- Reaction score
- 300
νεα ιωνια. βολο κεντρο.
Η απόσταση είναι 320km. Με κατανάλωση 18kWh/100km (που είναι μια ρεαλιστική τιμή για αυτήν την ταχύτητα) βγαίνει 57,6kWh, οριακά εντός των 60,5kWh που είναι η χωρητικότητα της μπαταρίας.Πιστευεις αθηνα βολος βγαινει χωρις σταση με 100-110;
Με γεια και καλές βόλτες!Μέσα Μαρτίου πήρα το Huyndai Inster με την μικρή μπαταρία των 42 kWh γιατί αυτό υπήρχε διαθέσιμο για άμεση αγορά και θεωρητικά τα πραγματικά χιλιόμετρα που καλύπτεις είναι επαρκέστατα για αστικές μετακινήσεις.
Έψαχνα για 2ο αυτοκίνητο πόλης και προχώρησα στην αγορά ηλεκτρικού γιατί εκτός από την κρατική επιδότηση (όποτε έρθει, αν έρθει...) έχω και επιδότηση από τον εργοδότη μου της τάξεως των 4000 EUR. Οπότε το συγκεκριμένο μοντέλο θα μου κοστίσει στο τέλος της ημέρας όσο ένα αξιοπρεπές μεταχειρισμένο θερμικό πόλης.
Επειδή με "έτρωγε" το πήρα πριν το Πάσχα και πήγαμε με την κυρά μέχρι το χωρίο, κοντά στο Γύθειο, επιβλέψαμε κάποιες εργασίες και συνεχίσαμε μέχρι το Γύθειο για διανυκτέρευση. Συνολικά 250-260 χλμ.
Ξεκίνησα από Σαλαμίνα με μπαταρία στο 80%, έκανα στάση στην Τρίπολη σε ταχυφορτιστή DC για 25' περίπου (40%-80%) και τέλος έφτασα στο Γύθειο με 50% περίπου.
Στην επιστροφή είχα φορτίσει στο 100% κ έκανα μια στάση 15' στο ΣΕΑ Σπαθοβούνι όπου φόρτισα από 50-72% και έφτασα σπίτι με 40-45%.
Συμπέρασμα: Αν και αυτοκίνητο πόλης ξεκάθαρα, με έναν στοιχειώδη προγραμματισμό καλύπτεις μεγαλύτερες αποστάσεις. Είναι σαν ταξίδι με μηχανή που λόγω ντεπόζιτου θες περισσότερες στάσεις. Και η ταχύτητα να είναι ελεγχόμενη (100-110 χλμ/ώρα) και σε παρατεταμένες ανηφόρες μικρότερη, αλλιώς η κατανάλωση αυξάνει δραματικά.
Γενικά όμως η κατανάλωση είναι στην χειρότερη η μισή (σε ευρώ) για να μην πώ το 1/3 σε σχέση με το συμβατικό μου αυτοκίνητο (1500cc/150hp)
Άμα προσθέσεις τους αυξημένους χρόνους φόρτισης λόγω υψηλότερης κατανάλωσης όταν πας με 130, η διαφορά είναι αμελητέα, φαίνεται στην τελευταία στήλη του πίνακα που έφτιαξε ο φίλος.Άρα το 130 είναι γρηγορότερο από το 110…
Νέα Ιωνία έχει και κοντά στο Βόλο. Άνετα.νεα ιωνια. βολο κεντρο.