24/96 vs Vinyl

Reaction score
59
αν το δουμε το ποτηρι μισογεματο εγω θα ρωτουσα,

ποτε θα απολαυσουμε την ενδιαφερουσα συγκριση?
Την Κυριακή στις 6μμ. Ευελπιστώ το Μαντείο να μου δώσει κατάλληλο χρησμό και να μην κάνω πισω όπως ο πολύ συμπαθής Θέμης. Να μη γίνει μία του [ψηφιακό στρατόπεδο] και μία μου[αναλογικό]. Λ.Σ.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Γιατί δεν το κάνετε από το πρωί?

Αλλά ξέχασα. Το πρωι πας στην εκκλησία... :120:

Reaction score
140
Την Κυριακή στις 6μμ. Ευελπιστώ το Μαντείο να μου δώσει κατάλληλο χρησμό και να μην κάνω πισω όπως ο πολύ συμπαθής Θέμης. Να μη γίνει μία του [ψηφιακό στρατόπεδο] και μία μου[αναλογικό]. Λ.Σ.
Μπορούμε να έχουμε μερικές λεπτομέρειες σχετικά με το αναλογικό σας setup?

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Aντωνη,

Εχεις δικιο, με το LINN ειχαμε ζησει οσοι το ειχαμε πολυ καλες και μουσικες στιγμες. Απο τα χερια μου περασαν αρκετα linn με πολλους βραχιονες κεφαλες κλπ. Ηταν ενα απο τα πιο μουσικα πικαπ που περασαν απο τη ζωη μου. Σου εκανε καρδια να ακους με τις ωρες..., απολαμβανες ρυθμο,timing,τονικοτητα , ζωντανη εικονα, αριστα μεταβατικα και δυναμικα και μια υπεροχη μουσικοτητα που σε κρατουσε σε ενδιαφερον και δε σου εκανε καρδια να σταματησεις να ακους μουσικη. Για εμενα αυτα ειναι στοιχεια που αν τα εχει ενα συστημα τοτε ολα πανε καλα με αυτο. Αν δεν....τοτε κατι δεν παει καλα και κατι πρεπει να αλλαχτει εως οτου επανελθουν αυτα τα παραπανω στοιχεια.
Νικολα με το λιν τα ειχα αυτα ολα,με τα ψηφιακα δεν.....

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
lucastef system description...

Μπορούμε να έχουμε μερικές λεπτομέρειες, σχετικά με το αναλογικό σας setup?
Να μου επιτρέψει ο Λουκάς να συνεισφέρω εγώ σε αυτό:

see full size

Από την σελίδα που έχω φτιάξει του Λουκά Στεφανίδη (πριν 2 μήνες) που όμως προς το παρόν "αργεί"... (http://aca.gr/pop_lucastef.htm)

D

deleted user 10898

Guest
εαν ερθει ο εαρ να του πειτε να σας φερει το κινεζικο ψηφιακο κουτακι γιατι εδω βλεπω ιεροσυλιες με λαμπες στην οδηγηση των Soundlab.... θελετε και HD να ακουσετε οχι μονο βινυλιο...

Reaction score
140
Μάλιστα
Θα γίνει συγκριτικό με το κόστος του αναλογικού setup να ξεπερνά τις 30000 ευρω

Και το άλλο setup με dac το 202 του weiss που κάνει 3000 ευρω

Ε ρε γλέντια

D

deleted user 10898

Guest
Μάλιστα
Θα γίνει συγκριτικό με το κόστος του αναλογικού setup να ξεπερνά τις 30000 ευρω

Και το άλλο setup με dac το 202 του weiss που κάνει 3000 ευρω

Ε ρε γλέντια
ναι να δουμε ποιος θα γλεντησει ποιον ομως...

Reaction score
70
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Αφού δεν υπάρχουν ακριβότερα ψηφιακά σε HD... :139:
Και γιατί να έχει πιο ακριβό? Αυτό μια χαρά την κάνει την δουλειά του. Μην συγκρίνεις τα ψηφιακά με τις χύτρες ταχύτητας (εε πικάπ ήθελα πω..)που κοστίζουν ίσα με ένα καλό αμάξι...

Reaction score
7.053

Διαβασα ολες τις αποψεις και τις αντιπαραθεσεις (πολλες απο αυτες ειχαν να κανουν επι προσωπικου) μεσα σε αυτο το νημα και θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας και την δικη μου αποψη.
Λοιπον,εχουν περασει αρκετες πηγες (ψηφιακες και αναλογικες) ολα αυτα τα χρονια απο τα χερια μου,με καλυτερες ενα πλατω linn lp12 lingo με κεφαλη infinity golden ref και εναν βραχιονα που αυτη την στιγμη μου διαφευγει (phono mark levinson jc....) και ψηφιακη πηγη το esoteric x-o3 που εχω τωρα.
Οσο μπορω να θυμαμαι,το λιν ηταν εξαιρετικο παντου και η καθε ακροαση μαζι του ηταν ...μαγικη.
Πιστευω οτι τετοιο ηχο δεν θα ξαναπαρω ΠΟΤΕ!!
Καθομουν στον καναπε μου και μαζι με φιλους (που απλα κοιταζομαστε χωρις να βγαζουμε λεξη) ακουγαμε τα θεικα μαλακα περασματα των ηχων και ταξιδευαμε πραγματικα σε ηχητικη νιρβανα.
Τωρα με το χ03,ενταξει....καλο πλευερ εως εξαιρετικο αλλα δεν μου προσφερει αυτο το κατι αλλο το ζεστο που ειχα με το λιν.
Τωρα θα μου πει καποιος γιατι το εδωσες?
Κατα πρωτον το μετανοιωσα αλλα πηρα παρα μα παρα πολλα χρηματα εκεινη την εποχη που το πουλησα, τα οποια ειχα αναγκη για να στησω το υπολοιπο συστημα (εκεινη την εποχη οι γονεις με ειχαν στην τσιτα) και εκτος απο καποια διαμαντια που ειχα παρει απο τον Λ.Σ και καποιους δισκους λιν απο τον τοτε αντιπροσωπο της λιν Γιαννη Θεοχαρη,δεν μπορω να πω οτι εβρισκα ευκολα τα θεματα που με ενδιεφεραν (διοτι δεν ακουω μονο κλασσικη και τζαζ,ακουω τα παντα) αλλα και εαν εβρισκα καποια αυτα ηταν της κακιας ωρας,και απο ηχογραφηση και σε κατασταση.
Τελικα ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ (για να μην παρεξηγηθω) με το λιν περασα τις πιο ομορφες μουσικες στιγμες μου!!!!
Τωρα ομως στο διαταυτα,τα αναλογικα τινουν να πεθανουν.
Αργα η γρηγορα (θελετε η διαφημηση η ευκολια του ενος κουμπιου θελετε οτι δεν υπαρχει χρονος για την ιεροτελεστια που απαιτειτε για να ακουσεις πικαπ θελετε τι επιτασει η συγχρονη εποχη,οτι θελετε τελος παντως) θα επικρατησουν τα ψηφιακα ειναι μια υποθεση τελειωμενη ειναι θεμα χρονου.
Παντως τα ηχητικα ταξιδια μου τελειωσαν απο τοτε που πουλησα το λιν.
Ίσως πιο πριν να έχει πεθάνει αυτό που
ονόμασες " η σύγχρονη εποχή"......
(Έχουμε χάσει την μπάλλα γενικώς σαν άνθρωποι τα τελευταία
χρόνια και έχουμε ξεφύγει τελείως, ίσως τελικά όλα αυτά που γίνονται
ισιώσουν κάπως την κατάσταση.)
Τέσπα, εγώ θεωρώ ότι όταν έχεις έναν χι χρόνο
και πεις ότι θα τον αφιερώσεις για να ΑΚΟΥΣΕΙΣ μουσική
θα βάλλεις βινύλιο θα κάτσεις στον καναπέ απέναντι
από τα ηχεία και δεν θα κουνηθείς παρά μόνο όταν το κλείσεις.
Όταν θα τρως, θα έχεις παρέα και θα πίνεται κρασάκια,
θα κάνεις δουλειές , θα παίζεις με τα παιδιά , ή απλά
θα έχεις κάτι να παίζει και εσύ θα κάνεις κάτι άλλο
τότε βάζεις σιντι- πισί κλπ (χωρίς φυσικά να λέω ότι
αυτά δεν παίζουν καλά).
ίσως είναι αυτή η ιεροτελεστία που είπες:126::107:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Και γιατί να έχει πιο ακριβό? Αυτό μια χαρά την κάνει την δουλειά του. Μην συγκρίνεις τα ψηφιακά με τις χύτρες ταχύτητας (εε πικάπ ήθελα πω..)που κοστίζουν ίσα με ένα καλό αμάξι...
Δεν με απασχολεί το θέμα της οικονομικής συγκρίσεως. Απλά απάντησα στον Αντώνη...

Μακάρι να είναι το ψηφιακό ακόμη φθηνοτερο...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ακρόαση σε συνθήκες ότι να 'ναι, με ότι μας κάτσει από πλευράς μηχανημάτων. Κατ' επίφαση συγκριτικό. :126:

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

Ακρόαση σε συνθήκες ότι να 'ναι, με ότι μας κάτσει από πλευράς μηχανημάτων. Κατ' επίφαση συγκριτικό. :126:
Εγώ λέω να είσαι κι εσύ παρών και αστα αυτά... :143:

Και μετά, θάρθεις και σε μένα... :136:

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Δεν με απασχολεί το θέμα της οικονομικής συγκρίσεως. Απλά απάντησα στον Αντώνη...

Μακάρι να είναι το ψηφιακό ακόμη φθηνοτερο...
Ναι αλλά δεν θέλετε να συγκρίνεται συσκευές αναπαραγωγής αλλά φορμα
δεν θα έπρεπε τα 2 setup να είναι παρόμοιου κόστους?

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

...
Άστα αυτά Τσαρουχίτο...
Πες πως τρέμεις ότι θα χάσει το ψηφιακό και ψάχνεις από τώρα δικαιολογίες...
Σ' έχω πάρει χαμπάρι.:141:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Ναι αλλά δεν θέλετε να συγκρίνεται συσκευές αναπαραγωγής αλλά φορμα δεν θα έπρεπε τα 2 setup να είναι παρόμοιου κόστους?
Τη στιγμή που δεν υπάρχει ακριβοτερο σε HD, συγκρίνουμε τα φορμά. Πως αλλιώς θα το κάναμε?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

Εγώ λέω να είσαι κι εσύ παρών και αστα αυτά... :143: Και μετά, θάρθεις και σε μένα... :136:
Σε εσένα να έρθω και να στήσουμε κάτι σοβαρό. Στου Λουκά δεν έχει νόημα γιατί το σύστημα - χώρος του δεν επαρκεί για τέτοια κόλπα και το ξέρεις (αλλά κάνεις την πάπια :137:).

...

Reaction score
140
Και αν κάποιοι βρίσκουν ότι το weiss 202 είναι αρκετό για το συγκεκριμένο φορμα που θα αναπαραχθεί οκ
Θα πρέπει οπότε να συγκριθεί με κανένα thorens – project – notingham analogue κτλ να έχει επάνω κάνα rb και καμιά denon dl

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll