Audio People Fan Club

Reaction score
3.633
Κάποιες λυχνιακες εταιρίες,π.χ. Conrad-Johnson έχουν διατηρήσει τον παραδοσιακό ήχο ενώ άλλες,π.χ. Audio Research,όχι.
Σωστη η παρατηρηση σου.
Συμπτωματικα προσφατα διαβαζα σε hifi blog ακριβως αυτο,
την συγκριση Conrad Johnson με Audio Research.
Ελεγε οτι ο ηχος της πρωτης σε σχεση με τη δευτερη ειναι "χρωματισμενος".
Επιτρέψτε μου να διάφοροποιηθώ. Οι CJ τείνουν προς τον ήχο των τρανζίστορ ειδικά οι προενισχυτές. Οι AR είναι αυτοί που διατηρούν ακόμα σχετικά χρωματισμένο ήχο με εξαίρεση όμως και πάλι κάποιους παλιούς προενισχυτές.

Reaction score
1.975
Επιτρέψτε μου να διάφοροποιηθώ. Οι CJ τείνουν προς τον ήχο των τρανζίστορ ειδικά οι προενισχυτές. Οι AR είναι αυτοί που διατηρούν ακόμα σχετικά χρωματισμένο ήχο με εξαίρεση όμως και πάλι κάποιους παλιούς προενισχυτές.
Το αντίθετο ισχύει για τους AR αν γυρίσουμε στα 80ς. SP6,SP6B και SP8 είχαν τον παλιό,παραδοσιακο ήχο λάμπας.Οι αντίστοιχοι της επόμενης δεκαετίας,όχι.

Reaction score
3.633
Το αντίθετο ισχύει για τους AR αν γυρίσουμε στα 80ς. SP6,SP6B και SP8 είχαν τον παλιό,παραδοσιακο ήχο λάμπας.Οι αντίστοιχοι της επόμενης δεκαετίας,όχι.
Μάναμ δεν ξέρεις από λάμπες. Άσε να μιλάνε κάτοχοι. :spiteful:

Reaction score
18.949
Μην μαλώσετε παιδιά, τζάμπα θα πάει το μάλωμα γιατί είστε όλοι άσχετοι εάν νομίζετε αυτά που λέτε είναι "λάμπες". 50-70-100-200 plus watt ¨λάμπες". Τι άλλο θα ακούσουμε. Σε λίγο θα μας πεί και ο Bhutia ότι και η A2 τάξη είναι λάμπα. 😍 Εάν ακούγατε και θεωρούσατε αυτά ως λάμπες λογικό να λέτε τόσο καλά λόγια για τα τρανζιστορ αφού μου φαίνεται ήσασταν στις "λάμπες" έτσι για την μόδα. :D Προτιμώ δηλαδή τους φανατικούς οπαδούς των τρανζίστορ καθώς ξέρουν γιατί τους θέλουν και γιατί ακόμη και τα ελατώμματα τους τα θεωρούν (και είναι) σε ειδικες περιπτώσεις πλεονεκτήματα. Αλλά εσείς είστε οι "χειρότεροι" "εχθροί" της λάμπας. Ο full τρανζιστοράτος τύπος όταν ακούσει, συνήθως εκτιμάει πολλά πράγματα απο αυτές. Τις πιο πολλές φορές κιόλας κάνει και την μετάβαση. Όσα προλαβαίνει κιόλας να επεξεργστεί σε λίγο χρονικό διάστημα που θα ακούσει. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει ακούσει, ακούει εσάς, δοκιμάζει αυτά που λέτε και φυσικά απογοητεύεται ή δεν τις θεωρεί κάτι σπουδαίο ή ιδιαίτερο συγκριτκά με αυτό που ήδη έχει. Αντε να μουρμουρίσει κάτι για το soundstage και πάλι εάν ακούει κλασική ... που δεν ακούει. Άσε δε, που τέτοιο soundstage που κάνουν αυτές οι "λάμπες" βρίσκει ήδη (πλέον) και στους καλούς και ακριβούς τρανζιστοράτους. Και όλα αυτά και με ακατάλληλα ηχεία ή στην καλύτερη περίπτωση με κανά μονόδρομο της κακιάς ώρας εκτός του ότι και τα καλά και πολύ ακριβά μονόδρομα είναι προβληματικά ως σχεδίαση για να πεί κάποιος ότι και αυτά έστω θα αποτελούσαν "Hi End". Αυτά βέβαια και εάν κυνηγάς το Hi End στα ηχεία που μπορεί και να μην το κυνηγάς.

¨Ολα αυτά για το κλασικό παραδοσιακό δικάναλο. ΟΙ άλλοι είπαμε .... είναι άλλη πορεία. Το audio έχει πάει αλλού πλέον.

Last edited:

Reaction score
3.633
Θες να μαλώσουμε; :download:
Όταν εγώ και ο ΠΑΗ είχαμε ή συγκρίναμε ή ακούγαμε λάμπες εσύ έπαιζες με τα φορητά.
Εγώ συνεχίζω και ακούω και ως γνωστόν είμαι κάτοχος γλομπάτων.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.587
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Ants