Dolby Atmos

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167
Σε τι υλικό ακούγονται περισσοτερο αυτα?
Σε ταινιες atmos? Σε ταινίες με upmix? Σε μουσικη...?
Σε ταινίες σε όλες τις ταινίες! στην μουσική παίζω stereo, όταν βέβαια πατάω pure, πέφτει η ένταση, και δεν ακούγεται το sub! οπότε το έχω πάντα στέρεο! θα ξαναβάλω το audyssey, και θα δούμε! ήδη το έχω βάλει 2 φορές!

Reaction score
577
Σε μένα έβγαλε αποστάσεις με ακρίβεια εκατοστού, βάλτε σωστά το μικρόφωνο.
..και σε μενα οι αποστασεις ειναι ακριβεστατες εκτος βεβαια του sub.
To μικροφωνο το βαζεις σωστα σε βαση? Δοκιμασε να τρεξεις σε ολες τις θεσεις (και τις 8) και οχι μονο την κεντρικη.
Λογικα θα πρεπει να παρεις τις σωστες αποστασεις

Reaction score
865
Λοιπόν, ερώτησις, καθήμενος στον καναπέ, και έχοντας αριστερά και δεξιά, τα surround, και επάνω και λίγο μπροστά τα Atmos, ρύθμιση με Auddisey, αυτό που με ενοχλεί είναι ότι πιο πολύ ακούγονται τα πίσω και επάνω ηχεία, από τα μπροστά!!! χαμήλωσα όσο μπορούσα τα πίσω manual, αλλά και πάλι ενοχλούμαι! ακούω γνώμες και από όσους έχουν Atmos, μήπως είμαι παράξενος;
Εχουν τα εμπρος απο τα πισω την ιδια αποσταση απο την θεση ακροασης? Εαν τα ηχεια βλεπουν προς εσενα,δοκιμασε να βλεπουν προς τα κατω

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167
..και σε μενα οι αποστασεις ειναι ακριβεστατες εκτος βεβαια του sub.
To μικροφωνο το βαζεις σωστα σε βαση? Δοκιμασε να τρεξεις σε ολες τις θεσεις (και τις 8) και οχι μονο την κεντρικη.
Λογικα θα πρεπει να παρεις τις σωστες αποστασεις
Τρέχω τις 6 θέσεις, γιατί πίσω από τον καναπέ είναι τοίχος, τα surround είναι στους 70cm ύψος πάνω από την θέση ακρόασης (δεν μπαίνουν αλλιώς), και τα μπροστινά ''δένουν'' επάνω στα sub! θα τρέξω πάλι το audyssey (μόλις βρώ ευκαιρία), και θα δούμε, αν και δεν περιμένω κάποια αλλαγή! το μικρόφωνο το βάζω στον πύργο τον δικό του!!!

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
το Audyssey δεν βγάζει πάντα τις κανονικές αποστάσεις...
βγάζει τις αποστάσεις με τρόπο τέτοιο που επιβάλει ο χώρος ώστε να ρυθμίζει το delay στις χαμηλές στη θέση ακρόασης
ή δεν είναι έτσι?
εκτος του sub τα υπολοιπα πρεπει και βγαινουν ακριβως αν μετρησεις σωστα .
αυτο που λες με το delay γινεται στο sub.
[DOUBLEPOST=1513068769][/DOUBLEPOST]
Τρέχω τις 6 θέσεις, γιατί πίσω από τον καναπέ είναι τοίχος, τα surround είναι στους 70cm ύψος πάνω από την θέση ακρόασης (δεν μπαίνουν αλλιώς), και τα μπροστινά ''δένουν'' επάνω στα sub! θα τρέξω πάλι το audyssey (μόλις βρώ ευκαιρία), και θα δούμε, αν και δεν περιμένω κάποια αλλαγή! το μικρόφωνο το βάζω στον πύργο τον δικό του!!!
δεν χρειαζεται , μεχρι να βγαλεις ακρη να κανεις και τις 6 θεσεων μετρησεις.
η πρωτη μετρηση καθοριζει τις αποστασεις .
κανε δοκιμες με την πρωτη μετρηση μεχρι να σου βγαλει τις σωστες αποστασεις και μετα προχωρα στις επομενες.
"κοιτανε" ολα τα ηχεια σου προς το μικροφωνο?

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167
Τα λάθη στην τοποθέτηση (που είναι δύσκολο να αλλάξουν) είναι πολλά! τα ηχεία, πλην των surround βλέπουν το μικρόφωνο, τα surround βλέπουν ίσια, και όχι με ελαφριά κλίση όπως θα έπρεπε! το κεντρικό είναι πίσω από την τραπεζαρία, και δεν φαίνεται καν! τις αποστάσεις πλην κεντρικού τις έβγαλε σωστά αυτήν την φορά! τα crossover είναι , F90, C40, S60, Atmos60! άλλα ντ' άλλων δηλαδή! τέλος πάντων θα ακούσω το βράδυ και θα σας πω, αν και νομίζω ότι θα είναι πάλι το ίδιο!

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167
Ναι το cross του κεντρικού το ρύθμισε στο 40 το audyssey! ίσως πάλι λόγω τραπεζαρίας; δεν ξέρω μπορεί! αν ξέρει κάποιος ας πει, πάντως η τραπεζαρία δεν φεύγει από την θέση της! :laugh: ούτε βέβαια το κεντρικό αλλάζει θέση, είναι ακριβώς κάτω από την οθόνη!
Μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστούμε, με ότι έχουμε!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.245
Επειδή από Audyssey δεν κατέχω, δεν μπορείς εσύ να ορίσεις τις συχνότητες cross;

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167
Θα αναγκαστώ βέβαια να ρυθμίσω μόνος μου τα cross στα 80, νομίζω είναι καλά για όλα τα ηχεία!

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167
Τώρα πείτε μου (εάν σας έχει τύχει), γιατί όταν μια ταινία έχει ήχο E-AC3, ο DENON μου δίνει και ανάβει η επιλογή Atmos;

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167
Οι επιλογές βγαίνουν μόλις αρχίσει η ταινία, όταν ο ήχος είναι E-AC3, μου εμφανίζει να επιλέξω και την Atmos! λίγο περίεργο, και γι αυτό ρωτάω!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.245
Τώρα πείτε μου (εάν σας έχει τύχει), γιατί όταν μια ταινία έχει ήχο E-AC3, ο DENON μου δίνει και ανάβει η επιλογή Atmos;
Από όσα ξέρω, η ένδειξη Atmos ανάβει μόνο όταν υπάρχει μπάντα Atmos στην ταινία.

• Like
Reactions: PPG

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167
Προφανως εχει την δυνατοτητα μετατροπης! Παιζει μετα ατμος οταν το επιλέξεις;
Εάν το επιλέξω, ναι παίζει Άτμος, όμως και εγώ ξέρω ότι πρέπει να έχει τέτοιο ήχο (Atmos), για να παίξει, είπα μήπως το έχει προσέξει και κάποιος άλλος.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.006
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell