Bullying (Kii Audio Three)

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.409
Κοίτα, ένα ψηφιακό interface δεν το γλιτώνεις, ακόμη και με "ψηφιακά" ηχεία, προς το παρόν. Και μη σας πω ότι μου φάνηκε ότι τα kii του goni έπαιξαν καλύτερα με τη μετρικ ως ψηφιακό interface / volume σε σχέση με το m2tech :cautious:. Αλλά αυτός θα πάρει το kii control γιατί τα θέλει stock, "του κουτιού".:biggrin:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.252
Και μη σας πω ότι μου φάνηκε ότι τα kii του goni έπαιξαν καλύτερα με τη μετρικ ως ψηφιακό interface / volume σε σχέση με το m2tech :cautious:
Όποιος σκέφτεται να πάρει τη μέτρικ για χρήση "ως ψηφιακό interface / volume" θα μπω νύχτα σπίτι του να την κλέψω και θα αφήσω στη θέση της ένα m2tech.
Εγώ θα είμαι, να ξέρετε.

Όποιος έχει ήδη τη μέτρικ στο σπίτι του και σκέφτεται να τη χρησιμοποιήσει μόνο "ως ψηφιακό interface / volume", ομοίως. Εγώ θα είμαι.

Όποιος χρησιμοποιεί όντως τη μέτρικ, νταξ. Όποιος θέλει να την πάρει για να τη χρησιμοποιήσει και ως ψηφιακό interface / volume αλλά και ως πχ phono stage και για ισοστάθμιση χώρου και ως ντακ και τα a/d για καμιά μετατροπή, και για τα καρακτερς και και και, νταξ, δε θα μπω σπίτι του να την κλέψω, δικαίως την έχει. Οι υπόλοιποι δώστε την όσο είναι νωρίς. Τζάμπα χώρο πιάνει. Θα την κλεψω νύχτα.

Συννενοηθηκαμε; Δις ιζ ε θρετ.

Και αν του "φάνηκε" του νταποστ, να το κρατήσει μυστικό. Να έχουμε και εμείς κανένα, γιατί αυτά αν ξεφεύγουν παραεξω, υπάρχει θέμα.

Όποιος θέλει να έχει την καλύτερη δυνατή AES EBU παροχή για το ηχείο του, η για το ντακ του τελοσπαντων, καλά θα κάνει να πάρει ένα ρολογάκι. Έχει ωραία ρολόγια ακόμα και η γκριμ. Αλλά μπλέκει σε ακραίες ανοησίες, κατά την ταπεινή μου άποψη, προτιμότερο να ασχοληθεί με το χώρο ή με καμιά γκομενα.

Εγώ που είμαι δηλωμένος ντιτζιταλοφρίκουλας από αρχαιοτάτων χρόνων, από όταν κάποιοι κάποιοι ανάμεσά μας ως ειδωλολάτρες ακόμα λάτρευαν τον πλαστικό μαύρο στρογγυλό θεό με την τρύπα στη μέση, σας λέω ευθέως ότι θα πάρω ρολογάκι, κι όχι ρολεξ. Όταν μου περισσέψουν τα λεφτά. Τότε. Περισσότερο βιάζει να πάρω καλό σμαρτγουοτς, να τρέχει αντροιντ. Το χουαβεϊ κοιτάζω..

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.637
Εγώ πάντως πιστεύω ότι στο μεγάλο χώρο του Χρήστου τα προηγούμενα ηχεία του γκονη θα ήταν πιο εντυπωσιακή επιλογή, με κάποια πλεονεκτήματα μάλιστα, πχ σε όλο το χώρο πίσω από τα ηχεία θα άκουγε κανείς αρκετά πιο ευχάριστα απο οτι με τα κιι.
Είναι θέμα πίστης. Ή θρησκείας. Μαγκ, θεές! ;)
[DOUBLEPOST=1472817500][/DOUBLEPOST]Το οικονομοτεχνικό του θέματος των ενεργειών ηχείων με πσηφιακή είσοδο, προφανώς δεν παλεύεται. Το ηχείο σου και το πισί σου και αντε γειά! Ή, δύναμη της λογικής.
Κάτσε να το πω τώρα, να το φχαριστηθώ:
Σας τα'λεγα γω! :gotcha:
Κάτι τέτοια λες και μετά οι πιουρίστες που σε διαβάζουν για να συνέλθουν χρειάζονται εισπνεόμενα-όπως...(Τ)Rolenium

Τα αντικειμενικά δεδομένα σε αντιπαράθεση με την πίστη (που τους...έβγαλες) προαπαιτούν πρωτίστως συμμετρία στις αποστάσεις από την οπίσθια τοιχοποιία και ανακλαστική-διαχυτική διαρρύθμιση ως προς το χώρο όπισθεν των Mαγκισσών.Επίσης τα Kii προσεγγίζουν πρότυπο για σημειακή πηγή εκπομπής ενώ τα Mag πρότυπο γραμμικής.Κάτι τέτοιο συνεπάγεται ότι η ανακλαστική και απορροφητική επίδραση από εμβόλιμα είδη επιπλοποιίας εντός του στερεοφωνικού τριγώνου θα τείνει να γίνεται περισσότερο αντιληπτή στη δεύτερη περίπτωση.
Κακά τα ψέματα,παρά τις υποσχέσεις διαφόρων αντιπροσώπων,ηχεία όπως τα Mag χαρακτηριζόμενα από οκτωειδές μοτίβο εκπομπής αποτελούν σταυρόλεξα για...δυνατούς λύτες.

Δεδομένης της πολικής απόκρισης των Kii σε κάθετο και οριζόντιο επίπεδο,κάποιος...πιστός θα μπορούσε να παρατηρήσει ότι το καρδιοειδές μοτίβο εκπομπής τους ουσιαστικώς προσεγγίζει το...πρόσθιο ήμισυ μιας σημειακής πηγής που θα χαρακτηριζόταν όμως από...οκτωειδή ακτινοβολία.:D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.252
Τώρα, μας γ...σες.
Και μόλις έφαγα. Δεν είναι ώρα για διάβασμα.. :(

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.637
Για παμε ξανα το τελευταιο, με το προσθιο...δεν το πιασα???
Δεν θα πρεπε να είναι δυσνόητο...Δεν έχουμε παρά ν'ανατρέξουμε σε όσα μας επισήμαινε ο γνωστός ημίθεος σε δύο ξεχωριστά δημοσιεύματα στο παρόν νήμα περί των αποκρίσεων του Kii εκτός άξονα σε οριζόντιο και κατακόρυφο επίπεδο αντιστοίχως.Δεν παρατηρείται κάποια αναλογία με τις ακυρώσεις που υφίστανται περιμετρικώς ενός πάνελ με οκτωειδές μοτίβο εκπομπής;;)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.637
Εγω παω τωρα να φαω. Υποσχομαι οτι θα σκεφτομαι το κουιζ συνεχεια.
Άμα υποψιαστώ ότι το σχόλιο σας έχει...τρολάρει,θα μείνω...απαρηγόρητος.

Reaction score
11.150
Πάντως περιέχει γνωστές λέξεις:

Καρδιοειδές μοτίβο εκπομπής, αριστερό σχήμα.

Οκτωειδές μοτίβο εκπομπής:

Επίσης τα Kii προσεγγίζουν πρότυπο για σημειακή πηγή εκπομπής ενώ τα Mag πρότυπο γραμμικής.
Τα Kii όταν τα βλέπεις από μπροστά, είναι σαν σημείο που εκπέμπει ήχο, τα Mag σαν ευθεία γραμμή από το πάτωμα μέχρι το ύψος του ηχείου.

Δεδομένης της πολικής απόκρισης των Kii σε κάθετο και οριζόντιο επίπεδο,κάποιος...πιστός θα μπορούσε να παρατηρήσει ότι το καρδιοειδές μοτίβο εκπομπής τους ουσιαστικώς προσεγγίζει το...πρόσθιο ήμισυ μιας σημειακής πηγής που θα χαρακτηριζόταν όμως από...οκτωειδή ακτινοβολία.:D
Και εδώ μας λέει ότι τα Kii είναι σαν Mag που τους έχεις κόψει την πίσω ακτινοβολία, αλλά επίσης τα έχεις κάνει και σημεία, από γραμμή που ήταν. Αλλά όχι ακριβώς, θα διαφέρανε στο σχήμα της ακτινοβολίας, Καρδιοειδές μοτίβο με Οκτωειδές μοτίβο, που στην πραγματικότητα σε πολύ μεγάλο εύρος μοιρών είναι σχεδόν ίδια.
Απλά πράγματα.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.409
Καλα, υπεραπλουστευση που μπαζει ολιγον. Π.χ. στα ωκτοειδη το μπασο ακυρωνεται πληρως στις 90 μοιρες, στα καρδιοειδη, οχι.

Reaction score
6.487
Δεν ειναι καθαρα καρδιοειδη η ακτινοβολια τους? :thumbsdown:

Η τοποθετηση των μεγαφωνων και η διαταξη αποστασεις οπως και η επιλογη αντιστοιχων ενισχυτικων μοναδων δε συνοδευεται και απο πολλαπλες εκπομπες σε διαφορετικες συχνοτητες για να εχει τη μεγιστη δυνατη καρδιοειδη εκπομπη σε μεγαλο ευρος ?
Το αυτο και για τα πλαινα, πως προκειπτει η ακυρωση στις 90ο?

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.409
Καρδιοειδη εχει προφανως μονο στις χαμηλες, απο 40hz μεχρι, λογικα, το σημειο που γινεται η μεταβαση εκπομπης απο 4π σε 2π. Απο κει και πανω εκπεμπει οπως τα κλασσικα ηχεια-κουτια, αλλα με τις απαραιτητες dsp διορθωσεις για βελτιστη εκπομπη on/off axis. Δεν προκυπτει ακυρωση στα πλαινα (90μοιρες) για κανενα συχν. ευρος, σε αντιθεση με τα διπολα τυπου μαγκ.
Γενικα το ηχειο εκπεμπει πολυ λιγο προς τα πιςω, οπως μετρηςε το περιοδικο audio και οπως διαπιστωσαμε και στο σπιτι του chrishat. Πολυ ασυνηθιστο να πηγαινεις πισω και να εξαφανιζεται το μπασο. Αυτη ειναι η σωστη εκπομπη imho, kii ή soffit ή beolab 90. Ουτε μαγκ ουτε τιποτα .:geek:

Last edited:

Κ

κιμωνhifi

Guest
Τώρα το διάβασα. :p
:angel: :download:

http://avmentor.gr/features/interview_atc_robert_polley_0.htm

Θεωρείτε ότι τα παθητικά φίλτρα είναι πρόβλημα;
Ναι. Θεωρώ ότι τα κροσόβερ αυτού του τύπου δημιουργούν σοβαρά προβλήματα (σ.σ.: στο πρωτότυπο: “bad news”...). Σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε το καλύτερο δυνατό φίλτρο για κάθε παθητικό μας ηχείο αλλά, εντούτοις, τα προβλήματα παραμένουν. Και θα πρέπει να προσθέσετε σε αυτά το γεγονός ότι η ύπαρξη ενός παθητικού φίλτρου επιβάλλει, τις περισσότερες φορές, την αγορά ενός πολύ ισχυρότερου, επομένως και ακριβότερου τελικού ενισχυτή.

Λογικό δεν είναι να ρωτήσω γιατί, αφού είναι τόσο χάλια, παράγετε ηχεία με παθητικά φίλτρα;
Γιατί δεν είμαστε και τόσο αυτοκαταστροφικοί! Γνωρίζουμε ότι είναι αδύνατον να πείσεις μεγάλη μερίδα του κοινού για την αξία των ενεργών ηχείων. Αν δεν παράγουμε συμβατικά ηχεία θα χάσουμε ολόκληρες αγορές. Για παράδειγμα, κανένας Ιάπωνας δεν θα αγόραζε ενεργό ηχείο. Είναι αντίθετο προς την audiophile κουλτούρα τους η οποία επιβάλει πολλούς ενισχυτές έξω από το ηχείο.
Η ATC ως γνωστόν ξεκίνησε στο χώρο του PA.
"Formed in 1974 by Billy Woodman to manufacture custom drive units for the professional sound industry"
http://atcloudspeakers.co.uk/about-atc/company-profile/

Ο κύριος λοιπόν αυτός δεν κάνει χάρη στους audiophile απανταχού, απλά μια χαρά του έρχεται να τα παίρνει και από αυτούς. Δεν είναι σοβαρός κατασκευαστής κατά την άποψη μου. Όχι από τεχνολογικής άποψης (για να μην παρεξηγηθώ) αλλά από εμπορικής. Τόσοι άλλοι σοβαροί έμειναν στο είδος των συσκευών που ξεκίνησαν και καλά έκαναν! Ευτυχώς που ποτέ δεν μου άρεσαν τα ηχεία του, παθητικά ή ενεργά. :newrussian:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.409
Προφανως κανω πλακα, ε; Και τα μαγκ εχουν τις χαρες τους, ειδικα στον κατακορυφο αξονα z και στον οριζοντιο y.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.637
Τώρα το διάβασα. :p
Η ATC ως γνωστόν ξεκίνησε στο χώρο του PA.
"Formed in 1974 by Billy Woodman to manufacture custom drive units for the professional sound industry"
http://atcloudspeakers.co.uk/about-atc/company-profile/

Ο κύριος λοιπόν αυτός δεν κάνει χάρη στους audiophile απανταχού, απλά μια χαρά του έρχεται να τα παίρνει και από αυτούς. Δεν είναι σοβαρός κατασκευαστής κατά την άποψη μου. Όχι από τεχνολογικής άποψης (για να μην παρεξηγηθώ) αλλά από εμπορικής. Τόσοι άλλοι σοβαροί έμειναν στο είδος των συσκευών που ξεκίνησαν και καλά έκαναν! Ευτυχώς που ποτέ δεν μου άρεσαν τα ηχεία του, παθητικά ή ενεργά. :newrussian:
Πω πωω,δεν θα ήθελα με τίποτα να βρεθώ στη θέση της...ελβετικής Nagra (ή έστω της...Wilson).:lolsign:

http://www.avsite.gr/forum/threads/Μόναχο-κατόπιν-εορτής.145390/page-9#post-2070978

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.649
Members
38.217
Νεότερο μέλος
zero_IQ