Cambridge Azur C 500 : Πληροφορίες-γνώμες;

cbk

Reaction score
5
Είναι τηλεχειριζόμενος και κοστίζει 299Ευρώ.

Τί γνώμη έχετε, αξίζει τα λεφτά του;

Reaction score
7.010
Απάντηση: Cambridge Azur C 500 : Πληροφορίες-γνώμες;

Αzur c500 δεν υπαρχει
σκετο c500 υπαρχει,υπηρχε μαλλον,δεν ξερω ποσο καλος ειναι αλλα στα χρηματα αυτα δεν υπαρχει και αλλη επιλογη.

cbk

Reaction score
5
Μου είπαν πως υπάρχει, αλλά πόσων ετών θα είναι...

Κι'αν υπολογίσεις πως δεν έχει phono stage (άλλα 100 πες), μήπως ο RC-06 στα <450ευρώ είναι καλύτερη λύση;

Reaction score
7.010

Ναι ειναι σαφως πιο ολοκληρωμενη επιλογη.

cbk

Reaction score
5
Ευχαριστώ φίλε tanto!

Μου είπαν πως υπάρχει, αλλά πόσων ετών θα είναι...
Μήπως ξέρει κανείς ποια περίπου χρονιά εμφανίστηκε; (Ιανουάριο του 2005 πάντως, απ'ότι διαβάζω, υπήρχε.)

Υπάρχει περίπτωση να είναι και 10 ετών μοντέλο;

Reaction score
7.010

οχι 10ετιας δεν ειναι,αλλα οπως σου ειπα προτιμω τον rotel,αλλωστε κοστιζει ελαχιστα παραπανω.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.225
Απάντηση: Re: Cambridge Azur C 500 : Πληροφορίες-γνώμες;

...Κι'αν υπολογίσεις πως δεν έχει phono stage (άλλα 100 πες), μήπως ο RC-06 στα <450ευρώ είναι καλύτερη λύση;
Στο λινκ του Komhst (στο άλλο thread που έχεις ανοίξει)
http://www.stereomarket.gr/showprod.php?aa=1770
διαβάζω:
"Switchable MM and MC Phono Input"

Επίσης διαβάζω:
"2 Line Level Preamp Outputs; one is variable from 0dB to �12dB"

Επίσης διαβάζω:
"Blue Velvet" Alps motorized volume control

Επίσης:
Independent Headphone Amplifier !!

Αν και δεν το έχω ακούσει, ΠΟΛΥ σοβαρό φαίνεται το μηχανάκι και η τιμή αχτύπητη (ούτε στο όνειρό σου τέτοια καλούδια σε τέτοια τιμή).
Έχε επίσης υπ' όψη σου, ότι ΟΛΑ τα μηχανήματα της σειράς AZUR χαίρουν άριστης φήμης

cbk

Reaction score
5
Ευχαριστώ φίλε toulou!

όμως αυτό που υπάρχει εδώ, δεν έχει phono, θέλει προσθήκη πλακέτας (ελληνική πατέντα;) που είναι μόνο για MM.

Tα 2 pre-out μου αρέσουν κι'εμένα!

Το Alps επίσης, όμως σε σχόλια ιδιοκτητών εξωτερικού παραπονιούνται για την ποιότητα του τηλεκοντρόλ...

Ο ενισχυτής ακουστικών αν και δε με απασχολεί, δεν παύει να είναι ευπρόσδεκτος!

Δεν το ξέρω το μηχανάκι, αλλά ζυγίζω την περίπτωση με ακόμη άλλα 100-200 ευρώ http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?p=945448#post945448 να πάρω έναν ολοκληρωμένο που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προ, με αντίστοιχη ποιότητα ήχου...

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.225

Ο Ρότελ έχει τα ίδια καλούδια απ' ότι βλέπω, και δεδομένης της ανάγκης πρόσθετης πλακέτας, μάλον έχεις δίκιο. Έξοδος βέβαια μόνο 1V αλα Ροτελ, αλλά αντίσταση εξόδου 100Ω. Μια χαρά.

Ένα άλλο (κατ' εμέ σημαντικό) plus της λύσης ολοκληρωμένου με pre-out είναι η δυνατότητα διπλοενίσχυσης. Και λέω σημαντικό, γιατί σ' αυτή τη κατηγορία τιμής, η διπλοενίσχυση εξασφαλίζει πολύ μεγαλύτερες ηχητικές διαφορές απ' ότι στα ακριβά μηχανήματα

cbk

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Cambridge Azur C 500 : Πληροφορίες-γνώμες;

Ένα άλλο (κατ' εμέ σημαντικό) plus της λύσης ολοκληρωμένου με pre-out είναι η δυνατότητα διπλοενίσχυσης. Και λέω σημαντικό, γιατί σ' αυτή τη κατηγορία τιμής, η διπλοενίσχυση εξασφαλίζει πολύ μεγαλύτερες ηχητικές διαφορές απ' ότι στα ακριβά μηχανήματα
Συμφωνώ! (δεν ξέρω αν εννοείς ο ολοκληρωμένος να χρησιμοποιεί και το δικό του τελικό στάδιο και να δίνει και σε δεύτερο τελικό;).

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.225

Ακριβώς. Με τη μία αποκτάς περισσότερη ισχύ, αλλά και δύο τροφοδοτικά! Το τελευταίο είναι σημαντικό, γιατί στις προσιτές κατηγορίες ολοκληρωμένων, τα τροφοδοτικά... δεν.
Μοναδική δυσκολία, οτι ο πρόσθετος τελικός πρέπει να έχει μεγαλύτερο gain από τον ολοκληρωμένο ΚΑΙ ρυθμιζόμενο (εκτός κι' αν έχει ακριβώς το ίδιο, κάτι που θεωρώ ψιλοαπίθανο)

Τα δύο pre-outs, με το ένα ρυθμιζόμενο, αυτό εξυπηρετούν.

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Απάντηση: Cambridge Azur C 500 : Πληροφορίες-γνώμες;

Συμφωνώ! (δεν ξέρω αν εννοείς ο ολοκληρωμένος να χρησιμοποιεί και το δικό του τελικό στάδιο και να δίνει και σε δεύτερο τελικό;).
Πρόσεχε γιατί δεν το κάνουν όλοι οι ολοκληρωμένοι αυτό. Μερικοί δίνουν ή στον δικό τους τελικό ή στον εξωτερικό.

cbk

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Cambridge Azur C 500 : Πληροφορίες-γνώμες;

Πρόσεχε γιατί δεν το κάνουν όλοι οι ολοκληρωμένοι αυτό. Μερικοί δίνουν ή στον δικό τους τελικό ή στον εξωτερικό.
Νομίζω ελάχιστοι το κάνουν! Θα ψάξω να τους βρώ, νομίζω πρόσφατα κάποιος έγραψε κάτι σχετικό.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.225

Νομίζω οτι οι περισσότεροι το κάνουν! Αυτοί που δεν το κάνουν, συνήθως έχουν αφαιρούμενες εξωτερικές γέφυρες μεταξύ pre-out και power-in (βλέπε NAD). Οι Ρότελ που γνωρίζω, το κάνουν.
Όμως και αυτό... παρακάμπτεται, με λίγη προσοχή μεν αλλά μάλον εύκολα. Μιας και γίνεσαι του κολλητηριού απ' ότι είδα αλλού, ρώτα και θα βγάλεις άκρη.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.225

Άντε, καλό Σαββατόβραδο!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.214
Members
38.431
Νεότερο μέλος