Υπαρχει φτηνο Hi End?

Reaction score
0
Yπάρχει και το εξής θέμα. Έχουμε ένα μηχάνημα hi end αξίας 3000 euro. Αλλάζει ο αντιπρόσωπος και για να φανεί στην αγορά το βάζει πχ. 2100 εuro.(ή έστω ότι ο προηγούμενος είχε άλλη πολιτική...). Το μηχάνημα χάνει την αξία του επειδή έπεσε η τιμή του και σταματάει να είναι hi end;

Reaction score
648
Τα καλά συστήματα και με ένα στοιχειώδες-βασικό στήσιμο δείχνουν τα δόντια τους από την αρχή. Πιο σημαντικό είναι το ταίριασμα των συσκευών μεταξύ τους.
Επίσης αυτό με τα τυφλά τεστ είναι αμφίβολης αποτελεσματικότητας.

Το σύστημα τα παίρνω για να το ακούω αλλά και για να το βλέπω κιόλας.
Έτσι είναι αυτά. Κι ας κάνουμε πως δεν μας αρέσει.
Το ίδια γίνεται και με άλλα αγαθά (π.χ. αυτοκίνητα).

Το ακριβό έχει τα λεφτά μέσα του. Θα σε συντροφεύει για πολλά χρόνια, ενω το φτηνό θα τρώγεσαι να κάνεις συνέχεια αλλαγές και πειράματα.
Θυμηθείτε ότι κάποιοι θέλουν να βάζουν "χέρι" στις συσκευές που έχουν και γι' αυτό αγοράζουν φτηνά έτσι ώστε αν αποτύχουν ή κάψουν τις συσκευές με τα πειράματά τους να μην στεναχωρηθούν.
Τώρα τα υλικά SMD τους έχουν δυσκολέψει έως απαγορέψει τους πειραματισμούς και γι' αυτό δεν βλέπουν με καλό μάτι αυτές τις συσκευές.

Καλά τα πειράματα και η θέλησή μας να γίνουμε σχεδιαστές ή να ξεπεράσουμε τους αρχικούς σχεδιαστές αλλά δεν ακούμε μουσική έτσι κολλώντας και ξεκολλώντας εξαρτήματα. Άλλο κάνουμε.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Yπάρχει και το εξής θέμα. Έχουμε ένα μηχάνημα hi end αξίας 3000 euro. Αλλάζει ο αντιπρόσωπος και για να φανεί στην αγορά το βάζει πχ. 2100 εuro.(ή έστω ότι ο προηγούμενος είχε άλλη πολιτική...). Το μηχάνημα χάνει την αξία του επειδή έπεσε η τιμή του και σταματάει να είναι hi end;
Σαφώς και δεν μπορούμε με απόλυτα νούμερα να κρίνουμε κάτι τέτοιο. Το hi-end έχει να κάνει με την ποιότητα όχι με την τιμή. Απλά αυτά τα δύο δυστυχώς συμβαδίζουν. Τι σημαίνει αυτό???

Ότι χωρίς οικονομικές θυσίες δεν μπορείς να μιλάς για hi-end. Φυσικά όσο ανεβαίνουν τα ποσά η αύξηση της ποιότητας είναι δυσανάλογη. Τώρα το ποιο είναι το όριο της θυσία θα σου απαντήσω με μια αγγλική φράση "the sky is the limit".

Reaction score
648
Μέσω άλλης οδού. Γιατί σε κάποιους αρέσει να "ψάχνονται". Κι αντί να δώσουν τα χρήματα άπαξ τα δίνουν λίγα-λίγα.
Γούστα είναι αυτά.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Δεν είναι απαραίτητα έτσι γιατί δες ας πούμε το παράδειγμα με τις εσωτερικές καλωδιώσεις των ηχείων.
Δες εδώ http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=3130, πόσο βελτίωση σηκώνει ένα πολύ καλό ηχείο.

Το hi end είναι όλα αυτά μαζί, και τα έτοιμα και τα φιαχτά και τα όμορφα και τα άσχημα, όπως το γουστάρει ο καθένας γιατί απλά το hi end δεν είναι οι μηχανές. Είναι το ψαχτήρι, που κάνει τους δικούς σου Aeolos να παίζουν καλύτερα από του άλλου και η μουσική που έχεις στα ράφια σου και αυτός δεν έχει :wink:

Reaction score
648
Βασικά τα ίδια λέμε αλλά με διαφορετικά λόγια. Θα συμφωνήσω με το "ότι μόνο οι μηχανές δεν φτάνουν" για να απολαύσουμε τη μουσική μας. Το ψάξιμο αξίζει αλλά είναι διαφορετικό για τον καθένα μας.

Reaction score
648
Τσαρουχάς Νίκος said:
Είναι το ψαχτήρι, που κάνει τους δικούς σου Aeolos να παίζουν καλύτερα από του άλλου και η μουσική που έχεις στα ράφια σου και αυτός δεν έχει :wink:
Εμένα δεν μ' ενδιαφέρει αν το σύστημά μου παίζει καλύτερα από των άλλων αλλά αν ικανοποιεί εμένα. Η επίδειξη ικανοτήτων κι επιδόσεων των συστημάτων είναι για τα μικρά παιδιά και δη γι' αυτούς που δεν έχουν να επιδείξουν τίποτε άλλο.
Το ίδιο ισχύει και για το μέγεθος της δισκοθήκης.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Μπορεί εσένα να μην σε νιάζει και καλά κάνεις, αλλά αντικειμενικά μέτρο σύγκρισης πάντα θα υπάρχει και συνεπώς αυτό είναι που μετράει και όχι πόσο κάνει.

Reaction score
648
To μέτρο σύγκρισης είναι διαφορετικό για τον καθένα από μας.
Υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες. Ειδικά το προσωπικό γούστο.
Εμένα π.χ. οπτικά αλλά και πρακτικά δεν μου αρέσουν τα ηλεκτροστατικά ηχεία ( δε μιλώ για την ηχητική τους απόδοση) οπότε ποτέ δεν θα μπορέσω να τα έχω σαν μέτρο σύγκρισης.
Αν π.χ. κάποιος είναι φανατικός οπαδός του βινυλίου δύσκολα μπορεί να αποδεχτεί τα ψηφιακά γιατί ασυναίσθητα θα τα συγκρίνει με το βινύλιο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Πάντως για να επανέρθουμε στην αρχική ερώτηση... τίποτα από όλα αυτά δεν είναι φθηνά....
Θα ξαναπώ ότι ακόμη κι ένας diy π.χ. ενισχυτής, για να είναι αξιόλογος θα πρέπει να ξεπερνά τα 2.000-3.000 ευρώ, οπότε αν θέλετε καλό ήχο... κάντε οικονομίες :wink:

Reaction score
7
Είδατε που βγαίνουν τελικά και συμπεράσματα που δεν είναι εύκολο απο την αρχή να είναι αποδεκτά; Φτάσαμε στην αποδοχή ότι τα μηχανήματα δεν φτάνουν απο μόνα τους για το hi-end. Πρέπει και ο ακροατής να είναι εκπαιδευμένος για να ακούσει hi-end, πόσα συστήματα χρειάζεται να ζήσεις μαζί τους για να τα εκτιμήσεις; Αν κάνεις όμως αυτή την ερώτηση απο την αρχή θα σε πάρουν για ρατσιστή ή γραφικό. Ακόμα θέλει εμπειρία η εκτίμηση ενός συστήματος, πρέπει να ξέρεις το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς (δηλ. το τί υπάρχει γραμμένο μέσα που πρέπει να ακούσεις), την συμπεριφορά του χώρου που είναι στημένο το σύστημα και φυσικά την συμπεριφορά όλων των trips που τυχόν χρησιμοποιούνται.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Νομίζω ότι κάπου εδώ πρέπει να κάνουμε έναν διαχωρισμό.
Σε άλλους λοιπόν η εξωτερική εμφάνιση των μηχανημάτων παίζει σημαντικό ρόλο για την απόκτησή τους ενώ σε άλλους καμία.
Σίγουρα κάποιος που δίνει ένα κάρο λεφτά περιμένει και η συσκευή να είναι αν όχι state of the art, απλά όμορφη. Όμως είναι αυτό τόσο μεγάλη προτεραιότητα?

Εσείς σε ποιά κατηγορία είστε?

Reaction score
648
Για μένα στην υψηλή κατηγορία τιμής πρέπει να συμπεριλαμβάνονται όλα.
Και η εμφάνιση πρέπει να συνοδεύει την ηχητική απόδοση και να είναι της ίδιας κλάσης ει δυνατόν.
Βέβαια τα γούστα του καθενός μας ποικίλουν αλλά αν ένα hi-end σύστημα
είναι τοποθετημένο στο σαλόνι σου οφείλει να είναι εμφανίσιμο. Να το απολαμβάνεις σε οπτικοακουστική βάση.
Το design των συσκευών B&O είναι πολύ ωραίο αλλά και ο χώρος που θα μπουν πρέπει να είναι ανάλογης αισθητικής.

Όσο καλά και να παιζει αν δεν με ικανοποιεί αισθητικά θα κοιτάξω να βρω κάποιο άλλο που να πάιζει εξίσου καλά και να είναι όμορφο για τα γούστα μου.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Κι εμένα με ενδιαφέρει η μούρη χωρίς όμως να αποτελεί καθοριστικό παράγοντα.
Εξαρτάται την συσκευή βέβαια.

π.χ. θα προτιμούσα έναν τελικό, άσχημη κουμούτσα με 5.000 που παίζει σαν έναν πανέμορφο των 10.000.

Στα ηχεία τα πράγματα είναι διαφορετικά μιας και λίγο ή πολύ όλα τα καλά ηχεία έχουν προσεγμένη σχεδίαση - κατασκευή... τουλάχιστον όχι αποκρουστική.

Reaction score
648
Δεν είναι όλες οι συσκευές όμορφες.
Εμένα δεν μου αρέσουν καθόλου σαν εμφάνιση οι ενισχυτές της Burmester, είναι ψυχρές μηχανές. Όσο καλά και να παίζουν ποτέ δεν θα τις αγόραζα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Γούστα είναι αυτά, αλλά μήπως στο τέλος χάνουμε το νόημα?... (περισσότερο εμφάνιση από ότι απόδοση?..)

Reaction score
648
Τσαρουχάς Νίκος said:
Γούστα είναι αυτά, αλλά μήπως στο τέλος χάνουμε το νόημα?... (περισσότερο εμφάνιση από ότι απόδοση?..)
Δε νομίζω. Υπάρχουν τόσες πολλές συσκευές για όλα τα γούστα και όλα τα πορτοφόλια. Κάτι θα μας αρέσει, έτσι δεν είναι?
π.χ. Τα ηχεία της Sonus Faber είναι πανέμορφα. To ιταλικό design δεν πάιζεται.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Είπε κανένας ότι το Κινέζικο hi end είναι τσάμπα?...

Opera LP 5.0:

Φυσικά made in China, κόστος περίπου 4800 ευρώ :wink:

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.486
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134