- Reaction score
- 23.714
Barista Manuals – Mokka Specialty Coffee
mokka.coffee
άντε και επιμόρφωση έχει το μαγαζί
γυαλινα βαζα και καταψυξηΘα μπούνε σε κατάψυξη η θα μείνουν στις σακούλες?
Είναι sold out, αλλά κανε ένα τηλέφωνο για να ρωτήσεις αν θα φέρουν.Καλησπέρα. Μπορείτε να μου πείτε αν υπάρχουν μαγαζιά που έχουν αυτές τις ποικιλίες καφέ για να παραγγείλω;
Σ'ευχαριστω πολύΕίναι sold out, αλλά κανε ένα τηλέφωνο για να ρωτήσεις αν θα φέρουν.
Τον έχω κάνα 2μηνο κι εγω.Το φτηνο βγαινει ακριβο λενε, αλλα γι αυτο εχετε καποια γνωμη αν αξιζει τα 130 ευρω που ζηταει ? Tα τεχνικα χαρακτηριστικα δεν τα λες και ασχημα νομιζω...
HiBREW G5 48mm Conical Burr Electric Coffee Grinder Compact Portable Coffee Bean Mill Kitchen for Espresso Turkish Coffee
Be a master coffee maker with this coffee bean grinder from HiBREW. Breaking through traditional design with hundreds of development and testing experiments. Ergonomic aesthetic design with the golden tilt angle. Automatic coffee grinder provides even grinding for optimum coffee flavor,When it...www.hibrew.com
και βάλε ...Αν θες να πάρεις κάτι πολύ καλο θα πρέπει να ανέβεις στα 300€ και πάνω.
Μονο επαγγελματικούς έχω δουλέψει οπότε δεν έχει νόημα η σύγκριση.και βάλε ...
εσείς που τον έχετε, τον συγκρίνατε με κάποιον άλλο?
Σαν γεύση πάντα ρωτώ.
Τα λεφτά που ζητάνε πάντως είναι μια χαρά για κάποιον που θέλει να αρχίσει.
Αν η γεύση που βγάζει δεν σας έχει απασχολήσει, το λες και επιτυχία.
Τώρα, αν θες να πας σε κάτι πιο ακριβό, θα πρέπει να ξέρεις ποια κατηγορία θα επιλέξεις :
κωνικά ή επίπεδα μαχαίρια εννοώ.
Άρα κάποια συγκριτικά με μύλους φίλων και γνωστών πρέπει να γίνουν.
Εγώ μπορώ να πω ότι έχει δοκιμαστεί με Taresso Tigrato και με Kenya Kilimanjaro. Και στους δύο η γεύση είναι πολύ καλή με θετικά σχόλια από όσους τους δοκίμασαν.και βάλε ...
εσείς που τον έχετε, τον συγκρίνατε με κάποιον άλλο?
Σαν γεύση πάντα ρωτώ.
Τα λεφτά που ζητάνε πάντως είναι μια χαρά για κάποιον που θέλει να αρχίσει.
Αν η γεύση που βγάζει δεν σας έχει απασχολήσει, το λες και επιτυχία.
Τώρα, αν θες να πας σε κάτι πιο ακριβό, θα πρέπει να ξέρεις ποια κατηγορία θα επιλέξεις :
κωνικά ή επίπεδα μαχαίρια εννοώ.
Άρα κάποια συγκριτικά με μύλους φίλων και γνωστών πρέπει να γίνουν.
Εφόσον έχεις ήδη μια καλή μηχανή τότε να πάρεις οπωσδήποτε καλύτερο μύλο.Εγώ μπορώ να πω ότι έχει δοκιμαστεί με Taresso Tigrato και με Kenya Kilimanjaro. Και στους δύο η γεύση είναι πολύ καλή με θετικά σχόλια από όσους τους δοκίμασαν.
Τον πρώτο μου τον είχαν στείλει δώρο με τη μηχανή (lelit Anna Pid) και τον δεύτερο τον αγόρασα με έκπτωση για δοκιμή και είναι ωραίος επίσης.
Δεν σε άκουσα τότε φίλε Resound για αγορά καλύτερου μύλου γιατί στην αρχή πήγαινα για τελείως μπάτζετ κατάσταση όπως ο nemesis αλλά στην πορεία ψήθηκα για καλύτερη μηχανή. (την είχε προτείνει ο Georgevag).
Όταν μάθω καλύτερα θα αναβαθμιστώ περαίτερω.
Επί του παρόντος ο αδύναμος κρίκος είμαι εγώ , όχι ο εξοπλισμός... Μαθαίνω ακόμα με πολύ χρήσιμες πληροφορίες από youtubers & φόρουμς (greekespresso, avsite , insomnia). Μέχρι στιγμής φτιάχνω 1 προς 2 (20in-40out) επί δύο .... τετραπλό δηλαδή.Εφόσον έχεις ήδη μια καλή μηχανή τότε να πάρεις οπωσδήποτε καλύτερο μύλο.
Όσων αφορά καφέδες:
Πριν μερικές ώρες έκανα τον πρώτο μου Supremo απο Taresso και για τα θέλω μου, δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε.
18,0 in - 45 out στα ~33sec με προ εκχύλιση 5sec
Να σημειώσω ότι είμαι οπαδός του διπλού εσπρέσο κοντά στα 50~55ml
Αύριο ίσως δοκιμάσω το 20αρι καλαθάκι στα 50ml
Δοκιμάζω μόνο Blend και έως τώρα για τα θέλω μου:
Έχω ανοικτό Supremo και θα δούμε πως θα πάει.
- Bridge Cuchavira
- Black Bart Seven Seas
- Kudu Habit (λίγο καλύτερο απο χώμα)
- Kudu Good Cup (χώμα...)
Περιμένουν την σειρά τους οί: Kudu Grail και Tigratto Taresso
με kudu που δοκίμασα 4 διαφορετικες ποικιλίες δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε.Εφόσον έχεις ήδη μια καλή μηχανή τότε να πάρεις οπωσδήποτε καλύτερο μύλο.
Όσων αφορά καφέδες:
Πριν μερικές ώρες έκανα τον πρώτο μου Supremo απο Taresso και για τα θέλω μου, δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε.
18,0 in - 45 out στα ~33sec με προ εκχύλιση 5sec
Να σημειώσω ότι είμαι οπαδός του διπλού εσπρέσο κοντά στα 50~55ml
Αύριο ίσως δοκιμάσω το 20αρι καλαθάκι στα 50ml
Δοκιμάζω μόνο Blend και έως τώρα για τα θέλω μου:
Έχω ανοικτό Supremo και θα δούμε πως θα πάει.
- Bridge Cuchavira
- Black Bart Seven Seas
- Kudu Habit (λίγο καλύτερο απο χώμα)
- Kudu Good Cup (χώμα...)
Περιμένουν την σειρά τους οί: Kudu Grail και Tigratto Taresso
Τον παρηγγειλα κι εγω απο το geekbuying, ελπιζω να μην εχω θεματα ειτε παραδοσης ειτε λειτουργικα...Τον έχω κάνα 2μηνο κι εγω.
Δεν μου έχει χάσει ρύθμιση κάνει εξαιρετική δουλειά για τα ~130€ που έδωσα.
Ισως γιατι όταν τον έβγαλα απο το κουτί το έλυσα και το έσφιξα εξαρχης όπως έλεγε το manual.