Apple Silicon

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.258
Σκέφτομαι να χτυπήσω αυτό. Καθημερινή απλή χρήση. Τι λέτε; Επίσης δεν ξέρω αν πρέπει να πάω σε 24άρα μνήμη ή όχι.

melina

Cargo 200
Reaction score
42.742
Για καθημερινή απλή χρήση έκδοση pro; Δεν υπάρχει κανένας λόγος παρά μόνο κάλυψη ψυχολογικών ανασφαλειών.

alexis

Reaction score
30.258
Κατά πρώτον δεν υπάρχει χώρος για δεύτερο γραφείο στο σπίτι. Σε αυτό που είχα έχει κάνει κατάληψη η σύζυγος από τις αρχές της πανδημίας, καθώς δουλεύει και από εκεί ακόμα και σήμερα κάποιες μέρες τη βδομάδα. Αν και κοιτούσα ένα στα 1500€ με 24άρα μνήμη και 1 τέρα δίσκο, αν πάρω Mac Mini θα είναι σαν να μην έχω υπολογιστή.

Μετά μου έχει λείψει η φορητότητα. Βολεύει το laptop γενικά, συν ότι είναι πλέον η μόνη μου επιλογή. M4 Air δεν υπάρχει, οπότε πάμε σε Pro. Μ3 Air 16/512 στα 1600€ δεν ξέρω αν αξίζει για 360€ να πάρω μια γενιά πίσω. Το Pro δεν με χαλάει καθώς έχει και καλύτερο αερισμό, οπότε αν κάνω τίποτα βιντεάκια θα παίξει καλύτερα μπάλα. Απλά σκέφτομαι για 16 ή 24 μνήμη. Αν αξίζει τα +240€.

Last edited:

alexis

Reaction score
30.258
Plus, ευελπιστώ ότι θα το κρατήσω καμιά δεκαετία, οπότε τα 16 δεν τα βλέπω να φτουράνε.

melina

Cargo 200
Reaction score
42.742
Τώρα που το βλέπω καλύτερα είναι Macbook Pro με απλό Μ4 chip (όχι Μ4 pro).
Αν θέλεις σώνει και καλά να πας στην τελευταία γενιά τότε βάλε και τα 24 και ξέχασε το για πολλά πολλά χρόνια.

alexis

Reaction score
30.258
Ναι. Είναι ο MacBook Pro με τον απλό Μ4. Δεν έχω κανένα λόγο να πάω σε Μ4 Pro.
Αυτό θέλω να κάνω. Με τα 24 νομίζω ότι καθαρίζω για μια δεκαετία. Εύκολα.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.095
καθαρίζω για μια δεκαετία
Έλα τώρα ρε φίλε...

Δηλαδή πας να μας πείσεις ότι σε 5 χρόνια που θα βγεί ο M9 και θα είναι διάφανος και θα έχει δεν ξέρω και εγώ τι, δεν θα μπεις στον πειρασμό να αλλάξεις λάπτοπ;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.652
Μ3 Air 16/512 στα 1600€ δεν ξέρω αν αξίζει για 360€ να πάρω μια γενιά πίσω.
Σε καμιά περίπτωση. Εφ' όσον δεν το έχεις ήδη, άσε το στην άκρη και πάρε τον M4. 16GB μόνον αν δεν γίνεται αλλιώς. Αν μπορείς να φτάσεις τα 32GB, προτίμησέ τα εμφατικά, με 512άρη δίσκο. Το δίσκο μπορείς να τον ξεφορτώσεις αν φρακάρει το πράγμα. Με τη ram δεν μπορείς να κάνεις τίποτε.

alexis

Reaction score
30.258
Έλα τώρα ρε φίλε...

Δηλαδή πας να μας πείσεις ότι σε 5 χρόνια που θα βγεί ο M9 και θα είναι διάφανος και θα έχει δεν ξέρω και εγώ τι, δεν θα μπεις στον πειρασμό να αλλάξεις λάπτοπ;
Όχι. Όπως έχω κάνει και με την 46άρα Samsung FHD που έχω στο σαλόνι, με τον Anthem του 2011 που ακόμα έχω στο σύστημα, με τον iMac του 2011 που είναι ο σημερινός υπολογιστής μου, κλπ κλπ. Δεν αλλάζω για να αλλάξω, δεν έχω τέτοια ψυχολογικά, ευτυχώς. Απλά ο iMac αρχίζει να έχει θέματα που δεν αξίζει να ασχοληθώ άλλο, για 13 (πάμε 14) ετών μηχάνημα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.793
Ένα Android λειτουργικό σύστημα, αυτό των κινητών τηλεφώνων, είναι σαφώς πιο "ελαφρύ", και βλέπουμε εκεί τις εξελίξεις του hardware όσον αφορά την ποσότητα μνήμης που χρησιμοποιείται.

Στα pixel 8 λόγου χάριν, οι διαθέσιμες επιλογές είναι είτε με 8 GB ram, είτε με 12.
Στα pixel 9, είναι είτε 12 είτε 16 GB ram.

Εν τω μεταξύ, νέες εκδόσεις κινητών βγαίνουν σχεδόν κάθε χρόνο..

Τα 16 δηλαδή, είναι για τώρα πολύ καλά, και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να είναι σε 4-5 χρόνια, ιδίως με την αύξηση των εφαρμογών που θα χρησιμοποιούν με οποιοδήποτε τρόπο ΑΙ.

Τα 24 δε ξέρω αν θα βγάλουν (έστω σερνάμενα) μια 10-ετια, για 5-ετια νομίζω θα είναι οκ.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.120
Μα... δεκαετία για υπολογιστή και κινητό; o_O

Έλεος!

Μετά τον δεύτερο χρόνο θα το(ν) βλέπω και θα θέλω να το(ν) σπάσω! :lolsign:

alexis

Reaction score
30.258
Ένα Android λειτουργικό σύστημα, αυτό των κινητών τηλεφώνων, είναι σαφώς πιο "ελαφρύ", και βλέπουμε εκεί τις εξελίξεις του hardware όσον αφορά την ποσότητα μνήμης που χρησιμοποιείται.

Στα pixel 8 λόγου χάριν, οι διαθέσιμες επιλογές είναι είτε με 8 GB ram, είτε με 12.
Στα pixel 9, είναι είτε 12 είτε 16 GB ram.

Εν τω μεταξύ, νέες εκδόσεις κινητών βγαίνουν σχεδόν κάθε χρόνο..

Τα 16 δηλαδή, είναι για τώρα πολύ καλά, και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να είναι σε 4-5 χρόνια, ιδίως με την αύξηση των εφαρμογών που θα χρησιμοποιούν με οποιοδήποτε τρόπο ΑΙ.

Τα 24 δε ξέρω αν θα βγάλουν (έστω σερνάμενα) μια 10-ετια, για 5-ετια νομίζω θα είναι οκ.
8 έχει το A52 του 2021 που έχω και είναι μια χαρά το 2024. Δεν το πήρα για rendering αλλά για τηλέφωνο. Το iMac του 2011 που έχω δεν έχει θέματα μνήμης με τα 12 που έχει. Άλλα είναι τα προβλήματα του. Χαλαρώστε λίγο λέω εγώ γιατί βλέπω τσιμπάτε πολύ εύκολα στις επιταγές του marketing.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.334
Members
38.170
Νεότερο μέλος
Jargy@