Barista Corner

Μηνύματα
2.152
Reaction score
5.614
Μηπως μετραγες kh(ανθρακικη σκληροτητα),ph ποσο εχεις τωρα; Μην σου φανουν περιεργα αυτα που ρωταω αλλα απο ενα σημειο και κατω το νερο αντι για καλο η δεν κανει τιποτα η γινεται και κακο για τον οργανισμο(νεκρο νερο απο αντιστροφη οσμωση ασ πουμε).
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
56.235
Reaction score
139.790
Όχι μωρέ, δεν μιλάμε για αντίστροφη όσμωση εδώ, εκείνο ούτε πίνεται ούτε κάνει να πίνεται (σαν αποσταγμένο είναι), εδώ λέω για ένα τυπικό αποσκληρυντή νερού, με ρητίνες, που αναζωογονούνται με τυπικές ταμπλέτες αλατιού.

Φυσιολογικά νορμάλ πράματα, προβλεπόμενα για οικιακή εγκατάσταση και κατανάλωση.

Ανέλαβε ένα από τα μεγάλα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης την όλη εγκατάσταση σε μένα, τόσο των μηχανικών φίλτρων πριν τον αποσκληρυντή, όσο και της 3-αδας των φίλτρων κάτω από την βρύση πόσιμου νερού της κουζίνας, αυτοί έκαναν και τις μετρήσεις και το σεταρισμα.

Προ εξαμήνου τους ξαναφωναξα στο σπίτι, να το τσεκαρουν ξανά, ρύθμιση, και να μου φέρουν 3-4 τσουβαλια αλάτι, που πάει για σχεδόν 2 χρόνια.

PH δεν μέτρησα, λογικά δεν επηρεάζει το ph του πόσιμου νερού αυτή η εγκατάσταση. Τυπικά είναι λίγο αλκαλικό το νερό της βρύσης, όπως προβλέπεται, λίγο πάνω από 7.


ΥΓ. Η σκληρότητα που μετρούσαν ήταν σε γερμανικούς βαθμούς, όπου:

1 Γερμανικός βαθμός αντιστοιχεί σε 1,79 Γαλλικων βαθμών ή 17,9 mgCaCO3/l.

1000010039.png



Εγώ ήμουν στο 12-18 και με τον αποσκληρυντή πήγα στο 2-3..

Και αυτός είναι ο τρόπος μέτρησης με τις σταγόνες που λέω


Οπότε είχα πάνω από 12°dH και πήγε 1-2 °dH.
(1-2 σταγόνες).
 
Last edited:



Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
21.645
Reaction score
36.425
Το Θεόνη είναι (λίγο) σκληρότερο, το Κωστηλάτα είναι το πιο μαλακό που κυκλοφορεί. Με επιφύλαξη μια παρτίδα Αθως που είχα βρει, αλλά πρέπει να ήταν λάθος, παραείχε χαμηλά την ολική σκληρότητα, κανονικά έχει κάπου στο 200.
 



costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
56.235
Reaction score
139.790
Τρελό εργαλείο λέμε:


Μαγικό είναι, το πήρα και δουλεύει θαυμάσια, άσε που είναι και πανέμορφο, έχει και βιντεάκι στο ανωτέρω λινκ, είχα βρει και κάποιον να το τεσταρει, δεν τον ξαναβρίσκω, αλλά ξαναβρήκα αυτόν με το ντουόμο δι έιτ, που όμως είναι πανάκριβο (για ανακατευτήρι):



Αυτό που πήρα, κάνει καλύτερο ανακάτεμα από αυτό που δείχνει ο τύπος στο βίντεο, γιατί έχει 4 "τροχαλίες" που γυρνάνε με διαφορετικό Ρυθμό από αυτόν που γυρνάς εσύ τον εξωτερικό δακτύλιο, κάνει πραγματικά εξαιρετικό ανακάτεμα και φτιάχνει πολύ ομοιογενές πακ.

Ωραία πράματα Ε; 🤪😁🤣




ΥΓ.
Παλιότερη βερσιόν:

 
Last edited:

Μηνύματα
2.152
Reaction score
5.614
Το εχω παραγγειλει σε φιλο με 3d printer απλα για δοκιμη.
Εχουν λογικη ολα αυτα,αλλα δεν ειναι απαραίτητα,εγω σε διαφορετικες κατασκευες που εχω υλοποιησει ,εχω δει αποτελέσματα αλλες φορες καλα και αλλες χειρότερα. Το βασικο ειναι να φερνεις τον καφε με την κανονικη πατροπαράδοτη μεθοδο και μετα να δοκιμαζεις να δεις τι κανει το καινουργιο εργαλειακι(good or bad).
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
56.235
Reaction score
139.790
Με απόλυτη επιτυχία το συγκεκριμένο που σας δείχνω κάνει την εκχύλιση να βγαίνει απίστευτα ομαλή από όλη την επιφάνεια του ανοιχτού πορταφίλτερ, απίθανο εξάρτημα, το οργώνει κυριολεκτικά το πακ σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Η κατασκευή του είναι πολύ όμορφη, γυρνάει πολύ εύκολα και στρωτά, χωρίς κομπιάσματα και χωρίς να μαγκώνει όπως έχω δει άλλα σε διάφορα βίντεο.

Κάθεται εφαρμοστά στο 58-αρι καλαθάκι.

Το παρήγγειλα και σε 8 μέρες ήταν στην πόρτα μου, από το λινκ που σας δείχνω, χωρίς τελωνεία ή μεταφορικά. Τα λεφτά του τα αξίζει με το παραπάνω.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
56.235
Reaction score
139.790
Ένα άλλο εξάρτημα που κοιτάω να δω τι παίζει, είναι το σκριν:


Ο τύπος εδώ στο βίντεο το αναλύει αρκετά



Δελεαστική πάντως φαίνεται η προοπτική να αφήνει καθαρή την κεφαλή της εσπρεσιέρας, πέραν του ότι διατηρεί σταθερή τη ροή από το πακ μέχρι τέλους της εκχύλισης, χωρίς δηλαδή να αυξάνεται σταδιακά.

Γνώμες;
 


Μηνύματα
16.967
Reaction score
24.173
χαιεντάς έγινε ρε (πάλι) , 25 πρήμιουμ συσκευές για να φτιάξει καφέ.
να δεις σε κάνα χρόνο θα πάρει καμιά sage oracle και θα μας λέει άλλα.
 


Μηνύματα
640
Reaction score
539
Ένα άλλο εξάρτημα που κοιτάω να δω τι παίζει, είναι το σκριν:


Ο τύπος εδώ στο βίντεο το αναλύει αρκετά



Δελεαστική πάντως φαίνεται η προοπτική να αφήνει καθαρή την κεφαλή της εσπρεσιέρας, πέραν του ότι διατηρεί σταθερή τη ροή από το πακ μέχρι τέλους της εκχύλισης, χωρίς δηλαδή να αυξάνεται σταδιακά.

Γνώμες;
Το θεωρώ από τα πλέον απαραίτητα.
Σταθερή ροή, αισθητή διαφορά άμεσα, κρατά πεντακάθαρο το group και, επιπλέον, το puck βγαίνει στεγνό, μασίφ. Must have

Μοναδικό μειονέκτημα η αφαίρεσή του μετά τον καφέ. Δεν έχω βρει κάποιον καλό τρόπο (το μαζεύω αναγκαστικά από τον κουβά)
Αλλά θα το βρω
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
56.235
Reaction score
139.790
Το θεωρώ από τα πλέον απαραίτητα.
Σταθερή ροή, αισθητή διαφορά άμεσα, κρατά πεντακάθαρο το group και, επιπλέον, το puck βγαίνει στεγνό, μασίφ. Must have
Επειδή κυκλοφορούν πολλά και διάφορα, έχεις καταλήξει σε κάποιο που να θεωρείς "καλύτερο";
Ρε σεις αυτός σε λίγο θα βάλει ντιράκ και στην καφετιέρα!
Τι α κάεις; αφού ξέρεις τώρα, μια ισοστάθμιση είναι πάντα χρήσιμη, ακόμα και (ιδίως) στον καλύτερο εξοπλισμό. 😎

Και συ με Ε61 παίζεις, το αναδευτήρι που έδειξα θα σου κάνει πιο γρήγορη και απλή τη διαδικασία να ετοιμαστεί ο καφές για πάτημα, ούτε χτυπήματα ούτε τίποτα δε θέλει, με 2-3 στροφές σε 2" είναι έτοιμο για πάτημα.

Με το σκριν βλέπω να διατηρείται πεντακάθαρο το γκρούπ και ομαλή η ροή μέχρι τέλους, επίσης σημαντικά στοιχεία.

Σα να λέμε απόκριση συχνότητας ομαλή μέχρι τους 20 κύκλους. Έχει πέσει πολύ αίμα για τέτοια πράματα. 🤣😁🤪😜
 
Last edited:




Μηνύματα
68
Reaction score
180
Το θεωρώ από τα πλέον απαραίτητα.
Έχεις αλλάξει και το screen από το group που έχεις σε κάτι καλύτερο?
Το ρωτώ γιατί ένας παράγοντας για την ομαλοποίηση της ροής ήρθε από αυτό.
Άσε που δεν ξέρω αν το πάχος του είναι απαγορευτικό σε εμένα που φέρνω τα καλαθάκια στο όριο του ύψους του, δλδ πόση διαφορά με ένα χάρτινο μπορεί να έχει?
Αφού το έχεις, θα ήταν χρήσιμη η όποια επιπλέον πληροφορία.
Ρε σεις αυτός σε λίγο θα βάλει ντιράκ και στην καφετιέρα!
όσο παίρνει αποτέλεσμα στην γεύση, χωρίς υπερβολές όμως, είναι σε σωστό δρόμο.

Αλλιώς, εδώ είμαστε να τον επαναφέρουμε 😝
 
Last edited:


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.333
Μηνύματα
2.971.950
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent
Top