- Μηνύματα
- 56.107
- Reaction score
- 139.517
Η δικιά μου δε πίνει καφέ, σώθηκα.
μου κανει εντύπωση που κανείς ριβιουερ δεν λεει οτι σε τετοιες μηχανές δεν γεμιζουμε κοκκους γιατί ζεσταίνονται ...Εγώ αντιθέτως τον γουστάρω κι ας το τραβάει υπερβολικά.
Ορίστε μία παρουσίαση από άλλο αξιόπιστο κανάλι:
Το θεωρούν αυτονόητο για όσους χρήστες ξέρουν. Οι υπόλοιποι ούτως ή άλλως χρησιμοποιούν σκούρο καφέ που λίγο ζέσταμα δεν κάνει διαφορά στο αποτέλεσμα ή και να κάνει δεν θα το καταλάβουν.μου κανει εντύπωση που κανείς ριβιουερ δεν λεει οτι σε τετοιες μηχανές δεν γεμιζουμε κοκκους γιατί ζεσταίνονται ...
Η δικιά μου πίνει καπουτσίνο γλυκό.Η δικιά μου δε πίνει καφέ, σώθηκα.
οκ, ελπίζω να είναι αυτό ...Το θεωρούν αυτονόητο για όσους χρήστες ξέρουν. Οι υπόλοιποι ούτως ή άλλως χρησιμοποιούν σκούρο καφέ που λίγο ζέσταμα δεν κάνει διαφορά στο αποτέλεσμα ή και να κάνει δεν θα το καταλάβουν.
Στον xfader οφείλω ένα ευχαριστώ. Στην προσπάθεια μου να μπώ στον κόσμο του espresso, με βοήθησε στην επιλογή μεταξύ Bambino plus και Gaggia (οσο κι αν απέχουν μεταξύ τους σε αυτές είχα καταλήξει ως εισαγωγικές μηχανές) παρομοιάζοντάς της με iphone και android. Αυτό με βοήθησε πολύ στο να καταλάβω τις χρηστικές διαφορές τους.Όλα αυτά που περιγράφονται είναι μέρος του χόμπι. Ο χρόνος είναι σχετικός αν ευχαριστιέσαι τη διαδικασία.
Προσωπικά, μετά από περίπου 15 χρόνια παίδεμα με διάφορες μηχανές και μύλους μεσαίας κατηγορίας (Gaggia, Rancilio, Mahlkonig κλπ), έχω βολευτεί από το 2019 με το ντουέτο της Sage (Breville), Bambino Plus και
Smart Grinder Pro.
Ο κύριος λόγος είναι η ευκολία. Η ύπαρξη του ThermoJet που σε 3 δευτερόλεπτα φέρνει το νερό στους 93 βαθμούς είναι έρωτας. Ένα flush στο άδειο portafilter για να ζεσταθεί και έτοιμος. Κατέληξα σε αυτά που κορόιδευα παλιότερα, τότε που ασχολούμουν με PIDs, αντλίες, βλάβες, μετρήσεις και γενικότερα χάσιμο χρόνου για το κάτι παραπάνω που είναι συζητήσιμο μπροστά στην "ταλαιπωρία".
μέχρι 10 λεπτά για έναν εσπρέσο και έναν καπουτσίνο της γυναίκας. Κάθε πρωί....πόση ώρα σας παίρνει να ετοιμάσετε έναν espresso?
να ξέρεις ότι περιμένουμε να ακούσουμε αποτελέσματα.αηβασιλιάτικα δώρα σήμερα,
Όχι, την Classika πήρανα ξέρεις ότι περιμένουμε να ακούσουμε αποτελέσματα.
Την ίδια πήρες?
Δικιά μου!Η δικιά μου δε πίνει καφέ
Ακριβώς ίδια γνώμη έχω κι εγώ για την classika.Συγκριτικά, ναι μεν η ecm με το Ε61 έβγαλε καλύτερο καφέ με την μία, αλλά η διαφορά (τουλάχιστον ως τώρα) δεν είναι "να χαρακώνεσαι" κιόλας, πράγμα που ανέβασε πολύ στην εκτίμησή μου την εν λόγω gazzia.
Αυτα που εκανες με την προσθηκη vst 18G high pressision ridgeless ειναι τα must haveΉρθε το λελιτ, πολύ ωραία "κουμπώνει" το καλαθάκι:
View attachment 318869
Βέβαια έχει και συνέχεια..
Αρχίσαμε.
View attachment 318868
Μαζί με τη φλάντζα σιλικόνης.
Upgrades!
ΥΓ.
Πολύ πολύ φιλικά, για κάνα δικό σας άνθρωπο, για το "χωριό" για δεύτερη, κλπ, όποιος ενδιαφέρεται, δίνω όλο το προηγούμενο πακέτο σε πολύ προσιτό κόστος, αν δε φύγει εντός λίγων ημερών θα την πάω γω "στο χωριό" (αφού "αναβαθμιστεί" κάπως):
Εσπρεσιέρα Gaggia classic & μύλος ascasa
Δίνεται το παρακάτω πακέτο ☕ στα 199€: 😁 (Καφετιέρα Gaggia classic και μύλος ascasa) Μαζί με την καφετιέρα θα δώσω διάφορα τζιμπραγκαλα, πχ το πορταφίλτερ με 3-4 καλαθάκια (τα μαμά της Gaggia), πατητήρι, κλπ, δηλαδή θα δώσω ένα πλήρες σετ όλων των αναγκαίων εργαλείων για να κάνεις καφεδάκι...www.avsite.gr
Συγκριτικά, ναι μεν η ecm με το Ε61 έβγαλε καλύτερο καφέ με την μία, αλλά η διαφορά (τουλάχιστον ως τώρα) δεν είναι "να χαρακώνεσαι" κιόλας, πράγμα που ανέβασε πολύ στην εκτίμησή μου την εν λόγω gazzia.
Δίκιο έχουν τελικά αυτοί που λένε πως είναι πολύ αξιόλογη αυτή η μικρή παλιά καφετιέρα.
Στα e61 ενα απο τα κλασσικα θεματα ειναι η καθαριοτητα που απαιτουν ,πρεπει να αφαιρειτε τουλαχιστον μια φορα την εβδομαδα το λαστιχο του γκρουπ μαζι με το shower γιατι οπως θα δειτε μαζευει μεσα βρωμιτσα .Ακριβώς ίδια γνώμη έχω κι εγώ για την classika.
Από gaggia baby class έρχομαι εγώ.
ΟΚ 10 καφέδες έκανα σύνολο, είναι νωρίς, έχει περιθώρια βελτίωσης (η gaggia είχε τελικιάσει).
Αλλά ουάου δεν είπα.
Έχω από παλιά 4-5 καλαθάκια vst, εντάξει είμαι κει. Πολύ σπανίως χρησιμοποίησα το 22-αρι, τυπικά μου αρέσει περισσότερο το 18-αρι (παίρνει και 19γρ) στην πλειοψηφία των καφέδων, αλλά σε κάποιους πολύ "σκληρούς" έβαζα το 16-αρι.Αυτα που εκανες με την προσθηκη vst 18G high pressision ridgeless ειναι τα must have
Ένας λόγος παραπάνω για να χρησιμοποιηθεί screen πάνω από το πακ.Στα e61 ενα απο τα κλασσικα θεματα ειναι η καθαριοτητα που απαιτουν
Με το IMS shower θα δεις μεγάλη διαφορά στο καθάρισμα.Βέβαια έχει και συνέχεια..
Μείνε στην καινούργια για 1-2 μήνες και μετά ξαναφτιάξε καφέ στην παλιά, για 1-2 μέρες (αν αντέξεις) ...Αλλά ουάου δεν είπα.
αυτό ακριβώς ...Δοκιμάστε speciality καφεδες οχι πολυ σκουρους,εκει θα δειτε τις διαφορες ...
Δυστυχώς δεν έχει τίποτα σπουδαίο στη Θεσσαλονίκη.Απέναντι από το σπίτι σου τα πουλάνε όλα;