Υπαρχει φτηνο Hi End?

Reaction score
2
μου φαινεται επανεφερες το θεμα για φθηνο hi-end νομιζω....μη ξεφευγουμε.....;)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
mixalis kanakakis said:
εδω διαφωνω...εχω ακουσει δυο τελειως διαφορετικα συστηματα που για  μενα ακουγονταν σωστα......
Μην διαφωνείς διότι δεν αναιρεί το ένα το άλλο... :wink:

Reaction score
297
Δεν υπάρχει αντίφαση ανάμεσα σε όλα αυτά που λέμε. Είναι όλα όψεις της ίδιας πραγματικότητας. Μου είναι ευκολότερο να εικονογραφήσω το θέμα μεταφέροντάς το στο χώρο της εικόνας: έχω βαρεθεί να διαβάζω για τη σκηνή του δάσους από το "Μονομάχο". Για μένα η σκηνή αυτή, η μόνη ενδιαφέρουσα της ταινίας, ήταν ενδιαφέρουσα επειδή έδειχνε πολύ σωστά την πολεμική τεχνολογία των Ρωμαϊκών λεγεώνων. Για τα φυλλώματα ειλικρινώς χ@στηκα :lol: Άσε που είχε και λάθος λατινικά (Roma victor αντί του σωστού victrix) :twisted:

Reaction score
2.156
Τελικά υπάρχουν φτηνά μηχανήματα με πολύ καλό ήχο που σε συγκινεί ?
Αυτό είναι το μοναδικό κριτήριο για το Hi-End. Να σε συγκινεί η μουσική, διαφορετικά το σύστημα δεν είναι Hi-End.

Αν υπάρχουν τέτοιες συσκευές θα ήταν καλό να τις ξέρουμε.

Παρακαλώ για τις δικές σας προτάσεις.

1.  Tascam CD-01 PRO   (CD player + MP3 Player)
2.  Sonus Faber Piano Domus Series  (Ηχείο)
3.  Rega Planar 3 + RB-300 + Denon 160 (πλατώ - βραχίονας- κεφαλή)
4.  Sugden A-21 class A (Integrated Amplifier)  

Reaction score
2
σε συγκινει πολυ η λιγο???η μετα απο ποσες εμπειριες που εχεις, κατι σε συγκινει....???;)
η μηπως η μουσικη σου αρεσει τοσο πολυ που συγκινησε απο οπουδηποτε και αν την ακουσεις????

Reaction score
2.156
Αν με συγκινούσε η μουσική από οπουδήποτε , θα αγόραζα το φτηνότερο σύστημα στον κόσμο.
Οπότε, δεν με συγκινούν όλα όσα ακούω γύρω μου.

Reaction score
297
Χαίρομαι που επαναφέρετε το θέμα σε πιο πρακτική βάση, γιατί με τις φιλοσοφικές συζητήσεις άκρη δεν βγαίνει, όσο ενδιαφέρουσες και αν είναι. Στη λίστα που έγραψε ο g.kar. δεν μπορώ να συνεισφέρω, γιατί υπάρχουν εδώ μέσα πολύ πιο γεροί γνώστες από μένα, οπότε προτιμώ να τους ακούω και να μαθαίνω.

Reaction score
14
Νίκος Τσαρουχάς said:
Να μια επίκαιρη κουβέντα που ξέθαψα από τα παλιά...

Διαβάζοντας τις απόψεις των τότε παροικούντων, διαπιστώνω πόσο περίεργο είναι το γεγονός, από τη μία να συμφωνούμε ότι φθηνό hi end δεν υπάρχει, αλλά από την άλλη δικαίως να σπάμε πλάκα με την διαφήμιση του high fidelity...
Τσα.  :)
Ποιος συμφωνεί;   8)

Προσωπικά πιστεύω ότι μπορεί κάποιος μετά από σχετικό "βασάνισμα" και με ζυγισμένες επιλογές να επιτύχει με αρκετά "φθηνό" τρόπο ... πολύ hi end ήχο.
Αντιθέτως πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να πληρώσει πολύ ακριβά "Hi end" μηχανήματα μόνο και μόνο επειδή δεν το ..."βασάνισε".
Το αν θα πάρει τον ήχο...που πιστεύει ότι πλήρωσε...αυτή είναι άλλη ιστορία.
Και άπτεται στην σφαίρα της πεποίθησης. (perception - Για να το τονίσω)

Επίσης μου έχει τύχει στο παρελθόν (αρκετά χρόνια πίσω) να ακούσω  hi end περίπτωση....που απλά ...δεν ακουγόταν.
Σε αυτήν είχε χαθεί εντελώς η ουσία του "αληθοφανούς ήχου". Απλά κόστιζε ένα τσουβάλι χρήματα χωρίς κανέναν λόγο.

Reaction score
14
Τελικά αυτό το Tascam....τόσο καλό είναι;
Ρε γμτ ...να μην ήταν και τόσο κραυγαλέο εμφανησιακά.... :(

Reaction score
2
αυτο το thread δεν εχει καποιο ιδιαιτερο νοημα γιατι :

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ HI-END......

για να κρινεις  ενα  συστημα ως προς αν ειναι hi-end πρεπει να εχεις ακουσει καποια απο τα καλυτερα συστηματα του κοσμου....τα εχετε ακουσει??????
αν τα  εχετε ακουσει εχετε ενα καλο μετρο συγκρισης για το τι ειναι hi-end...
αλλιως ολοι λεμε το μακρυ και το κοντο μας........

το λεει και η λεξη αλλωστε...."""END""

Reaction score
14
mixalis kanakakis said:
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ HI-END......
Καλά ντε...μην φωνάζεις...  :)

Μην μου πείς όμως ότι είναι δύσκολο να αναγνωρίζει κάποιος τι σημαίνει ....αληθοφανής ήχος.  :wink:

για να κρινεις ενα συστημα ως προς αν ειναι hi-end πρεπει να εχεις ακουσει καποια απο τα καλυτερα συστηματα του κοσμου....τα εχετε ακουσει??????
αν τα εχετε ακουσει εχετε ενα καλο μετρο συγκρισης για το τι ειναι hi-end...
αλλιως ολοι λεμε το μακρυ και το κοντο μας........

το λεει και η λεξη αλλωστε...."""END""

Προσωπικά Μιχάλη μου, μια που είμαι άνθρωπος που σε μεγάλο βαθμό κάνει κρίσεις πάνω στο αποτέλεσμα....με αφήνει παγερά αδιάφορο...
το πόσο Hi end είναι μια συσκευή. Όπως και το πόσο κοστίζει. Αντίθετα με συναρπάζει ο καλός ήχος. Το καλό αποτέλεσμα.

Τώρα όσον αφορά την απορία σου για το τι έχουμε ακούσει και τι όχι ....γνωρίζεις κάτι επ' αυτού;
Για να μπορέσω να ξεχωρίσω αν τελικά γράφω για το μακρύ μου ή το κοντό μου. :|

Reaction score
2
δεν φωναζω..... :lol: :lol: :lol:
απλα για μενα εκει εγκειται η ουσια του θεματος.....
αλλο αληθοφανης ηχος αλλο hi-end.....
επαναλαμβανω  """END"""....
σκεφτειτε το λιγο.....

δε διαφωνω σε αυτα πολυ λετε....απλα να αλλαξουμε το τιτιλο του thread σε "μηχανακια που παιζουν πανω απο τα λεφτα τους" ......

για μενα στη τελευταια εκθεση hi-end δεν υπηρχαν πανω απο 4-5 δωματια max με ηχο και μηχανηματα πραγματικα hi-end.....
τωρα αν εσεις θεωρειται τα audiovector hi-end ...go for it......:)

Reaction score
14
Ο ήχος έιναι ένας.

Ούτε hi ούτε end ούτε πλούσιος ούτε παρακατιανός.

Το τι μηχανήματα και τεχνάσματα χρησιμοποιεί κάποιος για να αναπαράγει τον ήχο εμένα (και μιλάω για εμένα) δεν με αφορά.
Δεν με ενδιαφέρει.

Με ενδιαφέρει το πιάνο να ακούγεται σαν πιάνο και η κιθάρα να ακούγεται σαν κιθάρα.
Και πάνω από όλα η φωνή να είναι φωνή και όχι transistor.

Αν μπορώ να πετύχω τα παραπάνω σε κάποιο προσωπικά ικανοποιητικό βαθμό με μηχανήματα- τεχνάσματα- κομπίνες...
τότε έχω Hi-end ήχο.

Αν όχι....έχω hiend κλαπατσίμπανα. Λαμαρίνες. Κουτιά. Βίδες και ροδέλες. Πανάκριβες. Και τίποτα άλο.

Προσωπική αντίληψη...πεποίθηση...κοσμοθεωρία. Απλά πράγματα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
preve said:
Τσα.  :)
Ποιος συμφωνεί;   8)
Συμφωνείς, συμφωνείς...
Αναγνωρίζεις ότι συνήθως το καλό είναι ακριβό και τοιουτοτρόπως χρειάζεται μπογιά γαι να βάψεις αυγά όχι πορδές, αλλά επίσης (όπως όλοι μας) αναγνωρίζεις ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις. Ο κανόνας όμως είναι κανόνας... Διότι αν δεν υπήρχαν giants δεν θα υπήρχαν giant killers...

Reaction score
297
Δεν θα ονόμαζα giant μία εταιρεία που δεν ξέρω αν θα υπάρχει σε δυό χρόνια. Το πολύ να την ονόμαζα paper tiger :p

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Άσχετο...
Γίγαντας όσον αφορά στην απόδοση όχι στις πωλήσεις. Αυτά δεν μας ενδιαφέρουν.

Reaction score
297
Εξαρτάται πώς το βλέπει κανείς. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο διασκεδάζω να διαβάζω αγγελίες του τύπου "πωλείται το state-of-the-art Shadowgriffin McAllister 3 Mk.II, σε άριστη κατάσταση, αγρατζούνιστο, τιμή αγοράς 20.000 ευρώ, MONO 5.000, έλεγχος δεκτός".

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
preve said:
Αν μπορώ να πετύχω τα παραπάνω σε κάποιο προσωπικά ικανοποιητικό βαθμό με μηχανήματα- τεχνάσματα- κομπίνες...
τότε έχω Hi-end ήχο.
Το πιθανότερο όμως είναι ότι προσωπική σου-μας ικανοποίηση να διαφέρει πολύ από αυτό που κάποιοι άλλοι εννοούν hi end, κυρίως γιατί έχουν διαφορετικές (περισσότερες ή λιγότερες) γνώσεις και εμεπιρίες και συνεπώς διαφορετικές απαιτήσεις (μικρότερες ή μεγαλύτερες). Γι αυτόν τον λόγο η προσωπική μας άποψη μάλλον δεν μετράει. Όλα επί τάπητος, δηλαδή επί της ακροάσεως και όποιος αντέξει... :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
RDoherty said:
Εξαρτάται πώς το βλέπει κανείς.
Αν θέλει κάποιος να αφιερωθεί στην ουσία του χόμπυ μας, μόνον έτσι όπως σου λέω πρέπει να το βλέπει.
Έχω ξαναπεί και παλαιότερα, ότι όταν αυτοί που αγοράζουν μηχανήματα υψηλής ηχητικής απόδοσης, αισθανθούν ότι κάνουν επένδυση, μάλλον έχουν ξεφύγει από την ουσία.

Reaction score
2.156
Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα,
πιστεύω ότι το θέμα μας εδώ ήταν άλλο από την αρχή. Δεν εχει να κάνει με ακριβά μηχανήματα Hi-End.

Παράδειγμα  :

Σε ένα υποθετικό blind test, θα μπορούσε ένα CD player των 700 € να ακουστεί το ίδιο καλά όσο ένα ακριβό CD player κατηγορίας τιμής Ηι-End  ?
Αν υπάρχουν τέτοια παραδείγματα καλό θα ήταν να τα αναφέρουμε εδώ σε αυτό το thread ,αν θέλουμε πραγματικά να βοηθήσουμε κάποια μέλη του φόρουμ μας που αναζητούν τα  προσιτά σε τιμή μηχανήματα για να απολαύσουν την αγαπημένη τους  μουσική, αδιαφορώντας για τα κουτιά και τις εταιρείες που τα φτιάχνουν

Δεν είναι ανάγκη να είμαστε 100% σίγουροι για τα μηχανήματα που θα προτείνουμε, ούτε πρόκειται να μας κατηγορίσει κάποιος για τις προτάσεις μας.  
Ελεύθερα και χαλαρά λοιπόν.

Αν ο χαΙεντάς δεν μπορεί να δει τι άλλο καλό υπάρχει κάτω από τη μύτη του, τότε έχει πρόβλημα.

Οποιος είναι αληθινός χαΙεντάς με γνώση, εδώ θα φανεί η αξία του.

Αφού γνωρίζει τόσο καλά το χαΙέντ, είναι σε θέση να καταλάβει ποιο άλλο μηχάνημα πλησιάζει να γίνει Hi-End με πολύ λιγότερα χρήματα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.832
Members
38.243
Νεότερο μέλος
desmios2025