24/96 vs Vinyl

Reaction score
70
Re: Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

Ακριβώς.
Οι καθηγητάδες μαλώνουν μεταξύ τους, όχι με την καθαρίστρια που έτυχε να σφουγγαρίζει την αίθουσα και άκουσε τη συζήτηση, ούτε με ένα φοιτητάκο άλλης σχολής που έτυχε να περνάει ψάχνοντας το γκομενάκι που του έχει γυαλίσει..
Επίσης τις "σχολές" τις διαμορφώνουν οι ίδιοι καθηγητάδες με έρευνα και δημοσιεύσεις σε peer reviewed περιοδικά, όχι οι γιαγιάδες στο χωριό που μαλώνουν για το αν πρέπει να πιείς χαμομήλι ή τσάι όταν πονάει η κοιλιά σου.
Γι'αυτο και για τη λεγόμενη "δεύτερη γνώμη" πάμε σε δεύτερο γιατρό, με κανονικό πτυχίο και τα όλα του (κατά προτίμηση όχι αγορασμένο από τη Ρουμανία) κι όχι στον περιπτερά της γειτονιάς μας που "ξέρει γιατί είχε πολλά χρόνια τρεχάματα στα νοσοκομεία με την πεθερά του".

:126:
Είσαι πολύ σωστός. Τελείως διαφορετικό είναι να διαφωνούν δύο ηλεκτρολόγοι μηχανικοί για την υλοποίηση ενός ενισχυτή με το να διαφωνεί ένας μηχανικός με έναν πελάτη. Τι να του εξηγήσει???Γιατί έβαλε τόση τροφοδοσία και όχι παραπάνω!Γιατί έβαλε τα τάδε τρανζιστορ και όχι τα άλλα. Δεν γίνεται συζήτηση έτσι.

Reaction score
20
Απάντηση

Ακριβώς...
Είσαι πολύ σωστός...
Από τα κείμενά σας "φαίνεται" πως έχετε αφιερώσει μερικά χρόνια της ζωής σας μέσα στον ιατρικό χώρο,
one way or the other...
Οπως, επίσης, φαίνεται πως ξεχάσατε να "κάνετε... τις κλινικές"...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Λουκα τι θα ελεγες για την αυτην την Κυριακη?
Να ρωτησουμε και τον φωτορεπορτερ ομως, γιατι αυτος τις Κυριακες ειναι λιγο δυσκολος.
Να μας πει γιατί όντως τις Κυριακές δουλεύει εξτρά το παιδί για να μπορεί να επενδύει σε παρθενικά βινύλια.
Επίσης θα πρέπει να συνεννοηθούμε για το τί θα φέρεις να κανονίσω τον χώρο, να κάνω και τα απαραίτητα μαγικά για να βγουν τα ψηφιακά χάλια. Λ.Σ.
Καλημερα,ενταξει ειμαι δυσκολος τις Κυριακες, αλλα για σας που σας αγαπαω οτι θελετε.:127:

Θα φερω κ αντικειμενικο κριτη τη Λενα που δεν εχει παρει χαμπαρι τι θα παιχτει οποτε θα πει κι αυτη 2 κουβεντες.:126:

Αν τελικα το κανονισετε, οχι πολυ αργα, γιατι σαν νεο παιδι μιας κ την Κυριακη δεν εχω τιποτα να βγω καμια βολτιτσα ετσι??

Και να κανονισω να διαρευσει καμια φωτο κ για τον τυπο...:137:
(υγ.: Δεν ειμαι φωτορεπορτερ:144:)

Reaction score
460
Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Διαβασα ολες τις αποψεις και τις αντιπαραθεσεις (πολλες απο αυτες ειχαν να κανουν επι προσωπικου) μεσα σε αυτο το νημα και θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας και την δικη μου αποψη.
Λοιπον,εχουν περασει αρκετες πηγες (ψηφιακες και αναλογικες) ολα αυτα τα χρονια απο τα χερια μου,με καλυτερες ενα πλατω linn lp12 lingo με κεφαλη infinity golden ref και εναν βραχιονα που αυτη την στιγμη μου διαφευγει (phono mark levinson jc....) και ψηφιακη πηγη το esoteric x-o3 που εχω τωρα.
Οσο μπορω να θυμαμαι,το λιν ηταν εξαιρετικο παντου και η καθε ακροαση μαζι του ηταν ...μαγικη.
Πιστευω οτι τετοιο ηχο δεν θα ξαναπαρω ΠΟΤΕ!!
Καθομουν στον καναπε μου και μαζι με φιλους (που απλα κοιταζομαστε χωρις να βγαζουμε λεξη) ακουγαμε τα θεικα μαλακα περασματα των ηχων και ταξιδευαμε πραγματικα σε ηχητικη νιρβανα.
Τωρα με το χ03,ενταξει....καλο πλευερ εως εξαιρετικο αλλα δεν μου προσφερει αυτο το κατι αλλο το ζεστο που ειχα με το λιν.
Τωρα θα μου πει καποιος γιατι το εδωσες?
Κατα πρωτον το μετανοιωσα αλλα πηρα παρα μα παρα πολλα χρηματα εκεινη την εποχη που το πουλησα, τα οποια ειχα αναγκη για να στησω το υπολοιπο συστημα (εκεινη την εποχη οι γονεις με ειχαν στην τσιτα) και εκτος απο καποια διαμαντια που ειχα παρει απο τον Λ.Σ και καποιους δισκους λιν απο τον τοτε αντιπροσωπο της λιν Γιαννη Θεοχαρη,δεν μπορω να πω οτι εβρισκα ευκολα τα θεματα που με ενδιεφεραν (διοτι δεν ακουω μονο κλασσικη και τζαζ,ακουω τα παντα) αλλα και εαν εβρισκα καποια αυτα ηταν της κακιας ωρας,και απο ηχογραφηση και σε κατασταση.
Τελικα ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ (για να μην παρεξηγηθω) με το λιν περασα τις πιο ομορφες μουσικες στιγμες μου!!!!
Τωρα ομως στο διαταυτα,τα αναλογικα τινουν να πεθανουν.
Αργα η γρηγορα (θελετε η διαφημηση η ευκολια του ενος κουμπιου θελετε οτι δεν υπαρχει χρονος για την ιεροτελεστια που απαιτειτε για να ακουσεις πικαπ θελετε τι επιτασει η συγχρονη εποχη,οτι θελετε τελος παντως) θα επικρατησουν τα ψηφιακα ειναι μια υποθεση τελειωμενη ειναι θεμα χρονου.
Παντως τα ηχητικα ταξιδια μου τελειωσαν απο τοτε που πουλησα το λιν.

Reaction score
460

Βρε παιδια κατι γινεται εδω και μερες με την λειτουργεια του EDIT και της "υποβολης" του κειμενου.
Το EDIT θελει 2 φορες πατημα και η υποβολη δεν το περναει στο νημα,καντε κατι οι υπευθυνοι παρακαλω γιατι ταλαιπωρουμαι πολυ,ευχαριστω.

Reaction score
4.250

Θα ηθελα για τις αναγκες του συγκριτικου να βρισκαμε κι ενα ντακ αξιοπρεπες. Δεν ξερω αν καποιος απο Θεσσαλονικη η τα περιξ εχει κατι, αλιως θα παμε σε λυσεις τυπου magic η musical fidelity. Εσυ Γιαννη ποιο εχεις?

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
Καλημερα Βασιλη.
Εχω το Orpheus DAC One, με upsampler 24/96 της NorthStar

http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1176499&postcount=4

Eιναι βεβαια πολυ μανουρα να το βγαζω απο κει λογω χωρου, ειναι ενα θεμα, γι αυτο κ δεν κανω τελευταια δοκιμες, μια κ περιμενω επιτελους να μετακομισω κ να τα στησω ανετα τα μηχανακια...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Διαβασα ολες τις αποψεις και τις αντιπαραθεσεις (πολλες απο αυτες ειχαν να κανουν επι προσωπικου) μεσα σε αυτο το νημα και θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας και την δικη μου αποψη.

Λοιπον,εχουν περασει αρκετες πηγες (ψηφιακες και αναλογικες) ολα αυτα τα χρονια απο τα χερια μου,με καλυτερες ενα πλατω linn lp12 lingo με κεφαλη infinity golden ref και εναν βραχιονα που αυτη την στιγμη μου διαφευγει (phono mark levinson jc....) και ψηφιακη πηγη το esoteric x-o3 που εχω τωρα. Οσο μπορω να θυμαμαι,το λιν ηταν εξαιρετικο παντου και η καθε ακροαση μαζι του ηταν ...μαγικη. Πιστευω οτι τετοιο ηχο δεν θα ξαναπαρω ΠΟΤΕ!!

Καθομουν στον καναπε μου και μαζι με φιλους (που απλα κοιταζομαστε χωρις να βγαζουμε λεξη) ακουγαμε τα θεικα μαλακα περασματα των ηχων και ταξιδευαμε πραγματικα σε ηχητικη νιρβανα.

Τωρα με το χ03,ενταξει.... καλο πλευερ εως εξαιρετικο αλλα δεν μου προσφερει αυτο το κατι αλλο το ζεστο που ειχα με το λιν.
Τωρα θα μου πει καποιος γιατι το εδωσες?

Κατα πρωτον το μετανοιωσα αλλα πηρα παρα μα παρα πολλα χρηματα εκεινη την εποχη που το πουλησα, τα οποια ειχα αναγκη για να στησω το υπολοιπο συστημα (εκεινη την εποχη οι γονεις με ειχαν στην τσιτα) και εκτος απο καποια διαμαντια που ειχα παρει απο τον Λ.Σ και καποιους δισκους λιν απο τον τοτε αντιπροσωπο της λιν Γιαννη Θεοχαρη, δεν μπορω να πω οτι εβρισκα ευκολα τα θεματα που με ενδιεφεραν (διοτι δεν ακουω μονο κλασσικη και τζαζ, ακουω τα παντα) αλλα και εαν εβρισκα καποια αυτα ηταν της κακιας ωρας, και απο ηχογραφηση και σε κατασταση.

Τελικα ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ (για να μην παρεξηγηθω) με το λιν περασα τις πιο ομορφες μουσικες στιγμες μου!!!!

Τωρα ομως στο δια ταυτα, τα αναλογικα τινουν να πεθανουν.
Αργα η γρηγορα (θελετε η διαφημηση η ευκολια του ενος κουμπιου θελετε οτι δεν υπαρχει χρονος για την ιεροτελεστια που απαιτειτε για να ακουσεις πικαπ θελετε τι επιτασει η συγχρονη εποχη, οτι θελετε τελος παντως) θα επικρατησουν τα ψηφιακα ειναι μια υποθεση τελειωμενη ειναι θεμα χρονου.
Παντως τα ηχητικα ταξιδια μου τελειωσαν απο τοτε που πουλησα το λιν.
Πάρα πολύ ωραία τα εγραψες Αντώνη. Η γνώμη μου είναι το κείμενο αυτό να το περάσεις και στη κατηγορία του Βλάση στη παρουσίαση του συστήματος σου! :126:

Συγνώμη για το off topic! :120:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

Χρήστο σου έστειλα τις σελίδες σε ένα email για να τις ανεβάσεις. Λ.Σ.
Ελαβα τις σελίδες 2 & 3. Αναμένω τις 1 & 4.
(Αν μπορέσεις τις .TIF να τις κάνεις .JPG θα έρθουν πιό γρήγορα...:126:)

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Μπορώ να φέρω εγώ το Weiss Dac202.
Πολυ ωραια, ετσι δεν θα χρειαστει να βαλουμε σε μανουρες τον συνονοματο σου. Τρανσπορτ εχεις λαπτοπ και καποιο προγραμμα? Βασικα μ ενδιαφερει αν μετακινειται ευκολα, διαφορετικα πρεπει να φερω το δικο λαπτοπ (foobar εχω εγκατεστημενο).

Σκεφτομαι κατα τις 5 με 6 το απογευμα της Κυριακης. Να ξεκινησουμε απο τον οικοδεσποτη αν μπορει και μετα οι υπολοιποι.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
4 ηχογραφήσεις από HDTT...

Κατεβάστε από το HDTT τις 4 ηχογραφήσεις της RCA LIVING STEREO που εχω δημοσιεύσει σε παλιότερο ποστ εδώ και κάντε μια ακρόαση - σύγκριση και με αυτά.

Τα βινύλια τα έχει σίγουρα ο Λουκάς.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Δηλαδή το set-up της ψηφιακής πηγής θα είναι MacBook - Amarra - Weiss Dac202, με Foobar λογισμικό? Περιγράψτε λίγο και τη καλωδίωση...

Ρωτάω για να μαθαίνω...

Reaction score
2.237
απλα αγοραζεις μαζι με το ..''NM digitalp player ''ενα αλλο μου καινουργιο μηχανημα , το '' NM LP espresser ''.
Στη συσκευασια υπαρχει σκονη βινυλιου σε μεριδες, οπως του εσπρεσσο , τις βαζεις στην ειδικη λαβη , οπως της εσπρεσσιερας,:136: και σε μια ειδικη υποδοχη lp πρεσας του μηχανηματος ,

πατας ο.κ νταν, και σε 15 δευτερολεπτα εχεις ετοιμο το lp και απο τις 2 πλευρες.Τον αφηνεις να κρυωσει 2 λεπτα και εισαι ετοιμος να τον παιξεις :128:στο πικαπ σου. :142:
[YOUTUBE]JVM18iJTMZs[/YOUTUBE]

Δυστυχώς... σε πρόλαβαν!!:142:

Reaction score
460

Πάρα πολύ ωραία τα εγραψες Αντώνη. Η γνώμη μου είναι το κείμενο αυτό να το περάσεις και στη κατηγορία του Βλάση στη παρουσίαση του συστήματος σου! :126:

Συγνώμη για το off topic! :120:
Ο Βλασακος εχει το ΟΚ απο εμενα να το περασει στην κατηγορια του.
Θερμη παρακληση εαν γινει καποιο συγκριτικο θα ηθελα να παρεβρεθω (εντος Αττικης).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll