Daniel Weiss - Ενδιαφέρουσα συνέντευξη

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Daniel Weiss - Ενδιαφέρουσα συνέντευξη

εγω νομιζα οτι τα μονιτορ ειναι έλλειψη χαρακτηρα.
γιατι η αναλυτικοτητα δεν χρειαζεται για οικιακη χρηση?

Όλα τα ηχεία έχουν χαρακτήρα. Δεν μίλησα για έντονο χαρακτήρα στα Lipinski, απλά έχουν αρκετά τον χαρακτήρα του μόνιτορ, που είναι μία λίγη παραπάνω αναλυτικότητα που χρειάζεται για δουλειά αλλά όχι για οικιακή χρήση κατά την γνώμη μου. Τα γνωρίζω καλά εξ 'άλλου γιατί εγώ τα πρωτοέφερα.
Τα Chario αντίθετα είναι από τα συγχωρητικά audiophile ηχεία.
Ο καθένας με το γούστο του.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Daniel Weiss - Ενδιαφέρουσα συνέντευξη

2. Είπε ότι ο ίδιος δεν ακούει, ούτε κανένας άλλος στο εργοστάσιο. Είπει όμως ότι έχει συνεργάτες στον επαγγελματικό χώρο στους οποίους δείχνει τα πρωτότυπά του (και υποθέτω ότια τα ακούνε κιόλας).
How do you audition the equipment that you build? Do you do listening tests at all?
No, basically I don’t do that. I have some Strax headphones for some listening, but I don’t judge the electronics based on listening tests.
Does anyone else in the company do that?
No.
So it’s purely an engineering product?
Yes.
Aren’t you worried then that you’re missing some parameter that you’re not able to measure?
There might be, but we try to measure a lot of different parameters. Of course you’re never sure you’ve covered it all. But so far it’s worked out well.
Do you have people testing the equipment for you?
In pro audio we do have that, we have some trusted ears, so to speak. They tell us right away.
Not in consumer audio?
Not in consumer audio, no. So far. Of course we get reactions from customers, but we don’t change anything based on those reactions. So far they have been very good. There haven’t been any comments saying “this and this is bad”. So it’s not been an issue so far.
Άρα, λοιπόν, στα consumer (βλ. "χαϊεντάδικα") δεν έχουν κανέναν που να "ακούει" και να τους λέει αν και τι χρειάζεται αλλαγή. Προφανώς παίρνουν feedback από τους πελάτες αλλά δεν δίνουν και πολύ σημασία (="we don’t change anything based on those reactions").

Αντίθετα, στα επαγγελματικά έχουν άτομα (του χώρου) που δοκιμάζουν τα προϊόντα τους και μάλιστα εμπιστεύονται την γνώμη τους ("trusted ears").
Λογικό μου ακούγεται αφού εκεί υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις (aka δεν έχει ο καθένας της ... του τον χαβά όπως στο HiEnd, που θα έλεγε και ο RDoherty) και η λειτουργικότητα των συσκευών είναι κατά πολύ αυξημένη οπότε χρειάζονται δοκιμές, τύπου beta testing, πριν βγει το προϊόν στην αγορά.
Είμαι, δε, βέβαιος ότι κανένα από αυτά τα "trusted ears" δεν κάνει υποδείξεις στον Weiss τύπου "να αλλάξει στάδιο εξόδου", "να βγάλει λίγο feedback" ή "να αλλάξει τα βύσματα με ροδίου που ακούγονται πιο ζεστά".

Για το τι διαβάζει στο feedback που του στέλνουν οι πελάτες των consumer συσκευών, από την άλλη, δεν είμαι τόσο βέβαιος.
Το μαλλί του το βλέπω λίγο αραιωμένο πάντως.. :116:

Καλά τα Chario τώρα τα ακούσατε; Παλιότερα "σκοντάφταμε" συνέχεια πάνω τους αλλά τα τελευταία χρόνια είχαν χαθεί (γιατί;).
Πάντως αν κρίνω από τα παλιά μοντελάκια είναι αρκετά αναλυτικά ηχεία αλλά δεν τα λες και ουδέτερα... Από ποιότητα κατασκευής ήταν σούπερ πάντως οι καμπίνες (Ιταλία λέμε).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.963
Απάντηση: Daniel Weiss - Ενδιαφέρουσα συνέντευξη

Ναι, και τα "μόνιτορ" έχουν "χαρακτήρα". Άρα, τι "μένει"? Μένουν μόνο τα αντικειμενικά πράγματα σε αυτή τη ζωή.

πχ μένει το καδιοειδές μπάσο των γκέιθάιν και οι μετρήσεις του, μένει η σοβαρή οδήγηση που προσφέρουν πολλαπλοί ενισχυτές σε ενεργή πολυενίσχυση, μένουν οι μετασχηματιστές απομόνωσης των κλάιν-μάιν και οι μετρήσεις τους, μένουν τα γουέιβ-γκάιντς με τα αντικειμενικά πλεονεκτήματα διασποράς τους, μένει ο χώρος που αυτός "φτιάχνει" τη σούπα που έρχεται στα αυτιά μας - αποδεδειγμένα.

Μετά, έρχεται κι αυτός ο χατζηπαπάρας ο βάις και φτιάχνει μηχανήματα με μετρήσεις, όπως κι ο τινταλίδης (για να χαρεί ο φίλος μας ο "χόμο τιντάλιους") και άλλοι 5-10 κατασκευαστές που αδιαφορούν για το τι προτιμούν να ακούν. Καλή φάση? Δε ξέρω, ξέρω πάντως πως αυτά είναι τα δεδομένα. Ξέρω κι ότι όταν ο άλλος αρχίζει να μιλάει για βόισινγκ και λάμπες και πικάπ, κάπου έρχεται η μαγεία, κάπου μπλέκουν τα μπούτχια όλων και φρικάρει ο μπούτχιας, κάπου όλοι έχουν άποψη και τα παίρνει ο κόγιας, κάπου χάνεται η μπάλα κι όλοι αυτο-ανακηρύσσονται ίσοι παίχτες, ποντάροντας στο μέγεθος του πορτοφολιού τους, στην ποικιλία της κάβας τους και στη μάρκα των πούρων τους. Εντ δις ιζ χάλι έντ, γουέλκαμ!

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Daniel Weiss - Ενδιαφέρουσα συνέντευξη

νΓι'αυτό ηχεία που πχ "κόβουν" λίγο μεσοχαμηλό, αφήνουν το ανθρώπινο αισθητήριο όργανο της ακοής να αντιληφθεί πιο εύκολα κάποια πράγματα στο υπόλοιπο φάσμα, και ναι, αυτό αποτελεί "εργαλείο" για τον "επαγγελματία", αλλά συχνά θεωρείται "κουραστικό" από τον μέσο μουσικόφιλο - βέβαια περί κολοκυθόπιτας δε βγάζεις άκρη...

Πέραν αυτής της εσκεμμένης συχνοτικής απόκλισης κάποιων μόνιτορ, ώστε να αποτελούν εύχρηστα "εργαλεία ειδικών αποστολών" όπως είπαμε, προστίθενται και οι "μυρουδιές" των εκάστοτε μεγαφώνων (ναι, όλα τα μεγάφωνα έχουν τη "μυρουδιά τους") αλλά και οι μυρουδιές της καμπίνας τους (σπάνια μια καμπίνα δε "μυρίζει").

Συνδέστε λοιπόν τα κομμάτια του παζλ, και να ο "χαρακτήρας" του μόνιτορ. Δεν είναι καμιά τρελή επιστήμη, απλά πράγματα είναι.
ε και εαν γεμισεις τα χαμηλα ενος μονιτορ με 2 σαμπ, και επιτυχεις (λεμε) τονικη ισορροπία, χάνεται ο χαρακτηρας μονιτορ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.963
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Daniel Weiss - Ενδιαφέρουσα συνέντευξη

ε και εαν γεμισεις τα χαμηλα ενος μονιτορ με 2 σαμπ, και επιτυχεις (λεμε) τονικη ισορροπία, χάνεται ο χαρακτηρας μονιτορ?
δε γίνονται αυτά τα πράγματα όπως τα λες. Η "τονική ισορροπία" μετρήσιμη με ροζ θόρυβο σε χαμηλές στάθμες (χωρίς δυναμικά) λέει το 1/15 της αλήθειας (και πολύ λέω).

Ναι μεν είναι εφικτό να "γεμίσεις" με χαμηλό το χώρο και να νομίζεις πως δε σου λείπει τίποτα, αλλά το πρόβλημα του μεσοχαμηλού παραμένει στον αιώνα τον άπαντα. Εφόσον ο δορυφόρος έχει ένα 6,5-άρι μιντ-γούφερ, τα χαμηλομεσαία του δε πρόκειται ποτέ να γεμίζουν σωστά.

Γι'αυτό ο λιπίνσκης που είναι και "γκουρού", προσθέτει μια αρμαθιά μιντ-γούφερ και φτιάχνει σωστή σούπα.

Γι'αυτό ένας "δορυφόρος" με ένα σαμπ δε μπορεί να έχει "σώματα" της προκοπής, κι άς γίνεται της καρακαλτάκας στο μπάσο.

Γι'αυτό το μικρό κλάιν-μάιν έχει 8,25 ίντσες μιντ-γούφερ.

Γι'αυτό το γκέιθάιν δε παίζεται...

Γι'αυτό παίζουν ωραία τα μάγκνεπαν (τρία χιλιόμετρα μιντγούφερ).:116:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Γι'αυτό παίζουν ωραία τα μάγκνεπαν (τρία χιλιόμετρα μιντγούφερ).:116:
Είχες δεν είχες πάλι στα παραβάν σου την έφερες την κουβέντα!

Quad και ξερό ψωμί ρε! (Πες vet...)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.963

μα τώρα είναι σοβαρό καλώδιο ρεύματος αυτό;

Reaction score
4

Μα σοβαρά τώρα..., πιστεύετε ότι μπορείς να κατασκευάσεις ένα μηχάνημα μόνο στα χαρτιά και στις μετρήσεις ? !!

Τσάμπα ασχολήστε τόσα χρόνια ρεεεεε !!!!! :137:

-edit-
Το "ενδιαφέρουσα" συνέντευξη δεν το σχολιάζω...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Ναι, μην το σχολιάσεις και χάσει τον ύπνο του ο Daniel.. :116:

D

deleted user 10898

Guest
Είχες δεν είχες πάλι στα παραβάν σου την έφερες την κουβέντα!

Quad και ξερό ψωμί ρε! (Πες vet...)
μετραω και ξαναμετραω ρε φιλε το σαλονι και δεν μου βγαινει...
εχεις καμια ιδεα?

Reaction score
1.769
Απάντηση: Re: Daniel Weiss - Ενδιαφέρουσα συνέντευξη

μετραω και ξαναμετραω ρε φιλε το σαλονι και δεν μου βγαινει...
εχεις καμια ιδεα?

το ιδιο προβλημα ειχα και το ελυσα με βαριοπουλα.:107:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Daniel Weiss - Ενδιαφέρουσα συνέντευξη

το ιδιο προβλημα ειχα και το ελυσα με βαριοπουλα.:107:
την παρακαλαω να χαλασω το τζακι, ουτε κουβεντα. και τωρα με τη μικρη εχουμε να το αναψουμε 2 χρονια, αλλα αυτη εκει, επιμενει, τι το θελει?
ε?
(τις τρυπες σου στον τοιχο τις ειδα... ουδεν σχόλιο...)

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Είπα να μην ξαναγράψω αλλά επειδή ο Daniel είναι απο τούς αγαπημένους μου κατασκευαστές θα κάνω κάποια σχόλια σε όσα ελέγχθησαν.

1) Παρά το ότι του αρέσει να λέει πως δεν ακούει , ακούει. Και ακούει πολύ καλά ! Πρίν πολλά χρόνια τρώγαμε βράδυ σε μια έκθεση και τον στρίμωξα για ένα μηχανάκι του που δεν μου άρεσαν κάποια πράγματα όπως ακουγόντουσαν. ¨Εχοντας πάντα μια μπλαζέ αντιμετώπιση εγώ κατασκευάζω - εσείς ακούτε, με έκπληξη για μια και μόνη φορά τον ακούω με μια απρόσμενη, ξαφνική ενέργεια στις κινήσεις και την φωνή του να αντικρoούει όσα έλεγα "... ναι αλλά αν κάνεις αυτό θα είναι έτσι ... και αν δοκιμάσεις αυτό θα ακούσεις το άλλο ... " . Μα... του λέω λίγο ειρωνικά, εσύ δεν ακούς και δεν έχεις γνώμη ! Χαμογέλασε , κατάλαβε πως την πάτησε και ξαναγύρισε στον ... γνωστό Weiss.

2) Ο Ear υπερβάλει με τα clock λόγω παιγνιδιού που ανακάλυψε κάποια στιγμή , αλλά λέω τα ίδια με τον Weiss χρόνια. Με καμμία σοβαρή μηχανή δεν χρειάζεσαι εξωτερικό clock το πιθανότερο είναι πως θα ακουστεί χειρότερα η απλώς λίγο διαφορετικά.
(δεν εννοώ σύνθετα setup αν και εκεί το DA ιδανικά πρέπει να είναι το master clock).

3) Τα Lipinski τα ανακάλυψα το 2004 μόλις τα πήρε ο Katz και μου ανέφερε πόσο σπουδαία ήταν. Επειδή τότε δεν είχα εμπορική δραστηριότητα είπα στον Θέμη να φέρει ένα ζευγάρι να τα ακούσουμε.

*** Πιστέυω δεν διαφήμισα τα Lipinski με αυτό το μύνημα ε.... Αν το έκανα ας με διορθώσει ο Κόγιας.

Reaction score
1.769
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Daniel Weiss - Ενδιαφέρουσα συνέντευξη

την παρακαλαω να χαλασω το τζακι, ουτε κουβεντα. και τωρα με τη μικρη εχουμε να το αναψουμε 2 χρονια, αλλα αυτη εκει, επιμενει, τι το θελει?
ε?
(τις τρυπες σου στον τοιχο τις ειδα... ουδεν σχόλιο...)

δεν μιλαω για τις τρυπες.

παλια ειχα σαλονι και χωλ.

γκρεμισα ενα τοιχο και τα εκανα ενα.:142:

D

deleted user 10898

Guest
@chrishat για πες με, εχει μεσοχαμηλο και σωμα ενα ηχειο με ρηχη κλειστη καμπινα 1 tweteer και 2 5αρια γουφερ σε ΜΤΜ διαταξη?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Ποιανού είναι η σημαία ρε Νικόλα ?
Ασχετον μεν,γνήσια απορία δε

εχει μεσοχαμηλο και σωμα ενα ηχειο με ρηχη κλειστη καμπινα 1 tweteer και 2 5αρια γουφερ σε ΜΤΜ διαταξη?
σα να λέμε 505 Lipinski ?

Reaction score
3.916
Απάντηση: Re: Απάντηση: Daniel Weiss - Ενδιαφέρουσα συνέντευξη

Καλά τα Chario τώρα τα ακούσατε; Παλιότερα "σκοντάφταμε" συνέχεια πάνω τους αλλά τα τελευταία χρόνια είχαν χαθεί (γιατί;).
Πάντως αν κρίνω από τα παλιά μοντελάκια είναι αρκετά αναλυτικά ηχεία αλλά δεν τα λες και ουδέτερα... Από ποιότητα κατασκευής ήταν σούπερ πάντως οι καμπίνες (Ιταλία λέμε).
Ποτές δεν είν' αργά!!

Τα ανέφερα επειδή έγινε θέμα λόγω της χρήσης τους απο τον Βάις...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.453

Είπα να μην ξαναγράψω αλλά επειδή ο Daniel είναι απο τούς αγαπημένους μου κατασκευαστές θα κάνω κάποια σχόλια σε όσα ελέγχθησαν.

1) Παρά το ότι του αρέσει να λέει πως δεν ακούει , ακούει. Και ακούει πολύ καλά ! Πρίν πολλά χρόνια τρώγαμε βράδυ σε μια έκθεση και τον στρίμωξα για ένα μηχανάκι του που δεν μου άρεσαν κάποια πράγματα όπως ακουγόντουσαν. ¨Εχοντας πάντα μια μπλαζέ αντιμετώπιση εγώ κατασκευάζω - εσείς ακούτε, με έκπληξη για μια και μόνη φορά τον ακούω με μια απρόσμενη, ξαφνική ενέργεια στις κινήσεις και την φωνή του να αντικρoούει όσα έλεγα "... ναι αλλά αν κάνεις αυτό θα είναι έτσι ... και αν δοκιμάσεις αυτό θα ακούσεις το άλλο ... " . Μα... του λέω λίγο ειρωνικά, εσύ δεν ακούς και δεν έχεις γνώμη ! Χαμογέλασε , κατάλαβε πως την πάτησε και ξαναγύρισε στον ... γνωστό Weiss.

2) Ο Ear υπερβάλει με τα clock λόγω παιγνιδιού που ανακάλυψε κάποια στιγμή , αλλά λέω τα ίδια με τον Weiss χρόνια. Με καμμία σοβαρή μηχανή δεν χρειάζεσαι εξωτερικό clock το πιθανότερο είναι πως θα ακουστεί χειρότερα η απλώς λίγο διαφορετικά.
(δεν εννοώ σύνθετα setup αν και εκεί το DA ιδανικά πρέπει να είναι το master clock).

3) Τα Lipinski τα ανακάλυψα το 2004 μόλις τα πήρε ο Katz και μου ανέφερε πόσο σπουδαία ήταν. Επειδή τότε δεν είχα εμπορική δραστηριότητα είπα στον Θέμη να φέρει ένα ζευγάρι να τα ακούσουμε.

*** Πιστέυω δεν διαφήμισα τα Lipinski με αυτό το μύνημα ε.... Αν το έκανα ας με διορθώσει ο Κόγιας.
Δεν ήταν πρόθεσή μου να σε φέρω σε δύσκολη θέση. Ζητώ συγγνώμη (κι ελπίζω να την έχω).

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • n_olympios
    Μαντιναδόρος!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.108
Members
38.409