...πικαπ μετα το 2020, σοβαρα?

Reaction score
19.386
:biggrin:
Η φάση με το πικάπ μου θυμίζει κάτι παλικάρια που έχουν μόστρα στο ράφι πάπυρος Λαρούς μπριτανικα και όλη μέρα είναι στο ίντερνετ και ψάχνουν.
Βρίσκεται εκεί όπως ο πάπυρος στο ράφι, μπαίνει κάπου κάπου σε λειτουργία αλλά στην πράξη όλη μέρα ίντερνετ και στριμινγκ. Κατά τα άλλα ειμεθα φαν της ποιότητας αλλά την αφήνουμε να σκονίζεται. :p:D
Τώρα που είπες πχιότητα. ¨Ακου βάθος οι αλυσίδες. 😀

Last edited:

Reaction score
6.803
:biggrin:
Η φάση με το πικάπ μου θυμίζει κάτι παλικάρια που έχουν μόστρα στο ράφι πάπυρος Λαρούς μπριτανικα και όλη μέρα είναι στο ίντερνετ και ψάχνουν.
Βρίσκεται εκεί όπως ο πάπυρος στο ράφι, μπαίνει κάπου κάπου σε λειτουργία αλλά στην πράξη όλη μέρα ίντερνετ και στριμινγκ. Κατά τα άλλα ειμεθα φαν της ποιότητας αλλά την αφήνουμε να σκονίζεται. :p:D
Σωστή η παρομοίωση σχετικά. Πχ και εγώ όπως έχω πολλές φορές πει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ακροάσεων μου το κάνω ψηφιακά.
Είναι αυτό που με βοηθά στο να «ανακαλύψω» μουσική και ακούγοντας από εκεί διαλέγω ποια βινύλια θα προσθέσω στην δισκοθήκη μου😎😎

Reaction score
19.386
Σωστή η παρομοίωση σχετικά. Πχ και εγώ όπως έχω πολλές φορές πει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ακροάσεων μου το κάνω ψηφιακά.
Είναι αυτό που με βοηθά στο να «ανακαλύψω» μουσική και ακούγοντας από εκεί διαλέγω ποια βινύλια θα προσθέσω στην δισκοθήκη μου😎😎
Είσαι του Demystification και εσυ. Δεν μας κάνεις, θέλουμε πολύπλοκα και ακατανόητα πράγματα για να διατηρούμε την αυθεντία μας και εξουσία μας. 😀

Πέσε και σε ένα digital coma χα χα

DIGITAL COMA - CYBORG - 2020 (FULL ALBUM) (POST PUNK/DARK WAVE/ELECTRONIC/SYNTH POP)

Last edited:

Reaction score
6.803
Είσαι του Demystification και εσυ. Δεν μας κάνεις, θέλουμε πολύπλοκα και ακατανόητα πράγματα για να διατηρούμε την αυθεντία μας και εξουσία μας. 😀

Πέσε και σε ένα digital coma χα χα

Έλα μη με πειράζεις. 500 φορές το έχω πει ότι ακούω περισσότερο έτσι.
Άλλωστε αν δεν ίσχυε αυτό θα είχα ένα dac από αυτά των 100 ευρώ που είναι τα καλύτερα από όλα!
Αλλά το πικάπ είναι άλλη φάση😀

Reaction score
19.386
Έλα μη με πειράζεις. 500 φορές το έχω πει ότι ακούω περισσότερο έτσι.
Άλλωστε αν δεν ίσχυε αυτό θα είχα ένα dac από αυτά των 100 ευρώ που είναι τα καλύτερα από όλα!
Αλλά το πικάπ είναι άλλη φάση😀
Όπως με τον Bhutia και πολλούς άλλους απλώς σας χρησιμοποιώ και εξαντλώ το "πολιτικό" σας κεφάλαιο. Απλώς είστε απο τους λίγους που το καταλαβαίνουν. Ο Bhutia άργησε έπρεπε να του το εξηγήσω χα χα.

😍 Σε όλους.

Reaction score
271
Spotify και εγώ έβαλα τώρα την προτομαγια, συνδεσα το κινητό μέσω Bluetooth με ένα ηχείο και ακούγαμε εκεί που ψηναμε. Στο σπίτι,επειδή με έχουν κουράσει οι δίσκοι,για όλους τους παρά πάνω λόγους, που βρίσκω σωστούς,ακούω κασετουλες με αυτή την παλιατζουρα που κληρονόμησα από ένα θείο μου. Θεός σχωρεστον!!!
nakamichi_cr-7_stereo_cassette_deck.jpg

Σόρρυ ρε παιδιά έχω κοντά κάνα δυο τέρα, τα πιο πολλά flac και κάμποσα mp3. Ο μόνος τρόπος που μπορώ να τα ακούσω είναι όταν κάθομαι και γράφω από κανένα. Δεν ξέρω μετά μου φαίνεται πιο γλυκός ο ήχος μπορεί να παίζει ρόλο και το κασετόφωνο. Η επόμενη φάση είναι να την ψάξω με τα στρεαμινκ και τα κόλπα που λέτε έχω μείνει πίσω από τον κόσμο.

Υ.Γ. ο θείος Μήνας είχε και το Dragon κρυμμένο αλλά το κράτησε η κοπριά ο ξάδερφος μου και ούτε που έχει κασέτες να ακούσει ο παλιομα.....

Reaction score
8.864
Ανεξαρτήτως ποιότητας έχει επικρατήσει η χρήση στριμινγκ ακόμη και για αυτούς που μεγάλωσαν με πικάπ και έχουν μια δισκοθήκη στο σπίτι.
Το στριμινγκ έχει και αυτή την δυνατότητα που είχε κανείς με τις κασέτες, να κάνει ένα best of με τα αγαπημένα του τραγουδια.

D

Deleted member 50795

Guest
Το να σηκωθώ από κει που κάθομαι, για να πάω να αλλάξω δίσκο, cd, ή έστω και μια κασσετα , στη σημερινή εποχή το θεωρώ αποτυχία και μη αρεστή πράξη, που συμβάλει στην μείωση των ευχάριστων θετικών συναισθημάτων καθόλη τη διαδικασία ακρόασης, χώρια την ανεπάρκεια πρακτικότητας και χρηστικότητας των μέσων. (η απόδοση είναι άλλο θέμα που μπορούμε να μιλάμε ολη μέρα)

δεν είναι φυσιολογικό να έχω σε ένα ταμπλετ(streaming), την παγκόσμια μουσική δισκοθήκη και εν ριπή οφθαλμού , να μπορώ να επιλέξω ο,τι θέλω να ακούσω άμεσα , ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής , εγω να επιμένω να κάνω ασκήσεις γυμναστικής σήκω-κατσε—σήκω, για να ακούσω μουσική, ειδικά όταν η μουσική μπορεί να παίζει για μεγάλα διαστήματα σε ένα χώρο με το πάτημα ενός κουμπιού. (και με άπλετα περιθώρια επιλογών)

αυτη η αναδρομή στο παρελθόν, μόνο κατά περίπτωση και σπάνια θα μπορούσε ίσως να δικαιολογήσει την περιστασιακή χρήση-ύπαρξη της, ως ένα μέσο ενθύμησης κατά διαστήματα μιας άλλης ξεπερασμένης εποχής , που έχει περιέλθει στη σφαίρα της γραφικότητας και στο πλαίσιο της αναπόλησης , που η εμμονή της όμως σε αυτή φλερτάρει με μια «άσκοπη» και αναχρονιστική διαδικασία που θυμίζει το κυνήγι φαντασμάτων ενός μακρινού παρελθόντος.

η τεχνολογία πάει μπροστά , ας το καταλάβουμε αυτό …:geek:όλα οσα γίνονται πάντα έχουν κάποιο σκοπό και λόγο ,ώστε να δικαιολογείται η ύπαρξη τους , έναντι προηγούμενων τεχνολογιών και συνάμα να συμβαδίζουν με την εποχή τους.

ας το δεχθούμε και να συμφιλιωθούμε με αυτό.
τα «αναλογικά» μέσα ανήκουν στο παρελθόν. :geek:

(εκτός από το ράδιο που ακούω και δε πρόκειται ΠΟΤΕ να εκλείψει ):biggrin:

Last edited by a moderator:

D

Deleted member 50795

Guest
…κάνουμε αλλά πράγματα , για να νοιωσουμε ζωντανοί..:biggrin:

για να πω για μένα, όταν ακούω μουσική ακούω στο χώρο χαζεύοντας-διαβάζοντας συνάμα , σχεδόν πάντα στο Ίντερνετ.
το τρίγωνο ακρόασης το έχω σταματήσει καιρό τώρα..:confused: (το αποφεύγω συνειδητά και ώριμα πλέον)
απλα ακούω μουσική….με απλό «φυσικό» τρόπο.. :biggrin:

Last edited by a moderator:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.227
... μαλλον η αρχικη διατυπωση του νηματως, μεταφερεται στο κατα ποσο ακουει καποιος σοβαρα σημερα τη μουσικη... (και αν βλεπει το βινυλιο ως σοβαρο μεσο ακροασης)ή(το μεσο για σοβαρη ακροαση).
~> ενταξη στο παρασυνθημα θαρρω οτι καποιες μουσικες ειναι πιο "σοβαρες" απο καποιες αλλες // οπως και καποια ατομα να διαφοροποιουνται στη κλιμακα σοβαροτητας~φαιδροτητας.:king: :angel:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.888
Σηκωθείτε από καναπέδες, ντιβάνια, κρεβάτια, αλλάξτε κάνα δίσκο να νοιώσετε ζωντανοί.
Υποστηρίξτε τα φυσικά μέσα!

( ...τώρα ακούω μέσω roon !!!)
Έχει και συνέχεια:

Καθαρίστε κάνα δίσκο, με το σφουγγάρι, με τις τρίχες τις μαύρες, με κάτι τελοσπαντων.
Με λίγο καθαρό οινόπνευμα πάντα.
Άμα δεν είναι εντελώς καθαρός, κάντε κάνα πλύσιμο, λίγη λάντζα ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.
Στεγνώστε τον καλά καλά, να μη ξεραθούν τα άλατα του νερού πάνω στα αυλάκια.
Πανακια με μικροΐνες. Της προκοπής, επώνυμα, όχι από τα Λίντλ, τόσα λεφτά πικάπ έχετε, δε πάτε στα Λίντλ εσείς άρχοντες είστε.
Βάλτε την κεφαλή στ'αυλάκι, αλλά όχι πριν την καθαρίσετε σχολαστικά με κεινες τις τριχούλες, κι αν δε βλέπετε (έχουμε και μια Α ηλικία) πάρτε μεγενθυντικό φακό σα τον αστυνόμο Σαΐνη, και κάτω από άφθονο φως πάντα, φέξτε μου καλά (και γλύστρησε).
Και η βελόνα θέλει λίγο υγρό να καθαρίσει καλά, μη ξεχνιέστε με ξηρή καθαριότητα, δεν είστε γύφτοι, κυμπάρηδες άνθρωποι είστε.
Αν ακούσετε κάνα τσακ τσουκ είναι στατικός, θέλει κεινες τις μαύρες τρίχες άνθρακα αγωγιμου να κάνετε το δίσκο, αλλά να είναι συνδεδεμένο με γείωση το αχλάδι με τις τρίχες, να είστε πιστήμονες, μιλάμε για ρέβμα.
Μη βαριεστε να πάτε να σηκώσετε την κεφαλή να πάει στο επόμενο κομμάτι, αφού αυτό το βαρεθήκατε.
Σήκω κάτσε σήκω κάτσε σήκω κάτσε κάνει καλό στην καρδιά. Άλλοι κάνουν βάρη, άλλοι έχουν γκόμενα, εσείς με τη βελόνα. Σήκω κάτσε σήκω κάτσε θα κάνετε κάτι τετρακέφαλους άλλο πράμα.
Σβαρτζενέγκερ γαμπες, λόγω βινυλίου.
Ξακουστές.
Μην παίζετε ξανά το δίσκο, φθείρεται λέμε.
Πάρτε μια μπομπίνα να τον γράψετε να ακούτε την μπομπίνα. Μια φορά γράφουμε το δίσκο, 20 φορές ακούμε τη μπομπίνα, έχει μετρητήρι λέμε. Μετά ξαναγράφουμε τη μπομπίνα από την αρχή, έχει κι αυτή απομαγνήτιση δεν είναι για πάντα, άρα με 3 φορές ανάγνωση του δίσκου, 60 φορές θα τον ακούσετε από τη μπομπίνα.
Όσους δίσκους έχετε, τόσες μπομπίνες πρέπει να έχετε, μην είστε σπαγγοι, εδώ τόσα λεφτά δώσατε.
Υποστηρίξτε τα φυσικά μέσα, χωρίς εσάς τι θα κάνουν; Είσαι ο σωτήρας τους τήρας τους τήρας τους, είσαι ο σωτήρας τους ο σω τή ρας τουυυυυυς.

(Roon πάντα )

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.835
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon