- Μηνύματα
- 546
- Reaction score
- 379
Mrs. Rose έχουμε και στη γειτονιά μου και έχει γίνει ο αγαπημένος μου.
Είμαι στο Μάτι. Είναι το μόνο σημείο που έχει καφέ που πίνεται στα ανατολικά παράλια της Αττικής.Mrs. Rose έχουμε και στη γειτονιά μου και έχει γίνει ο αγαπημένος μου.
Έχω πιει αρκετές φορές. Για blend είναι καλός.Ο Mrs Rose είναι εξαιρετικός καφές αρκεί να τον έφτιαξε άνθρωπος που ξέρει..
@xfader που σου φάνηκε?
Εχεις ξαναπιεί, η πρώτη φορά?
που έχεις μπλέξει;;;;; αχ, ψυχούλαμΓια να πιω καφέ της προκοπής χθες, πήγα από τη Νέα Μάκρη στον Γέρακα
Συνήθως πάω στον Άγιο Στέφανο μέσω λίμνης Μαραθώνα.που έχεις μπλέξει;;;;; αχ, ψυχούλαμ
Πολύ κολύμπι ρε συ για έναν καφέΣυνήθως πάω στον Άγιο Στέφανο μέσω λίμνης Μαραθώνα.![]()
Δεν πας Νάπολη;Συνήθως πάω στον Άγιο Στέφανο μέσω λίμνης Μαραθώνα.![]()
Ναι, είναι υπό νέα ιδιοκτησία εδώ και ενάμιση χρόνο. Δεν ρώτησα την προέλευση του καφέ. Πάντως είχε 3 μονοποικιλιακές προτάσεις πέρα από το blend. Πήρα Αιθιοπία και τον ευχαριστήθηκα.@xfader το πρώην Tailor Made είναι αυτό;
Έχουν ακόμα Taf;
Μπορεί οι Ιταλοί να ανακάλυψαν τον εσπρέσο, αλλά σήμερα, το να πηγαίνεις στην Ιταλία για καλό καφέ είναι σαν να πηγαίνεις σε ελληνική ταβέρνα για να φας καλή μοσχαρίσια μπριζόλα. Επιεικά μέτριος.Δεν πας Νάπολη;
Φθηνότερα θα σου έρθει και θα πιεις και αυθεντικό εσπρέσο
Δεν έχεις δίκιο,τραβηγμένο,πήγαινα Νάπολη,που σου λέωΜπορεί οι Ιταλοί να ανακάλυψαν τον εσπρέσο, αλλά σήμερα, το να πηγαίνεις στην Ιταλία για καλό καφέ είναι σαν να πηγαίνεις σε ελληνική ταβέρνα για να φας καλή μοσχαρίσια μπριζόλα. Επιεικά μέτριος.
Έχω πιει σε αμέτρητα cafe στην Ιταλία. Δεν μιλάμε για τον ίδιο καφέ γι' αυτό η διαφωνία.Δεν έχεις δίκιο,τραβηγμένο,πήγαινα Νάπολη,που σου λέω
Απευθύνεσαι σε άνθρωπο που έχει πολύ στενές σχέσεις με Ιταλία,καθώς έχω ζήσει και εργασθεί εκεί για 30 χρόνιαΈχω πιει σε αμέτρητα cafe στην Ιταλία. Δεν μιλάμε για τον ίδιο καφέ γι' αυτό η διαφωνία.
Μιλάω για hi-end κατάσταση. Υπάρχουν και στην Ιταλία τέτοια Cafe από νέα παιδιά, αλλά δεν έχουν σχέση με τα παραδοσιακά μαγαζιά που αναφέρεις.
Στη δικιά μου κλίμακα, ο καλός ιταλικός εσπρέσο παίρνει με το ζόρι ένα 5 στα 10. Να το πω κι αλλιώς, αν δεν υπήρχε άλλος εσπρέσο από τον κλασικό Ιταλικό, θα προτιμούσα να πίνω φίλτρου ή φραπέ.
Επαναλαμβάνω, μιλάμε για άλλους καφέδες. Από τον καρπό μέχρι το καβούρδισμα και τη δόση.Απευθύνεσαι σε άνθρωπο που έχει πολύ στενές σχέσεις με Ιταλία,καθώς έχω ζήσει και εργασθεί εκεί για 30 χρόνια
Γνωρίζω πολύ καλά
Στο νότο πίνεις καλό καφέ,στον βορρά,όχι
Το κατάλαβα το σκεπτικό σου,άρα και τι θες να πειςΕπαναλαμβάνω, μιλάμε για άλλους καφέδες. Από τον καρπό μέχρι το καβούρδισμα και τη δόση.
Οι Ιταλοί έχουν μία συγκεκριμένη προσέγγιση λόγω κουλτούρας. Σεβαστή και ιστορικά δικαιωμένη.
Όμως, εδώ και λίγες δεκαετίες ο καφές έχει "ξεφύγει", κυρίως λόγω της συστηματικής ενασχόλησης ανήσυχων ψαγμένων ανθρώπων από όλες τις ηπείρους.
Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό και έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη σχολή, που αν και είναι niche market, έχει τεράστια δυναμική.
Αν μιλήσεις σε barista αυτής της σχολής για Ιταλικό καφέ, είναι σαν να συζητάς με τον EAR για βινίλια.![]()