Audio People Fan Club

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.562
Μίστερ ΘουΒού. Κάποτε ρωτούσες γι αυτά τα γκαν τρανζίστορς.
Δες κι αυτό:

Reaction score
22.933
Δες κι αυτό:

Μεσιέ σένσει Σταύρος , όχι και ρωτούσα , διδάσκα πριν 2,5 χρόναι εδώ. :D :D

Βρε συ πρίν 9 χρόνια όταν έφτιαχνα το σύστημα μου είχα πάει να ακούσω στην Γερμανία το Audiomat (GaN) που ήταν μάλιστα Class A. Απλώς προτίμησα τον δικό μου γιατί είχε καλύτερο ήχο.

Τα έχω γράψει όπως και την κατάταξη τους ηχητικά (σε γενικά πλαίσια εννοείται επι της αρχής) για το ότι βρίσκονται αμέσως μετα τις λάμπες και πρίν τα τρανζίστορ (όλων των ειδών με εξαίρεση κάποια mosfet ....που πάλι όμως είναι μπροστά τους ανάλογα και την υλοποίηση φυσικά).

Το Audiomat είχε τότε 18.000 ευρω νομίζω και επίσης λίγα watt όπως οι λάμπες.

Γιατί ; Ποιός ενδιαφέρεται ; Κανένας. Έχει ακούσει κανένας GaN ακόμη και σήμερα ; Ο Αμίρ και όλοι δεν πιστεύουν στους ενισχυτές και ότι έχουν άλλο ήχο ... ουτε κάν τοπολογικά. :D Εγω τους ενισχυτές τους έχω σε μεγάλη σημασία, ίδια μην σου πω και με τα ηχεία πολλες φορές.

Last edited:

Reaction score
4.941
Μάρκες δεν έχω πεί αλλά οι μάρκες δεν έχουν τόσο σημασία , δεν κάνω διαφήμιση αλλά και για άλλους λόγους που σχετίζονται με το πως θα κανιβαλιστεί το θέμα των μαρκών απο τους audio people.
Πως αποκάλεσες τους audio people;

Reaction score
2.223
Δες κι αυτό:

παντως εγω που δοκιμασα το uDac προσφατα μου αρεσε πολυ. -ακομα και αν ο Αμιρ λογικα δεν το εγκρινει... :lolsign:

Reaction score
22.933
παντως εγω που δοκιμασα το uDac προσφατα μου αρεσε πολυ. -ακομα και αν ο Αμιρ λογικα δεν το εγκρινει... :lolsign:
:D :D :D

Reading all those HiFi magazines for years, I still hold some preconceptions, though now, they’re only seeds of skepticism. I have a small dose of doubt, especially when it comes to monoblocks that fit in the palm of your hand. I’ve tried a few small power amplifiers before, but they were never truly impressive. I wouldn’t recommend them to my peers, and even to my close friends. My colleague, Catalin, prefers traditional tube-based SET monoblocks biased into full Class-A operation; he swears by the Trafomatic GLENN monos, controlled by a tube-based preamp, the Trafomatic LARA.

Reaction score
2.223
Πώς το προεξοφλείς? Δεν είδα να το έχει δοκιμάσει.
https://headphones.com/blogs/reviews/laiv-udac-review-measurements
δεν το εχει δοκιμασει ο Αμιρ αλλα το δοκιμασε και μετρησε ο GoldenSound!
Για δες Μακη @MakisGer τι κάνει εδώ ο Ντανυ με μόνο 10 Κ (όλα μέσα) .

να 'χα και εγω χωρο - και λεφτά...

ακομα τα σκευτομαι τα μαγνεπαν φρομ ταιμ του ταιμ. ταυτόχρονα μου λειπουν και οχι. δεν μου λειπουν για το λογο που τα πουλησα, αλλα μου λειπουν για ολους τους αλλους λογους. ηταν πολυ σπεσιαλ και γαματα ηχεια. δεν ξερω.. μου λειπουν λιγο. αλλα καλυτερα απο το καθονται στην ντουλαπα. δυστυχως the elac doesn't cut it the same way... θα τα ξαναγόραζα αμα ειχα χωρο. Ο νεος ιδιοκτητης ειναι υπερ-ευχαριστιμένος και τα παιζει με λάμπες.

Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.562
Δεν είναι ο
GoldenSound
Ο GoldenSound είναι αυτός
και είναι ο μόνος που έχω δει να μετράει ένα πολύ ενδιαφέρον και κρίσιμο χαρακτηριστικό των ντακακίων

When DACs oversample, they can sometimes encounter a situation where the reconstructed/interpolated waveform goes above 0dBfs (the maximum possible digital value).
This is particularly common with poorly mastered music that has been ‘brickwalled’ (To clarify: I mean brick-walled as in the loudness-wars term, not brick-wall nyquist reconstruction filters https://en.wikipedia.org/wiki/Loudness_war ).
DACs ideally should have a few dB of digital headroom to accommodate this and reconstruct properly, and many such as Chord, RME, Benchmark etc do, and will output signals with intersample overs without any issue/distortion.
But many do not do this, either out of lack of awareness of the issue or because doing so usually means sacrificing a few dB of dynamic range and/or THD+N performance. And as a result will not be able to properly reconstruct these signals.
We can test this by creating a signal that induces intersample overs.
See in the image below. All the 44.1khz samples (squares) are below the 0dBfs limit, but the actual waveform itself, is above this limit.
1752275324589.png

1752275346972.png

The DAC200 does not have any additional internal headroom and therefore will distort/clip in the presence of intersample overs. Recommended that you set your player volume to -3dB when using this DAC. Given the proprietary processing present in this DAC, seeing it have the proper headroom would have been ideal.

Last edited:

Reaction score
751

Reaction score
2.223
οντως σταυρο ναι, νομιζω αυτο το τεστ το ειχε προτεινει ο Jurgen Reis της MBL αν δεν κανω λαθος. ο Cameron καλος τυπακος ειναι, τον γνωρισα στο μοναχο περσυ μαζι με κατι αλλους creators (z review & resolve) και ειχαμε παει και για φαγητο μαζι με αυτους και καποιους αλλους non-famous audio people οπως και με τους ανθρωπους της Warwick Acoustic που ειχαν πολυ πλακα, ειχαμε περασει καλα.

Reaction score
22.933
οντως σταυρο ναι, νομιζω αυτο το τεστ το ειχε προτεινει ο Jurgen Reis της MBL αν δεν κανω λαθος. ο Cameron καλος τυπακος ειναι, τον γνωρισα στο μοναχο περσυ μαζι με κατι αλλους creators (z review & resolve) και ειχαμε παει και για φαγητο μαζι με αυτους και καποιους αλλους non-famous audio people οπως και με τους ανθρωπους της Warwick Acoustic που ειχαν πολυ πλακα, ειχαμε περασει καλα.
Τι καλός βρε ; Φυτό είναι (μοιάζει). :D Σε δικαιολογώ γιατί είσαι ο Βασιλιάς των dac και αναγκαστικά έπρεπε να τον γνωρίσεις. 😍

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88