Build Your Dreams (BYD)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
88.558
Έχεις μια τάση να τα μπερδεύεις χωρίς να υπάρχει λόγος.
Η μέτρηση είναι συγκεκριμένη, 110km/h σε τρείς διαφορετικές θερμοκρασίες, στάση στο 10% της μπαταρίας για φόρτιση 15 min, και ξανά οδήγηση μέχρι το 10% της μπαταρίας, και μετράμε την συνολική απόσταση.
Δεν γίνεται να μιλάμε γενικά, σε κανένα ζήτημα. Χρειαζόμαστε standards για να γίνεται αντικειμενική σύγκριση. Οχι ότι του καπνίσει του καθενός. Αυτά είναι χάιεντιές, εγώ στο σύστημα μου με τα συνοδά μου στον χώρο μου μου αρέσει στα αυτιά μου κτλ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.905
Το συμπέρασμα είναι ότι αυτό που έχει σημασία είναι η πραγματική καμπύλη φόρτισης, όχι η μέγιστη ονομαστική ισχύς σε πολύ χαμηλά SOC
Σωστά.

Και πάντα σε συνδυασμό με το efficiency, διότι άμα η κατανάλωση είναι στο δγιάολο, όλα τα υπόλοιπα συμπαρασύρονται στα έγκατα της κολάσεως. 😂🤣😁

Το υψηλό efficiency καλώς ή κακώς, αποτελεί αναγκαιότητα στις πολύ μεγάλες διαδρομές, διότι τις απώλειες από πχ κακή αεροδυναμική αντίσταση και υψηλή κατανάλωση, τις πληρώνεις τελικά σε επιπρόσθετο χρόνο φόρτισης (και σε χρήμα).

Γι'αυτό δε "συμφέρει" ποτέ, άμα βιάζεσαι (με EV), να πηγαίνεις με "200" για να φτάσεις "γρήγορα". 😎

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.905
Η μέτρηση είναι συγκεκριμένη, 110km/h σε τρείς διαφορετικές θερμοκρασίες, στάση στο 10% της μπαταρίας για φόρτιση 15 min, και ξανά οδήγηση μέχρι το 10% της μπαταρίας, και μετράμε την συνολική απόσταση.
Άμα θες να πηγαίνεις με 110km/h στις διαδρομές σου, και να κάνεις στάση φόρτισης για 15', και μετά ξανά οδήγηση μέχρι το 10% SOC, σου είναι χρήσιμη. 🤣

Για μένα το ανωτέρω, είναι εντελώς άχρηστο, για οποιοδήποτε EV.

Θα μπορούσε να δίνει μόνο ένα χρήσιμο στοιχείο: τι ποσοστό μπαταρίας (και τι ποσότητα σε kWh) φορτίζει το κάθε αυτοκίνητο σε 15' με αρχικό SOC 10%.

Αλλά δε το λέει. Αν το έλεγε, βάζοντας αναμενόμενη κατανάλωση, βγάζεις τα συμπεράσματα που θες.

Λόγου χάριν, με το iD.3 όταν πάω προς Γιάννενα ή Ηγουμενίτσα, κάνω μια στάση στη Βέροια για 7-8' φόρτισης. Ούτε 10'.
Σταματάω για φόρτιση με 60-65% SOC, μέχρι να πάει 72-73%, ώστε να φτάνει ανετως στα Γιάννενα.

Μετά τη Βέροια, δεν έχει φόρτιση μέχρι τα Γιάννενα λέμε. 😁😂🤣

Άλλο παράδειγμα, με το Τέσλα, πχ για να πάω Αθήνα, με ενδιαφέρει μέτρηση με έως 135km/h, μόνο 1 στάση φόρτισης σε 0% SOC (Αταλάντη) για 20' (τόσο θέλω για καφέ και κατούρημα, ενώ του αυτοκινήτου του αρκεί ένα 10').

Εσύ για να πας Αθήνα με το iD.3, οριακά φτάνεις Βόλο. Αλλά πάνω στο δρόμο δεν έχει κει κοντά ΣΕΑ για φόρτιση, οπότε θα πρέπει να σταματήσεις πιο πριν, στα ΣΕΑ Νίκαιας. Εκει, έχει 50-ρη. Ποια καμπύλη φόρτισης; Ποιο τι;😁😂🤣

Άντε πες μου τώρα πόσο σε ενδιαφέρει το 1 στοπ, και σε ποια διαδρομή. 😁😂🤣

Πέραν της πλάκας, σοβαρά. Βρες μου 1 διαδρομή που να σε ενδιαφέρει αυτό. 1 σε ολόκληρη την Ελλάδα. Παρακαλώ. 😂🤣😁

Άστα αυτά φαλάκρα, μείνε στο "σπίτι δουλειά δουλειά σπίτι", κι άσε τα ταξίδια και τις μεγάλες διαδρομές σε μας που τα κάνουμε, κι όταν σας λέμε πως έχουν τα πράγματα, να μας ακούτε να μαθαίνετε.😎

Κι όπως έχω ξαναπεί, πάρε όποιο EV θες, και πάμε με χρονόμετρο από το σπίτι μου στο Πλαγιάρι, μέχρι Αθήνα, να δούμε ποιος θα φτάσει πρώτος. 😎

Επίσης από το Πλαγιάρι μέχρι Ηγουμενίτσα, κι εκεί να δούμε ποιος θα φτάσει πρώτος, με χρονόμετρο, πάρε οποιοδήποτε EV θες, να έχει την καλύτερη επίδοση σε 1 stop drive που λες. 😂🤣😁

Εγώ θα σταματάω μόνο σε Τέσλα σουπερτσάρτζερς, εσύ απαγορεύεται σε Τέσλα, αυτά είναι του Έλον του φασίστα. :fuckyou:
Χρειαζόμαστε standards για να γίνεται αντικειμενική σύγκριση. Οχι ότι του καπνίσει του καθενός.
Σωστά.

Όσον αφορά μεγάλες διαδρομές, το μόνο χρήσιμο εργαλείο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως στάνταρντ για οποιαδήποτε EV, είναι το (μετρημένο στην ταχύτητα που σε ενδιαφέρει) efficiency που έχει, το οποίο συνδυάζεις με το μέγεθος της μπαταρίας του.

Το efficiency των Τέσλα, δύσκολα θα το βρεις σε non Tesla, και αυτό επαναλαμβάνεται σε πληθώρα ανεξάρτητων μετρήσεων (διάφορες δοκιμές). 😎

Τα υπόλοιπα δεν έχουν ενδιαφέρον, και το ανωτέρω δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για σπίτι δουλειά δουλειά σπίτι, δηλαδή για τη δικιά σου χρήση. 😎

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
88.558
Standards λέμε. Μετρήσιμα. Που ισχύουν για όλους, όχι για τι αρέσει σε μένα και σε σένα, και που έχει ποιον φορτιστή και πόσο κάνεις να κατουρήσεις. Standards.
Που λαμβάνουν υπόψιν τους όλους τους παράγοντες: efficiency στην συγκεκριμένη ταχύτητα (αυτήν επέλεξαν οι ειδικοί, δεν μας νοιάζει η γνώμη σου), μέγεθος μπαταρίας, και ταχύτητα φόρτισης από τα 10% για 15min.
Το αν στην διαδρομή που θέλεις να πας έχει μόνο AC φορτιστές ή σουκο, δεν μας νοιάζει.
Πρέπει να υπάρχει κάποιο standard. Σ αρέσει δεν σ αρέσει αυτό είναι. :tongue:
(Δεν κάνεις για δικηγόρος λέμε)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.905
Standards λέμε. Μετρήσιμα. Που ισχύουν για όλους, όχι για τι αρέσει σε μένα και σε σένα, και που έχει ποιον φορτιστή και πόσο κάνεις να κατουρήσεις. Standards.
Που λαμβάνουν υπόψιν τους όλους τους παράγοντες: efficiency στην συγκεκριμένη ταχύτητα (αυτήν επέλεξαν οι ειδικοί, δεν μας νοιάζει η γνώμη σου), μέγεθος μπαταρίας, και ταχύτητα φόρτισης από τα 10% για 15min.
Το αν στην διαδρομή που θέλεις να πας έχει μόνο AC φορτιστές ή σουκο, δεν μας νοιάζει.
Πρέπει να υπάρχει κάποιο standard. Σ αρέσει δεν σ αρέσει αυτό είναι. :tongue:
(Δεν κάνεις για δικηγόρος λέμε)
Δεν είναι αποδεκτό στάνταρτ αυτό που λες ρε! 🤣😁

Σα τα watt pmpo των φορητών κασετόφωνων της δεκαετίας του '70 είναι! 😎

Αποδεκτά standards είναι η wltp εντός πόλης, εκτός πόλης και μικτού κύκλου. Μέχρι εκεί. 😎

Και αυτά, όπως πολύ καλά ξέρεις, "μπάζουν" άσχημα. Αλλά αυτά είναι, δεν έχει άλλα. Αυτά υποχρεούνται να παρέχουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Τέλος.

ΥΓ. Άμα θες την καλύτερη μέτρηση που υπάρχει για ταξίδια, είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να κάνει 1000χλμ. 😎

Λίγα για το Αtto μου και ειδικά για την μπαταρία του. ;) :)

Το παρέλαβες ή το περιμένεις;

Καλοταξιδο! 👍

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
88.558
Άμα θες την καλύτερη μέτρηση που υπάρχει για ταξίδια, είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να κάνει 1000χλμ. 😎
Ακριβώς με την ίδια λογική είναι αυτό.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.073
Members
38.407
Νεότερο μέλος