Barista Corner

Reaction score
199
Οι φθηνότερες μηχανές που έχω χρησιμοποιήσει και μπορούν να κοιτάξουν κατάματα κάποιες αρκετά ακριβότερες, είναι οι Gaggia classic κατασκευής πριν από το 2014 με 2-3 απλές τροποποιήσεις, πχ pid.
Χωρίς pid δεν έχουν καλό αποτέλεσμα.
Είναι μηχανές απλές, με ανταλλακτικά που βρίσκω ακόμα και δεν υπάρχει περίπτωση να μην επισκευάζονται. Την έχω στο χωριό και εδώ και 12 χρόνια δεν έχει πάθει τίποτα. Την συντηρώ βέβαια.

Μάλιστα τώρα το τελευταίο τους μοντέλο (του 2024, γιατί το προηγούμενο ... δεν...) βγήκε πάνω σε αυτό που λέω, κάνοντας χρήση ορειχάλκινου boiler έναντι του αλουμινένιου, που είναι ίσως το τελευταίο "μειονέκτημα" των προ2014, για ορισμένους.

Μπορεί κάποιος να βρεί σε καλή κατάσταση μια μεταχειρισμένη και να την κάνει καινούργια σχεδόν. Μηχανάκια που θα δουλεύουν για πάντα, με συμβατά κλείστρα και καλαθάκια. Απλά θέλει και κάποιες γνώσεις για να βρεις σε μτχ κάτι που να μην σε παιδέψει.

Ο @costas EAR έχει πάρει ένα φοβερό μηχανάκι, την μικρή της ecm, αλλά βέβαια με διπλή περίπου αξία. Και αυτό φτιαγμένο με την λογική "δεν σπάω, δεν χαλάω". Αυτή όμως η μηχανή, δεν κοιτά κατάματα τις άλλες ... με ελάχιστες παρεμβάσεις δεν έχει να ζηλέψει και τίποτα. Ανάλογα και τις απαιτήσεις του χρήστη βέβαια.

Reaction score
6.536
Τα μοντελα delongi ecp ειναι τα μοναδικα με μεταλλικη ινοξ κεφαλη (οχι πλαστικη) σε καφετιερες κατω των 300-400 ευρω λογω μποιλερ.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.898
Sage - Breville Bambino Teardown

Ποιοτική κατασκευή σύμφωνα με τον ίδιο. Και φθηνή, με όσα βλέπει.

Έχει βέβαια και τα "αλλά" της.

Και άλλα δύο από τον ίδιο

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.898
Νέο παιχνίδι.

Η Gaggia Baby έχει κλείσει 11 χρόνια λειτουργίας. Η συντήρηση που της κάνω είναι άψογη αλλά τελευταία άρχισε να "ζητάει". Κάπως σαν τα παλιά αυτοκίνητα. Πάνω που έψαχνα ανταλλακτικά για το service, έπεσα πάνω σε ένα review της Sage Bambino Plus που κυκλοφόρησε πέρσι. Μου έκανε αμέσως κλικ γιατί συγκέντρωνε όλα όσα θέλω σε μία μηχανή σπιτιού.

Κάποιος φανατικός home barista θα με πει ιερόσυλο για τη μετάβαση. Είναι σαν να έχεις Alfa Romeo και μετά να πάρεις BMW. Ποσώς μ' ενδιαφέρει αν αποδειχτεί ότι κάνει σωστά αυτά που θέλω. Και είναι και κούκλα. :)

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Sage είναι η Ευρωπαϊκή ονομασία της Breville (Αυστραλία/ΗΠΑ).

View attachment 155112 View attachment 155113 View attachment 155114 View attachment 155115

Ωπ, σε έπιασα. Για πες; :biggrin:

Mικρή ιστορία για να καταλάβεις. Αυτό που λέμε "καφέ στο σπίτι" ήταν πάντα έτοιμος από supermarket, πάντα cappuccino. Πριν 3-4 χρόνια, μπορεί και 5 (πραγματικά δεν θυμάμαι), είπαμε να δοκιμάσουμε να φτιάχνουμε σπίτι από αλεσμένο καφέ, οπότε πήραμε μια καφετιέρα του 100άρικου να δούμε αν μας πάει το "άθλημα". Τελικά μας πήγε, πολύ, και καταλήξαμε να πίνουμε αλεσμένο Illy Decaf που μας αρέσει. 1-2 εγώ την ημέρα και άλλους τόσους η γυναίκα. Αν είναι μέρα που εργάζεται από το σπίτι μπορεί και 3. Επίσης το γυρίσαμε σε σκέτο. Από γλυκό. Μεγάλη αλλαγή. Κάποια στιγμή μετά από χρόνια μου έφτιαξαν σε ένα σπίτι Nescafe cappuccino και μου βγήκαν τα μάτια. Πως το πίναμε αυτό πράγμα τόσα χρόνια δεν ξέρω. Αυτά.

Η καφετιέρα που λες πέθανε. Κοιτούσα σε αυτά τα χρόνια να την αλλάξω αλλά μετά το άφηνα. Ε λοιπόν ήρθε η ώρα. Μου αρέσουν οι Sage εμφανισιακά (που ως γνωστό δεν παίρνω τίποτα αν πρώτα δεν περνά το test του ματιού 😊 ), είδα πως πρέπει να δώσω κάποια χρήματα για να πάρω κάτι καλό, οπότε λέω εδώ ήμαστε. Θα πάρω και μύλο για άλεσμα καφέ αλλά αργότερα. Πάλι Sage, τον smart. Για την Bambimo Plus δεν δίνω τα 550 ευρώ που ζητάνε. Αν ήταν ακόμη στα 250 δεν το συζητούσα. Αλλά 550 συν άλλα 250 για τον μύλο καλύτερα να πάρω μια Barista. Έχει τρεις κοντά σε στα 800 ευρώ. Αυτές βέβαια είναι μεγάλες και δημιουργούν άλλα θέματα στον πάγκο, που για την ώρα δεν βολεύει. Μάλλον θα πάρω και κάποια εξαρτήματα, και αυτά αργότερα.

Πως την βλέπεις την Bambino μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας στον καφέ;
Πως την είδες μάλλον, καθώς πήρες θηρίο. 😍

Thanks. :drinks:

Last edited:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
95.508
Ωπ, σε έπιασα. Για πες; :biggrin:

Mικρή ιστορία για να καταλάβεις. Αυτό που λέμε "καφέ στο σπίτι" ήταν πάντα έτοιμος από supermarket, πάντα cappuccino. Πριν 3-4 χρόνια, μπορεί και 5 (πραγματικά δεν θυμάμαι), είπαμε να δοκιμάσουμε να φτιάχνουμε σπίτι από αλεσμένο καφέ, οπότε πήραμε μια καφετιέρα του 100άρικου να δούμε αν μας πάει το "άθλημα". Τελικά μας πήγε, πολύ, και καταλήξαμε να πίνουμε αλεσμένο Illy Decaf που μας αρέσει. 1-2 εγώ την ημέρα και άλλους τόσους η γυναίκα. Αν είναι μέρα που εργάζεται από το σπίτι μπορεί και 3. Επίσης το γυρίσαμε σε σκέτο. Από γλυκό. Μεγάλη αλλαγή. Κάποια στιγμή μετά από χρόνια μου έφτιαξαν σε ένα σπίτι Nescafe cappuccino και μου βγήκαν τα μάτια. Πως το πίναμε αυτό πράγμα τόσα χρόνια δεν ξέρω. Αυτά.

Η καφετιέρα που λες πέθανε. Κοιτούσα σε αυτά τα χρόνια να την αλλάξω αλλά μετά το άφηνα. Ε λοιπόν ήρθε η ώρα. Μου αρέσουν οι Sage εμφανισιακά (που ως γνωστό δεν παίρνω τίποτα αν πρώτα δεν περνά το test του ματιού 😊 ), είδα πως πρέπει να δώσω κάποια χρήματα για να πάρω κάτι καλό, οπότε λέω εδώ ήμαστε. Θα πάρω και μύλο για άλεσμα καφέ αλλά αργότερα. Πάλι Sage, τον smart. Για την Bambimo Plus δεν δίνω τα 550 ευρώ που ζητάνε. Αν ήταν ακόμη στα 250 δεν το συζητούσα. Αλλά 550 συν άλλα 250 για τον μύλο καλύτερα να πάρω μια Barista. Έχει τρεις κοντά σε στα 800 ευρώ. Αυτές βέβαια είναι μεγάλες και δημιουργούν άλλα θέματα στον πάγκο, που για την ώρα δεν βολεύει. Μάλλον θα πάρω και κάποια εξαρτήματα, και αυτά αργότερα.

Πως την βλέπεις την Bambino μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας στον καφέ;
Πως την είδες μάλλον, καθώς πήρες θηρίο. 😍

Thanks. :drinks:
Το «θηρίο» το πήρα για μεγαλύτερη ευκολία αλλά τα αποτελέσματα ήταν μεικτά.

Την Bambino Plus την προτείνω με χίλια. Αν ήξερα ότι δεν θα με κάλυπτε στον βαθμό που περίμενα η μεγάλη που πήρα, θα την είχα ακόμα για βασική μηχανή.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads