κοντα 1000 ωρες....!!!!!!

Reaction score
15.548
οποτε οπου ναναι θα πας σε normal την λαμπα....

Γιωργο δεν αναφερθηκα στο ποιο μετρητικο οργανο χρησιμοποιησα γιατι θα ηταν λαθος.....

θα εβαζα τους αναγνωστες στο τριπακι ....

ολα τα μετρητικα εχουν φθορα και ειδικα τα οικονομικα.......
...στο internet υπαρχουν στοιχεια για ολα......πχ.

νομιζω οτι ειναι εμφανη τα λαθη εστω και απο αυτο το μικρο δειγμα.

υπαρχει μπολικο πραμα .....

Last edited:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.651
Με το zoom ανοιχτό στις 126'' σε 2,35 οθόνη και ρυθμισμένο το white point και στις 2 περιπτώσεις(standard-superwhite), ίριδα στο 0 (τελείως ανοιχτή), λάμπα στο low, μιλάμε για 9,5 και 10,5fl αντίστοιχα.
Αυτό βέβαια ήταν πριν καμιά 80αριά ώρες.
Σε αυτή την περίπτωση, το +1 fL φωτός είναι πράγματι πολύ σημαντικότερο από κάποια "καμένα" highlights που ενδεχομένως μπορεί να εμφανίζονται περιστασιακά.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.548
Ιδανικά θα ήθελα να πάω τον προβολέα πιο πίσω για να μη χρησιμοποιώ zoom, ώστε να κερδίσω on/off και ansi contrast.
Πέρα όμως απ' τους περιορισμούς του χώρου μου θα έχανα και πολύ φως (περίπου 3 fl βάσει calculator pro).
Το ήξερα απ' την αρχή όταν διάλεξα τις 126'' ίντσες σε 2,35. Η μόνη λύση φαντάζομαι θα ήταν η χρήση αναμορφικού, αλλά κι εκεί θα υπήρχαν άλλα θέματα.

Reaction score
15.548
τι θεματα θα εχεις βρε χαμενε ;

αν η αποσταση φακου οθονης ειναι 4.6 και εχεις τερμα ανοιχτο το ζουμ ....οταν θα βαλεις τον αναμορφικο θα παιζεις το ζουμ κοντα στα 3/5 κλειστο.....η αποσταση αναμορφικου οθονης ειναι πανω απο 2 του πλατους σε 16/9 καδρο...αυτο σημαινει πολυ καλη ρηξη εικονας... θα χρειαστει να βγεις εξω απο το καθαρο καδρο 1-2 ποντους για να μην ειναι εμφανης καποια γεωμετρικη αποκλιση λογω flat screen,αλλα σε κανονικη θεαση δεν θα παρεις χαμπαρι τιποτα.....

οταν βρεις χρονο κανε 2 μετρησεις με το φωτομετρο.... οπως παιζεις με 100% λευκο και μετα κλειστο το ζουμ ωστε να εχεις 16/9 ...

αναμενουμε τις μετρησεις για να δουμε αν αξιζει...:)

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.548
τι θεματα θα εχεις βρε χαμενε ;

αν η αποσταση φακου οθονης ειναι 4.6 και εχεις τερμα ανοιχτο το ζουμ ....οταν θα βαλεις τον αναμορφικο θα παιζεις το ζουμ κοντα στα 3/5 κλειστο.....η αποσταση αναμορφικου οθονης ειναι πανω απο 2 του πλατους σε 16/9 καδρο...αυτο σημαινει πολυ καλη ρηξη εικονας... θα χρειαστει να βγεις εξω απο το καθαρο καδρο 1-2 ποντους για να μην ειναι εμφανης καποια γεωμετρικη αποκλιση λογω flat screen,αλλα σε κανονικη θεαση δεν θα παρεις χαμπαρι τιποτα.....

οταν βρεις χρονο κανε 2 μετρησεις με το φωτομετρο.... οπως παιζεις με 100% λευκο και μετα κλειστο το ζουμ ωστε να εχεις 16/9 ...

αναμενουμε τις μετρησεις για να δουμε αν αξιζει...:)
Τα θέματα:

Ο φακός δεν είναι απέναντι απ'το κέντρο οθόνης. Δουλεύει και κάθετο και οριζόντιο lens shift. Δεν έχω εμπειρία απο αναμορφικούς, αλλά ειδικά με το οριζόντιο lens shift καταλαβαίνεις τι φοβάμαι.
Μετά είναι αυτό που μου είπε ο μάστορας ότι οι αναμορφικοί ρίχνουν τη φωτεινότητα και φυσικά κυκλοφορούν σε διάφορες ποιότητες.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.548
Λοιπόν, ρυθμισμένος ο προβολέας αυτή τη στιγμή ρίχνει περίπου 11-11,50 fl στις 126'' 2,35:1 (39 cd/m2).
Αν μαζέψω το zoom για να χωρέσω εικόνα 16:9 στην ίδια οθόνη, μετράω 17-17,5 fl! Και πάλι βέβαια θα πρέπει να μετακινηθεί ο προβολέας καθώς δεν μπορώ να κεντράρω ούτε στον οριζόντιο, ούτε στον κάθετο άξονα.

Reaction score
15.548
ειναι πολυ ;

μια ερωτηση σε αυτους δεν ειναι κακο...:)

γενικα το κερδος σου σε fl θα ειναι κοντα στο 25% δλδ θα πας στα 14fl αποτι με ζουμ...αυτος που εχει ο Μητσος ειναι κορυφαιος....και δεν χρειαζεται να πας σε μεγαλο φακο......ενας Μ αυτης της εταιριας ειναι μια χαρα μιας και καλυπτη την εισοδο δεσμης.

κοιτα και τους prismasonic που εχουν μεγαλυτερη εισοδο ......σιγουρα θα ειναι πιο ευελικτος στο προβλημα σου...
..απλα ο prismasonic βγαζει 240/1 με λιγο καλυτερη γεωμετρια κεντρο στα 2/3 οθονης....και φυσικα πιο οικονομικος.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.423
Ηρέμησε ρε Γιώργο, προβολέα είπαμε ν' αλλάξεις όχι να παίρνεις φακούς και σαχλαμάρες. :D;):roflmao:

Πέτα το το σαπάκι. Σπίτι μου.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.135
Ναι, θα δώσω το δικό μου στον rose να τα κάνει stacked. :D
Με φαντάζεστε με τους 2 κορυφαίους προβολείς stacked? :dance2:

Θα βάλω τον Κεφάλα να φτιάξει την σύγκλιση. :fuckyou:

Reaction score
15.548
Με φαντάζεστε με τους 2 κορυφαίους προβολείς stacked? :dance2:

Θα βάλω τον Κεφάλα να φτιάξει την σύγκλιση. :fuckyou:
καλη χρονια Γιαννη μου.......οτι αγαπας........υγεια -υγεια-υγεια.....

οτι θες απο μενα προκειμενου να στησουμε τους 2 κορυφαιους προβολεις...:p

βεβαια δεν χρειαζεται μονο συγκλιση.......θελουν και ρυθμιση.......θα αντεξεις τα αποτελεσματα ;:fuckyou:

σαν φαρμακοτριφτης ναχεις μαζι σου τα γνωστα....:roflmao:
την coca cola φαρμακοποιος την ανακαλυψε :)

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.135
Αν πρόκειται να μου τους ρυθμίσεις εσύ, αντέχω τα πάντα. :fuckyou:

Κι αν δεν τους φτιάξεις όπως θέλω, (16 fl, αβυσσαλέο μαύρο, να μην ξεφεύγει ούτε μισό πίξελ) κανόνισε την πορεία σου, γιατί θα έχω πάρει...ανεβαστικά. :p:D

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας