Auro 3D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.044
Δεν ξέρω από "εμπειρίες" κι ούτε με ενδιαφέρει να μάθω τις "εμπειρίες" του καθενός, το μακρύ του και το κοντό του, το χαβά της πθωλής του δηλαδή, για το ποιό layout προτιμάει.

Προσπαθώ να είμαι by the book όσο γίνεται και να τηρώ τα προβλεπόμενα.

Προσωπικά θα είχα θέμα με κάποιον οικονομικό av να εφαρμόζω Auro 3D upmixing, αν θα είχα layout ηχείων κατά dolby atmos, και προφανώς θα είχα στήσει κατά dolby atmos γιατί όλες οι ταινίες είναι πλέον dolby atmos και όλες οι μουσικές.

Σε layout ηχείων dolby atmos, θα χρησιμοποιούσα dolby upmixing.

Να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ρε φίλε..

Η επιλογή της trinnov, δίνει τη δυνατότητα να τα έχεις όλα στο πιάτο, σου δίνει επακριβώς τις μοίρες τοποθέτησης για κάθε δορυφόρο, και τα παίζει εγγυημένα όλα σωστά.

Τώρα για το χαβά της πθωλής του καθενός, και διάγνωση μέσω φωτογραφιών, και απόψεις για καβλώδια και για έρωτα των ηχοχρωμάτων εμπορικών ηχείων που μετράνε γιάμπαλα, δε χρειάζεται να εξηγήσω ποσο ψεκασμενα είναι όλα αυτά..

Αν νομίζει οποιοσδήποτε ανάμεσά μας ότι μπορεί να το ψάξει καλύτερα από την τρινοβ ανοίγοντας μερικά πιντιεφ και βλέποντας μερικές φωτογραφίες, είναι Άξιος εκπρόσωπος των αντιεμβολιαστων, των αντιανεμογεννητριαστών, και των φλατ ερθερς.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.765
Όχι, βάζουμε Trinnov narrow και δεν το ψάχνουμε καθόλου.
Και πολύ κάνεις γιατί αυτό πρέπει να κάνεις.

Το έχει ψάξει η Trinnov, μάλλον ξέρει καλύτερα από μας.
Εννοείται.

Ας εμπιστευτούμε την Trinnov που τα συζητάει απευθείας και με την Dolby και με τους Auro
Και αυτό εννοείται.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.765
Δεν ξέρω από "εμπειρίες" κι ούτε με ενδιαφέρει να μάθω τις "εμπειρίες" του καθενός, το μακρύ του και το κοντό του, το χαβά της πθωλής του δηλαδή, για το ποιό layout προτιμάει.

Προσπαθώ να είμαι by the book όσο γίνεται και να τηρώ τα προβλεπόμενα.

Προσωπικά θα είχα θέμα με κάποιον οικονομικό av να εφαρμόζω Auro 3D upmixing, αν θα είχα layout ηχείων κατά dolby atmos, και προφανώς θα είχα στήσει κατά dolby atmos γιατί όλες οι ταινίες είναι πλέον dolby atmos και όλες οι μουσικές.

Σε layout ηχείων dolby atmos, θα χρησιμοποιούσα dolby upmixing.

Να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ρε φίλε..

Η επιλογή της trinnov, δίνει τη δυνατότητα να τα έχεις όλα στο πιάτο, σου δίνει επακριβώς τις μοίρες τοποθέτησης για κάθε δορυφόρο, και τα παίζει εγγυημένα όλα σωστά.

Τώρα για το χαβά της πθωλής του καθενός, και διάγνωση μέσω φωτογραφιών, και απόψεις για καβλώδια και για έρωτα των ηχοχρωμάτων εμπορικών ηχείων που μετράνε γιάμπαλα, δε χρειάζεται να εξηγήσω ποσο ψεκασμενα είναι όλα αυτά..

Αν νομίζει οποιοσδήποτε ανάμεσά μας ότι μπορεί να το ψάξει καλύτερα από την τρινοβ ανοίγοντας μερικά πιντιεφ και βλέποντας μερικές φωτογραφίες, είναι Άξιος εκπρόσωπος των αντιεμβολιαστων, των αντιανεμογεννητριαστών, και των φλατ ερθερς.
Δεν μιλάμε για εμπειρίες όπως λάθος κατάλαβες και ούτε διαβάζουμε PDFs άσχετων.

Μιλάμε για την ίδια την Dolby που υπογράφει Studios στις 30°. Βέβαια δεν χρειάζεται να έχουν Trinnov γιατί πριν καν ξυπνήσει η Trinnov υπήρχε η Avid. Πολλά Studios τρέχουν Avid με Pro Tools χωρίς την ανάγκη κανενός Τrinnov, και δουλεύουν όλα τα Formats χωρίς κανένα θέμα.

Κανένας δεν κατηγόρησε τον Trinnov αλλά όχι, δεν είναι το μοναδικό μηχάνημα. Στο σπίτι ναι είναι, στον επαγγελματικό κλάδο ζούσαν και ζουν μια χαρά με όλα τους τα setups στον ίδιο χώρο με τα ίδια ηχεία και χωρίς Trinnov και το ξέρεις.

Θεωρείς ότι η Avid μαζί με τους μηχανικούς από Dolby και Auro ξέρουν λιγότερα από εμάς εδώ στο ΑΒουσάιτ;
Έλα να σοβαρευτούμε λίγο.

Θεωρείς ότι άλλοι κατασκευαστές όπως Marantz, Denon, ΝAD, Arcam, Storm και πόσες άλλες ακόμα άνοιξαν την πόρτα να κλειδώνει Αtmos υλικό σε Auro3D Layout χωρίς να έχουν την άδεια τις Dolby; Θα τους είχε πάρει τα σόβρακα. Δεν χρειάζεται όμως γιατί το κάνει και η ίδια στα Studios.

Όσο για τα υπόλοιπα τα PDFs που όλα και σε συνέχεια λένε τα ίδια και τα ίδια δεν είναι τυχαίο. Έρευνες πανεπιστημίων που δεν χρειάζεται να είσαι γιατρός για να διαβάσεις το συμπέρασμα. Τα λόγια είναι πολύ ξεκάθαρα. Οι δυνατότητες μας είναι περιορισμένες στον κάθετο άξονα. Οπότε το Format έχει από μικρή έως και καθόλου σημασία.

Ο καθένας θα κάνει αυτό που θεωρεί καλύτερο για το χώρο του και τις ανάγκες του.

Το γράφω ξανά.

Μη γίνεστε αυτά που κοροϊδευετε.

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.986
Το ερώτημα που έχει νόημα είναι πως να στήσει κάποιος που δεν έχει Trinnov. Αν έχει Trinnov, τα είπαμε.
Αν λοιπόν δεν έχει, και θέλει να επωφελείται και από το upmixing του Auro3d για δικάναλη μουσική (ταινιες δεν υπάρχουν) και να βλέπει ταινιες Atmos, ο καλύτερος συμβιβασμός είναι πάλι το Trinnov στήσιμο, όπως έχει περιγραφεί σε pdf από την εταιρία.
Αυτά που γράφει ο @alexis ισχύουν ως προς την ικανότητα αντίληψης-εντοπισμού στα πάνω κανάλια, οπότε η ζημιά είναι μικρή.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.044
Έρευνες πανεπιστημίων που δεν χρειάζεται να είσαι γιατρός για να διαβάσεις το συμπέρασμα. Τα λόγια είναι πολύ ξεκάθαρα. Οι δυνατότητες μας είναι περιορισμένες στον κάθετο άξονα. Οπότε το Format έχει από μικρή έως και καθόλου σημασία
Χαίρω πολύ χαιροπουλος.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κυνηγάς το φορματ, το ιμερσιβ φιλινγκ, έχει.

Σας έχω πει κατ'επαναληψιν πως δίσκοι BR μουσικής που έχουν dolby atmos και Auro 3D, κατά τη γνώμη μου έχουν ασήμαντες διαφορές μεταξύ τους τα stream, δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείσαι.

Δε λέω πως δεν υπάρχει, πως δεν ακούγεται διαφορά, λέω πως δεν έχει νόημα, είναι ανάξιο λόγου, ψειρίζεις τη μαϊμού.
Νόημα έχει να μη το ακούς δικάναλο, εκεί είναι φτωχό είναι ηλιθιο.

Επίσης σας έχω πει κατ' επανάληψιν πως το 3D upmixing εχει πραγματικά πολύ μεγάλη αξία και θα είναι εύκολα αντιληπτή η βελτίωση στο άκουσμα, ενώ μεταξύ των dolby & Auro upmixers, η διαφορά είναι άνευ αξίας, θυμίζει γραφικότητες με καβλώδια ρέβματως.

Σημαντικό είναι να στήσεις ιμερσιβ σεταπ..

Τώρα αν έχεις στήσει atmos layout και πέσει στα χέρια σου ένα Auro 3D δισκάκι που δεν έχει dolby atmos stream, πράγμα που μάλλον είναι τραγικά απίθανο, ε, άκουσέ το, σιγά τα ωά.

ΥΓ. Οι εφαρμογές που χρησιμοποιούνται σε στούντιο και δεν είναι διαθέσιμες στην κατ'οικον αναπαραγωγή, είναι άπειρες, και δε μας ενδιαφέρουν καθόλου σε τούτο το φόρουμ..
Αν λοιπόν δεν έχει (τρινοβ) , και θέλει να επωφελείται και από το upmixing του Auro3d για δικάναλη μουσική (ταινιες δεν υπάρχουν) και να βλέπει ταινιες Atmos, ο καλύτερος συμβιβασμός είναι πάλι το Trinnov στήσιμο, όπως έχει περιγραφεί σε pdf από την εταιρία.
Ακριβώς.
Αυτό λέμε και τίποτε άλλο περίεργο.

Άλλοι λεν περίεργα πράγματα..

Last edited:

Reaction score
8.869
φαγωθηκες ρε μουστακια......διαβασε καημενε οπως τα παιδια, μην διαβαζεις μονο avsite

υπαρχουν ανοχες...

τα πισω ειναι οκ κατα auro και τα μπροστα οχι ;

View attachment 220475
View attachment 220478

ναι ..οποιον AV παρεις με auro3d και δηλωσεις σωστα τα υψους εισαι οκ για ολα τα formats ....
.....στο ξαναλεω μπες και διαβασε αλλου, οχι οτι λενε εδω.

το ιδιο και στα msm με διαφορετικη ανοχη...
....δεν παιζει το στησιμο dolby με τα υψους στις μοιρες που δινουν αν θες να ακους ολα τα formats
μου φαινεται κεφαλα πως οτι ειναι η πραβντα για τους κομμουνιστες ....ειναι το avsite για τον νταχαρη...ευαγγελιο:lolsign::lolsign::lolsign:

Reaction score
15.543
μου φαινεται κεφαλα πως οτι ειναι η πραβντα για τους κομμουνιστες ....ειναι το avsite για τον νταχαρη...ευαγγελιο:lolsign::lolsign::lolsign:

ε δεν νομιζω....επαναπαυεται απλα και δεν ψαχνει......και αλλοι οργωνουν οτι θελουν :lolsign:
....προσοχη στους νεους....

να γινεται aurητες να ησυχασετε...:tongue:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.771
φαγωθηκες ρε μουστακια......διαβασε καημενε οπως τα παιδια, μην διαβαζεις μονο avsite

υπαρχουν ανοχες...

τα πισω ειναι οκ κατα auro και τα μπροστα οχι ;

View attachment 220475
View attachment 220478

ναι ..οποιον AV παρεις με auro3d και δηλωσεις σωστα τα υψους εισαι οκ για ολα τα formats ....
.....στο ξαναλεω μπες και διαβασε αλλου, οχι οτι λενε εδω.

το ιδιο και στα msm με διαφορετικη ανοχη...
....δεν παιζει το στησιμο dolby με τα υψους στις μοιρες που δινουν αν θες να ακους ολα τα formats
δεν έχω ασχοληθεί...γι αυτό ρωτάω

το ότι η διάταξη για όλα σε ένα νοικοκυρεμένα που βλέπουμε ξεφεύγει από τα σχεδιαγράμματα τόσο του auro όσο και του atmos και τέτοιες τοποθετήσεις δεν τις έχουμε δει σε χομσινεμα με γήινους ενισχυτές....

όσο για τις ανοχές που λες....η ερώτησή μου εκεί εστιάζεται

στις φωτό που βλέπουμε στα στούντιο αυτά....δεν μιλάμε για απλές διαφορές σε κλίσεις ηχείων...αλλά για εξολοκλήρου διαφορετικές τοποθετήσεις που δημιουργούν και διαφορετικές αφετηρίες ως προς την αναπαραγωγή των ήχων στις συγκεκριμένες αυτές θέσεις από το chipset του ενισχυτή...

που εφόσον δεν τον ''ενημερώνεις'' για αυτές τις αλλαγές....πως είναι σε θέση να τις γνωρίζει ώστε να αποδώσει σωστά τα odjects από διαφορετική αφετηρία από αυτές που τον έχουν προγραμματίσει?

daharis666

Moderator
Reaction score
79.771

γι αυτό περιμένω με αγωνία τις επόμενες κοπι παστε μεταφράσεις σου..... μπας και σπάσεις αυτό το κλειστό κύκλωμα παραπληροφόρησης και ξυπνήσεις τα παραπλανημένα μέλη του αβουσαιτ

Reaction score
8.869
γι αυτό περιμένω με αγωνία τις επόμενες κοπι παστε μεταφράσεις σου..... μπας και σπάσεις αυτό το κλειστό κύκλωμα παραπληροφόρησης και ξυπνήσεις τα παραπλανημένα μέλη του αβουσαιτ
καλυτερα κοπυ παστε μεταφρασεις παρα καλαμπουρι απο το πρωι ως το βραδυ

Reaction score
15.543
δεν χρειαζεται ματια μου να ασχολεισαι για καποιες μοιρες.....
....ποσο δυσκολο ειναι να το καταλαβεις ρε μπαγασα !

εχουν ανοχες τα στανταρ....και η αποκλιση ειναι ελαχιστη.
....και δεν ειναι καλο να παιζεις με dsp για να φερεις το κεντρικο πιο ψηλα κ.λ.π.ηχεια...
οταν θα ακουσεις την σωστη τοποθετηση κεντρικου θα απορεις πως ακουγες πριν...

daharis666

Moderator
Reaction score
79.771
δεν χρειαζεται ματια μου να ασχολεισαι για καποιες μοιρες.....
....ποσο δυσκολο ειναι να το καταλαβεις ρε μπαγασα !

εχουν ανοχες τα στανταρ....και η αποκλιση ειναι ελαχιστη.
....και δεν ειναι καλο να παιζεις με dsp για να φερεις το κεντρικο πιο ψηλα κ.λ.π.ηχεια...
οταν θα ακουσεις την σωστη τοποθετηση κεντρικου θα απορεις πως ακουγες πριν...
ρε Κωστή...δεν μιλάμε για μοίρες πλέον!
αλλά για μετακινήσεις ολόκληρου του άξονα αναπαραγωγής των ηχείων (height surround)
διαφορετικές αφετηρίες ήχων
και δεν είναι ελάχιστη....είναι εκτός άξονα των L-R κατά πολύ....
και είναι κάτι που δεν το έχω δει πουθενά σε τοποθετήσεις auro mix atmos ακόμα και σε ακριβά dedicated από επαγγελματίες με νορμάλ ενισχυτές

daharis666

Moderator
Reaction score
79.771
έχεις δηλαδή έναν μάραντζ που έχει προγραμματιστεί να αναπαράγει auro-upmix από αυτές τις θέσεις-αφετηρίες

Auro-3D-91-XL.png

πως του λες ξαφνικά να παίξει auro από αυτές τις θέσεις

Auro-3D-91-XLδσδσδ.jpg

από την στιγμή που δεν διαθέτει ρύθμιση για αυτές?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.859
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29