Audio People Fan Club

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.593
Το τελευταίο πείραμα.
Με μικρόφωνο στην ίδια θέση και με ντεσιμπελομετρο στην ίδια ένταση όπου μιλάμε πλέον για 85dBc.
Δικάναλο με σαμπ και αποκοπή στα 40Hz και πολυκαναλο με σαμπ στα 40 Hz πάλι για τα LCR και στα 60 Hz για τα περιφερειακα κανάλια με απμιξινγκ Auromatic large και ένταση απμιξινγκ 9/16δλδ όχι στο μέγιστο βαθμό.
Ο παρατηρητικος ακροατης θα καταλάβει ποιό είναι ποιό.
Όντως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αυτή η διαφορετική αίσθηση αλλά εννοείται ότι είναι σε μεγαλύτερο βαθμό η διαφορά.
Ωραίο κομμάτι παρεμπιπτόντως

1)

2)
Έχουμε βγάλει μεροκάματο μ' εσένα σήμερα.. :cry:
Το 1 μου ακούγεται καλύτερα.. (μεταξύ μας ψιλοχ@στηκα αν είναι το μονοκάναλο ή το πολυκάναλο έτσ' ?:tongue::rolleyes:)

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.593
Δεν το πιστεύω ρε γαμωτο :lolsign:
Θέλουμε έκθεση συμπερασμάτων μετά όμως ε?
Όχι καταγραφή, τι προτίμησε, ποιός, υπό συγκεκριμένες συνθήκες κλπ, αλλά και ποιό είναι το απόφθεγμα από όλο αυτό για εσένα.. :smoke:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.654
Τώρα που σε βρήκα εδώ..
γιατί στο πολυκάναλο μέσω του επεξεργαστή και όταν γίνεται upmixing υποβαθμίζονται κάποιες ηχητικές πληροφορίες έναντι άλλων;
Δεν υπάρχει καμία υποβάθμιση καμίας πληροφορίας.

Μόνον περαιτέρω εξομάλυνση της απόκρισης υπάρχει, λόγω πολλαπλών πηγών, δηλαδή αύξηση του λόγου άμεσης προς έμμεση, και η έμμεση δεν δύναται να έχει την απόλυτη ισορροπία και ποιότητα της άμεσης.

Αποβολή και να ρθείτε με τον κηδεμόνα σας.

Reaction score
18.731
Ο ΠΑΗ και ο Steadyshot προτιμούν το 2ο κομμάτι.
Ο Δημήτρης, ο g. Kar και ο Θήβας προτιμούν το 1ο.

Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να περιμένουμε και την ψήφο του Μπούτχια :p

Το ωραίο είναι ότι ο ΠΑΗ και ο Steadyshot δείχνουν και στα 2 τεστ μια προτίμηση στο δικάναλο.
Ο Δημήτρης και ο g. Kar προτίμηση στο πολυκαναλο.
Έρχεται όμως η χαριστική βολή από τον Θήβα :lolsign: που γέρνει την πλάστιγγα προς το πολυκαναλο με τα σαμπς :cry:
Κάτσε μισό λεπτό ...εγώ τα είπα σαν Πυθία όμως. Όχι "ξεκάθαρα" όπως θα ήθελε κάποιος που ψάχνει απλώς την προτίμηση του.

Αλλά τώρα που έπεσα εξω στις αναγωγές μου έστω και με το τρανζιστοράκι μου , μου κίνησες την περιέργεια και θα τα ακούσω και αλλού (απο το σύστημα και τα Audeze μου. Mhn soy pv kai me to θλτιματε την λάμπα μου). Καθώς αυτό που άκουσα δεν "δικαιλογείται" , δεν μπορεί να αλλάξει τόσο η αρχική πληροφορία. Και εάν την αλλάζει τόσο το πολυκάναλο (άσχετα εάν μου "άρεσε" εμένα ή και άλλων περισσότερο) ... σίγουρα δεν ακούτε την πραγματικότητα καθώς απο ότι κατάλαβα το αρχικό και αυθεντικό σαν εγγραφή ήταν δικάναλική.

Ή κάποιο manipulation έκανες χα χα ή λάθος σε καμιά θέση μικροφώνου ή volume όπως είδα σε παρκακάτω απο αυτό που σου απαντώ πόστ σου.

Συγγνώμη αλλά ... είχες μιρόφωνο σε άλλη θέση ; και άλλο volume και με ταλαιπωρείς ; ΕΚαλά είπα ότι εγώ φτάιω που ασχολούμαι με τα χαζά τέστ σας χα χα.

Λοιπόν κοίτα α) σου λέω κάτι σοβαρά λάθος έχεις κάνει στην ηχοληψία του όλου θέματος β) δεν μπορεί να γεννιέται "πληροφορία" γ) είναι λάθος - ανισόρροπη η αρχική μίξη δ) δεν μπορεί να έχει περισσότερο λεπτομέρεια και sustain
νότας και σβησιμο στο χώρο το δικάναλο ..και εάν ναι τοτε σημάινει ότι τζάμπα καεί το πολυκάναλο και έχετ πιστεί μεγάλα κορόιδα χα χα ε) εάν και η άισιθησ της χωρικής πληροφορίας είναι τόσο χα΄λια στο πολυκάναλο - και κυρίως για αυτό αποφάσισα να το ξανακούσω σε καλύτερο "συστημα" απο το τρανζιστοράκι μου , καθώς αυτό δεν μπορεσα να το διακρίνω ... τότε το πλυκάναλο είναι άστα βράστα λογικά ,άσχετα εάν το προτίμησα. Πάντως η ισορροπία στην μίξη υπερ της οποίας τάχθηκα και επηρρέασε την επιλογή μου .... δεν είναι δυνατόν να έχει αλλάξει. ζ) ο ήχος σου άσχετα με όλα αυτά είναι σχετικά καλούτσικοος (και ακόμη πολυ καλύτερος στην πραγματικότητα), περίμενα να είναι χειρότερος. :D 😍

Η "αποτυχία¨μου με κίνησε το ενδιαφέρον. Πες μου όμως εάν ήταν διαφορετική η θέση ακροάσης ή/και to ωολθμε για να μην παιδεύομαι. ¨η και εάν παιδευτώ να βγάλω μη "τρελά" συμπεράσματα.

Reaction score
18.731

Μόνον περαιτέρω εξομάλυνση της απόκρισης υπάρχει, λόγω πολλαπλών πηγών, δηλαδή αύξηση του λόγου άμεσης προς έμμεση, και η έμμεση δεν δύναται να έχει την απόλυτη ισορροπία και ποιότητα της άμεσης.

Τα μαμούνιασε βρε ο Ν.Κ. .... με την θέση ακρόασης, είναι σημαντική (όχι τόσο το volume, μπορεί και λίγο και λόγω αυτού). Η πληροφορία όχι, αλλά η ισορροπία της μίξης ναι ... τεσπά περιεργο i will have to pull out thε big guns :D Το τρανζιστοράκι δεν έκανε δουλειά. Τώρα ΟΚ έγινε ιντρίγκιν και διδακτικό - εκπαιδευτικό το θέμα χα χα

Reaction score
3.489
Επέλεξα αυτό το κομμάτι που ζήτησε ο steadyshot.
Μπορείτε να βρείτε ποιο είναι το απμιξινγκ με τα σαμπς και ποιο το δικάναλο? :biggrin:
1)

2)
Στο 2ο test προτιμώ το 2,
ξανασυμφωνώ με steady παρατηρώ. :)
Κάτσε να ακούσω και το 3ο.. 👂

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.285
ψαχνω τραγουδιστη! δε θα αποκαλύψω όλους τους στιχους, μόνο το chorus: :p

Atmos is not pure, can’t you see?
2 channels are the key.
Feel the warmth, hear the tone,
Audio people, let’s bring it home.

άντε και το πρωτο verse :p

Audio people, here we go again,
Lost in the mix, chasing trends to no end.
Atmos is the hype, but let’s be clear,
2 channels hold the truth you need to hear.

Reaction score
18.731
Τον Αράπη κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς.
Μα να μου ππούν ότι είμαι εκτός πραγματικότητας ρε συ Κώστα ; Ποιός εγω που α) προέβλεψα την νίκη του Τράμπ όταν δεν τολμούσε ούτε καν ο Xfader να το φανταστεί β) ενάντια σε όλα τα στοιχεία αλλά και την "επιστήμη" αυτών , τις δημοκσοπήσεις και όλα τα ΜΜΕ social , κλπ κλπ και αναλύσεις των σουπερ ειδικών δ) προέβλεψα την ήττα της Ουρκανίας αλλά και τις κακές - μη θετικές πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές όλων των Δυτικών χωρών και τις θετικές στους αντίστοιχους τομείς για την Ρωσία .... που ακόμη και τώρα το 95 % αρνούνται ε) προέβλεψα σωστά και είμαι ο μόνος που ξέρει ότι τι iron dome έχει επιτυχία μόνο 5 % και με το ζόρι ενω όλη η υφήλιος αλλά και οι ειδικοί επστήμονες και στρατηγοί νομίζουν ακριβώς το αντίθετο απο αυτό που τους λέει ο κάθε Σάκης ο σουγιάς , ο Μήτσος ο κατσαβιδλακιας οτι είναι 95 % χα χα δ) σου προβλέπω και την ήττα και αυτοδιάλυση του Ισράηλ και ας "νικήσει" που δεν νικάει κιόλας (και αυτό το προέβλεψα εντός τριμήνου απο την αρχή του) αλλά λέμε τώρα ...

:D :D

2 channels are the key.

is the key ... άρα ο στιχουργός δεν είναι Αγγλος. :D:D Πλησιάζουμε .... στη ευρεση. χα χα
Το τελευταίο πείραμα.
Με μικρόφωνο στην ίδια θέση και με ντεσιμπελομετρο στην ίδια ένταση όπου μιλάμε πλέον για 85dBc.
Δικάναλο με σαμπ και αποκοπή στα 40Hz και πολυκαναλο με σαμπ στα 40 Hz πάλι για τα LCR και στα 60 Hz για τα περιφερειακα κανάλια με απμιξινγκ Auromatic large και ένταση απμιξινγκ 9/16δλδ όχι στο μέγιστο βαθμό.
Όντως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αυτή η διαφορετική αίσθηση αλλά εννοείται ότι είναι σε μεγαλύτερο βαθμό η διαφορά.

1)

2)
Oh, God not again. :D :D 😍

Reaction score
3.489

Μπα,
αυτά που έγραψες έχουν νόημα στις μετρήσεις γιατί το μικρόφωνο και τα συνοδά του δεν αντιλαμβάνονται την μουσική (όχι τους ΄ήχους) σαν τον άνθρωπο.
Άρα, καλά τα έγραψα, υποβάθμιση πληροφοριών για να μεγαλώσει η ψαλίδα. Αυτό όμως μετατρέπει τον άμεσο ήχο σε απόλυτα σημειακό με πτώση των αρμονικών και του stage που η φωνή και τα όργανα διανέμουν στον χώρο.
Περάστε έξω κύριε. :banned:
Next.. (πολυκάναλος)

Reaction score
18.731
Τον Αράπη κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς.
¨Εχεις ανέβει πολυ στην εκτίμηση μου τελευταία ... όχι ότι δεν ήσουν πάντα ...αλλά τώρα έχει συντελεστεί μια αλλαγή καθώς παρατηρησα το IQ σου και σε θέματα που γνωρίζω .... λες να αρχίσω τις μετρήσεις και εγώ (στο audio) ; :D 😍

Reaction score
1.152

Αυξάνεται η άμεση αλλά αυξάνεται και η ανακλώμενη στο πολυκαναλο . Πως ξέρουμε ότι ο λογος αμεσης προς ανακλωμενης θα είναι μεγαλυτερος στο πολυκαναλο;Μόνο στο δικό σου και αντίστοιχα bat caves με super εξοπλισμό μπορεί να παιχτεί μαγεία . Το πολυκαναλο διαφορετικά θα απογοητεύει . Σε ειδικές περιπτώσεις μόνο θα υπερτερεί- αναδεικνύεται.

Reaction score
18.731

2 channels are the key.

Δεν ξέρω για την ακρίβεια των γραφομένων και δεν με πολυενδιαφέρει αλλά απο άποψη ποιητική, στιχουργικής δομής, έκφρασης και άρθρωσης τον Bhutia τον κερδάς. Βέβαια είσαι λιγότερο παραγωγικός σε ποσοτητα έργου αλλά οι καλοί ποιητές έτσι είναι. ¨Ασε που ο καλός 1000 θα γράψει τα 999 δεν του αρέσουν του ίδιου και τα σκιζει. :D :D

Reaction score
3.489
Το τελευταίο πείραμα.

1)

2)
Το 2.

Reaction score
18.731
Μπα,
αυτά που έγραψες έχουν νόημα στις μετρήσεις γιατί το μικρόφωνο και τα συνοδά του δεν αντιλαμβάνονται την μουσική (όχι τους ΄ήχους) σαν τον άνθρωπο.
Άρα, καλά τα έγραψα, υποβάθμιση πληροφοριών για να μεγαλώσει η ψαλίδα. Αυτό όμως μετατρέπει τον άμεσο ήχο σε απόλυτα σημειακό με πτώση των αρμονικών και του stage που η φωνή και τα όργανα διανέμουν στον χώρο.
Περάστε έξω κύριε. :banned:
Next.. (πολυκάναλος)
Μπα ; Ξύπνησες εσύ ; Και είπες να συμμετάσχεις επιτέλους ;

Δεν κατάλαβα γρί τι λές.

Άσε μας φάγανε οι πολυκάναλοι εκτός εάν ο Ν.Κ. λέει ψέματα για το ποιό αρχείο ήταν ή δεν ήταν το δικάναλο (εκτός τα άλλα λάθη του με την θεση ακροάσης και volume) ., δεν τον ξέρουμε και απο χθές για να του έχουμε εμπιστοσυνη και πολυ φανατικά υπέρμαχος του πολυκάναλου είναι. :D 😍

Θα φανεί. Εάν αρχίσει να βάζει βίντεάκια με πολυκάναλο ... τα έχει αλλάξει και έχει πάθει κρίση που πρέπει να την ισορροπήσει ασυναίσθητα, άσχετα τι είπε σε εμάς.

Εάν δεν αρχίσει να βάζει ...λέει αλήθεια.

Γιατί να πιστέψω εξάλλου άνθρωπο που τόσο εύκολα, αβίσατα και με τόσο άνεση με κατηγόρησε (αλλά και άλλες φορές) οτι λέω ψέματα για τον browser μου ; Το ίδιο μπορεί τότε να πω και εγώ για τα αρχεία του . Όλα καταλήγουν τελικά θέλουμε δεν θέλουμε σε θέμα εμπιστοσύνης. Και αυτή όμως χτίζεται απο διαθέσιμα παρελθόντα στοιχεία και δράση του ανθρώπου.

Πάει και ο Ν.Κ. τον έχασα και αυτόν .

:D:D:D:D

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.532
Members