες.
Μετά από πολλές δοκιμές προέκυψε ότι σε ψηφιακές πηγές τα καλοσχεδιασμένα καλώδια βελτιώνουν πολύ των ήχο.
Απαραίτητες προϋποθέσεις για να είναι σαφής η διαφορά φαίνεται να είναι:
1. Χρήση CD δίσκων με πολύ καλή εγγραφή, καλύτερα από ειδικές εταιρείες όπως η Telarc κλπ
2. Καλό CD transport και DAC
3. Πολύ καλά ηχεία
4. Σχετικά καλός ενισχυτής
Ακόμη:
Κάποια πολύ ακριβά καλώδια δεν φαίνεται να είναι καλύτερα από DIY κατασκευές.
Μέσης κατηγορίας καλώδια, στα 100-200€ (Van Den Hul mainstream, Russ Andrews, Supra κλπ) φαίνεται να είναι αρκετά για ένα σύστημα που τα ηχεία είναι στην περιοχή των 15000-20000€
Σε βινύλιο δεν αντελήφθηκα καμία διαφορά

Σε σχέση με αναφορές άλλων μελών:
Ένα UPS δεν νομίζω ότι έχει να προσφέρει σημαντικά σε ηχητικό σύστημα εκτός από το φιλτράρισμα των RF. Είναι βέβαια πολύ καλό για υπολογιστές.
Αντίθετα κατασκευές όπως μετασχηματιστές απομόνωσης σαν αυτούς του Χάιτα (δυστυχώς έχουν κάπως αλμυρή τιμή), ή ο πολύ καλός σταθεροποιητής της Audio Craftworks με τον ενδιάμεσο τοροειδή στα 3KVA, προσφέρουν σ' ένα βαθμό απομόνωση από τους θορύβους δικτύου.
Επιπλέον διαχωρισμός της τροφοδοσίας του ηχητικού συστήματος με εγκατάσταση καλωδίου απ' ευθείας από τον πίνακα (το δυσκολότερο κομμάτι είναι να πεισθεί η σύζυγος) καθώς και η προσθήκη φίλτρων στην τροφοδοσία στις υπόλοιπες συσκευές για τον περιορισμό της εισαγωγής παρασίτων απ' αυτές μπορούν να βελτιώσουν το τελικό αποτέλεσμα.
Τα πολύ ακριβά συστήματα φιλτραρίσματος μπορεί να δίνουν καλά αποτελέσματα αλλά δεν δικαιολογούν την τιμή τους. Με τιμή στο 1/10 της τρέχουσας θα ήταν καλή αγορά.

Σχετικά με το Grande Utopia (αλλά και για άλλα ακριβά ηχεία) στα οποία έχω αφιερώσει πολλές ώρες ακρόασης (εκνευρίζοντας τον αντιπρόσωπο γιατί τελικά δεν τα αγόρασα), έχουν το κακό του ότι αποκαλύπτουν τις αδυναμίες των υπόλοιπων μονάδων του συστήματος και μου φαίνεται φυσικό ένας μέτριος ενισχυτής να ακούγεται καλύτερα με ηχεία των 400€. Επιπλέον κάποιες ιδιαιτερότητες στην σχεδίαση των μονάδων υψηλών απαιτούν χώρους ακρόασης με συγκεκριμένη διαμόρφωση.

Οι επαγγελματικοί ενισχυτές είναι σχεδιασμένοι για πολύ μεγάλη αντοχή, υψηλή ισχύ και δύσκολες συνθήκες αναπαραγωγής και όχι για υψηλή πιστότητα.
Οι "επαγγελματίες" συνήθως έχουν μέση τεχνική παιδεία και μάλλον η υψηλή πιστότητα δεν είναι ο χώρος που ανταποκρίνεται στις γνώσεις τους.

Reaction score
4

......
......
Οι "επαγγελματίες" συνήθως έχουν μέση τεχνική παιδεία και μάλλον η υψηλή πιστότητα δεν είναι ο χώρος που ανταποκρίνεται στις γνώσεις τους.
:111:......!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.728

Μετά από πολλές δοκιμές προέκυψε ότι σε ψηφιακές πηγές τα καλοσχεδιασμένα καλώδια βελτιώνουν πολύ των ήχο.
Άποψή μου είναι πως σε καλοσχεδιασμένες ψηφιακές πηγές, τα οποιαδήποτε καλώδια ρεύματος δεν μπορούν όχι μόνο να βελτιώσουν, αλλά ούτε καν να αλλάξουν τον ήχο τους.

Κάποια πολύ ακριβά καλώδια δεν φαίνεται να είναι καλύτερα από DIY κατασκευές.
Το τι "φαίνεται" και τι "ακούγεται" δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα, η οποία αντικατοπτρίζεται πλήρως στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

Σε βινύλιο δεν αντελήφθηκα καμία διαφορά
Πιθανά χρησιμοποιείς άριστο σύστημα αναπαραγωγής βινυλίου.

Ένα UPS δεν νομίζω ότι έχει να προσφέρει σημαντικά σε ηχητικό σύστημα εκτός από το φιλτράρισμα των RF. Είναι βέβαια πολύ καλό για υπολογιστές.
Κακώς τα έβαλες όλα τα UPS σε ένα τσουβάλι διότι... μπερδεύεις τα Line Interactive τετράγωνου παλμού με τα On-Line ημίτονου.

Αντίθετα κατασκευές όπως μετασχηματιστές απομόνωσης σαν αυτούς του Χάιτα (δυστυχώς έχουν κάπως αλμυρή τιμή), ή ο πολύ καλός σταθεροποιητής της Audio Craftworks με τον ενδιάμεσο τοροειδή στα 3KVA, προσφέρουν σ' ένα βαθμό απομόνωση από τους θορύβους δικτύου.
Οι μετασχηματιστές απομόνωσης και οι σταθεροποιητές είναι οι φτηνές λύσεις του On Line UPS.

Επιπλέον διαχωρισμός της τροφοδοσίας του ηχητικού συστήματος με εγκατάσταση καλωδίου απ' ευθείας από τον πίνακα (το δυσκολότερο κομμάτι είναι να πεισθεί η σύζυγος) καθώς και η προσθήκη φίλτρων στην τροφοδοσία στις υπόλοιπες συσκευές για τον περιορισμό της εισαγωγής παρασίτων απ' αυτές μπορούν να βελτιώσουν το τελικό αποτέλεσμα.
Σαφώς.

Τα πολύ ακριβά συστήματα φιλτραρίσματος μπορεί να δίνουν καλά αποτελέσματα αλλά δεν δικαιολογούν την τιμή τους. Με τιμή στο 1/10 της τρέχουσας θα ήταν καλή αγορά.
Με φιλτράρισμα στο 1/10 του "καλού", η συσκευή θα τιμάται και στο 1/10 του "καλού". Δυστυχώς, κάποια πράγματα δεν είναι όσο απλά θα θέλαμε.

Σχετικά με το Grande Utopia (αλλά και για άλλα ακριβά ηχεία) στα οποία έχω αφιερώσει πολλές ώρες ακρόασης (εκνευρίζοντας τον αντιπρόσωπο γιατί τελικά δεν τα αγόρασα), έχουν το κακό του ότι αποκαλύπτουν τις αδυναμίες των υπόλοιπων μονάδων του συστήματος και μου φαίνεται φυσικό ένας μέτριος ενισχυτής να ακούγεται καλύτερα με ηχεία των 400€. Επιπλέον κάποιες ιδιαιτερότητες στην σχεδίαση των μονάδων υψηλών απαιτούν χώρους ακρόασης με συγκεκριμένη διαμόρφωση.
Όλο το παραπάνω είναι 2 (γνωστές) λέξεις: οδήγηση-χώρος.

Οι επαγγελματικοί ενισχυτές είναι σχεδιασμένοι για πολύ μεγάλη αντοχή, υψηλή ισχύ και δύσκολες συνθήκες αναπαραγωγής και όχι για υψηλή πιστότητα.
Μη το λες. Όταν πρόκειται για ΡΑ ενισχυτικά, ίσως, αλλά όταν πρόκειται για επαγγελματικά "στουντιακά" ενισχυτικά, η ποιότητα είναι από τους πρωταρχικούς σκοπούς τους και όλοι οι "επαγγελματίες" που λες την εκτιμούν δεόντως...

Οι επαγγελματίες καταφέρνουν και φτιάχνουν την "υψηλή πιστότητα" στο πενιχρό μέσο που παίρνεις για να ακούσεις μουσική. Τα δικά σου τα καμώματα στο ίδιο μέσο ή και σε πολύ καλύτερο θα ήταν τουλάχιστον πενιχρά. Και αυτό γιατί οι "επαγγελματίες" έχουν την "τεχνική παιδεία" και τις γνώσεις για τον ήχο, όχι εσύ ο απλός ακροατής που ξόδεψε 100.000 σε κάποια μηχανήματα με ωραίο λούστρο...:143::135:

Είναι σα να λες "έλα παππού να σου δείξω πως κάνουν τα παιδιά"...:137:

Reaction score
770

Παιδιά, μην το ψάχνετε άλλο! Διαβάζοντας όλη τη συζήτηση σκέφτηκα την απόλυτη λύση για τους λάτρες της υψηλής πιστότητας. Με τόσα χρήματα γιατί δεν νοικιάζετε έναν υποσταθμό της ΔΕΗ?

Ωστόσο μου έχουν μείνει κάποιες απορίες:

Α. Είναι προτιμότερο το καλώδιο ρεύματος να είναι κοντό ή μακρύ? Εφόσον φιλτράρει το ρεύμα όπως ειπώθηκε, όσο μακρύτερο είναι, τόσο ποιοτικότερο ρεύμα δεν δίνει? Εάν πάλι πρέπει να είναι κοντό, τι μπαλαντέζα πρέπει να χρησιμοποιηθεί εάν δεν φτάνουμε στην πρίζα?

Β. Έχω μεγάλη απορία να μάθω ποιο είναι, τελικά, αυτό το καλώδιο των 170 ευρώ που όλοι χαρακτηρίζετε ως best value for money και δεν αναφέρετε το όνομά του?

Γ. Επίσης, κάτι που δεν αναφέρθηκε πουθενά. Οι πρίζες έχουν σημασία ή κάνεις δουλειά και με τις κοινές Legrand?

Α, και κάτι τελευταίο. Η χρήση ποιοτικότερου καλωδίου ρεύματος, κανονικά, δεν θα βοηθούσε και στην καλύτερη απόδοση της εικόνας μιας τηλεόρασης ή εκεί δεν παίζει ρόλο?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.555
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM