Χαμηλές ταχύτητες ίντερνετ - Συχνές αποσυνδέσεις - Πού οφείλονται; Υπάρχει λύση;

Reaction score
907
Καλησπέρα σε όλους. Το γραφείο που εργάζομαι βρίσκεται Βασιλίσσης Σοφίας στην Αθήνα, κοντά στον Πύργο των Αθηνών.
Στην περιοχή δεν υφίσταται δυνατότητα δικτύου οπτικών ινών από καμία εταιρεία (καμία, ούτε inalan). Προσφέρεται από όλες τις εταιρείες μέχρι 24mbps adsl με πραγματικές ταχύτητες από 4 έως 8 mbit και προβλήματα σταθερότητας.
Επειδή η κατάσταση δεν παλευόταν έβαλα πρόγραμμα ασύρματου internet και ip τηλεφωνίας από τη Nova με 5G router και ονομαστική ταχύτητα 100Mbps.
Παρατηρώ όμως εξαιρετική αστάθεια. Μπορεί εντός μερικών λεπτών σε αλλεπάλληλα speedtest να έχω από 80gbit download και 30 upload έως 10 mbit down και λιγότερο από 1 up.
Το ping κυμαίνεται από 30 έως 80ms ανάλογα με τα κέφια της γραμμής.
Χαρακτηριστικά να πω ότι εάν βάλω ένα οποιοδήποτε 4Κ βίντεο στο youtube δοκιμαστικά τις περισσότερες φορές επιλέγει αυτόματα streamάρισμα σε 1080p ή και χαμηλότερα κάποιες φορές, προφανώς λόγω ανεπάρκειας.
Το βασικότερο πρόβλημα όμως είναι ότι σε ιστοσελίδες που απαιτούν κάποιου είδους ισχυρή αυθεντικοποίηση πχ Gov.gr ή νομικές πλατφόρμες, έχω τραγικά χαμηλές ταχύτητες και συχνά η σύνδεση μου γίνεται timeout και με πετάει έξω με αποτέλεσμα να χάνω εργασία και να εκνευρίζομαι.
Μπορεί κανείς να εξηγήσει το γιατί; Το facebook παράδειγμα δεν με πετάει ποτέ έξω, ή το youtube μπορεί να χαμηλώνει την ποιότητα αλλά οκ δουλεύει.
Είναι θέμα της γραμμής; Το ρούτερ είναι 5G της ZTE σχετικά σύγχρονο και η σύνδεση είναι τόσο καλωδιακή με gigabit switch όσο και ασύρματη. Πρόβλημα εμφανίζεται παντού.
Υπάρχει κάποια λύση;
Πραγματικά η τελευταία λύση που μου μένει είναι το starlink ή η μετεγκατάσταση του γραφείου μου. Αλλά φοβάμαι μην δώσω εκατοντάδες ευρώ στον Elon Mask και τελικά ούτε εκείνο δουλεύει...

TGD

Reaction score
8.599
Την ίδια δουλειά την κάνουν ταυτόχρονα και εκατοντάδες άλλοι. Και η κεραία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Το έζησα στις διακοπές στη Χαλκιδική.

Reaction score
5.395
Φαντάζομαι είσαι χωρίς εξωτερική κεραία.

Εγώ έχω αυτή στη Χαλκιδική και πάει σφαίρα:

Σε συνδυασμό με Tp-link Deco X50-5G router.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.479
Εχω το ίδιο πρόβλημα με vdsl50 που έχειγίνει 24 με το ζόρι .
Χρειάζεται restart κάθε μέρα. με ZTE 1600 ROuTER . Δεν βλέπω λύση παρά μόνον τις οπτικές αν τις περ'ασουν και απο εδώ.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.985
Το Starlink είναι πιο αξιόπιστο σαν λύση από το 5G (με βάση τα δεδομένα που έχουμε όσον αφορά το backbone των κεραιών στην χώρα μας).

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.532
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106