AΘΗΝΑ High End Εκθεση 2010

Reaction score
0

PMC speakers στην Solid Foundation
Στην αρχή όλα καλά.. Το ηχείο λάλαγε. Μετά όμως που μπήκαν κάτι φωνές δυστηχώς άρχισαν να ξυρίζουν τα πρίμα..Αυτό το σσσσσσίγμα γ@μώτο είναι μεγάλο θέμα

Reaction score
24.809
Απάντηση: AΘΗΝΑ High End Εκθεση 2010

ας πω και εγω τα δικα μου.
εκ των κορυφαιων θα εβαζα 3 συστηματα:
α) JBL everest - mark levinson. αν θελαμε να ορισουμε την εκφραση μεγαλος ηχος αυτο θα ηταν ενα απο τα καλυτερα παραδειγματα. μια τεραστεια αιθουσα γεμιζε αβιαστα με μουσικη.
β) audionote. (εδω πραγματικα πολυς κοσμος τα εχασε, το δωματιον ηταν στο τελος του διαδρομου και παρα πολλοι δεν πηγαν μεχρι εκει (χωρια που μερικες φορες ηταν κλειδωμενη η πορτα) , ακομα και εγω στην εξοδο τα πετυχα και αυτο κατα λαθος). Χειρουργικη ακριβεια , λεπτομερια , μικροδυναμικα , σωματα κλπ. κλασσικη κορνα ομως , θελεις μια μεγγενη να σου κραταει το κεφαλι στη θεση ακροασης.
γ) audioevolution - opera/plinious. υπερπαραγωγη. για μενα ο καλυτερος ηχος της εκθεσης (οχι ακριβως , θα το εξηγησω παρακατω).
δ) mbl . τι να πω , να διαφωνισω? ειναι ξεχωριστο ακουσμα (με την καλη εννοια)

αντιθετα τηρουμενων των αναλογιων θεωρω τα utopia β εθνικη με ελπιδες ανοδου. Δε μου αρεσαν καθολου (δεδομενου του κοστους κτισης - δηλαδη με τιποτα δε θα ημουν ευχαριστημενος με αυτο το αποτελεσμα). ρηχο να το πω, ανουσια επιτηδευμενο (ειδικα ψηλα) , παντως δε μου αρεσε. ουτε τον αναμενωμενο ογκο ειχε.

πως καταληγω τωρα να θεωρω καλυτερο ακουσμα τα opera:

τα everest σιγουρα εχουν παρα πολλα να δωσουν ωστοσο δεν ειναι το συστημα που θα δεσει με τις απαιτησεις των περισσοτερων εδω. το κοστος κτισης τα κανει απαγορευτικα σε ολους πλην ελαχιστων , ενω σε συνηθεις χωρους ακροασης (μεχρι και 70τμ για ενα πραγματικα μεγαλο σαλονι) η δουλεια γινεται εξισου καλα με πολυ λιγοτερα χρηματα.
τα everest αποτελουν ενα must have ενος κολλητου μας που θα τυγχανει να εχει και αντιστοιχο χωρο και θα πηγαινουμε 2-3 φορες το μηνα να απολαμβανουμε.

τα audionote ειναι υπεροχα. ωστοσο ειναι απαιτητικα. χανεις παρα πολλα αν ξεφυγεις απο το sweet spot το οποιο ειναι κατα τη γνωμη μου παρα πολυ στενο (κλασσικη περιπτωση χωνιου). επισης ομως must have ενος αλλου κολλητου. σιγουρα απολαυση να τα ακους και αυτα περιστασιακα.

τα mbl ειναι κατι αλλο. τρομερο ambience , τεραστια σωματα , μπορεις να κατσεις ακομα και εναν παρακειμενο καναπε και να απολαμβανεις μουσικη αφηνοντας την ειδικη πολυθρονα σε καποιον αλλο. αν το ψηρισουμε λιγακι, τα χαμηλο του δεν μπορεις να πεις οτι δενει 100% με το υπολοιπο ακουσμα. δεν ειναι κακοταιριασμενο sub αλλα σιγουρα οταν απο μεσοχαμηλο και πανω την ακους κανονικα εχεις αλλες απαιτησεις. επιπλεον καποια οργανα παρουσιαζονταν αφυσικα μεγαλα, στα μικρα συνολα αισθανεσαι κομματακι νανος.
επιπλεον η τιμη κτισης και εδω απαγορευτικη.

και παμε στο δωματιο που εκατσα 2 ωρες.
opera. δεν ειχαν μικρολεπτομερια των avantguard. δεν νομιζω οτι μπορουσαν να γεμισουν ενα χωρο 300τμ οπως τα everest. δεν ειχαν το ambience των mbl. για μενα ομως συνδιαζαν ιδανικα ολα τα παραπανω και μπορουν να χαρισουν μεγαλη απολαυση στον ιδιοκτητη τους (που θα τα ταισει αναλογα) σχεδον σε ολα τα ειδη της μουσικης (και ακουσαμε πολλα). στα 18000 ευρω (υποψην οτι το κοστος των μεγαφωνων μονο φτανει τα 4000 για μας) τα θεωρω εως και τιμια προταση. αν το ψηρισουμε και αυτο θα ηθελα τη μεσαια περιοχη ελαχιστα πιο μπροστα αλλα κατα τη γνωμη μου αυτο ειναι ενα θεμα που το στησιμο θα βοηθησει παρα πολυ.

παντως με μεγαλη μου χαρα ακουσα φετος αρκετα ενδαφεροντα συστηματα οπως και παρα πολλα που παιξανε χειροτερα απο το αυτοκινητο μου (οποτε τα 10ημερο ψηρισματος - ρυθμισματος αποδειχτηκε αρκετα αποτελεσματικο)

πολλες οι απουσιες παντως

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057

Υ.Γ.Παρόλο τον ντόρο που γίνεται με τα αρχεία υψηλής ανάλυσης μόνο 3-4 δωμάτια είχαν πηγή βασισμένη σε αυτά.Κρίμα..
Τα καλα DAC που να ανταγωνιζονται ισαξια τα cd players, ειναι λιγα και πανακριβα .

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.504
Απάντηση: Re: Απάντηση: AΘΗΝΑ High End Εκθεση 2010

Ποοοολύ καλό αλλά "Είναι πολλά τα λεφτά Αρη"
Αλήθεια, πόσα είναι; Είναι ανακοινώσιμες οι τιμές, ή δεν είμαστε άξιοι να ξέρουμε;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.189

αν και δε κατάφερα να έρθω, να μου επιτρέψετε να συγχαρώ τους Έλληνες κατασκευαστές, οι οποίοι, παρά τις αντιξοότητες των καιρών (τα πάντα όλα είναι εναντίον τους) τα κατάφεραν να έχουν ακόμα δυνάμεις να παρουσιάσουν τα "παιδιά" τους.:144:

Από αυτούς, να ξεχωρίσω τον σχετικά "φρέσκο" Μορφέα, τον αγαπητό Μανώλη, για τις ιδιαίτερες κόρνες του, που για δεύτερη φορά τις παρουσιάζει με ιδιαίτερους συνδυασμούς, κι απ'ότι "ακούω"... σκίζουν! :126:

Μπράβο βλασούκο για τις φωτός σου! Νά'σαι καλά φίλε μου! (να ευχηθώ - αντί για το "εις ανώτερα", το : "άντε και μ'ένα μέτρικ"...):137::138:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Τα καλα DAC που να ανταγωνιζονται ισαξια τα cd players, ειναι λιγα και πανακριβα .
Εκτός από τον Θέμη, ποιός άλλος εκθέτης παρουσίασε HD υλικό και τι σύστημα ήταν? Και αν υπάρχει και φωτογραφικό υλικό...

Reaction score
1.788
Απάντηση: Re: Απάντηση: AΘΗΝΑ High End Εκθεση 2010

Αλήθεια, πόσα είναι; Είναι ανακοινώσιμες οι τιμές, ή δεν είμαστε άξιοι να ξέρουμε;
Κωστα ξερω οτι τα υλικα στους τελικους ειναι περιπου στα 18.000 ευρο!!!!!!! παντου λαδια και πλαστικοι !! ειναι κατασκευασμενοι με οτι πιο ακριβο κυκλοφορει!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Θα ηθελα να ειχαν πληρωσει και ενα Ιταλο σχεδιαστη(Pininfarina,Giuggaro) γιατι τα κερατα -Aries Cerrat-στην φατσα καπως αναποδα μου εκατσαν.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

στα 18.000 ευρο!!!!!!! παντου λαδια και πλαστικοι
ποσο παει το 5κιλο το λαδι σε πλαστικη μποτσα την σημερον ημερα δηλαδης?:402:

D

Deleted member 8307

Guest
Βασικά ήθελα να το γράψω σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά μετάνιωσα, αλλά μιας και το έφερε η κουβέντα ...

Αυτή η κατάσταση στο πεδίο του ελληνικού (φωνου) Hi-End είναι εντελώς αστεία. Κατασκευαστές που ξεπερνάνε σε υπερβολές τον Kondo και Shishido san έχουν ξεπηδήσει σαν τα μανιτάρια. Αυτό λοιπόν το υπερθέαμα δεν έχει να κάνει με τον καλό ήχο και την υψηλή πιστότητα. Μπορείτε να το καλείτε art, deco, luxury, etc... hifi αλλά το θεωρώ επιεικώς γελοίο να μιλάμε σοβαρά για ήχο.

... και για να προλάβω αυτούς που πίνουν νεράκι στο όνομα της ακρόασης, άκουγα για πάνω από 15 χρόνια και ακούω, πολύ λίγο πια, με λάμπα , 6C33-CB, 300B, EL34, PL504 ... που δεν σημαίνει τίποτα, απολύτως :116:.

Reaction score
4

περασα το σαββατο με ενα συναδελφο και κατσαμε 4.5 ωρες και παλι δεν προλαβα να τα δω ολα ή να κατσω με ανεση να ακουσω ολα οσα ηθελα, παρολα αυτα απο αυτα που ειδα ομολογω οτι εντυπωσιαστηκα με τα εξεις δωματια:

Audionote, mbl, lamm, einstein/acapella, B&W/Classe, Lipinski (εστω και με sub) και σταθερη αξια τα μεγαλα Kef Reference

αυτα συγκρατησα αλλα επαιζαν ωραια ΠΟΛΛΑ συστηματα, πολυ περισσοτερα απ'οσα θυμαμαι να μ'αρεσανε στην προπερσινη που ειχα ξαναπαει

για μενα παντως καλυτερα απ'ολα ηταν τα MBL, δεν ειχα ξανακουσει και ηταν αποκαλυψη

τα συστηματα audionote και einstein ειχαν ενα πολυ ευχαριστο ηχο με ζωντανια και ειδικα το soundstage που εφτιαχναν τα einstein μαζι με τα acapella ηταν το καλυτερο που βιωσα στην εκθεση.

εντυπωσιακοτατα και τα Lamm που επαιζαν με κατι θερια αμερικανικα ηχεια που δε θυμαμαι, αλλα εβγαζαν εναν πολυ ζωντανο ηχο και αυτα. Τα B&W 804 σε συνδιασμο με τα Classe με εκαναν να καταλαβω γιατι ο planitismetal ειχε παθει τετοιο σοκ οταν εστησε το συστημα του με τα 802 και τα Classe, και φανταζομαι σε εκεινον θα ηταν ακομη καλυτερο το αποτελεσμα. Τα Lipinski συνοδευονταν με sub με αποτελεσμα να εχουν πραγματικα φοβερα γεματο ηχο, θα μπορουσα να τα ακουω για ωρες και δεν τους ελειπε απολυτως τπτ.

Για τα Kef δε λεω τπτ, ολοι τα εχουμε ακουσει σε παλιοτερες εκθεσεις και καθε φορα με ενθουσιαζουν. Τα μεγαλα Duevel με το δικο τους χαρακτηριστικα ατμοσφαιρικο αλα λιγο ασαφη ηχο, τα ακουγα με μεγαλη ευχαριστηση. Διαφορετικης φιλοσοφιας σιγουρα, αλλα εξαιρετικα. Επισης φετος ηταν η τριτη φορα που ακουσα Focal Utopia και φετος με ικανοποιησαν περισσοτερο, αν και οσο σκεφτομαι ποσο κανουν δεν πιστευω οτι αγγιζουν αλλα συστηματα της εκθεσης με μικροτερο κοστος. Οσο για τα JBL που θυμιζαν εμφανησιακα συστημα PA απο πανηγυρι σε πλατεια, δυστυχως δεν μπορεσα να βγαλω γνωμη γιατι οσο επαιζαν υπηρχε μεγαλη οχλαγωγεια και μου φαινεται δουλευε μονο το ενα καναλι, οποτε εφυγα. Ισως σε αλλη στιγμη να εκαναν παρουσιαση με ησυχια αλλα δεν εκατσα να περιμενω.

Παντως πραγματικα το φαινομενο της εκθεσης για μενα ηταν τα ηχεια που παρουσιασαν οι Tsakiridis. Με κοστος μολις 380 ευρω, προσφερουν ενα εντυπωσιακο full-range ηχειο. Μεγαλος ηχος, ωραιο soundstage, ενταξει φυσικα μπασο χωρις σφικτο ελεγχο, αλλα και μονο που αυτο το πραματακι βγαινει τετοια μουσικη ειναι κατορθωμα!

Τελος οπως ολοι φανταζομαι, επαθα σοκ οταν ακουσα τις τιμες των Αries Cerrat. Σιγουρα σφιζουν απο τεχνολογια και μερακι (ολες οι πλακετες ηταν handmade), αλλα που θα βρουν να πουλησουν αυτοι;

αυτα απο μενα, σιγουρα ξεχναω πραγματα αλλα ηταν τοσα πολλα που τι να πρωτοθυμηθει κανεις...

α και Κωστα,

οταν ρωτησα για τα Cerrat το παλικαρι εκει μου εδωσε τις εξεις τιμες:

26000 ο προ
28000 το ντακ
40-45000 (δε θυμαμαι με ακριβεια γιατι ζαλιστικα οταν το ακουσα) οι τελικοι

Reaction score
1.788

παντως η αληθεια ειναι οτι στις εκθεσεις ακουμε παντα υποχρεωτικο προγραμμα [δισκους αναφορας]. και για να πω και κατι για να γελασουμε , μου λεει την Παρασκευη το πρωι στο μαγαζι μου ο υπαλληλος που εχω ............Τακη αυτα τα μηχανηματα παιζουν τα παντα;
-
Τι εννοεις Κωστα του λεω;o kωστας ειναι καπου απο την Καρδιτσα.

- Φιντελ Καστρο παιζουνε;

-Tι; του λεω.

-Φιλιω Πυργακη ρε παιδι μου , κλαρινα παιζουν; να ερθω να ακουσω εκει ενα cd να γινει χαμος;

παιδια πεθανα στα γελια !!!! φανταστειτε τα mbl να παιζουν αυτο το cd!!!!!!

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.187
Members
38.426
Νεότερο μέλος
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΞΑΣ