...πικαπ μετα το 2020, σοβαρα?

Reaction score
3.899
Σε εκθέσεις που γίνονται με πανάκριβα μηχανήματα πάντως όλοι με stremer παίζουν, δεν νομίζω να ρισκάρουν και να βάζουν κάτι κακό για τα προϊόντα πού υποστηρίζουν
Εννοειται ότι ορθά πράττουν!
Είναι άλλη κουβέντα αυτό, δεν γίνεται η εξέλιξη να σταματήσει στο βινύλιο.
Ούτε το να γυρνοκοπας προς εύρεση παλιών βινυλίων είναι λύση για το σημερα(…το κάνω) ούτε να χώνεις 100-200Ε για καλές νέες κυκλοφορίες (το αποφεύγω) είναι οκ για την τσέπη.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.227
(ας ανεβασω κανα βιντεο απο καμμια συναυλια στο γιουτιουμπ...και να μπω αυριο παλι με το μεσημεριανο 🐒 )

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.889
Προσωπικά έχω τελείως αντίθετη εικόνα. Το streaming είναι ασύγκριτα καλύτερο από το βινύλιο, δεν υπάρχει καν σύγκριση. Streaming με lossless και πάνω εννοώ, όχι spotify. Το spotify είναι απλώς καλύτερο, όχι ασύγκριτα.
(Συγκρίσεις με CD εναντίων streaming, ή μεταξύ Τidal vs Qobuz δεν με ενδιαφέρουν).

Παρόλα αυτά, καταλαβαίνω πως υπάρχουν συνθήκες όπου το βινύλιο μπορεί και να ακούγεται καλύτερα από το streaming:
  • πχ εάν ένας χώρος (χώρος, όχι μηχανήματα) έχει χαμηλό δυναμικό περιθώριο. Για παράδειγμα δεν μπορείς να παίξεις σχετικά δυνατά, κοντά σε reference, γιατί γκρινιάζουν οι γείτονες. Η΄ γιατί έχει υψηλό κατώφλι θορύβου, πχ να ακούγεται ένα ψυγείο σε μια σαλοκουζίνα, ή τα αυτοκίνητα σε έναν δρόμο από κάτω, και πάλι να μην μπορείς να παίξεις δυνατά.
  • Και μετά έρχεται και το θέμα αν μπορεί το σύστημα να παίξει υλικό με υψηλό δυναμικό εύρος, αν δηλαδή έχει την δυνατότητα να παίξει μπάσο (κορυφές) πάνω από τα 100db, 1η-2η και 3η οκτάβα, ή ευνοείται με το συμπιεσμένο (λόγω μέσου) βινύλιο. Και ένα σύστημα που είναι φτιαγμένο για να μην παίξει υψηλό δυναμικό εύρος (πχ μικρά ενισχυτικά, μικρά ηχεία, χωρίς σαμπς και ισοστάθμιση) θα έχει αλλεργία στα ψηφιακά, θα του αρέσουν τα βινύλια. Τα γνωστά.
  • Άλλη περίπτωση εάν ο χώρος (και το στήσιμο σε αυτόν) είναι ασύμμετρος, το κεντράρισμα που είναι υποχρεωτικό σε χαμηλές συχνότητες στο βινύλιο μπορεί να βοηθήσει στην σταθερότητα της στερεοφωνικής εικόνας. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι αδυναμίες του μέσου (του δίσκου) γίνονται πλεονεκτήματα.
  • Τέλος, υπάρχουν εκδόσεις σε ψηφιακή μορφή που είναι καρακλιπαρσιμένες και δεν ακούγονται. Ενώ η αντίστοιχη του βινυλίου μπορεί να είναι πιο σωστή. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε μουσική που δεν ακούω (ποπ), οπότε δεν μπορώ να αναφέρω ακροαματικές συγκρίσεις. Ασχέτως αν όλες οι ηχογραφήσεις είναι εδώ και δεκαετίες ψηφιακές, η ζημιά των Loudness Wars γίνεται μετά, στην επεξεργασία.

Τα ανωτέρω είναι σχετικά συχνές και αντικειμενικές συνθήκες όπου το βινύλιο μπορεί να ακουστεί καλύτερα-δεν αναφέρω πλασέμπο καταστάσεις όπου μας αρέσει η μυρωδιά του δίσκου, τα κλικ, ή η διαδικασία κτλ.
Και πιστεύω πως όσοι λένε πως τους αρέσει το βινύλιο έχουν δίκιο, για τις συνθήκες που το ακούν. Αν όχι όλοι, πολλοί από αυτούς.

Δεν αναφέρω καθόλου πολυκάναλη αναπαραγωγή ψηφιακών αρχείων, είτε native είτε με upmixing, αλλά έχει πολύ ενδιαφέρον η αναπαραγωγή βινυλίου σe immersive upmixing :biggrin:.

Reaction score
8.864
Πλάκα πλάκα ξέρετε κανέναν που να ακούει μόνον βινύλιο?
Εγώ προσωπικά δεν ξέρω κανέναν πλέον που να έχει πικάπ :p:D

Reaction score
8.864
Φοβερή ποιότητα το βινύλιο αλλά όλοι μέσα στο σποτιφαι είστε πουλάκια μου. Για τους άνω των 50ντα λέω, για τους υπόλοιπους είναι ανέκδοτο η φάση με το πικάπ.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.882
Ε καλά δεν ακούμε βινύλιο όλη την ημέρα.
Εγω ακούω tidal , cd , blue ray, dat , fm , ότι μου κάτσει , μέχρι και youtube .
Βινύλιο , ε κανά δυό δίσκους , όχι ολόκληρους.

Reaction score
3.899
Dimifoot ενταύθα: Καλή η προσπάθεια, μαζί σου.
Βάλε τώρα το royal ballet, gala performances, μετά κανα παληό ροκ του τύπου ccrevival, προκολ χαρμ κλπ και μετά χτύπησε τα στο ρουν.

Last edited:

Reaction score
2.749
Και εγώ έχω ένα ,που το πήρα επειδή όταν ξαναεστηνα σύστημα μου λέει η σύζυγος ,
« πικαπ δε θα πάρουμε ; « :p
Δεν έχει παίξει πάνω από 2 ώρες.
Το έχω για μπιμπελό , για στολίδι

Reaction score
3.899
Φοβερή ποιότητα το βινύλιο αλλά όλοι μέσα στο σποτιφαι είστε πουλάκια μου. Για τους άνω των 50ντα λέω, για τους υπόλοιπους είναι ανέκδοτο η φάση με το πικάπ.
Ναι, οκ, με την Πόρσε είμαι αλλά οδηγώ Vitara.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.889
Εννοείται πως έχω πικάπ, και πολύ καλό. Καλύτερο από αυτά που έχουν οι περισσότεροι βινυλιόφιλοι :tongue: .Και ουδέτερο phono stage.
Η τελευταία κεφαλή που έβαλα δεν είναι κορυφαία, τσιγκουνεύτηκα τα χρήματα, για μια φορά τον χρόνο ακρόαση δεν άξιζε.
Οι δίσκοι μου είναι πια το 1/10 από όσους είχα ή και λιγότεροι. Το μετάνιωσα που τους έδωσα, ενώ δεν μετανιώνω καθόλου για τα CD που πουλάω. Θα ήθελα να τους είχα, για τη νοσταλγία, για την διαδικασία. Και να είχα και ένα degritter-πλυντήριο υπερήχων.
Μάλλον ζηλεύω όσους τους κράτησαν, αλλά όχι για την ποιότητα της αναπαραγωγής.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.666
πχ εάν ένας χώρος (χώρος, όχι μηχανήματα) έχει χαμηλό δυναμικό περιθώριο. Για παράδειγμα δεν μπορείς να παίξεις σχετικά δυνατά, κοντά σε reference, γιατί γκρινιάζουν οι γείτονες. Η΄ γιατί έχει υψηλό κατώφλι θορύβου, πχ να ακούγεται ένα ψυγείο σε μια σαλοκουζίνα, ή τα αυτοκίνητα σε έναν δρόμο από κάτω, και πάλι να μην μπορείς να παίξεις δυνατά.
:);)
Τέλος, υπάρχουν εκδόσεις σε ψηφιακή μορφή που είναι καρακλιπαρσιμένες και δεν ακούγονται. Ενώ η αντίστοιχη του βινυλίου μπορεί να είναι πιο σωστή. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε μουσική που δεν ακούω (ποπ), οπότε δεν μπορώ να αναφέρω ακροαματικές συγκρίσεις. Ασχέτως αν όλες οι ηχογραφήσεις είναι εδώ και δεκαετίες ψηφιακές, η ζημιά των Loudness Wars γίνεται μετά, στην επεξεργασία.
:);)
Τα ανωτέρω είναι σχετικά συχνές και αντικειμενικές συνθήκες όπου το βινύλιο μπορεί να ακουστεί καλύτερα-δεν αναφέρω πλασέμπο καταστάσεις όπου μας αρέσει η μυρωδιά του δίσκου, τα κλικ, ή η διαδικασία κτλ.
Και πιστεύω πως όσοι λένε πως τους αρέσει το βινύλιο έχουν δίκιο, για τις συνθήκες που το ακούν. Αν όχι όλοι, πολλοί από αυτούς.
;) :)

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.227
(δεν εχουν ομως ολοι τα εικονιζομενα ηχεια, για αρχη)

Reaction score
19.386
Εγώ προσωπικά δεν ξέρω κανέναν πλέον που να έχει πικάπ
Εσυ δεν ξέρεις και ανθρώπους που πάνε με γκόθικ, πάνκ και αναπληρώτριες δασκάλες στην Γερμανία που μένουν σε λόφτ και πας μόνο με όμορφες, ψηλές μοντέλες Γερμανίδες.... πικάπ θα ξέρεις ; 😀 😀

Υπάρχουν ανώμαλοι ΝΚ να προσέχεις. 😀 Ζούν ανάμεσά μας. χα χα Να εγώ για παράδειγμα χα χα

Last edited:

Reaction score
19.386

Άντε ΝΚ να ακούσεις και λίγο καλό μπάσο και όχι αυτά τα ξεπλυμένα που ακούτε τα ηλεκτρονικά που εξαφανίζεται στην μίξη χα χα

8Κ ο Λέντμπέλυ 70Μ οι Νιρβάνα. Αλλά αυτοί είστε χα χα χα

Last edited:

Reaction score
8.864
Εσυ δεν ξέρεις και ανθρώπους που πάνε με γκόθικ, πάνκ και αναπληρώτριες δασκάλες στην Γερμανία που μένουν σε λόφτ και πας μόνο με όμορφες, ψηλές μοντέλες Γερμανίδες.... πικάπ θα ξέρεις ; 😀 😀

Υπάρχουν ανώμαλοι ΝΚ να προσέχεις. 😀 Ζούν ανάμεσά μας. χα χα Να εγώ για παράδειγμα χα χα
:biggrin:
Η φάση με το πικάπ μου θυμίζει κάτι παλικάρια που έχουν μόστρα στο ράφι πάπυρος Λαρούς μπριτανικα και όλη μέρα είναι στο ίντερνετ και ψάχνουν.
Βρίσκεται εκεί όπως ο πάπυρος στο ράφι, μπαίνει κάπου κάπου σε λειτουργία αλλά στην πράξη όλη μέρα ίντερνετ και στριμινγκ. Κατά τα άλλα ειμεθα φαν της ποιότητας αλλά την αφήνουμε να σκονίζεται. :p:D

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.835
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon