ATC SCM 50T ACTIVE VS XTZ DIVINE 100.49

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: ATC SCM 50T ACTIVE VS XTZ DIVINE 100.49

Χμμ απόψεις...σεβαστές...αλλά δεν με πείθετε...
Δηλαδή...η ιστορία δεν παίζει ρόλο...
Αν για παράδειγμα αγοράσετε ένα ρολόι...και μπορείτε να αγοράσετε ένα patek philippe εσείς θα προτιμήσετε ένα Q&Q γιατί κι αυτό ως γνήσιο quartz θα λέει την ώρα σωστά...
Η ιστορία της ωρολογοποιίας-ήχου δεν έχει καμμιά σημασία...
Νομίζω ότι ξεφεύγουμε...
Πείτε μου ένα Κινέζικο προιόν τεχνολογίας,άριστο ,που να ηγείται στον τομέα του...μα ένα!!!

D

Deleted member 23222

Guest

Θα ήθελα να ρωτήσω τον φίλο τον THEMILOC, (η κ. Θέμη, όπως είναι σωστότερα), που βλέπω και είναι παρών, πιο ηχείο αποδίδει καλύτερα τα δύσκολα "σ" σαν αυτό της Τσαλιγοπούλου. ΑΤC 50 ACTIVE η ΧΤΖ DIVINE;

Και το κερασάκι στην τούρτα:

στην περίπτωσή μου, με το συγκεκριμένο cd που αναφέρω στην αρχή, το XTZ ακούστηκε
σαφώς καλύτερα! (Που είσαι vet να με καμαρώσεις!:)142:)).

:111:
Δεν νομίζω ότι θα αρθρώσει άποψη...ούτε εγώ θα το έκανα,τουλάχιστον δημόσια.
Η όλη άλλωστε συζήτηση γίνεται ελεύθερα γιατί και τα δύο προιόντα τα αντιπροσωπεύει ο ίδιος...

D

Deleted member 23222

Guest

Και για να τελειώνουμε...κι εγώ θα αγόραζα Κινέζικο...
Μπορεί π.χ να αγοράσω dac made in China,player,media player...οτιδήποτε θεωρώ ότι θα το αλλάξω σε δυο τρία χρόνια γιατί τα ψηφιακά εξελίσσονται...αλλά ηχεία όχι...ενισχυτές προτίμησα DIY από Κινέζικο...ακόμα και για να ενισχύσω την Ευρωπαική οικονομία...απλά γιατί αυτό μπορούσα και άντεχα οικονομικά...είναι η άποψη μου,χόμπυ δεν το είπαμε?

Reaction score
11

Μια και το πήρα απόφαση ας συνεχίσω:

Mεσαία: υπεροχή των ΑΤC, αλλά όχι αποφασιστική. Ούτως η άλλως και τα δύο ηχεία έπαιζαν απολαυστικά.

Μπάσα: δεν μπόρεσα να εκτιμήσω την κατάσταση ίσως λόγω σχετικά χαμηλής έντασης που έγινε η ακρόαση. Όμως μιλάμε για μία σύγκριση όγκων Δαυΐδ-Γολιάθ, και σύγκριση ενός 6-7 ιντσών γούφερ, δεν κοίταξα ακριβώς, με δύο 10ιντσα.

Φινίρισμα-όψη-αισθητική, ας μην πω τίποτα γιατί μιλάμε για τεράστια διαφορά και, ούτως η άλλως, δεν θα γίνω πιστευτός.

Ελπίζω να απολαύσατε το ταξίδι!

:107:

Reaction score
3.967

Αγαπητέ φίλε marydaughter γνωρίζουμε όλοι ότι ο μέγας φταίχτης είναι...ο Καραβέλος!

Αυτό το μότο που ακολουθεί κάθε ποστάρισμά σου είναι υπέροχο.

Σαν καταναλωτής κολύμπα μέσα σ'αυτό κ φτιάξε το δικό σου παραμύθι, θα κοιμηθείς πχιό ευχάριστα.

Άν πάλι θες Άντερσεν, τότε ένα τριάκτινο σήμα, ένας κροκόδειλος, μιά έλικα, μια κορώνα, μπορεί να σου δώσει το καπέλο κ την ομπρέλα για να μη βρέχεσαι κ να μη καίγεσαι.

Ωραία είναι κ έτσι, αλλά είναι το παραμύθι των άλλων.

Πάντα φιλικά κ χωρίς καμμιά διάθεση επιβολής της σκέψης μου.

Άλλωστε κ γω έχω αρκετές ομπρέλες:126:

Εκείνο τον καραβέλο δε θα τον πετύχω πουθενά??

D

Deleted member 23222

Guest

ΟΚ Καλό το ταξίδι...να σαι καλά...κι ας άργησες στην...προσγείωση!!:142:

D

Deleted member 23222

Guest

Αγαπητέ φίλε marydaughter γνωρίζουμε όλοι ότι ο μέγας φταίχτης είναι...ο Καραβέλος!

Αυτό το μότο που ακολουθεί κάθε ποστάρισμά σου είναι υπέροχο.

Σαν καταναλωτής κολύμπα μέσα σ'αυτό κ φτιάξε το δικό σου παραμύθι, θα κοιμηθείς πχιό ευχάριστα.

Άν πάλι θες Άντερσεν, τότε ένα τριάκτινο σήμα, ένας κροκόδειλος, μιά έλικα, μια κορώνα, μπορεί να σου δώσει το καπέλο κ την ομπρέλα για να μη βρέχεσαι κ να μη καίγεσαι.

Ωραία είναι κ έτσι, αλλά είναι το παραμύθι των άλλων.

Πάντα φιλικά κ χωρίς καμμιά διάθεση επιβολής της σκέψης μου.

Άλλωστε κ γω έχω αρκετές ομπρέλες:126:

Εκείνο τον καραβέλο δε θα τον πετύχω πουθενά??
Δεν παρεξηγιέμαι γιατί νοιώθω ότι λες...και ο ορθολογισμός σου μου αρέσει...
Μου αρέσουν όμως και τα κλασσικά πράγματα...το ξέρεις το σύνδρομο του σεντουκιού?
Είναι υπέροχο να ανακαλύπτεις ένα παλιό ρολόι από τον παππού στο σεντούκι του...που να δουλεύει ακόμα...
Γιατί όχι κι ένα ηχείο?:143::143:

Reaction score
5.614
Να πω κι εγώ οτι τα ΧΤΖ θα παίζουν στην έκθεση σε λίγες μέρες...
Θ.Ζ.
Θεσσαλονίκη δεν θα τα ανεβάσουμε τελικά;

Αλλιώς πρέπει να τα αγοράσω, για να υπάρχει ένα ζευγάρι κι εδώ! :116:

Στην έκθεση πάντως θα είμαι για να τα ακούσω.

Reaction score
4.250

Χμμ απόψεις...σεβαστές...αλλά δεν με πείθετε...
Δηλαδή...η ιστορία δεν παίζει ρόλο...
Αν για παράδειγμα αγοράσετε ένα ρολόι...και μπορείτε να αγοράσετε ένα patek philippe εσείς θα προτιμήσετε ένα Q&Q γιατί κι αυτό ως γνήσιο quartz θα λέει την ώρα σωστά...
Η ιστορία της ωρολογοποιίας-ήχου δεν έχει καμμιά σημασία...
Νομίζω ότι ξεφεύγουμε...
Πείτε μου ένα Κινέζικο προιόν τεχνολογίας,άριστο ,που να ηγείται στον τομέα του...μα ένα!!!
Πρωτον, η ΧΤΖ δεν ειναι κινεζικη εταιρια και το ξερεις, μιας και περι αυτης γινεται λογος. Το γεγονος οτι κατασκευαζεται η καμπινα εκει η και δεν ξερω τι αλλο, δεν σημαινει οτι εγινε κινεζικο το προιον.

Αντιστοιχα μεγαλες πολυεθνικες και τρανταχτα ονοματα σ ολους τους τομεις και οχι μονο στο audio κατασκευζουν μερος η εξολοκληρου τα προιοντα τους, αυτα που μεχρι προτινος τα κατασκευαζαν σε ΗΠΑ Αγγλια Γερμανια κλπ. Τα προιοντα τους ηταν καιι εξακολουθουν να ειναι προιοντα αιχμης και κορυφαια στον τομεα τους.
Τα παραδειγματα ειναι ατελειωτα.

Παραλληλα ομως και οι κινεζοι κανουν καποια σημαντικα βηματα σε πολλους τομεις. Φυσικα και ειναι απολυτως λογικα, αφου γινεται μια κοσμογονια στην χωρα τους εδω και αρκετα χρονια πλεον.

Ας μην εθελοτυφλουμε τοσο προκλητικα.

Reaction score
11

Κινέζικη τεχνολoγία με τρεις λέξεις:Πεκίνο-Ολυμπιάδα-Διάστημα.

Τι άλλο να πούμε...

H πλάκα είναι ότι δεχόμαστε τα Ελληνικά προϊόντα, (και άριστα κάνουμε αν θέλουμε να υπάρχουμε), και... δυσκολευόμαστε με τα Κινέζικα. Η σύγκριση των μεγεθών, και σε πολλές περιπτώσεις, των ποιοτήτων, σε καλό να μας βγει και να κάνουμε ύπνο βαθύ και αδιατάραχτο.

:107:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Απάντηση: Re: ATC SCM 50T ACTIVE VS XTZ DIVINE 100.49

Πάντως πραγματικά ας πάρω λίγο το μέρος του δαίμονα...
παρατηρώ οτι έχετε μία περίεργη αντιμετώπιση στο Κινέζικο(?) ηχείο.Η κακή αντιμετώπιση εκ μέρους σας οφείλεται στο οτι
το ηχείο είναι Κινέζικο.βέβαια στο παρόν σάιτ ορκίζεστε στα μπλιμπλίκια εκ κίνας που έχουν γεμίσει το ebay.(π.χ. κάτι ενισχυτάκια tripath)
συμπαθείτε τα ATC τόσο που τα ορίζετε ως σημείο αναφοράς στον ήχο.άρα οτιδήποτε ξεφεύγει απο το σημείο αναφοράς δέν είναι σωστό και συνεπάγεται οτι "μου αρέσει" κ.τ.λ.
επομένως αντί να αναπτύσετε σχιζοφρενικές τάσεις αποδεχτείτε οτι ένα ηχείο των 3000 μπορεί και να είναι καλύτερο απο ένα των 10.όλο το σάιτ είναι στημένο στο να βρούμε το ηχείο των 3000 που νικάει όλα των 30.τώρα σας ενόχλησε?
μας έχετε φλομώσει με bufallo και m2tech οτι και καλά είναι το τόπ που υπάρχει (με τιμή βέβαια 1000 ευρώ) και δέν μπορείτε να δεχτείτε το παρόν ηχείο.αμα πχια.αποφασίστε τί είστε να καταλάβουμε και μείς.:141:

:126:

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.543
Χωρις να τα εχω ακουσει (θα το κανω στην εκθεση), πιστευω οτι και τα δυο ειναι πολυ καλα ηχεια.
μην κολατε στο θεμα της τιμης.
Επειδη αυτη τη στιγμη το atc ειναι ακριβοτερο πρεπει να ειναι και καλυτερο?
και αν του χρονου τα atc φτιαχνονται Κινα και ερθη φθηνοτερο απο το xtz, θα ειναι μετα καλυτερο το χtz επειδη θα ειναι ακριβοτερο??
και τα δυο ειναι καλα, και οποιο αρεσει στον καθενα, (για το πιο παιζει "σωστα" το ξερουμε)
και αναλογως τον οικονομικων του, αγοραζει.

Ο Θεμης ειναι και εξυπνος και γνωστης και καλο αυτι.
Αν δεν ηταν καλα τα χτζ, θα εκανε την κινηση να τα φερει???
ΜΠΡΑΒΟ του, γιατι ετσι θα επρεπε να κανουν ολοι οι αντιπ/ποι.

D

Deleted member 23222

Guest

Πρωτον, η ΧΤΖ δεν ειναι κινεζικη εταιρια και το ξερεις, μιας και περι αυτης γινεται λογος. Το γεγονος οτι κατασκευαζεται η καμπινα εκει η και δεν ξερω τι αλλο, δεν σημαινει οτι εγινε κινεζικο το προιον.

Αντιστοιχα μεγαλες πολυεθνικες και τρανταχτα ονοματα σ ολους τους τομεις και οχι μονο στο audio κατασκευζουν μερος η εξολοκληρου τα προιοντα τους, αυτα που μεχρι προτινος τα κατασκευαζαν σε ΗΠΑ Αγγλια Γερμανια κλπ. Τα προιοντα τους ηταν καιι εξακολουθουν να ειναι προιοντα αιχμης και κορυφαια στον τομεα τους.
Τα παραδειγματα ειναι ατελειωτα.

Παραλληλα ομως και οι κινεζοι κανουν καποια σημαντικα βηματα σε πολλους τομεις. Φυσικα και ειναι απολυτως λογικα, αφου γινεται μια κοσμογονια στην χωρα τους εδω και αρκετα χρονια πλεον.

Ας μην εθελοτυφλουμε τοσο προκλητικα.
Δεν εθελοτυφλούμε...καταγράφουμε τη σημερινή κατάσταση.Σε 10-15 χρόνια τα πράγματα θα είναι διαφορετικά...τότε όλη η έρευνα σε υλικά ή οτιδήποτε, μπορεί να έχει περάσει σε Κινέζικα χέρια...
Τώρα στην καλύτερη "ράβουνε" φασόν...εντάξει δεν με κάνει και τόσο υπερήφανο κάτοχο...
Χώρια που...αρχίζουν κι αυτοί να ξεφεύγουν...ρωτώντας για επετειακό προιόν Κινέζικης γνωστής φίρμας,εισέπραξα μια τιμή...κουκουρούκου...φυσικά αυτό δεν με έκανε να το δώ με άλλο μάτι...δεν θέλω να σας πω δημοσίως για ποιό...

Reaction score
28
φιλοι εστω και εμβολιμα θελω να σας αναφερω και εγω την αποψη μου και την εμπειρια μου σχετικα με το θεμα <φασον> ειμαι οπως θα γνωριζετε και οι περισσοτεροι εδω μεσα κατοχος του ενισχυτου yamaha s-2000 και των ηχειων soavo-1 ο μεν ενισχυτης ειναι made in malaisya τα δε ηχεια indonesya θελω να πω με αυτο οτι και τα δυο ειναι αριστης εως εκπληκτικης κατασκευης και συναρμολογησης και δεν σας κρυβω οτι και εγω οταν πληροφορηθηκα την προελευση τους ειχα τις σχετικες ανησυχιες μου ομως απ'οτι φαινεται οταν τα πραγματα ευρισκονται κατω απο τον αυστηρο ποιοτικο ελεγχο της μαμας εταιριας τοτε το φασον απλα και μονον γινεται μια απλη διαδικασια με κερδος την μειωση του κοστους και μονον !!

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: ATC SCM 50T ACTIVE VS XTZ DIVINE 100.49

φιλοι εστω και εμβολιμα θελω να σας αναφερω και εγω την αποψη μου και την εμπειρια μου σχετικα με το θεμα <φασον> ειμαι οπως θα γνωριζετε και οι περισσοτεροι εδω μεσα κατοχος του ενισχυτου yamaha s-2000 και των ηχειων soavo-1 ο μεν ενισχυτης ειναι made in malaisya τα δε ηχεια indonesya θελω να πω με αυτο οτι και τα δυο ειναι αριστης εως εκπληκτικης κατασκευης και συναρμολογησης και δεν σας κρυβω οτι και εγω οταν πληροφορηθηκα την προελευση τους ειχα τις σχετικες ανησυχιες μου ομως απ'οτι φαινεται οταν τα πραγματα ευρισκονται κατω απο τον αυστηρο ποιοτικο ελεγχο της μαμας εταιριας τοτε το φασον απλα και μονον γινεται μια απλη διαδικασια με κερδος την μειωση του κοστους και μονον !!
Δεν έχεις άδικο...απλά μιλάμε για ένα μεγαθήριο σαν τη Yamaha...φυσικά κι έχει τους μηχανισμούς να ελέγξει τη παραγωγή της...

Reaction score
249

Παντως να μπορει η Ελλαδα να φτιαξει καλα ηχεια και να μην μπορει η Κινα που εχει και πυρηνικο αντιδραστηρα και διαστημικη τεχνολογια δυσκολο.Ετσι λεγαν και για τους Ιαπωνες και τα αμιγως ιαπωνικα αυτοκινητα εχουν καλυτερη ποιοτητα κατασκευης απο τα Ευρωπαικα.
Δεν ασχολειται σοβαρα με την οντιο βιομηχανια οπως και δεν ασχοληθηκε η Technics να φτιαξει καλο πικαπ οχι οτι δεν μπορουσε;(αυτο για τον καραβελ να μην παιρνει θαρρος):137:

D

Deleted member 23222

Guest

Η επιτυχία των Ιαπώνων στην ποιότητα των αυτοκινήτων τους οφείλεται σε μια καινοτομία που εφάρμοσαν...τη συμμετοχή.
Δηλαδή από τον πρώτο έως τον τελευταίο εργάτη,δινόταν το δικαίωμα να διατυπώνει προτάσεις βελτίωσης της ποιότητας,κατά τη διαδικασία της παραγωγής.Οι Ιάπωνες εκ φύσεως ενστερνίστηκαν αυτή τη μεθοδολογία και έκαναν τα γνωστά θαύματα...
Οι Κινέζοι,είναι τελείως διαφορετικός λαός...Ίσως μαθημένοι από το Μαοικό καθεστώς, δεν παίρνουν και δεν επιζητούν πρωτοβουλίες δεν διαμαρτύρονται,αλλά και δεν αυτενεργούν...
Αν αλλάξει η νοοτροπία τους ,σίγουρα θα φτάσουν στην κορυφή...αλλά έχουν πολλά ψωμιά ακόμα να φάνε...

D

Deleted member 23222

Guest

Και μια και μιλάμε για αυτοκίνητα και Ιάπωνες,δεν είναι τυχαίο ότι σε θέματα οδικής συμπεριφοράς δεν κατάφεραν να φτάσουν τα αντίστοιχα Ευρωπαικά μοντέλα...γιατί θεωρούσαν ότι τα δικά τους ατέλειωτα μποτιλιαρίσματα καθιστούν άστοχη μια τέτοια προτεραιότητα...

Reaction score
777
Re: Απάντηση: ATC SCM 50T ACTIVE VS XTZ DIVINE 100.49

Και μια και μιλάμε για αυτοκίνητα και Ιάπωνες,δεν είναι τυχαίο ότι σε θέματα οδικής συμπεριφοράς δεν κατάφεραν να φτάσουν τα αντίστοιχα Ευρωπαικά μοντέλα...γιατί θεωρούσαν ότι τα δικά τους ατέλειωτα μποτιλιαρίσματα καθιστούν άστοχη μια τέτοια προτεραιότητα...
χμ πράγματι λογικό ακούγεται....

αλλα ας ξεκαθαρίσουμε κάτι.υπάρχει το made in china και το design in china.το made in δέν μου λέει και τίποτα.όλα made in china είναι.απο κουμπιά μέχρι αυτοκίνητα.το θέμα είναι η μελέτη...
στο θέμα της μελέτης η Κίνα είναι πίσω.είναι εμφανές οτι ακόμα και σήμερα δέν έχει το εκπαιδευτικό υπόβαθρο να φτιάξει κάτι.όμως πλέον πολλοί Ευρωπαίοι μηχανικοι πηγαίνουν στην Κίνα για ένα καλύτερο αύριο.αυτοί έχουν το r&d που χρειάζετει ετσι ώστε να χτίσουν κάτι καλό.
θα δείτε οτι σιγά σιγά η Κίνα θα αποκτήσει και τα πανεπιστήμια που χρειάζονται ετσι ώστε να δημιουργήσει έρευνα.είναι θέμα χρόνου.

ας μήν είμαστε λοιπόν τόσο καχύποπτοι.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος