Barista Corner

Μηνύματα
2.152
Reaction score
5.614
Φλάντζα για πού, για το shower screen;
Φλαντζα group ειναι η ιδια στα e61 κραταει το shower στην Θεση του
Πάμε δυνατά λέμε.


View attachment 318895

😁
Καποια απο αυτα εχουν αποκληση απο το real αλλα προς τα πανω και αλλα προς τα κατω,σου το γραφω για να μην φρικαρεις αν λεει αλλα το pid και αλλα βλεπεις εκει.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
56.103
Reaction score
139.491
Έτοιμος. Κουμπώνουν άριστα τα πορταφίλτερ.

1000010182.jpg



Βλέπουμε και θερμοκρασία εκχύλισης πλέον!
Ακριβώς τη θερμοκρασία του νερού που πέφτει πάνω στο πακ, άσε το pid τι λέει.

1000010183.jpg

Φλάντζα για πού, για το shower screen;
Ναι.

Η μαμά φλάντζα είναι ένα μαύρο λάστιχο, κι έχει κάποια μειονεκτήματα αυτό ως υλικό.


Η "αναβάθμιση" είναι σιλικόνης. Δε μυρίζει, δε κολλάει, αντέχει στη ζέστη, δε βγάζει μυρωδιές και γεύσεις, κλπ.
 
Last edited:


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
56.103
Reaction score
139.491
Το λοιπόν περί θερμοκρασίας, έχω σεταρει την ECM στους 90°C, εκεί μου άρεσε περισσότερο ο sweet blue.

Δεν περίμενα καθόλου να "ζεσταθεί", ούτε καν 10-λεπτο, αλλά δε χρονομέτρησα, ήθελα ..καφέ. 😁

Έριξα 4-5 φλασιες να τρέξει νεράκι, να ανέβει πιο γρήγορα.

Μόλις έδειξε 89° το pid (βιάστηκα, δε περίμενα καν να δείξει 90° που το έχω βάλει), έκανα καφέ, και το θερμόμετρο στο γκρουπ έδειξε 91,5°C, σταθερά σε όλο τον καφέ.

Άρα έχουμε 2 (πρώιμα) συμπεράσματα:

1. Όντως πολύ γρήγορα ζεσταίνει το νερό η puristika, κάτω από 10'. Πιθανώς από τότε που έγινε εκείνο το ριβιού που είδα, να έχουν βελτιώσει το χρόνο.

2. Το νερό που πάει στην εκχύλιση είναι 2,5°C υψηλότερης θερμοκρασίας από ότι λέει η οθόνη του pid.



3. Ωραίο καφέ έκανα πάλι. ❤☕




Έχω ακριβώς το ίδιο shower screen, σε εμένα βέβαια βιδώνει στο κέντρο.
Δεν είναι "ακριβώς" το ίδιο, και δε ξέρω αν μπορείς να βρεις καλύτερο shower screen, αλλά το λάστιχο σίγουρα μπορείς να το αντικαταστήσεις με σιλικόνη.

Στο E61 δεν έχει βίδα το shower screen, απλώς "σφηνώνει" εκεί, με το λάστιχο.

Το μαμά μαύρο λάστιχο, είχε ήδη αφήσει μια λεπτή μαυρίλα πάνω στο γκρουπ, την καθάρισα. Είχε ήδη "σφηνώσει" από τη ζέστη, δε ξεκολλούσε, ήθελε επιμονή, μόλις ξεκόλλησε βγήκε μετά πανεύκολα.

Στο Ε61 το βάζεις το πακέτο "screen + λάστιχο" με το χέρι στη θέση του χαλαρά, και μετά με ένα πορταφίλτερ χωρίς καλάθι το σφηνώνεις, κι έτοιμο.

Εσύ στην λελιτ, πάρε μια φλάντζα να αλλάξεις, αυτό έχει και ελάχιστο κόστος (3-5€).
 
Last edited:

Μηνύματα
16.926
Reaction score
24.079
2. Το νερό που πάει στην εκχύλιση είναι 2,5°C υψηλότερης θερμοκρασίας από ότι λέει η οθόνη του pid.
ούτε καν.
θεωρείς ότι το θερμόμετρο που χρησιμοποίησες είναι διακριβωμένο (δεν είναι) και υψηλής ακρίβειας - αυτό παίζεται, έχεις προδιαγραφές να δούμε τι στοιχείο χρησιμοποιεί;
 

Μηνύματα
68
Reaction score
180
2. Το νερό που πάει στην εκχύλιση είναι 2,5°C υψηλότερης θερμοκρασίας από ότι λέει η οθόνη του pid.
Πολλά pid έχουν την δυνατότητα να βάζουν αυτή την διαφορά μέσα στις ρυθμίσεις τους, έτσι ώστε ο χρήστης να την αλλάζει και να την φέρνει εκεί που πρέπει / θέλει.
Το λέω αυτό γιατί όσο ταξιδεύει το νερό από το boiler προς το group χάνει (έστω και ελάχιστα) θερμοκρασία.

Η θερμοκρασία στα δύο μέρη που την βλέπεις έχει απόκλιση για διάφορους λόγους
. διαφορετικοί αισθητήρες με διαφορετικές ανοχές
. διαφορετικό σημείο μέτρησης
. ενσωματωμένη διαφορά μέσα στο pid
. ίσως και κάποια θερμοκρασιακή ταλάντωση

άρα σε πρώτη φάση, πρόσεξε αν η διαφορά που είδες ισχύει και όταν η μηχανή έχει ζεσταθεί αρκετά.
Αν καταλήξεις ότι είναι σταθερή μπορείς να ψάξεις και να δεις αυτήν την ρύθμιση στο pid (πραγματική θερμοκρασία vs εικονιζόμενη).

Και έτσι να μείνεις δεν πειράζει καθόλου. Μια χαρά τα λέει το θερμόμετρο στο Ε61.

Από δική μου εμπειρία, αυτό που βλέπεις στο θερμόμετρο του Ε61 χάνει από 0,5 - 2 βαθμούς μέχρι το shower ανάλογα πόση προθέρμανση έχει η μηχανή, έστω και αν είναι 3-4 πόντους μακριά. Αλλά δεν σε ενδιαφέρει να μάθεις την πραγματική παρά μόνο έτσι για την θεωρία. Εσύ πρέπει να βλέπεις στο ίδιο θερμόμετρο, στο ίδιο σημείο την ένδειξη ΧΧ που σου είπε η γεύση σου, αλλά πάντα σε παρόμοιο χρόνο προθέρμανσης.

More data please :D
 

Μηνύματα
2.152
Reaction score
5.614
Aυτο που σου γραφει ο pankrok,κανονικα θελει μετρηση για να δεις την αποκλιση και του θερμομετρου αλλα και της θερμοκρασιας του pid. Μπορεις να κανεις το απλο με βραστο νερο για να δεις αν γραφει 100.
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
56.103
Reaction score
139.491
Aυτο που σου γραφει ο pankrok,κανονικα θελει μετρηση για να δεις την αποκλιση και του θερμομετρου αλλα και της θερμοκρασιας του pid. Μπορεις να κανεις το απλο με βραστο νερο για να δεις αν γραφει 100.
Σωστή η σκέψη, αλλά και πάλι δύσκολο στην πράξη.

Το εντελώς καθαρό νερό (απιονισμένο, σκέτο H2O) βράζει στους 100° όταν βρίσκεται στο επίπεδο της θάλασσας. Το σπίτι μου όμως, δε βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο.

Αλλάζει πολύ σημαντικά το σημείο βρασμού με το υψόμετρο, πχ στο ύψος του Έβερεστ το καθαρό νερό βράζει στους 70°C και πάει λέγοντας. Εν ολίγοις, εξαρτάται από την ατμοσφαιρική πίεση.

Το θερμόμετρο που πήρα, μου'πανε πως θεωρείται μεγάλης ακρίβειας και σωστά βαθμονομημένο, σε αντίθεση με άλλα όμοια για αυτή τη δουλειά, που είναι φτιαγμένα για να μπαίνουν στο Ε61.

Αυτό που είδα στην πράξη, είναι πως είναι ταχύτατη η ένδειξή του, σε αντίθεση με 2 ηλεκτρικά θερμόμετρα κρέατος που έχω για τις μπριζόλες. Μέσα στο χέρι μου και κρατώντας κλειστή τη γροθιά μου, έδειξε κατευθείαν 36,5 °C, που είναι νορμάλ θερμοκρασία ανθρώπινου σώματος, πολύ γρήγορα.

Στην τελική, δεν νομίζω πως έχει αξία μια μικρή απόκλιση από τη θερμοκρασία που δείχνει. Αξία έχει να δω τη σχέση με την ένδειξη του pid, και κατά πόσο είναι σταθερή η θερμοκρασία του νερό που πέφτει στο πακ μέχρι το τέλος της εκχύλισης, επίσης να δω τι διαφορά θα βλέπω μεταξύ των 2 ενδείξεων αναλόγως του χρόνου προθέρμανσης της καφετέριας, τώρα είδα τη διαφορά στα περίπου 8-9 λεπτά, ούτε καν χρονομέτρησα, θέλω να δω τι διαφορά θα βλέπω μεταξύ τους στα 10, στα 15, στα 20 και στα 30 λεπτά. Παραπάνω δε με ενδιαφέρει διόλου. Από αυτές τις πληροφορίες θα καταλήξω στον τρόπο χρήσης της καφετέριας.

Επίσης, η όποια διαφορά των 2-3 έστω και 4° μεταξύ του θερμόμετρου του pid και αυτού πάνω στο γκρουπ, σίγουρα δεν αξίζει τον κόπο, αλλά αντιθέτως αξίζει τον κόπο να βλέπω την μετρήσιμη θερμοκρασία νερού που πέφτει στο πακ, διότι χωρίς να κάνω φλας, το pid έλεγε 88-89°C και το γκρουπ έλεγε 75°C, με 2 φλας ήρθε το γκρουπ στους 90-91°C, άρα βλέπω επιτόπου τι θερμοκρασία έχει το νερό μέσα στο γκρουπ, να είναι όντως έτοιμο για να κάνω καφέ, και δε κοιτάω απλώς την ένδειξη του pid.

Η αξία της μέτρησης της θερμοκρασίας πάνω στο πακ, είναι σημαντική, ασχέτως μιας όποιας μικρής απόκλισης. Άλλωστε η γεύση κατευθύνει την δουλειά, κι όχι η ακριβής θερμοκρασία.

Τώρα το θέμα είναι πως ανοίγοντας το διακόπτη να τρέχει νερό, οκ, μετράω το νερό που περνάει από το γκρουπ, αλλά φεύγει πολύ νερό σε λίγο χρόνο (αδειάζοντας το μποιλερ και κατεβάζοντας τη θερμοκρασία του), ενώ όταν κάνεις καφέ φεύγει λίγο νερό. Για προσομοίωση της ροής νερού με την αντίσταση του πακ, χρειάζεται είτε ...πακ, είτε ρύθμιση ροής.

Δηλαδή, όλα συνδέονται στο τέλος. 🤪

Προς ώρας, επιβεβαίωσα την αναγκαιότητα του θερμόμετρου πάνω στο Ε61, διότι ενώ το pid έλεγε 88-89°, το θερμόμετρο πάνω στο γκρουπ έδειχνε πολύ πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία (70, 75, 80° κλπ). Κάνοντας απανωτά φλας, είδα την θερμοκρασία του νερού πάνω στο γκρουπ να ανεβαίνει, και μόλις έπιασε 90-91°C, τσάααακ! έκανα καφέ!

Τόσο απλά.
 
Last edited:

Μηνύματα
414
Reaction score
437
Έχω αντίστοιχο set up στην pro 500 (Ims shower screen, φλάντζα σιλικόνης, vst καλαθάκια, E61 θερμόμετρο και ενναλακτικά μανόμετρο πίεσης, ecm flow rate kit, normecore screenpack), στην πράξη το δουλεύω, ανεξάρτητα από την χρονική στιγμή που το pid επιτυγχάνει την θερμοκρασία που έχω ρυθμίσει στο boiler, περιμένω δηλαδή το θερμόμετρο να δείξει μεγαλύτερη θερμοκρασία του κανονικού ,από 95 και πάνω, μπορεί ακόμη και 100 κελσίου! πρώτον γιατί το σημείο μέτρησης μέχρι το σημείο που φτάνει το νερό στο pack πέφτει η θερμοκρασία , δεύτερον για να έχει θερμανθεί ολόκληρη η μάζα του Ε61 grouphead και τρίτον για να κάνω cooling flush ώστε η ροή του νερού στην διάρκεια της εκχύλισης να είναι ομαλή, καθώς η μηχανή είναι heatexchange.
Τώρα όπως σε όλα τα όργανα μέτρησης, δε χρειάζεται να αντιστοιχούν οι μετρήσεις σε ονομαστικές τιμές αλλά να επιτύχεις σταθερά αποτελέσματα με οδηγό τις ενδείξεις του οργάνου μέτρησης.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
56.103
Reaction score
139.491
Σταθερά παραμένουν τα αρχικά συμπεράσματα.

1. Στα 20' αναμονής της καφετέριας χωρίς φλασιές νερού, η θερμοκρασία του νερού στο γκρουπ ήταν πολύ χαμηλότερη (διαφορά >10°C) από την ένδειξη του pid. Χρειάζεται (και στα 20' προθέρμανσης) 4-5 φλασιες νερού των 4-5" μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία νερού στο γκρουπ σε παρόμοια ένδειξη με αυτή του pid.

2. Στη 1 ώρα αναμονής της καφετέριας, οι 2 ενδείξεις είναι παρόμοιες, με απόκλιση <1°C. Αλλά με 2 φλας νερού, η ένδειξη στο γκρουπ ανεβαίνει κατά 2,5°C πάνω από αυτή του pid, και παραμένει σταθερή εκεί κατά την εκχύλιση του καφέ. Με 91°C στο pid είχα 93,5°C στο γκρουπ.

Οπότε:

1. Η καφετέρια έχει αρκετά μεγάλο μποϊλερ (750cc) και παραμένει εντελώς σταθερή η θερμοκρασία που μετράω στο γκρουπ κατά τη διάρκεια εκχύλισης, δε πέφτει ούτε κατά 0,1°C.

2. Μπορώ να έχω την επιθυμητή θερμοκρασία νερού στο γκρουπ πολύ γρήγορα, σε λιγότερο από 10', με αλλεπάλληλα φλας νερού.

3. Δεν έχει καμία ουσιαστική διαφορά ο χρόνος προθέρμανσης μεταξύ 10-20'.

4. Στη 1 ώρα αναμονής υπάρχει εξίσωση των θερμοκρασιών που δείχνουν τα 2 θερμόμετρα.

5. Το θερμόμετρο στο γκρουπ είναι απαραίτητο εάν θες να ξέρεις πραγματικά τι θερμοκρασία νερού πέφτει στο πακ (κι αν θες να κάνεις γρήγορα καφέ), εκτός κι αν αφήσεις για μίνιμουμ 1 ώρα ανοιχτή την καφετιέρα, οπότε μετά ξέρεις πως θα δίνει 2,5° υψηλότερη θερμοκρασία από την αναγραφόμενη του pid.

Πολύ θετικό το ότι βρήκα τρόπο να κάνω γρήγορα καφέ, κάνοντας φλας νερού και κοιτάζοντας την ένδειξη θερμοκρασίας πάνω στο γκρουπ.

Δηλαδή, αυτό:

στην πράξη το δουλεύω, ανεξάρτητα από την χρονική στιγμή που το pid επιτυγχάνει την θερμοκρασία που έχω ρυθμίσει στο boiler,
ΥΓ. Το IMS competition screen shower κάνει διαφορά στη γεύση, τονίζει τα όξινα στοιχεία του καφέ. Τουλάχιστον, αυτό κατάλαβα ως τώρα.
 
Last edited:

Μηνύματα
2.152
Reaction score
5.614
Σταθερά παραμένουν τα αρχικά συμπεράσματα.

1. Στα 20' αναμονής της καφετέριας χωρίς φλασιές νερού, η θερμοκρασία του νερού στο γκρουπ ήταν πολύ χαμηλότερη (διαφορά >10°C) από την ένδειξη του pid. Χρειάζεται (και στα 20' προθέρμανσης) 4-5 φλασιες νερού των 4-5" μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία νερού στο γκρουπ σε παρόμοια ένδειξη με αυτή του pid.

2. Στη 1 ώρα αναμονής της καφετέριας, οι 2 ενδείξεις είναι παρόμοιες, με απόκλιση <1°C. Αλλά με 2 φλας νερού, η ένδειξη στο γκρουπ ανεβαίνει κατά 2,5°C πάνω από αυτή του pid, και παραμένει σταθερή εκεί κατά την εκχύλιση του καφέ. Με 91°C στο pid είχα 93,5°C στο γκρουπ.

Οπότε:

1. Η καφετέρια έχει αρκετά μεγάλο μποϊλερ (750cc) και παραμένει εντελώς σταθερή η θερμοκρασία που μετράω στο γκρουπ κατά τη διάρκεια εκχύλισης, δε πέφτει ούτε κατά 0,1°C.

2. Μπορώ να έχω την επιθυμητή θερμοκρασία νερού στο γκρουπ πολύ γρήγορα, σε λιγότερο από 10', με αλλεπάλληλα φλας νερού.

3. Δεν έχει καμία ουσιαστική διαφορά ο χρόνος προθέρμανσης μεταξύ 10-20'.

4. Στη 1 ώρα αναμονής υπάρχει εξίσωση των θερμοκρασιών που δείχνουν τα 2 θερμόμετρα.

5. Το θερμόμετρο στο γκρουπ είναι απαραίτητο εάν θες να ξέρεις πραγματικά τι θερμοκρασία νερού πέφτει στο πακ (κι αν θες να κάνεις γρήγορα καφέ), εκτός κι αν αφήσεις για μίνιμουμ 1 ώρα ανοιχτή την καφετιέρα, οπότε μετά ξέρεις πως θα δίνει 2,5° υψηλότερη θερμοκρασία από την αναγραφόμενη του pid.

Πολύ θετικό το ότι βρήκα τρόπο να κάνω γρήγορα καφέ, κάνοντας φλας νερού και κοιτάζοντας την ένδειξη θερμοκρασίας πάνω στο γκρουπ.

Δηλαδή, αυτό:



ΥΓ. Το IMS competition screen shower κάνει διαφορά στη γεύση, τονίζει τα όξινα στοιχεία του καφέ. Τουλάχιστον, αυτό κατάλαβα ως τώρα.
Αν εχει τοσο καλη συμπεριφορα κατα την εκχυλιση τοτε ειναι σωστα ρυθμισμενες οι παραμετροι του pid οποτε δεν πειραζεις κατι εκτος της θερμοκρασιας αναλογα με αυτο που θελεις να κανεις.

Το ims shower screen(και εγω αυτο εχω)κανει διαβροχη με σταγονες και βοηθαει πολυ,αλλα το βασικο του πλεονεκτημα ειναι οτι δεν κραταει ευκολα ελαια λογο των επιστρωσεων και της κατασκευης που εχει(δεν εχει σιτα αλλα ειναι τρυπημενο με laser οπως και τα high precision baskets).Αν σε ενοχλουν οι οξυτητες ανεβασε λιγο γραμμαρια καφε 02~04 και θα ερθουν εκει που θέλεις η θα εξαφανιστουν τελειως.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
56.103
Reaction score
139.491
Όχι, δεν με ενόχλησαν οι οξύτητες που λες, δεν ήταν από τις "κακές", αντιθέτως ήταν ..νόστιμες! Βέβαια αυτός ο καφές είναι γλυκύτατος, ακόμα και στους 90° που έβγαλε πολύ καλά τη γεύση πικρής μαύρης σοκολάτας. Πάλι γλυκύτατος έμεινε, κι απολαυστικός.

Τώρα εντάξει, μιλάμε για πολύ μικρή διαφορά στη γεύση, αλλά τουλάχιστον κατά την γνώμη μου, και για το 1 είδος καφέ που έκανα, ήταν υπαρκτή.

Η διαφορές γεύσης με την διαφορετική άλεση και με την διαφορά στη θερμοκρασία εκχύλισης, όπως και με τη διαφορά στην πίεση κατά την εκχύλιση, είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερες, όπως και με το χρόνο της εκχύλισης. Μέχρι και η μείωση της πίεσης προς το τέλος της εκχύλισης (από 9 να πάει 8) κάνει μεγαλύτερη διαφορά στη γεύση. Το shower screen έκανε τη μικρότερη διαφορά που εντόπισα.
Αν εχει τοσο καλη συμπεριφορα κατα την εκχυλιση τοτε ειναι σωστα ρυθμισμενες οι παραμετροι του pid
Ναι, αυτό βλέπω.
 

Μηνύματα
2.152
Reaction score
5.614
Όχι, δεν με ενόχλησαν οι οξύτητες που λες, δεν ήταν από τις "κακές", αντιθέτως ήταν ..νόστιμες! Βέβαια αυτός ο καφές είναι γλυκύτατος, ακόμα και στους 90° που έβγαλε πολύ καλά τη γεύση πικρής μαύρης σοκολάτας. Πάλι γλυκύτατος έμεινε, κι απολαυστικός.

Τώρα εντάξει, μιλάμε για πολύ μικρή διαφορά στη γεύση, αλλά τουλάχιστον κατά την γνώμη μου, και για το 1 είδος καφέ που έκανα, ήταν υπαρκτή.

Η διαφορές γεύσης με την διαφορετική άλεση και με την διαφορά στη θερμοκρασία εκχύλισης, όπως και με τη διαφορά στην πίεση κατά την εκχύλιση, είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερες, όπως και με το χρόνο της εκχύλισης. Μέχρι και η μείωση της πίεσης προς το τέλος της εκχύλισης (από 9 να πάει 8) κάνει μεγαλύτερη διαφορά στη γεύση. Το shower screen έκανε τη μικρότερη διαφορά που εντόπισα.
Διαφορες μεγαλες θα δεις με την ποσοτητα και την κοπη λιγοτερες με την θερμοκρασια και στο τελος ελαχιστες απο την πιεση. Οι διαφορες στην γευση λογο πιεσης οφειλονται στην μεγαλυτερη προεκχυλιση και στον τροπο που βρεχεται το πακ και οχι στην πιεση απο μονη της,και ειναι μικρες εως μηδενικες.Το οτι θα παιζεις με το προφιλ οταν σου ερθει η βανα του e61 ναι ,εκει θα "ανοιξεις" τον καφε περισσοτερο . Εχει πλακα το pressure profile.
 

Μηνύματα
640
Reaction score
539
Περί puck screen
Μοναδικό μειονέκτημα η αφαίρεσή του μετά τον καφέ. Δεν έχω βρει κάποιον καλό τρόπο (το μαζεύω αναγκαστικά από τον κουβά)
Αλλά θα το βρω
Το πέτυχα τυχαία χτες

Το δοκίμασα σήμερα το πρωί, δούλεψε. Ίσως τυχαία, αλλά έχει λογική σαν πρακτική, θα το ξαναδώ
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
56.103
Reaction score
139.491
Έχω παραγγείλει pack screen από 3 μαγαζιά, ακόμα κανένα δεν έσκασε μύτη! 😁🤪🤣😜

Με το θερμόμετρο στο γκρουπ, τελικά βλέπω ίδια θερμοκρασία με αυτή που δείχνει το pid της καφετιέρας, χωρίς φλας χωρίς τίποτα, χωρίς να αγγίξω διόλου την καφετιέρα, στα 35'-40'.

Τότε έρχεται η "ισορροπία" στις ενδείξεις, και παραμένει έτσι, να δείχνουν ίδια θερμοκρασία, φορεβε, δηλαδή και στη 1 ώρα που την άφησα, δεν άλλαξε κάτι. +- 0,1 °C, τρίχες.

Άρα, σωστά ρυθμισμένα αμφότερα τα θερμόμετρα.

Τότε, αφού επέλθει ισορροπία στις ενδείξεις, εάν κάνω φλας (ή καφέ) το θερμόμετρο του γκρούπ θα ανέβει και θα δείξει 3 βαθμούς πάνω από αυτό που δείχνει το pid.

Για τον πρωινό καφέ μου, έστησα την μπριζα να ανάβει 40' πριν από το ξυπνητήρι:

1000010204.png


Κι όταν ξεκινάω για το σπίτι, την ανάβω την καφετιέρα μέσω διαδικτύου, ώστε να είναι έτοιμη πριν φτάσω.

Πάει αυτό. 😎
 
Last edited:



xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
38.579
Reaction score
93.287
@xfader ήρθε το μηχανάκι;
Σήμερα πήγα και το πήρα από την DHL. Προς το παρόν το έχω ανοίξει για να δω ότι όλα είναι ΟΚ και από το απόγευμα θα αρχίσω το σκάλισμα.

Μερικές τυχαίες φωτογραφίες. (για τη θολούρα της οθόνης φταίει η φωτογράφιση).

φφφ.jpg
δδδ.jpg
ααα.jpg
ρρρ.jpg
 



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.264
Μηνύματα
2.969.247
Members
38.292
Νεότερο μέλος
Neroponti
Top