Audio People Fan Club

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.299
Φυσικά και αυτοί όμως δεν εέχουν ακούσει τα πάντα, far from it όπως οι περισσότεροι απο τους people. Οι άλλοι όλοι που ξέρω έχουν πολύ δεύτερα συστήματα, τρανζιστοράκια ή και τίποτε. Δεν ενδιαφέρονται (καλώς ή κακώς) για το θέμα.
Φυσικά.

Όταν σας τα λέω, αντιδρατε.

Αλλά έτσι είναι. Δεν έχει καμία σχέση η μουσική και η μουσικοφιλία με τα στέρεα.

Οι μουσικοί και οι μουσικόφιλοι, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, δεν ασχολούνται με το hi-end, ένα απλό οικιακό hi-fi μηχανηματάκι έχουν, ταπεινό και μικρών δυνατοτήτων, πολύ μικρών υπό οποιοδήποτε πρίσμα (είτε το τεχνοκρατικό, είτε του παραδοσιακού οντιοφιλ χαϊεντά).

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.498
Σα τους περισσότερους χαιεντάδες. 🤪🤣😁😜
Ποιούς λες ρέυ, αυτούς που αγοράζουν τα μεγάλα Utopia και κάτι άλλα που είναι σαν γιγάντια σαλιγκάρια και τα συνδέουν με βόες κροταλίες κλπ?
Πτωχοί είν' τούτοι? :rolleyes:
Δεν πιστεύω να μιλάς για τους κατόχους Χάρμπεθ που είναι ''ανταγωνιστές'' των κατόχων 5κάναλων σετάπ με ενεργά HS5.. :cry:

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.498
Άστα τώρα αυτά, και πχιάσε μια ηχομπαρα.

Ααα 'γω είμαι εντάξ' δεν θέλω..
Δεν έχω βλέψεις για ''αναβαθμίσεις''
Ζητάω λίγα απ' τη ρουτίναμ'..
Και πολλά μπικικίνια έδωσα ήδη..

Αλλά ωραίο το ντιζαινάκ' ;)

Reaction score
1.921
Ρεαλιστικός ήχος σημαίνει να μην μπορείς να τον ξεχωρίσεις από τον πραγματικό.
His Master's Voice (HMV)
H ανθρώπινη φωνή είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναπαραχθεί ρεαλιστικά. Και σχετικά απλή διαδικασία από πλευρας κόστους ηχογράφησης.
Θεωρείται από πολλούς το καλύτερο test αληθοφάνειας συστήματος, που ελάχιστοι τολμούν να το επιχειρήσουν δημόσια , σε κάποιο χώρο παρουσιάσεων. Με τα μουσικά όργανα είναι λιγότερο εξοικειωμένη η ανθρώπινη φωνή.
Μου έχει τύχει σε τυφλή δοκιμή, να μην μπορώ να ξεχωρίσω σε ποσοστό πάνω από 70% πότε έπαιζε το σύστημα και πότε η τραγουδούσε η τραγουδίστρια.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.299
Με τα μουσικά όργανα είναι λιγότερο εξοικειωμένη η ανθρώπινη φωνή.
Η ανθρώπινη ακοή εννοείς.

Ναι, φυσικά. Ανθρώπινες φωνές ακούμε συνέχεια, όλοι. Αυτές ξέρουμε να τις ξεχωρίζουμε καλύτερα από οτιδήποτε άλλο.
100.000 $ η τηλόραση με την ηχομπάρα. Άλα της ματσό τα πιστσιρίκα. :D
Περισσότερο είχε εκείνος ο ενισχυτής που έπαιζε εκείνα τα φοκάλ 5-πλασιας τιμής σε κείνη την έκθεση που πήγαν χιλιάδες πτωχοί χαιεντάδες. 🤣😁😜

Reaction score
18.511
Εμένα πρός στιγμήν με μπερδεύει καμιά φορά και το κουδούνι της πόρτας ή ο ήχος της δόνησης του κινητού στη τηλεόραση με κάτι ηχειάκια της πλάκας μιάς ίντζας όταν ταιριάζουν με το δικό μου. :D Τον ηλικιωμένο κουφάλογο πατέρα μου 😍 συνέχεια. :D

Reaction score
1.921

Ναι, φυσικά. Ανθρώπινες φωνές ακούμε συνέχεια, όλοι. Αυτές ξέρουμε να τις ξεχωρίζουμε καλύτερα από οτιδήποτε άλλο.
Ναι , ανθρώπινη ακοή ήθελα να γράψω . Δεν πρόλαβα να το διορθώσω. Δεν υπάρχει κάποιος editor να το διορθώσει ;

Reaction score
18.511

Περισσότερο είχε εκείνος ο ενισχυτής που έπαιζε εκείνα τα φοκάλ 5-πλασιας τιμής σε κείνη την έκθεση που πήγαν χιλιάδες πτωχοί χαιεντάδες. 🤣😁😜
Βρε συ ξέρεις τι είναι ο ανθρώπινος εγκέφαλος ;

Ξέρεις (είμαι σίγουρος ότι το έχεις παρατηρήσει) ότι μπορεί να βρίσκεσαι σε ένα πάρτυ με δεκάδες άτομα μην πω εκατοντάδες με φασαρία, να παίζει μουσική να φωνάζουν όλοι , εσυ να μιλάς με 5 άτομα συγχρόνως και αμέσως μόλις πεί κάποιος το όνομα σου σχετικά χαμηλόφωνα απο την άλλη μεριά της αίθουσας πολλών τετραγωνικών μέτρων ... γυρνάς αμέσως, ενω πριν δεν άκουγες τίποτε απο ότι έλεγαν εκείνη η παρέα που ήταν εκεί, ένας εκ των οποίων ήταν και αυτός που είπε το όνομα σου ; :D

Reaction score
1.921
Εμένα πρός στιγμήν με μπερδεύει καμιά φορά και το κουδούνι της πόρτας ή ο ήχος της δόνησης του κινητού στη τηλεόραση με κάτι ηχειάκια της πλάκας μιάς ίντζας όταν ταιριάζουν με το δικό μου. :D Τον ηλικιωμένο κουφάλογο πατέρα μου 😍 συνέχεια. :D
Τα Χριστούγεννα, όταν θα σου λένε τα κάλαντα τα παιδάκια , ηχογράφησέ τα με το κινητό σου και μετά άκουσέ τα στο δικό σου σύστημα. Κάποια καλά κινητά, υψηλης αξίας, ηχογραφούν αξιοπρεπέστατα και θα εκπλαγείς ελπίζω ευχάριστα από τις δυνατότητες του συστήματός σου.

Υ.Γ. Να τα ρωτήσεις τα παιδάκια αν επιθυμουν να τα ηχογραφήσεις.

Last edited:

Reaction score
18.511
Έχω εκπλαγεί απο την αρχή και ακόμη τρομάζω κιόλας απο την αληθοφάνεια ήχων σε κάποιες ηχογράφησεις και ας έχω πλέον συνηθίσει μετά απο πολλά πολλά χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει τίποτε. Και μάλιστα κρούεις ανοιχτες θύρες με αυτά που λές, και δεν πολυδιαφωνώ άσχετα τι εκλαμβάνεις εσύ απο τα γραφόμενα μου. Π.χ. δεν μπορεί να έχεις κάνει μια closed mic ηχογράφηση της κιθάρας σου ή της φωνής σου και αυτό να θεωρείται ρεαλιστικό. Αληθοφανές ίσως.Και πάντα συγκριτικά με κάτι άλλο (σύστημα) όχι με την πραγματικότητα , τη θέση ακρόασης, εάν εσύ παίζεις το όργανο, ή εαν το ακούς και απο ποιά απόσταση, σε τι ένταση το ακούς στον ενισχυτή σου, σε τι χώρο κλπ κλπ

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.498
H ανθρώπινη φωνή
Είναι ένας από τους κύριους λόγους που μ' αρέσουν και κρατάω τα Spendorάκιαμ'
Παίζει η τοποθέτηση, ο χώρος, χίλια δυο.. αλλά γενικά ακούγονται αρκετά (αν όχι ρεαλιστικές) αληθοφανείς..
Υστερούν σε άλλα βέβαια.. :whistling:
Για εμένα που δεν είμαι κυνηγός της λεπτομέριεας, μεγάλων εντάσεων, ούτε εραστής ακριβών σετάπ ή περίπλοκων συστημάτων - εγκαταστάσεων είναι keepers. ;)

Κι άσε τον Ν'Κ. να μιλάει για τον Μπάτμαν.. :lolsign:

Reaction score
18.511
Είναι ένας από τους κύριους λόγους που μ' αρέσουν και κρατάω τα Spendorάκιαμ'
Παίζει η τοποθέτηση, ο χώρος, χίλια δυο.. αλλά γενικά ακούγονται αρκετά (αν όχι ρεαλιστικές) αληθοφανείς..
Υστερούν σε άλλα βέβαια.. :whistling:
Για εμένα που δεν είμαι κυνηγός της λεπτομέριεας, μεγάλων εντάσεων, ούτε εραστής ακριβών σετάπ ή περίπλοκων συστημάτων - εγκαταστάσεων είναι keepers. ;)

Κι άσε τον Ν'Κ. να μιλάει για τον Μπάτμαν.. :lolsign:
Εάν ουρλιάξει (που δεν ουρλιάζει πότε ο Μπάτμαν βέβαια) απο τα ηχεία μου .... ο @Ν.Κ. 😍 θα τρέξει να κρυφτεί απο τον φόβο του ή θα παγώσει στην θέση του μην καταλαβαίνοντας καν τι άκουσε. :D Ακόμη και με την σιγανή φωνή του μπορεί να πάθει το ίδιο. Και απο τα δικά σου εννοείται , με την "ειδικότητα" στις φωνές. :D Αλλά έχει πολυκάναλο που είναι της μόδας και μας κάνει τον έξυπνο και τον ανώτερο , κατάλαβες ;

Ο Marlboro που είναι ; Άνοιξε το νήμα και εξαφανίστηκε ; Μας άφησε εδώ μόνους μας. :D😍

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.498
Εάν ουρλιάξει
..ο Μπάτμαν απ' τα δικά μου (δεν ξέρω εσύ τι έχεις) άντε να ξυστεί ο Ν.Κ. αδιάφορα συγκριτικά με το πως έχει συνηθίσει ν' ακούει απ' το δικό του ''μεγάλο - μπαμπάτσικο'' σύστημα.. :cry:

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.432
Members
38.184
Νεότερο μέλος
Χρήστος 64