Barista Corner

Reaction score
5.614
τα δουλεψα 1 χρόνο περ.
Ειναι οκ αλλά ειδα βελτιωση με το IMS
Ειπαν οτι σχεδιαζουν να βγαλουν 18γρ.
Εγώ θα ειμαι καλυμμενος μ'αυτο...
Σωστο ειναι αυτο και τα ims ειναι μια χαρα. Και η δικη μου μηχανη 57 ειχε ,ανοιξα λιγο περιμετρικα και εκοψα απο κατω το ενα απο τα δυο portafilter που ειχε η μηχανη και εβαλα 58,και αργοτερα μετρησα και ειδα οτι εμπαινε το portafilter της la marzocco και τελος.

Reaction score
503
Σωστο ειναι αυτο και τα ims ειναι μια χαρα. Και η δικη μου μηχανη 57 ειχε ,ανοιξα λιγο περιμετρικα και εκοψα απο κατω το ενα απο τα δυο portafilter που ειχε η μηχανη και εβαλα 58,και αργοτερα μετρησα και ειδα οτι εμπαινε το portafilter της la marzocco και τελος.
ρεκτιφιε? :D

Τεσπα, ειμαι πολυ ευχαριστημενος με τη μηχανή μου, με τους (μικρους) περιορισμους της (Lelit Grace).
Για τη σχετικά λιγη/μικρη εμπειρία που'χω.
Θα την αλλαζα μονο για Ε61 , που δεν το βλεπω συντομα.

Reaction score
5.614
ρεκτιφιε? :D

Τεσπα, ειμαι πολυ ευχαριστημενος με τη μηχανή μου, με τους (μικρους) περιορισμους της (Lelit Grace).
Για τη σχετικά λιγη/μικρη εμπειρία που'χω.
Θα την αλλαζα μονο για Ε61 , που δεν το βλεπω συντομα.
Μια χαρα ειναι η μηχανη ,μαθαινεις τον τροπο της και φτιαχνεις μια χαρα καφε.Το Ε61 θελει πολυ δουλεια για να βγαλει καφε γιατι για να ερθει σε θερμοκρασια παραγωγης θελει αρκετο flush και συχνη συντηρηση με γρασσο τροφιμων εσωτερικα στα μεταλλικα του μερη τα οποια τριβονται μεταξυ τους και απο εκει περναει το νερο του καφε,οποτε το πινεις το γρασσακι. Μονο καποιες υλοποιησεις της vibieme που δεν εχουν περιστροφικο διακοπτη χαμηλα ειναι οκ,αλλιως lelit arduino και εισαι μια χαρα.

Reaction score
503
Μια χαρα ειναι η μηχανη ,μαθαινεις τον τροπο της και φτιαχνεις μια χαρα καφε.Το Ε61 θελει πολυ δουλεια για να βγαλει καφε γιατι για να ερθει σε θερμοκρασια παραγωγης θελει αρκετο flush και συχνη συντηρηση με γρασσο τροφιμων εσωτερικα στα μεταλλικα του μερη τα οποια τριβονται μεταξυ τους και απο εκει περναει το νερο του καφε,οποτε το πινεις το γρασσακι. Μονο καποιες υλοποιησεις της vibieme που δεν εχουν περιστροφικο διακοπτη χαμηλα ειναι οκ,αλλιως lelit arduino και εισαι μια χαρα.
τα γνωρίζω πανω-κατω απο φιλο με Ε61
Ο ογκος με απασχολεί λογω περιορισμενου χωρου, οχι η συντήρηση
Η MaraX ισως βολευει

Reaction score
5.614
Η μονη που θα επελεγα σε e61 ειναι η alex duetto,αλλιως la marzocco gs3 η knees van der western speedster με εναν ek 43s μυλο και ειμαστε οκ και κατα 15κ περιπου φτωχοτεροι!!!!. Ονειρα ειναι αυτα και δεν βαζω ορια σε αυτα.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.954
Σε πιο ταπεινό mood, πήρα καινούργια ζυγαριά γιατί η παλιά άρχισε να μου κάνει αστάθειες.

Κριτήρια βασικά για εκχύλιση:

* Μέτρηση βάρους με δεκαδική ακρίβεια τουλάχιστον ενός ψηφίου.
* Δυνατότητα αφαίρεσης απόβαρου για απευθείας ένδειξη καθαρού βάρους.
* Ενσωματωμένο χρονόμετρο.

Συν τα προσωπικά κριτήρια, της εμφάνισης και της άμεσης διαθεσιμότητας σε κοντινά καταστήματα.

Μετά από σύντομο ψάξιμο και αποκλεισμό διάσημων προτάσεων με τιμή στον Θεό, κατέληξα στην Wacaco Exagram.
40€ από την εταιρεία Objects We Love στις Αδάμες. Πήρα τηλέφωνο, έκανα την κράτηση και σε μισή ώρα είχα πάει και την είχα αγοράσει.

IMG20230310153247.jpg

Reaction score
503
15κ περιπου
δεν θα εδινα τοσα κι αν εκανε ρομπουστα από Ινδία να φανταζει Kopi Luwak (δεν εχω δοκιμασει :D)

π.Κ. (προ Κοβιντ) ξεκινησα να ψαχνω για ν'ανοιξω καφε.
Δοκιμασα ακριβά σεταπ (και Mahlkonig) και δεν θεωρησα οτι αξιζει το κοστος.
Ναι δεν ειμαι expert...
Ειχα καταληξει σε 2 καλους Eureka για τους specialty + μια μηχανη 5.500 ευρώ περ.

Reaction score
561
Σήμερα περνούσα από το The Roosters στα Βριλήσσια και πήρα δύο πακέτα:

Costa Rica

INDONESIA
Πέρασα και εγώ χτες και δοκίμασα ένα διπλό εσπρέσσο Ινδονησία. Μου άρεσε πολύ. Πήρα για δοκιμή και αυτόν:
IMG20230311123923.jpg

αφού δεν βρίσκω πλέον τον αντίστοιχο στο Kudu

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.954
Πολύ καλή είναι η τρέχουσα παρτίδα Brasil της Area 51.

Reaction score
5.614
δεν θα εδινα τοσα κι αν εκανε ρομπουστα από Ινδία να φανταζει Kopi Luwak (δεν εχω δοκιμασει :D)
Δοκιμασα ακριβά σεταπ (και Mahlkonig) και δεν θεωρησα οτι αξιζει το κοστος.
Ναι δεν ειμαι expert...
Ειχα καταληξει σε 2 καλους Eureka για τους specialty + μια μηχανη 5.500 ευρώ περ.
Μου τον εχουν δωσει να τον πιω με σωστο τροπο(χωρις να ξερω τι δοκιμαζα)δεν ηταν κατι,υπαρχει η κανονικη version και η κατασκευασμενη,μπορω να αναλυσω τις διαφορες αλλα δεν εχει κανενα νοημα,μπουρδα καφες ειναι.
o ek43 ειναι η αναφορα στους μυλους καφεκοπτειου οπως λεγονται λογο κατακρατησης και γευσης,και ναι δεν σχεση με κατι αλλο,οι μηχανες ειναι ο τελευταιος τροχος της αμαξης ,αλλα εχουν διαφορες μεταξυ τους.Φιλος ο οποιος εχει white eagle στο καταστημα του, του πηγαν για δοκιμη la marzocco strada και επαθε σοκ με την διαφορα στην γευση.

Reaction score
5.614
το περιμενα...
κι ειμαι σιγουρος οτι ταιζουν το ζωο "περιεργα" κι ασχετα με τη διατροφή του.
Ο καφες αυτος ξεκινησε απο την παρατηρηση οτι καποια ελευθερα μαιμουδακια επελεγαν συγκεκριμενα cheries καφε και τα ετρωγαν,και ειπαν οτι ειναι ουαου ο καφες αυτος(αυτο συνεβει στο δευτερο wave).Μετα οταν επιασε το κολπο εβαζαν διαφορα ζωα (ελεφαντακια - μαιμουδάκια)τα οποια ηταν σε εγκλεισμο να καταναλωνουν καφε οποτε θεωρητικα ουδεμια σχεση εχει το ενα με το αλλο.Αλλα ετσι και αλλιως πλεον υπάρχουν τεχνικες στον καφε που αξιζουν να δωθει βαση εκει , να παρεις γευστικο αποτέλεσμα που εχει ενδιαφέρον, με καποια επαναληψημότητα, χωρις να ταλαιπωρεις τα ζωακια.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.242
Με κέρασαν έναν Rwanda Gitesi και εντυπωσιάστηκα.

Μόλις το έβαλα στο καλάθι, άντε να δούμε.

Και από εκεί που πίνω συνήθως, οι καφέδες από Ρουάντα ήταν η προτίμησή μου. Κάτι θα έχουν κάνει οι Τούτσι και οι Χούτου, δεν ξέρω τι...

Και έναν Los Idolos πήρα, είχα δοκιμάσει τον άλλον από Κολοβμία της προηγούμενη φορά, καλός ήταν άντε να δούμε κι αυτός

Reaction score
1.238
Πήρα και γω ένα πακέτο Rwanda Gitesi να δούμε τι σόι πράμα είναι αυτό...
Για πείτε τώρα για espresso που ρυθμίζουμε χοντρικά το μύλο μας;

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.318
τελικα τελευταια νομιζω μονο Ethiopia , ισως κατεληξα, μ αρεσουν πολυ γενικα.

κι ευχαριστη εκπληξη, μια ΑΙθιοπια μιας φιρμας Samba, που εχει ενα καφε εδω Θεσνικη, πολυ δυνατο!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.207
Members
38.305
Νεότερο μέλος
Nikosdi