Audio People Fan Club

Reaction score
3.369
Πολύ κουβέντα έχει γίνει για τους audio people. Ας ξεκαθαρίσουμε το τοπίο.

Παρακαλείται ο σύντροφος thva να κάνει την εισαγωγική ανάλυση του όρου.

Θα ακολουθήσουν συζητήσεις σχετικές με το αντικείμενο του θέματος (του audio) όσο αναφορά όμως τη σχέση του με τους ανωτέρω κυρίους. Γιατί ο x επιλέγει να κάνει κάτι ή όχι. Τι σχέση έχει αυτό που κάνουμε με το ποιοι είμαστε.

Reaction score
18.477
Πολύ κουβέντα έχει γίνει για τους audio people. Ας ξεκαθαρίσουμε το τοπίο.

Παρακαλείται ο σύντροφος thva να κάνει την εισαγωγική ανάλυση του όρου.

Θα ακολουθήσουν συζητήσεις σχετικές με το αντικείμενο του θέματος (του audio) όσο αναφορά όμως τη σχέση του με τους ανωτέρω κυρίους. Γιατί ο x επιλέγει να κάνει κάτι ή όχι. Τι σχέση έχει αυτό που κάνουμε με το ποιοι είμαστε.
Πρώτα απο όλα όμως να εκλεγεί Πρόεδρος του club για να γίνουν όλα νομιμόφρονα. :D Επίσης επειδή το νήμα θα αποτελέσει όπως και να έχει αναγωνιστή του επερχόμενου βιβλίου μου, μικρό ανταγωνιστή αλλά όπως και να έχει ανταγωνιστή ... θα φροντίσω να το σαμποτάρω με κάθε διαθέσιμο μέσο και ιδέα μου. :D

Reaction score
8.702
Οι audiopeople λειτουργούν ανταγωνιστικα. Είτε με βάση την τιμή του συστήματος είτε με τις επιδόσεις αυτού κτλπ.
Απ αυτόν τον κανόνα δεν ξεφεύγει κανένας.
Αυτό είναι το δικό μου συμπέρασμα από την μικρή ενασχόλησή μου.

Reaction score
3.369
Οι audiopeople λειτουργούν ανταγωνιστικα. Είτε με βάση την τιμή του συστήματος είτε με τις επιδόσεις αυτού κτλπ.
Απ αυτόν τον κανόνα δεν ξεφεύγει κανένας.
Αυτό είναι το δικό μου συμπέρασμα από την μικρή ενασχόλησή μου.
Και εγώ το έχω παρατηρήσει αυτό, συμβαίνει στις περισσότερες των περιπτώσεων. Το θέμα είναι πως μπορούμε να το περιορίσουμε τουλάχιστον για να μην μας διακατέχει.

Reaction score
18.477
Άντε να δώσω ένα μικρό προσανατολισμό μιας και νοιώθω ότι σας το χρωστάω με την ταλαιπωρία που σας έχω επφέρει με τον όρο αυτό. Αλλά και για να μην λές κιόλας ότι δεν βοήθησα κάπως. :D

Ο όρος γενικά εμεπριέχει μέσα του έναν αρνητικό χαρακτήρα και πρόσημο ως αρχική σύλληψη του. Ακόμη και εάν είναι να προέρχεται απο καλής πρσπάθειας , εκτέλεσης, αποτελέσματος και πρόθεσης εγχειρήματα στα οποία επιδίδονται οι άνθρωποι που ασχολούνται με το audio.

Παράλληλα όμως επειδή είναι εύπλαστος, δυναμικός, προσαρμόσιμος και υπό διαμόρφωση αλλά και ανοιχτός στη εμρηνεία του και κάθε ένας audio people έχει διαφορετική άποψη για το ποιός είναι ή όχι audio people και σε πόσο μεγάλο βαθμό , οι τοποθετήσεις του καθένα για το τι αποτελεί για αυτόν ο όρος και ποιόν πρέπει να αφορά ή να προβληματίζει θα αποτελέσει και θα οδηγησει σε καλύτερο αποτέλεσμα εντοπισμού και εμπλουτισμού των όποιων χαρακτηριστικών του.

¨Ενα χαρακτηριστικό (αρχικό και ουσιώδες):

1) Επειδή οι audio people δεν αρέσκονται σε αυτοκριτική και αντιδρούν άσχημα στην αμφισβήτηση προβλέπω ότι το νήμα θα είναι μεγάλη αποτυχία και θα έχει μηδενική συμμετοχή.

:D

Last edited:

Reaction score
3.369
Ας πάρουμε εσένα τότε για παράδειγμα. :biggrin:
Εγώ θεωρώ ότι είσαι audio people γιατί από τη μία δεν θες να συζητάς για το σύστημα σου και από την άλλη το θεωρείς πάρα πολύ καλό. Του δίνεις δηλαδή οντότητα.
Ο Ν.Κ. από την άλλη δεν θεωρώ ότι είναι γιατί βλέπει το σύστημα του σαν ένα παιχνιδι. Πως θα εφαρμόσουμε στο σπίτι το στουντιακά μοντέλο και τον πολυκάναλο ήχο. Δεν αναφέρεται πότε σε συσκευές αλλά στα ανωτέρω και μόνο.
Με αυτα που έγραψα δεν εννοώ ότι οι audio people είναι αυτό που λέμε μηχανάκηδες (εσένα πχ σου αρέσει πολύ η μουσική) αλλά ότι βλέπουν το σύστημα τους με διαφορετική οπτική.

Reaction score
1.795
Εγώ θεωρώ ότι είσαι audio people γιατί από τη μία δεν θες να συζητάς για το σύστημα σου και από την άλλη το θεωρείς πάρα πολύ καλό. Του δίνεις δηλαδή οντότητα.
Ο Ν.Κ. από την άλλη δεν θεωρώ ότι είναι γιατί βλέπει το σύστημα του σαν ένα παιχνιδι. Πως θα εφαρμόσουμε στο σπίτι το στουντιακά μοντέλο και τον πολυκάναλο ήχο. Δεν αναφέρεται πότε σε συσκευές αλλά στα ανωτέρω και μόνο.
Με αυτα που έγραψα δεν εννοώ ότι οι audio people είναι αυτό που λέμε μηχανάκηδες (εσένα πχ σου αρέσει πολύ η μουσική) αλλά ότι βλέπουν το σύστημα τους με διαφορετική οπτική.
Όλοι είμαστε audio people.Οσο αρνητικά το βλέπει ο @thva ,τόσο θετικά το βλέπω εγω.Και παιχνιδιαρηδες είμαστε από τη στιγμή που ασχολούμαστε συνεχώς.Οσο για την αυτοκριτική δεν ισχύει για όλους.Εγω π.χ. γνωρίζω και αναγνωρίζω τα συν και τα πλην του συστήματος μου.Δεν περιμένω από τον επισκέπτη να μου τα πει και/η να μ' επηρεασει.
Προβλέπω ότι το βιβλίο του @thva εκτός του αντίκτυπου που θα κρατήσει για τον εαυτό του θα κοσμήσει τις βιβλιοθήκες όλου του κόσμου,δωρεά του συγγραφέα όταν θα αντιληφθεί ότι δεν καλύφθηκαν ούτε τα έξοδα έκδοσης παρά την παρουσίαση στο περιοδικό Ήχος!

Reaction score
18.477
¨Ααε με εμένα, αυτά που λέω για να τα κρίνεις πρέπει να έχεις πολύ φαντασία και ψυχολογικές δυνάμεις Superman. :D

Το θέμα είναι να πεί ο καθένας για τον εαυτό τι θεωρεί πρώτα και άντε μετά για κάποιον άλλον και καλύτερα όχι σε προσωπικό επίπεδο (άσχετα εάν είναι εμπνεόμενος απο κάποιον). Αλλιώς το νήμα θα το κάνετε μόνο για audio people.

Αλλά και έτσι να είναι όπως τα περιγράφεις τα πράγματ εγω δεν εξαίρεσα κατ' ανάηκην ποτέ τον εαυτό μου απο τους audio people. Το ότι ο Ν.Κ. είναι λιγότερο απο εμένα ... εννοείται. :D Για αυτό όπως και βλέπεις (εάν μπορούσες να δεις) μου είναι διαίτερα συμπαθής και δεν θέλω να έχει την κατάληξη των audio people για αυτό και είμαι ασυτηρός μαζί του. :D😍 Η ερηνεία σου πάντως μια και το προωσοποίησες ότι το βλέπει σαν παιχνίδι είναι λάθος. Εάν είναι σωστή ...έχω να πω ότι το audio δεν είναι παιχνίδι.

Εκτός εάν το θέμα ανοίχτηκε για να λοιδορηθεί ο όρος μου ή εγώ. :D

Είσαι υπο επιτήρησην και υποψήφιος για διαγραφη (δπλή) απο την Επερεσία. Προειδοποιήθηκες. :D
Προβλέπω ότι το βιβλίο του @thva εκτός του αντίκτυπου που θα κρατήσει για τον εαυτό του θα κοσμήσει τις βιβλιοθήκες όλου του κόσμου,δωρεά του συγγραφέα όταν θα αντιληφθεί ότι δεν καλύφθηκαν ούτε τα έξοδα έκδοσης παρά την παρουσίαση στο περιοδικό Ήχος!
Μα δεν έχετε καταλάβει. Το βιβλίο μου δεν θα απευθύνεται και ούτε θα έχει target group τους audio people. Αλλά τους απλούς people που θα ήθελαν να ξέρουν για τους audio people. Και άρα δεν θα διαφημιστεί απο έντυπα ή οτιδήποτε σχετιζόμενο με το audio χώρους.

Πάμε για μαζικές πωλήσεις εξάλλου, τι να το κάνουμε το μικρό κοινό των audio people. Δεκάρα (σέντς) δεν θα βγάλουμε.

:D

Last edited:

Reaction score
18.477
γιατί από τη μία δεν θες να συζητάς για το σύστημα σου
Δεύτερο χαρακτηριστικό: (και συγχρόνως και απάντηση) :D

2) Μα οι audio people είναι που δεν κάνουν άλλη δουλειά όλη μέρα παρά να συζητάνε για το σύστημα τους (και λίγο έως καθόλου για το τι τους κάνει να αισθάνονται). :D

Reaction score
8.702
Και εγώ το έχω παρατηρήσει αυτό, συμβαίνει στις περισσότερες των περιπτώσεων. Το θέμα είναι πως μπορούμε να το περιορίσουμε τουλάχιστον για να μην μας διακατέχει.
Πιστεύω ότι οι διάφοροι χαρακτήρες είναι ήδη διαμορφωμένοι και αυτό απλά αντανακλάται και στο οντιο .
Εαν δλδ καποιος είναι περφεξιονιστης θα βγει και στην ασχολία του με το αντικείμενο κτλπ.
Προσωπικά γνωρίζω οτι υπάρχουν καλύτερα συστήματα και χώροι εκεί έξω αλλά επίσης γνωρίζω τι θυσίες απαιτούνται για κάτι τέτοιο.
Όπως και ο κάτοχος ενός Home Studio γνωρίζει ότι υπάρχουν πολύ καλύτερα στούντιο.
Αυτή όμως η διαπίστωση δεν μειώνει την προσπάθειά μου ούτε αφαιρεί κάτι από την απόλαυση της μουσικής κατά την ακρόαση. Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα δεδομένων των συνθηκών.
Βοηθάει πιστεύω ότι ακούω μουσική και από ακουστικά και αυτοκίνητο οπότε δεν είμαι προσηλωμένος στο ηχοσυστημά μου.
Επίσης βοηθάει που ακούω και διάφορες ηχογραφήσεις που δεν είναι καλές.

Γενικά κάνω χάζι κάποια συστήματα, σε κάποια άλλα είμαι επικριτικός και το διαδκεδαζω γενικά.
Όπως διασκέδαζα το διάστημα που εγώ είχα πολυκαναλο και ο Μπουτχιας δεν είχε. :biggrin:
Μου θύμιζε την παροιμία με τον λαγό και την χελώνα.
Τώρα έφτιαξε και αυτός και μου στέρησε την διασκέδαση να τον πειράζω για το δικάναλο του:biggrin:
Ακόμη βέβαια δεν μας το έχει δείξει, σαν το σύστημα του thva ένα πράγμα. :biggrin:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.477
Το βιβλίο υποπτεύομαι πως είναι πιο πιθανό να ''πουλήσει'' στις τάξεις των bird lovers (από περιέργεια να μάθουν για άλλες ράτσες ανθρώπων με χόμπυ) παρά αυτών που σχετίζονται με το audio και αυτό πιθανότατα θα το κάνει μοναδικό στο είδος του.. :party::tongue:

:lolsign:

Reaction score
18.477
Το βιβλίο υποπτεύομαι πως είναι πιο πιθανό να ''πουλήσει'' στις τάξεις των bird lovers (από περιέργεια να μάθουν για άλλες ράτσες ανθρώπων με χόμπυ) παρά αυτών που σχετίζονται με το audio και αυτό πιθανότατα θα το κάνει μοναδικό στο είδος του.. :party::tongue:

:lolsign:
Όχι βρε. θα μπει στο τμήμα : Philosophy. A way to Fiction or a path to Reality ? :D

Reaction score
18.477
3) Οι audio people έχουν αλλά και αρέσκονται στο να έχουν και να καλλιεργούν πολλές και στενές σχέσεις με άλλους audio people. :D

4) Δεν θεωρούν τους απλούς people ώς ικανούς η και ικανότερους κριτές του ήχου απο τους audio people. Και ας εχουν δίκιο , δεν θα έπρεπε.

Υ.Γ. : Κοιτάχτε στο τέλος θα κάνουμε ένα σύνολο χαρακτηριστικών - ερωτηματολόγιο που θα τσεκάρουμε όλοι τα κουτάκια κάθε χαρακτηριστικού, εάν θεωρούμε ότι το έχουμε οι ίδιοι ή όχι.

Πάνω απο κάποια βαθμολογία θα βγαίνει εάν είμαστε ή όχι. :D

Όποιος θα πιάνει τη μέγιστη βαθμολογία θα καλείται να κάψει το σύστημα του και να το ξαναφτιάξει απο την αρχή.Ή θα καλείται να το δωρίσει σε αυτόν με την μικρότερη προκύπτουσα βαθμολογία απο το ερωτηατολόγιο. :D

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.477
Μέχρι τώρα είμαι μάλλον (με τη δική μου κρίση) 0 στα 4.. :cry:
Κοίτα που θα τσιμπήσω σύστημα.. :party:
Λοιπόν, θέλω το σύστημα του thva - kinder έκπληξη..:lol:
(Αν και φοβάμαι πως η κουφ@λίτσα θα μου στείλει καμμιά ηχομπάρα των 300 ευρώ.. :cry:)

Reaction score
1.795
3) Οι audio people έχουν αλλά και αρέσκονται στο να έχουν και να καλλιεργούν πολλές και στενές σχέσεις με άλλους audio people. :D

4) Δεν θεωρούν τους απλούς people ώς ικανούς η και ικανότερους κριτές του ήχου απο τους audio people. Και ας εχουν δίκιο , δεν θα έπρεπε.

Υ.Γ. : Κοιτάχτε στο τέλος θα κάνουμε ένα σύνολο χαρακτηριστικών - ερωτηματολόγιο που θα τσεκάρουμε όλοι τα κουτάκια κάθε χαρακτηριστικού, εάν θεωρούμε ότι το έχουμε οι ίδιοι ή όχι.

Πάνω απο κάποια βαθμολογία θα βγαίνει εάν είμαστε ή όχι. :D

Όποιος θα πιάνει τη μέγιστη βαθμολογία θα καλείται να κάψει το σύστημα του και να το ξαναφτιάξει απο την αρχή.Ή θα καλείται να το δωρίσει σε αυτόν με την μικρότερη προκύπτουσα βαθμολογία απο το ερωτηατολόγιο. :D
Συνέχισε να γράφεις και να ένας λόγος ακόμη για να μην αγορασει κανείς το βιβλίο.Θα το δίνω δώρο με κάθε αγορά καλωδίου άνω των 500€

Reaction score
18.477
Συνέχισε να γράφεις και να ένας λόγος ακόμη για να μην αγορασει κανείς το βιβλίο.Θα το δίνω δώρο με κάθε αγορά καλωδίου άνω των 500€
Ε, να ... γράφω για να μην γράφετε εσείς. :D

Δεν το άνοιξα εγώ το νήμα. Τι νομίζεις ; Τόσο καιρό που δεν το άνοιγα , δεν ήξερα εγώ τι έκανα ; :D

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
56.988
Παντός Αναγνώσματος Ηλεκτρεγέρτης... :laugh:
...
Ακόμη βέβαια δεν μας το έχει δείξει, σαν το σύστημα του thva ένα πράγμα. :biggrin:
Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχαν μέλη που σε όσα τους έγραφα πρόβαλλαν το ίδιο αντεπιχείρημα, ότι δεν διέθετα υποτίθεται setup... Αποκρινόμουν ότι πράγματι δεν διέθετα μονάχα ... ένα αλλά δεν ξέρω πόσοι αναγνώστες το δέχονταν...

Τωρινός μου σκοπός δεν είναι ένα super duper immersive όπως.... το δικό σου και άλλων γνωστών και μη εξαιρετέων μελών αλλά πολλαπλά απλούστερα πολυκαναλικά. Ακολουθώ λοιπόν τακτικές που θα εξασφαλίζουν οικονομία κλίμακας αντί να τα ΄΄έσκαγα΄΄ όλα σε ένα. Ο λόγος για τέτοια επιλογή είναι ότι δεν αντέχω πια ν'αφιερώνω χρόνο αποκλειστικά για οπτικοακουστικές απολαύσεις με συγκεκριμένο setup και υπό πολυκαναλική μάλιστα σύσταση επιδεχόμενη λιγότερο άνετα πειραματισμούς. Θέλω η αναπαραγόμενη μουσική να καταλαμβάνει τον εκάστοτε χώρο όπου θα έχω δραστηριότητα και όχι κατ'ανάγκη ν'ακουγόταν παρόμοια αναμεταξύ των.

Κοινό γνώρισμα στους ακροαματικόφιλους είναι ότι προσδοκούν από αυτήν την ενασχόληση να τους ομορφαίνει την καθημερινότητα φέρνοντάς τους σε υπερβατικό επίπεδο ως προς τα συνήθη προβλήματα της δεύτερης. Οι γραμμές διαχωρισμού ανάμεσα στα μηνύματα της ίδιας της Μουσικής και διάφορα πρωτόκολλα αναπαραγωγής της τείνουν να γίνονται ολοένα και πιο ασαφείς όσο προχωρά η ενασχόληση με το χόμπι.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.194
Θέλω η αναπαραγόμενη μουσική να καταλαμβάνει τον εκάστοτε χώρο όπου θα έχω δραστηριότητα και όχι κατ'ανάγκη ν'ακουγόταν παρόμοια αναμεταξύ των.
Για σένα γεννήθηκε μια ηχόμπαρα, η οποία εξελίχθηκε στο γνωστό ινστιτούτο, υπό την επίβλεψη των μηχανικών της Neumann, και με δυνατότητα διασύνδεσης 4 σαμπ, αν και εκεί, επειδή έχει έξοδο σαμπ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα δικά σου, με δική σου ενσωμάτωση.

Αυτή:

Βεβαίως και η max, αλλά η plus είναι η πιο "πρόσφατη" υλοποίηση της φίρμας, και οικονομικότερη.

Χωρίς ενδοιασμούς, θεωρώ πως μια τέτοια ηχομπαρα, συνδυασμό με σαμπ, θα δώσει χαοτικά καλύτερο αποτέλεσμα στην αγαπημένη σου κρεβατοκάμαρα, σε σχέση τουλάχιστον με κείνα τα παλιά ηχεία σου, τα οποία όπως είδαμε όλοι, μια χαρά παίζουν.

Επιλογή, για σοβαρούς όντιο πιπλ.

Όχι σα κάτι άλλους που τους πάη όπου θέλει το καβλώδιο. 🤣🤭🤪

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
56.988
Για σένα γεννήθηκε μια ηχόμπαρα, η οποία εξελίχθηκε στο γνωστό ινστιτούτο, υπό την επίβλεψη των μηχανικών της Neumann, και με δυνατότητα διασύνδεσης 4 σαμπ, αν και εκεί, επειδή έχει έξοδο σαμπ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα δικά σου, με δική σου ενσωμάτωση.

Αυτή:

Βεβαίως και η max, αλλά η plus είναι η πιο "πρόσφατη" υλοποίηση της φίρμας, και οικονομικότερη.

Χωρίς ενδοιασμούς, θεωρώ πως μια τέτοια ηχομπαρα, συνδυασμό με σαμπ, θα δώσει χαοτικά καλύτερο αποτέλεσμα στην αγαπημένη σου κρεβατοκάμαρα, σε σχέση τουλάχιστον με κείνα τα παλιά ηχεία σου, τα οποία όπως είδαμε όλοι, μια χαρά παίζουν.

Επιλογή, για σοβαρούς όντιο πιπλ.

Όχι σα κάτι άλλους που τους πάη όπου θέλει το καβλώδιο. 🤣🤭🤪
like για την πρόταση... Ο βαθμός ενδιαφέροντος που επιδεικνύεις για οποιοδήποτε μέλος και τις ανάγκες του μαρτυρά ότι απέχεις από το πρότυπο των ακατονόμαστων... Θα μπει σε πλάνο προσεχών αγορών αλλά πάντα θα βρίσκονται αρκετοί διαθέσιμοι χώροι για όσα ήδη διαθέτω. :wink:

Ας προσέξουμε τώρα μια λεπτή γραμμή με αφορμή τον κατα(π)ληκτικό σου αφορισμό... Η προτεινόμενη ηχομπάρα έχει status endgame ενώ η παρατεταμένη ενασχόληση με τις καλωδιοεναλλαγές χαρακτήρα ατέρμονου ιμάντα αφού όσο αβανταδόρικα καλώδια και ν'αποκτήσουμε πάντα κάποιο ακροαματικό στοιχείο θα μας φαινόταν ΄΄αταίριαστο΄΄ή ελλιπές σε πλαίσιο πειραματισμού ή αναβάθμισης στις κανονικές συσκευές δεδομένου setup. Εδώ που τα λέμε τα καλώδια θα έπρεπε να θεωρούνται παρασυσκευές - με ό,τι ένας τέτοιος ορισμός συνεπάγεται - αντί κανονικών - όπως τα λογαριάζουν οι φανατικοί τους οπαδοί. Ο ίδιος βρίσκομαι κάπου στο ενδιάμεσο, δεν θέλω -ακόμα τουλάχιστον- ούτε ΄΄τέλος δρόμου΄΄ ούτε... ΄΄δρόμο δίχως τέλος΄΄.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.407
Members
38.180
Νεότερο μέλος
Brandonpreaf