Bullying (Kii Audio Three)

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Λαμβάνοντας υπόψιν τις παραμέτρους (πρόχειρη μετρηση, χώρος/έλατα, κτλ), οι μετρήσεις ειναι πάρα πάρα πολυ καλές IMHO , παρόλο που δεν εχουν αξιοποιηθεί όλες οι δυνατότητες του ηχείου.:neo:

Άντε, να έρθει και το kii control..
Αυτό.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.328
... στάσιμα στα 50, 80 και 180 hz ( +15db στα 50hz).
Επίσης βλέπω μια ακύρωση στα 60 hz που μου κάνει εντύπωση γνωρίζοντας ότι το ηχείο έχει καρδιοειδή λοβό ακτινιβολίας.
Η ανωμαλία στα 180 Hz αποτελεί πιθανώς αρμονική παρά θεμελιώδη συχνότητα συντονισμού.
Εξάλλου το Kii δεν διαθέτει καρδιοειδή πολική απόκριση στη ζώνη κάτω των 80 Hz...
Παιδιά χαλαρά!
Η μέτρηση ηταν απωθημένο δικό μου για να δω κυρίως το χωρο και αυτό το περίφημο rt60
Δεν σας κρύβω οτι οταν είδα την κορυφή στις χαμηλές τρόμαξα :o
Οι συνθήκες μέτρησης ηταν πολύ πολύ πρόχειρες και αν δεν υπήρχε η προθυμια και η καλή διάθεση του Μανώλη απλά δεν θα γίνονταν.Κατεβασε τους drivers του m2tech και έστησε το μικρόφωνο πάνω σε ενα σκαμπό που του έφερα κρατώντας σταθερό εγώ το μικρόφωνο γιατί το καλώδιο ηταν οριακό.
Η διαφορά στη στάθμη left right μας έκανε εντύπωση αλλά επειδή η ώρα ηταν προχωρημένη δεν δώσαμε συνέχεια.Δεν υπήρχε συγκεκριμένος στόχος,απλά μια μέτρηση στο ξεκουδουνο και με συνθήκες εορταστικές,βλέπε δενδρο.
:drinks:
Κακώς το παρόν νήμα έχει τιτλοφορηθεί ''Bullying",αφού στη διαδρομή του θα ταίριαζε πιότερο το...΄΄Τραβάτε με κι ας κλαίω΄΄.;)

Στη δική μου συνείδηση φαντάζει περίεργο να μπαίνουμε σε ανησυχία για το πώς θ'ακούμε οι ίδιοι ή κάποιοι άλλοι τη μουσική,αφού υπό κανονικές συνθήκες η καθημερινή μας ζωή διέπεται από σοβαρότερα ζητήματα.

Έχοντας λοιπόν ξεκαθαρίσει κάτι τέτοιο,δική μου απορία εξαρχής ήταν γιατί να μην έχει χρησιμοποιηθεί εξαρχής το HiFacε Evo -αντί του απλού- με την ενσωματωμένη έξοδο AES/EBU σε ρόλο ψηφιακού διαμεσολαβητή.

Last edited:

Reaction score
6.483
Να πω και εγω τη δικια μου ... βυθισεις ανω των 15db δεν δημιουργουνται μονο απο ενα συνορο... δεν ειναι δηλαδη μονο το ταβανι...
απο περιεργεια θα εκανα και μετρηση αν γινεται με την καρδιοειδη εκτος, εκει θα φαινοταν η διαφορα...

Στα 180 παντως εγω που μετρησα 3 διαφορετικα ηχεια μου το ενα βασεως στο ενα μετρο στο κεντρο δωματιου ειχαν ολα την ιδια συμπεριφορα εκει ...

εγω θα λαβαινα υποψη το ψυχοακουστικο παντως.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Θα τα τσεκάρει όλα ο Ζαπ, είμαι σίγουρος. Πάντως τόσο "στενές" βυθίσεις δε αποτελούν ουσιαστικό πρόβλημα γιατί δε γίνονται εύκολα αντιληπτές.

Από την άλλη οι αντηχήσεις που φαίνονται στο waterfall είναι ένα θεματάκι που δύσκολα λύνεται παθητικά σε σαλόνι.

Σίγουρα χρειάζεται και μελέτη την καμπύλης ETC για να δει βρει κανείς ανακλάσεις σε όλο το φάσμα.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Χρήστο, μου διορθώνεις τις διαστάσεις, αν χρειάζεται ;-)

Screen Shot 2016-12-04 at 10.38.57.png

Η βύθιση στα 60Hz είναι από tangential length/width mode. Κάτι ίσως μπορεί να κάνει ο Ζαπ χωρίς να πειράξει την οροφή.

Last edited:

Κ

κιμωνhifi

Guest
.....μετά από 4 μήνες βγήκε κάποιο συμπέρασμα για το συνολικό αποτέλεσμα; :idk: υπέρ και κατά δηλαδή.. μουσική ακούς; η αλλαγή είχε σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων και διαθέσιμου χώρου στο δωμάτιο; δεν νομίζω αλλά ηχητικά δεν "τοποθετήθηκες" ακόμα με σαφήνεια.

gonis

Luger
Reaction score
12.061
Κακώς το παρόν νήμα έχει τιτλοφορηθεί ''Bullying",αφού στη διαδρομή του θα ταίριαζε πιότερο το...΄΄Τραβάτε με κι ας κλαίω΄΄.;)

Στη δική μου συνείδηση φαντάζει περίεργο να μπαίνουμε σε ανησυχία για το πώς θ'ακούμε οι ίδιοι ή κάποιοι άλλοι τη μουσική,αφού υπό κανονικές συνθήκες η καθημερινή μας ζωή διέπεται από σοβαρότερα ζητήματα.

Έχοντας λοιπόν ξεκαθαρίσει κάτι τέτοιο,δική μου απορία εξαρχής ήταν γιατί να μην έχει χρησιμοποιηθεί εξαρχής το HiFacε Evo -αντί του απλού- με την ενσωματωμένη έξοδο AES/EBU σε ρόλο ψηφιακού διαμεσολαβητή.
"Πονάει αλλά μ´αρεσει" ...θα ταίριαζε καλύτερα ;)
Όσο αφορά το hi face ,όπως έχω επαναλάβει,είναι δανεικό και δεν σκοπεύω να πειραματιστώ με κάτι άλλο μέχρι να παραλάβω το δικό του.
Οι συμβατικές υποχρεώσεις του καθενός σίγουρα επηρεάζουν το αποτέλεσμα αλλά...
IMG_2778.JPG

[DOUBLEPOST=1480848950][/DOUBLEPOST]
.. μουσική ακούς; .
Ναι,στις καφετέριες :o

Κ

κιμωνhifi

Guest
Μην με παρεξηγήσεις αλλά 4 μήνες χωρίς αποτέλεσμα με ένα σύστημα ηχείων (εννοώ ότι δεν είναι απλά παθητικά) που προβάλλεται σαν η τέλεια κίνηση μόνο λογικό δεν μου φαίνεται. Περισσότερο σαν παρουσίαση μου φαίνεται και ταυτόχρονα σεμινάριο ηλεκτρονικών και προβολή προσώπων που εμπλέκονται επαγγελματικά με το θέμα χώρος και ηχητική φροντίδα. Όχι ότι δεν χρειάζονται αλλά τα περισσότερα σχόλια θα έπρεπε να αφορούν ηχητικές εντυπώσεις.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.328
Μην με παρεξηγήσεις αλλά 4 μήνες χωρίς αποτέλεσμα με ένα σύστημα ηχείων (εννοώ ότι δεν είναι απλά παθητικά) που προβάλλεται σαν η τέλεια κίνηση μόνο λογικό δεν μου φαίνεται. Περισσότερο σαν παρουσίαση μου φαίνεται και ταυτόχρονα σεμινάριο ηλεκτρονικών και προβολή προσώπων που εμπλέκονται επαγγελματικά με το θέμα χώρος και ηχητική φροντίδα. Όχι ότι δεν χρειάζονται αλλά τα περισσότερα σχόλια θα έπρεπε να αφορούν ηχητικές εντυπώσεις.
Μα τα σχόλια επί των μετρητικών δεδομένων...σε αυτό ακριβώς ανάγονται.:D

Κι ένα γενικής υφής σχόλιο:οι γνώσεις μαθαίνονται κι εμπεδώνονται πιο αποτελεσματικά υπό καθεστώς άμιλλας.Έστω και αν καθένας από τους γράφοντες ΄΄δια βίου μαθητές΄΄ συναγωνίζεται να διατυπώσει τη μεγαλύτερη εξυπνάδα,μπορούν να προκύψουν χρησιμότερα συμπεράσματα σε σύγκριση με τη στείρα παράθεση εντυπώσεων και ανταλλαγή φιλοφρονήσεων...

Άπαξ και οριστικοποιηθούν τα μετρητικά δεδομένα,θα ήταν ωφέλιμο να πραγματοποιείτο μια αντιπαράσταση προς τα αντίστοιχα δεδομένα από τις προ τριετίας μετρήσεις του φίλτατου ep4ender...
Θα τα τσεκάρει όλα ο Ζαπ, είμαι σίγουρος. Πάντως τόσο "στενές" βυθίσεις δε αποτελούν ουσιαστικό πρόβλημα γιατί δε γίνονται εύκολα αντιληπτές.
...
Σίγουρα χρειάζεται και μελέτη την καμπύλης ETC για να δει βρει κανείς ανακλάσεις σε όλο το φάσμα.
Ήτοι απαιτούνται περισσότερα δεδομένα.
"Πονάει αλλά μ´αρεσει" ...θα ταίριαζε καλύτερα ;)
Οι συμβατικές υποχρεώσεις του καθενός σίγουρα επηρεάζουν το αποτέλεσμα αλλά...
View attachment 66684
[DOUBLEPOST=1480848950][/DOUBLEPOST]
Ναι,στις καφετέριες :o
Και σε...εκθεσιακούς χώρους και φιλικά σπίτια-για να μην ξεχνιόμαστε.:tongue:

Μια τέτοια αποστροφή πάντα μου γεννούσε ερωτηματικά,αφού σε αντιπαράθεση με το τί μας αρέσει πραγματικά και τί όχι,η αντίληψη του πόνου διακρίνεται από ευρύ φάσμα...διαβαθμίσεων.;)

Last edited:

Κ

κιμωνhifi

Guest
Σωστά, όταν στήνεται ένα σύστημα καλό είναι να γίνεται και αυτό που λέμε μελέτη χώρου και οτιδήποτε άλλο θα βοηθήσει στην ηχητική νιρβάνα. Αλλά πόσος καιρός θεωρείς ότι χρειάζεται για να γίνουν όλα αυτά και εδικά με ηχεία που βοηθούν με τον τρόπο τους; Και από την άλλη όταν γίνεται ολοκληρωτική αλλαγή κατεύθυνσης όσο αφορά τις συσκευές κρίνεται απαραίτητη ή σύγκριση. Το αν το τωρινό αποτέλεσμα αρέσει στον Χρήστο με το αν είναι σωστό/πιστό είναι άλλο θέμα.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Άπαξ και οριστικοποιηθούν τα μετρητικά δεδομένα,θα ήταν ωφέλιμο να πραγματοποιείτο μια αντιπαράσταση προς τα αντίστοιχα δεδομένα από τις προ τριετίας μετρήσεις του φίλτατου ep4ender...
Σύμφωνοι αλλά σε ποιές μετρήσεις ακριβώς αναφέρεσαι; Δε νομίζω ότι έχουν γίνει μετρήσεις στον παρόντα χώρο του gonis.

Πάντως παίζοντας λίγο με τον simulator, διαπίστωσα ότι ο χώρος του gonis δεν έχει σοβαρά θέματα στις χαμηλές συχνότητες, δηλ. βυθίσεις με μεγάλο εύρος, καθώς και ότι παρόμοια απόκριση πιστεύω ότι θα είχαν και συμβατικά ηχεία. Υπερβολικός ο χαρακτηρισμός "αδιανότητη" που έγραψα πιο πάνω. Μέχρις αποδείξεως (με μετρήσεις) του αντιθέτου. Ζαπ, σου πετάω το γάντι.

Μπορεί, συνεπώς, να (μας) τα πουλήσει και να προχωρήσει στην επόμενη αγορά του.

Κ

κιμωνhifi

Guest
Πάντως παίζοντας λίγο με τον simulator, διαπίστωσα ότι ο χώρος του gonis δεν έχει σοβαρά θέματα στις χαμηλές συχνότητες, δηλ. βυθίσεις με μεγάλο εύρος, καθώς και ότι παρόμοια απόκριση πιστεύω ότι θα είχαν και συμβατικά ηχεία. Υπερβολικός ο χαρακτηρισμός "αδιανότητη" που έγραψα πιο πάνω. Μέχρις αποδείξεως (με μετρήσεις) του αντιθέτου. Ζαπ, σου πετάω το γάντι.
Κι αυτά τα ηχεία συμβατικά είναι, χαλαρώστε, μην μεγαλοποιείτε συσκευές. Όλες συμβατικές είναι και με μειονεκτήματα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.328
Σύμφωνοι αλλά σε ποιές μετρήσεις ακριβώς αναφέρεσαι; Δε νομίζω ότι έχουν γίνει μετρήσεις στον παρόντα χώρο του gonis.

Μπορεί, συνεπώς, να (μας) τα πουλήσει και να προχωρήσει στην επόμενη αγορά του.
Μου διέφευγε ότι έχει εν τω μεταξύ αλλάξει χώρο ακρόασης.

Είμαστε πράγματι άπαντες Kii Ready - κατά τις...HD Ready οθόνες.:D

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Μου διέφευγε ότι έχει εν τω μεταξύ αλλάξει χώρο ακρόασης.

Είμαστε πράγματι άπαντες Kii Ready - κατά τις...HD Ready οθόνες.:D
Oi HD ready εχουν παρελθει απ'ότι μου ειπαν πριν λιγες μερες οταν αναγκαστηκα να αγορασω καινουργια τηλεοραση :D.Μου προτειναν UHD 4K και αλλα "ακατανοητα" για μενα που μεχρι προτινος ειχα την εξαιρετικη μου CRT. :drinks:

Reaction score
4.327
Eγώ δεν μπορώ να καταλάβω (βλέποντας το waterfall) πως μπορούν τα συγκεκριμένα ηχεία με τόσο μικρές μονάδες να παίζουν από τόσο χαμηλά 23 κάτι hz. Είναι θέμα dsp-equalizing? ενισχυτών ή καθεαυτών των μονάδων;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.588
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Ants