AΘΗΝΑ High End Εκθεση 2010

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.761
Να πω κι εγω δυο λογια...

Κατεβηκαμε λοιπον απο την ομορφη Θεσσαλονικη ο Κακαλιος Στεργιος, ο Τζο κι εγω.(μπορει κ να μασταν οι μονοι, δεν ακουσα για αλλους.)

Περασαμε πολυ ομορφα, γνωρισαμε πολυ κοσμο και ακουσαμε ολα τα συστηματα.

Τις καλυτερες στιγμες με φοβερο χαβαλε κ ανθρωπια πανω απ ολα, στο περιπτερο του AV Site...

Η φοβερη γνωριμια με τον Ανδρεα Καφατο μαζι με την τρελλη ατακα...:138:,

τον gStirfto που δεν ειχα καταλαβει ποιος ηταν κ δε μιλησαμε, σορυ φιλε..:117:

τον Κογια, τον Τακη τον τρελλαμενο OTL, τον Μανο και τον Βλασση βεβαια απο την Κορινθο....
και πολλα ακομη ατομα που ξεχναω η μου διαφευγουν αυτη τη στιγμη.
Αυτα ειναι για μενα κ τα ποια σηματικα στοιχεια.Η ανθρωπινη επαφη πανω απ ολα, καλος ομως κι ο ηχος δε λεω...:138:

Για ακουστικες εντυπωσεις θα επανελθω μετα απο μερικες φωτο...

Εδω εχουμε μια ερωτικη στιγμη στο ξενοδοχειο μας...

Εδω εχουμε τον Κακαλιο με το Hi end στερεο-φονικο του για το αιφονι που μας κρατουσε συντροφια την κρυα νυχτα μας....

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.761
Στην επομενη εχουμε την παραδοση των κλειδιων του Hi end στους εκπροσωπους των Αθηνων...Θρυλικη στιγμη με τα παιδια κ περασαμε πολυ ομορφα κ με παραπολυ χαβαλε παρεα με πολλες κ καλες ακροασεις.Παντα τετοια...

Απο αριστερα προς τα δεξια, Kακαλιος, Geopolitis, Economides, εγω, o ανυπερβλητος, ανεπαναληπτος, ξενυχτης, κεραμεικος, μαυρος, λαμπατος και μπυρο-ουισκοβιος Houston και τελος ο Τζο.

Eνα μικρο κροπ απο την ιδια εικονα...το κρεμασμενο μπρελοκ-εικονισμα στο λαιμο του Houston...δε το βγαζει ουτε οταν κοιμαται..παρεα με το ...τσαγακι στο ποτηρι...η εικονα τα λεει ολα...

Και τελος μια ακομα θρυλικη στιγμη...

...οι ιδιοι ακροατες, σε γνωστο δωματιο της εκθεσης προσπαθουν να περασουν απαρατηρητοι...μια εικονα χιλιες λεξεις...

Θα επανελθω με περισσοτερα.

Reaction score
0
Απάντηση: AΘΗΝΑ High End Εκθεση 2010

Θα ηθελα να ειχαν πληρωσει και ενα Ιταλο σχεδιαστη(Pininfarina,Giuggaro) γιατι τα κερατα -Aries Cerrat-στην φατσα καπως αναποδα μου εκατσαν.
Μεγαλε Μανος58 να τα βαλεις σπιτι και να καλεσεις φιλους που δεν ασχολουνται με το hiend τι θα σκεφτουν

Reaction score
498
Για όσους δεν το καταλάβανε, η έκθεση φέτος παραλίγο να μην γινότανε.Ο Ορφέας είχε έντεκα δωμάτια κι έτσι και ακύρωνε αντίο έκθεση.Ας πούμε κι ένα ευχαριστώ λοιπόν σε όλους τους αντιπροσώπους που κοπιάσανε και με ιδρώτα και με χρήμα να κλείσουνε ένα ή περισσότερα δωμάτια για να μπορέσουμε κι εμείς να ακούσουμε κάτι που στον τρέχοντα χρόνο δεν μπορούμε να αποκτήσουμε.Πολλοί αντιπρόσωποι φέτος δεν κατέβηκαν γιατί δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.Του χρόνου δεν ξέρω εάν θα υπάρχει έκθεση ή High-Fidelity περιοδικό για να την οργανώσει.Πράγμα λυπηρό γιατί πιστεύω πως βοηθάει τον χώρο μας από όλες τις απόψεις συν το socializing..

Σε προσωπικό επίπεδο για μένα φέτος η έκθεση παρά τις αισθητά λιγότερες συμμετοχές ήτανε η πιο πετυχημένη από όλες τις άλλες φορές!Παρά το ότι δεν υπήρχε φέτος ένα σύστημα του απολύτου γούστου μου που να πω εάν κέρδιζα το τζόκερ «φέρτα όπως είναι..» ήτανε η πρώτη φορά που μπορούσα ευχάριστα και με ενδιαφέρον να κάτσω σε αρκετά δωμάτια.Όλες τις άλλες χρονιές μου κεντρίζανε το ενδιαφέρον 2-3 δωμάτια και στα άλλα δεν ήθελα να ξαναπεράσω..

Δεν θέλω να προβώ σε πολλές λεπτομέρειες αλλά πολλά συστήματα είχαν να δώσουνε διαφορετικά πράγματα και σε διαφορετικά βαλάντια..Θα γίνω πιο συγκεκριμένος λίγο αργότερα για συστήματα που μου έκαναν εντύπωση.

Χάρηκα ιδιαιτέρως που είδα παλιούς φίλους αλλά και που γνώρισα από κοντά τον Στέργιο τον Κοκαλιό, τον Γιάννη τον Κοτσίδη, τον Manos58 αλλά και τον Exp4nder..:144:..Μακάρι να είχαμε περισσότερο χρόνο παίδες να τα πούμε και περισσότερο..!

Μεγάλη απουσία οι Τσαρουχάδες και ο Κώστας ο Φ..:122:..Τουλάχιστον είδαμε τον (Σ)καφάτο που είναι πάντα φιλόξενος..!Αντρέα,στο αναγνωρίζω αυτό!

Reaction score
2.566
Εδώ είμαι ep4nder, μου ξέφυγε το x γ@μώτο...:116:
Κι εγώ χάρηκα πολύ που γνώρισα κάποια παιδιά που μέχρι τώρα ήταν όπως είπε και ο Μάνος "απρόσωπα avatar" !! Nα μην τα λέμε όμως μόνο στις εκθέσεις!!

Reaction score
3.234

Πολύ όμορφα περάσαμε, αλλά δυστυχώς με λιγότερους αντιπροσώπους του χώρου στην έκθεση φέτος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε αναγκασμένοι να ακούμε και να βλέπουμε κακόγουστο ελληνικό high-end, μέχρι και κέρατα τράγινα είδαμε ζωγραφισμένα επάνω σε κουτιά ενισχυτών ...

Reaction score
498
Ηχητικές εντυπώσεις με τυχαία σειρά:

MBL: Καταπληκτικά, κάτι τελείως διαφορετικό σε άποψη, απίστευτα σε μεγάλα ορχηστρικά και τέτοια, ασάφεια λόγω παντοκατευθυντικότητας σε μικρά σχήματα όσον αφορά την τοποθέτηση των οργάνων, φωνών κλπ.Όσοι έχουνε ακούσει τις ναυαρχίδες στο Μόναχο ξέρουν.Είναι ΑΛΛΟ πράγμα..

Opera: Με διαφορά ο καλύτερος ήχος που έχει βγάλει η Audio Evolution σε έκθεση.Σύστημα που έπαιζε τα πάντα και σε λογικό κόστος.Πραγματικά μπράβο!

Hansen: Εξαιρετικό σύστημα του Κοψ. Είναι αυτό που λέμε high-end!Δυναμικά,αναλύσεις,διαφάνειες και λοιποί όροι όλοι εκεί!

Leema: Ειδικά τα μικρά τα Xero απίστευτα για το μέγεθος τους.Τα κοιτάς, τα ξανακοιτάς, στην αρχή γελάς και μετά χαμογελάς ακούγοντας μουσική..!

Sigma: Ο τρέχων αντίπαλος της Tidal από Ελλάδα . (Houston πού είσαι?) Κεραμικά μεγάφωνα, διαμαντένια tweeters.Παίζανε με μία μπουσταρισμένη 300Β (?!?) και πραγματικά πυροβολούσανε.Απορώ που δεν έχουνε σχολιαστεί αρκετά..Ειδικά τα μικρά εάν δεν τους έδινες κάτι extreme να παίξουνε ήτανε συγκλονιστικά.Μακάρι να τα άκουγα και με στιβαρά ενισχυτικά..

Acoustic Zen: Άπειρα δυναμικά και ταχύτητες, πραγματικά live άκουσμα, λίγο κουραστικό για τα αυτιά μου, αλλά σε συγκεκριμένα ακούσματα είχε να πει πολλά..!

Lipinski: Πρώτη μου φορά που λέει και το τραγούδι που εντυπωσιάστηκα με σύστημα που είχε ψηφιακούς ενισχυτές!Άρα υπάρχει ελπίς..!Καταπληκτικός συνδυασμός,λίγο λεπτόηχο σύστημα, αλλά χωρίς τις γυψοσανίδες των δωματίων αυτών και με κανά 2 σαμπάκια ζυγισμένα θα είχαμε κηδείες εκτιμώ..Θέλω πολύ να τα ακούσω και με τα add-ons τους (3 7” ανά κανάλι)Άκουσα λεπτομέρειες σε κομμάτι γνωστό μου που σε μια φάση απόρησα εάν φαντάζομαι πως ακούω πράγματα...

Aries Cerat: Είμαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ περίεργος να δω τί κάνουνε αυτά τα ηλεκτρονικά σε ηλεκτροδυναμικό ηχείο..

TAD: Τα ηχεία αυτά τα έχω ακούσει στο Μόναχο σε «γήπεδο» και απλά θα σας πω πως στο τέλος όλοι χειροκροτάγανε.Τρανή απόδειξη πως εάν εταιρίες κολοσσοί θέλουν ΜΠΟΡΟΥΝ.Παρ’όλο που υπολειτουργούσαν μου αρέσανε ακόμη κι έτσι..

ATC: Παρά του ότι ήτανε άστρωτα και ολίγον μούγγα ( τα ενεργά 25ρια) - έχω στρώσει ATC και ξέρω - μου αρέσανε πάρα πολύ.Χαρακτηριστική ομοιoγένεια ATC χωρίς να προσβάλλει τα αυτιά σου.Τώρα με αυτο το επαγελματικό λουκ ποιός θα τα βάλει στο σαλόνι του έχουμε ένα θέμα..

Lamm: Κάποιος είχε πει ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει.Στο σολάρισμα του Take Five από το “Time Out” το σύστημα έδωσε ρέστα.Απίστευτο και το βινύλιο.Λίγο πιο προβολικός ο ήχος φέτος από πέρυσι αλλά η σταθερή αξία παραμένει σταθερή αξία!

Reaction score
498
Από πλευράς αισθητικής:

CANTA: Ελληνική προσπάθεια σε ενισχυτικά με αισθητική του απολύτου γούστου μου, πράγμα σπάνιο ανεξαρτήτου χώρας προέλευσης..!Επίσης στο ίδιο δωμάτιο φιγούραρε το νέο dac της M2-Tech, πολύ μυστήριο και διαφορετικό από πλευράς αισθητικής.Είναι τρελλός ο Ιταλός..

NAIM: Τα Naim δεν είναι του απολύτου γούστου μου ηχητικά.Αλλά από αισθητικής πλευράς για μένα είναι το φετίχ μου.Δεν ήθελα να φύγω από το δωμάτιο.Ήθελα να τα βλέπω παρατεταγμένα.

Απόλυτο value for money :

XTZ: Πήγα αρνητικά σκεπτόμενος γιατί για να είμαι ειλικρινής τα μικρά τα XTZ δεν είναι του γούστου μου.Εξεπλάγειν όμως.Πιστεύω πως εάν παίζανε με τελικό κλάσης από κάτω το σύστημα αυτό δεν θα είχε να ζηλέψει απολύτως τίποτε από άλλα επώνυμα και πολύ ακριβότερα βεβαίως βεβαίως..Τιμή για τον ήχο, τις μονάδες και τον όγκο/φινίρισμα του ηχείου κλοπή..Θέλω να τα ακούσω με «καλά» ενισχυτικά..

Reaction score
0

Αφού υποβάλλω τις ευχαριστίες μου στους αντιπροσώπους που παρά την οικονομική κατάσταση κατάφεραν να συγκεντώσουν τόσα συστήματα μεγάλης (ή όχι) αξίας σε πολύ αντίξοες κτιριολογικά συνθήκες, θα ήθελα να προσθέσω και εγώ τη γνώμη μου και τη θετική μου ψήφο χωρίς ιδιαίτερα σχόλια στα παρακάτω σύνολα :
HANSEN
MARTEN
TUNE AUDIO ANIMA
FOCAL
JBL
PEAK CONSULT
Υπήρχαν και άλλα ενδιαφέροντα σύνολα όπως και πολλά τα οποία αν και πανάκριβα δεν μου άρεσαν (γούστα είναι αυτά ...) αλλά δεν θέλω να κάνω αρνητικά σχόλια για ανθρώπους που όπως προανέφερα πιστεύω οτι προσπάθησαν να δώσουν το καλύτερο σε δύσκολες συνθήκες.
Μπράβο σε όλους και εύχομαι για καλύτερα αποτελέσματα next year.
Καλή συνέχεια :605:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.069

ο καλύτερος ήχος της έκθεσης ήταν τα λιπίνσκι με τη μέτρικ. (ασχέτως κοστολογίου, προτιμήσεων και χροιών)

και στις μετρήσεις δε θα κολλούσαν, όλως περιέργως δηλαδή... :126:

τυχεροί είστε που δεν ήρθα, θα έπεφτε θάψιμο με μεγάλα φτυάρια... :138::137::138:

ΥΓ τα mbl να τα αγοράζουν οι συγγενείς του κατασκευαστή σε τιμή "χώμα", έτσι, ναι.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.481
Απάντηση: Re: AΘΗΝΑ High End Εκθεση 2010

...

Μεγάλη απουσία οι Τσαρουχάδες και ο Κώστας ο Φ..:122:..Τουλάχιστον είδαμε τον (Σ)καφάτο που είναι πάντα φιλόξενος..!Αντρέα,στο αναγνωρίζω αυτό!
O Κώστας Φ. πήγε στην έκθεση την Παρασκευή το πρωί, παρέα με τον rdoherty. Γι' αυτό δεν τον συναντήσατε...

Reaction score
498
Re: Απάντηση: Re: AΘΗΝΑ High End Εκθεση 2010

O Κώστας Φ. πήγε στην έκθεση την Παρασκευή το πρωί, παρέα με τον rdoherty. Γι' αυτό δεν τον συναντήσατε...
:142:

Δεν υπήρχε καμία περίπτωση να ερχότανε και να μην τον έβλεπα.Είχα βάλει ανθρώπους ντυμένους σερβιτόροι..

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

ο καλύτερος ήχος της έκθεσης ήταν τα λιπίνσκι με τη μέτρικ. (ασχέτως κοστολογίου, προτιμήσεων και χροιών)

και στις μετρήσεις δε θα κολλούσαν, όλως περιέργως δηλαδή... :126:
Τον ήχο έκπληξη πάντως, κανείς δεν τον έχει βρει ακόμα... :143:

Reaction score
0
Καλησπερα παιδια,

ειχα παει και εγω στην Εκθεση, και λιγο έως πολύ με εχετε καλυψει με τις διαφορες αποψεις σας.

Ακουσατε ομως καθολου τα SPL?
Και αν ναι πως σας φανηκανε?

Οπως και περυσι, εμενα με εντυπωσιασανε.
Θελω ομως να ακουσω και τη γνωμη σας.

Reaction score
1.187

Καλησπερα παιδια,

ειχα παει και εγω στην Εκθεση, και λιγο έως πολύ με εχετε καλυψει με τις διαφορες αποψεις σας.

Τα SPL ήταν όντως πολύ καλά! Ειδικά εκείνο το νέο στενό και ψηλό ηχείο δαπέδου που έβγαλε φέτος. Επαιξε πάρα πολύ καλά!

Τελικά τα Spicom Planar κανείς δεν τα πρόσεξε; :104:

Reaction score
2

Καλησπερα παιδια,

:444:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.168
Members
38.420
Νεότερο μέλος
Iliashifi