Υπαρχει φτηνο Hi End?

Reaction score
2.156
RDoherty said:
Να με πιστέψεις, Νίκο. Τα έχω όλα τόσο καλά τακτοποιημένα στο μυαλό μου, που μερικές φορές αναρωτιέμαι αν είναι υγιές αυτό :shock: :lol:
Ποιο λογισμικό κατέβασες στο μυαλό σου  ?

Reaction score
297
Ας συνεχίσουμε όμως τη λίστα, στην οποία προστέθηκαν τα Spendor! Για μένα η δημιουργία μιας τέτοιας "ιεραρχίας" είναι πολύ σημαντική. Θέση στην ιεραρχία παίρνει όποιο μηχάνημα είναι καλύτερο από ΟΛΑ τα φτηνότερά του ΚΑΙ αντίστοιχα όποιο μηχάνημα έχει έστω και ένα φτηνότερο και καλύτερο αποχωρεί (δηλαδή το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια). Συνεχίστε από το σημείο αυτό παρακαλώ! :)

Reaction score
2.156
Το καλύτερο είναι σχετικό.  Εγώ λέω απλα να μπούν όλα σε μια λίστα χωρίς ιεράρχηση. Με τη σειρά που θα αναφέρονται από τα μέλη.

Οχι υπερβολές παρακαλώ, επειδή το αγοράσατε το ρημάδι το μηχάνημα,  να το φάμε κι εμείς στη μάπα .

Reaction score
297
Μωρέ ας γίνει η αρχή και μετά βλέπουμε. Ή μάλλον βλέπΕΤΕ, γιατί εγώ βρίσκομαι εδώ ως μαθητής.

Reaction score
297
Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ μέχρι τώρα και δεν βλέπω λόγο να αλλάξει! :D

Reaction score
14
Να σταθμίζαμε λίγο αυτό το "φτηνό";

Γιατί όπως λέει και πιο πάνω ο gkar τίποτε δεν είναι τσάμπα.

Ούτε εγώ πιστεύω ότι με 1 χιλιάρικο μπορείς να έχεις ..."Hi end" ήχο. Αν αυτό εννοείς φθηνό Νικόλα Τσαρουχά.

Η τοποθέτηση του gkar προηγουμένως με την κατάθεση των Hi end ηχητικά επιλογών του με κάλυψε απόλυτα.
Τις επιλογές του αυτές ..εγώ...τις θεωρώ ...ας πούμε φθηνό Hi end.
Η λέξη "φθηνό" πέρα από το ότι είναι διφορούμενη δεν περιγράφει καλά αυτό που θέλω να πω.
Για αυτό για εμένα λοιπόν αυτές του οι επιλογές έχουν πολύ καλό value for money.
Υπό αυτήν την έννοια είναι φθηνές!   :wink:

Reaction score
297
Όλα σωστά. Η ιεραρχία που προτείνω δεν έχει πάνω ή κάτω όριο τιμής. Σίγουρα όμως έχει κλιμάκωση τιμής. Και σε αυτή την κλίμακα ο καθένας σκαρφαλώνει όσο θέλει ή όσο αντέχει.

Reaction score
47
Απο την Wikipedia:
High end refers to the best and generally most expensive of a class of goods or services. For example, high end audio refers to audio equipment that is designed to be the best it can be, regardless of price.

Other things can be high end, as long as the concern is being the best, regardless of price. Examples are cooking equipment, cars, shoes, etc. A "high end" restaurant would include purveyors such as The Palm, Ruth's Chris Steakhouse, Maxim's de Paris and The Fat Duck restaurant in the United Kingdom.

Τα λέει ολα και μου γλύτωσε το πολύ γράψιμο. Οπότε "φτηνό Hi End" είναι οξύμωρο. Απλά ΔΕΝ υπάρχει γιατι αλλιώς ΔΕΝ θα ήταν High End, θα ήταν ένα μηχάνημα με άριστο value for money. Μήν μπερδεύουμε τον ορο αυτο με τον "κορυφαίο" ηχο ή εικόνα. Αναφέρεται μονο στο κομμάτι/τμήμα τις αγοράς, (πχ του HiFi) στο οποίο στοχεύει: το υψηλό απο άποψη κόστους.

Reaction score
498
Σχετικά με τιμές "φτηνών hi-end" μηχανημάτων ήχου για εμένα πάει κάπως έτσι για να έχεις υποψήφια giant killers:

Ηχείο full range γύρω στο 3.000ρο

Ενισχυτής γύρω στο 3.000ρο

Πηγή γύρω στο 1.000κο είτε πικάπ (υποθέτω - δεν έχω πείρα) είτε cd.

Εννοείται πάντα με μάξιμουμ ματσάρισμα και high-end ήχο - όχι απαραίτητα build ή look για τις πηγές.

Βέβαια, τώρα το ηχείο του 3.000ρου δεν είμαι σίγουρος εάν θα αποδώσει τα μέγιστα με τον ενισχυτή του 3.000ρου, παίζεται.. :wink:

Είναι τόσες πολλές παράμετροι που καθορίζουν τον ήχο του συστήματος (γιατί σύστημα ακούμε) που τί να λέμε τώρα. Καλά και τα λόγια αλλά από προτάσεις που θα γίνουνε

καλό θα ήτανε να το αποδεικνύαμε κιόλας.. :wink:

Ψήνεται κανείς?  8)

Υ.Γ: Ξέρω θα ακουστώ γραφικός για μερικούς - βλέπε Τσαρουχίτο  :p αλλά τα Sonus Faber Grand Piano Domus πραγματικά με εξέπληξαν με την απόδοσή τους και το value for money..

Opinions, opinions.. :D

Reaction score
14
ManosR said:
Απο την Wikipedia:
High end refers to the best and generally most expensive of a class of goods or services. For example, high end audio refers to audio equipment that is designed to be the best it can be, regardless of price.

Other things can be high end, as long as the concern is being the best, regardless of price. Examples are cooking equipment, cars, shoes, etc. A "high end" restaurant would include purveyors such as The Palm, Ruth's Chris Steakhouse, Maxim's de Paris and The Fat Duck restaurant in the United Kingdom.

Τα λέει ολα και μου γλύτωσε το πολύ γράψιμο. Οπότε "φτηνό Hi End" είναι οξύμωρο. Απλά ΔΕΝ υπάρχει γιατι αλλιώς ΔΕΝ θα ήταν High End, θα ήταν ένα μηχάνημα με άριστο value for money. Μήν μπερδεύουμε τον ορο αυτο με τον "κορυφαίο" ηχο ή εικόνα. Αναφέρεται μονο στο κομμάτι/τμήμα τις αγοράς, (πχ του HiFi) στο οποίο στοχεύει: το υψηλό απο άποψη κόστους.

Ε τότε οποιαδήποτε συσκευή κάτω από 10 - 20.000 euro απλά δεν είναι Hi end. Και λίγα λέω.
Οπότε Hi end-ας είναι μόνο ένας.
Ο Hiend-ας.  Αυτός που έχει το ....ακριβότερο μηχάνημα στον πλανήτη.
Όλοι οι υπόλοιποι απλά έχουν value for money μηχανήματα.

Δίκιο είχε ο τύπος που ωρυόταν στο High Fidelity από το βήμα της πληρωμένης καταχώρησης του.

Reaction score
5
Τελικά την υποκειμενικότητα του πως παίζει δεν την λαμβάνει κανένας υπόψη. Ότι πληρώσεις είσαι, δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός, ότι υπάρχουν πανάκριβα μηχανήματα που παίζουν πατάτες.

Στην λίστα ας βάλουμε και τα hi end που δεν παίζουν όχι μόνο τα φτηνά που παίζουν μπας και βγάλουμε καμία άκρη.

Reaction score
297
Η παρομοίωση με τα πανάκριβα εστιατόρια είναι ατυχέστατη 8) Αυτά τα μέρη είναι Η επιτομή της κοροϊδίας 8)

Reaction score
5
RDoherty said:
Η παρομοίωση με τα πανάκριβα εστιατόρια είναι ατυχέστατη  8)  Αυτά τα μέρη είναι Η επιτομή της κοροϊδίας  8)
Άσε που στα πανάκριβα εστιατόρια μου κόβεται η όρεξη! :wink:

Reaction score
0
Hi-end και φτηνο εξαιρετικα σπανια υπαρχει, και εχει να κανει παντα σε καποιο τεχνολογικο τομεα οπου υπαρχει ραγδαια εξελιξη. Παραδειγμα σε AV δε μπορω να σας δωσω αφου δεν ειμαι γνωστης, αλλα στα PC που ειμαι μπορω να σας φερω ενα παραδειγμα. Εν ετει 2001 μπορουσες να αγορασεις τον ταχυτερο επεξεργαστη της AMD ο οποιος ηταν ο Athlon Thunderbird 1400MHz με 70 χιλιαδες δραχμες. Την ιδια εποχη μπορουσες να αγορασεις τον καλυτερο επεξεργαστη της Intel , τον Pentium 4 1500MHz και κοστιζε 250 χιλιαδες δραχμες. Σας πληροφορω οτι σε ΟΛΕΣ τις εφαρμογες ο athlon με λιγοτερο απο το 1/3 στην τιμη ηταν ανωτερος.
Βεβαια ειναι πολυ σπανιο να επαναληφθει ενα τετοιο σεναριο γιατι πρεπει να δυντρεχουν πολλοι λογοι (πχ τοτε η AMD ειχε την ταμπελα του budget κατασκευαστη επεξεργαστων και πρωτη φορα με την σειρα Athlon μπορεσε να ανταγωνιστει τους Pentium).

Αυτο που συμβαινει αρκετα πιο συχνα ειναι να μην μπορεις με λιγοτερα χρηματα να αγορασεις κατι ισαξιο ή καλυτερο του Hi-end αλλα να μπορεις με τα μισα λεφτα να αγορασεις κατι στο 90% της αποδοσης του Hi-End, και αυτο το βλεπουμε πολυ συχνα...

Προσωπικα συνηθως αγοραζω κατι σε αυτην την κατηγορια του "value4money" που με πολυ λιγοτερα λεφτα να ειναι σχετικα κοντα στα καλυτερα, εκτος αν τα ποσα που παιζονται ειναι της πλακας για την οικονομικη μου κατασταση οποτε πω "χαλαλι ας παρω το καλυτερο".

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.832
Members
38.243
Νεότερο μέλος
desmios2025