- Reaction score
- 35.446
M4 απλος, 16gb ram, 256 δισκος, ειναι imho ο ποιο συμφερον συνδιασμος για απλη χρηση.Σκέφτομαι να χτυπήσω αυτό. Καθημερινή απλή χρήση. Τι λέτε; Επίσης δεν ξέρω αν πρέπει να πάω σε 24άρα μνήμη ή όχι.
Έλα τώρα ρε φίλε...καθαρίζω για μια δεκαετία
Σε καμιά περίπτωση. Εφ' όσον δεν το έχεις ήδη, άσε το στην άκρη και πάρε τον M4. 16GB μόνον αν δεν γίνεται αλλιώς. Αν μπορείς να φτάσεις τα 32GB, προτίμησέ τα εμφατικά, με 512άρη δίσκο. Το δίσκο μπορείς να τον ξεφορτώσεις αν φρακάρει το πράγμα. Με τη ram δεν μπορείς να κάνεις τίποτε.Μ3 Air 16/512 στα 1600€ δεν ξέρω αν αξίζει για 360€ να πάρω μια γενιά πίσω.
Όχι. Όπως έχω κάνει και με την 46άρα Samsung FHD που έχω στο σαλόνι, με τον Anthem του 2011 που ακόμα έχω στο σύστημα, με τον iMac του 2011 που είναι ο σημερινός υπολογιστής μου, κλπ κλπ. Δεν αλλάζω για να αλλάξω, δεν έχω τέτοια ψυχολογικά, ευτυχώς. Απλά ο iMac αρχίζει να έχει θέματα που δεν αξίζει να ασχοληθώ άλλο, για 13 (πάμε 14) ετών μηχάνημα.Έλα τώρα ρε φίλε...
Δηλαδή πας να μας πείσεις ότι σε 5 χρόνια που θα βγεί ο M9 και θα είναι διάφανος και θα έχει δεν ξέρω και εγώ τι, δεν θα μπεις στον πειρασμό να αλλάξεις λάπτοπ;
8 έχει το A52 του 2021 που έχω και είναι μια χαρά το 2024. Δεν το πήρα για rendering αλλά για τηλέφωνο. Το iMac του 2011 που έχω δεν έχει θέματα μνήμης με τα 12 που έχει. Άλλα είναι τα προβλήματα του. Χαλαρώστε λίγο λέω εγώ γιατί βλέπω τσιμπάτε πολύ εύκολα στις επιταγές του marketing.Ένα Android λειτουργικό σύστημα, αυτό των κινητών τηλεφώνων, είναι σαφώς πιο "ελαφρύ", και βλέπουμε εκεί τις εξελίξεις του hardware όσον αφορά την ποσότητα μνήμης που χρησιμοποιείται.
Στα pixel 8 λόγου χάριν, οι διαθέσιμες επιλογές είναι είτε με 8 GB ram, είτε με 12.
Στα pixel 9, είναι είτε 12 είτε 16 GB ram.
Εν τω μεταξύ, νέες εκδόσεις κινητών βγαίνουν σχεδόν κάθε χρόνο..
Τα 16 δηλαδή, είναι για τώρα πολύ καλά, και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να είναι σε 4-5 χρόνια, ιδίως με την αύξηση των εφαρμογών που θα χρησιμοποιούν με οποιοδήποτε τρόπο ΑΙ.
Τα 24 δε ξέρω αν θα βγάλουν (έστω σερνάμενα) μια 10-ετια, για 5-ετια νομίζω θα είναι οκ.
Το "μια χαρά" είναι υπό συζήτηση.8 έχει το A52 του 2021 που έχω και είναι μια χαρά το 2024. Δεν το πήρα για rendering αλλά για τηλέφωνο. Το iMac του 2011 που έχω δεν έχει θέματα μνήμης με τα 12 που έχει. Άλλα είναι τα προβλήματα του. Χαλαρώστε λίγο λέω εγώ γιατί βλέπω τσιμπάτε πολύ εύκολα στις επιταγές του marketing.