wnet
Nearfieldένιος
- Reaction score
- 16.249
όσο εξελίσσονται τα dolby, auro, atmos κ.λπ. ... τόσο αποθαρρυντικά γίνονται στο να μπλέξει κάποιος μαζί τους...
Αυτή η συγκεκριμένη διαχείριση προσπαθώ να καταλάβω πώς γίνεται, όταν το σήμα για τα σαμπς παρέχεται από μία, το πολύ δύο εξόδους (με τον Τρινόβ ίσως παίζουν άλλα κόλπα, αλλά εγώ αναφέρομαι στις υπόλοιπες συσκευές).Είναι προφανές πως όποιος μπορεί να βάλει 12 κανάλια στο σπίτι του (7.1.4), που σημαίνει τουλάχιστον 4 σαμπ για να στηρίξεις το μπας μάνατζμεντ
Οι χαμηλές συχνότητες ταξιδεύουν μέσα στο χώρο έχοντας κορυφές και βυθίσεις, ανάλογα την συχνότητα το μήκος κύματος είναι διαφορετικό. Αν περπατήσεις μέσα στο χώρο σε κάποια σημεία ακούς πολύ χαμηλό, αλλού λίγο, σε διαφορετικές εντάσεις. Φαντάσου τον χώρο σαν κάτι τέτοιοΑυτή η συγκεκριμένη διαχείριση προσπαθώ να καταλάβω πώς γίνεται, όταν το σήμα για τα σαμπς παρέχεται από μία, το πολύ δύο εξόδους (με τον Τρινόβ ίσως παίζουν άλλα κόλπα, αλλά εγώ αναφέρομαι στις υπόλοιπες συσκευές).
Ίσως δεν εξήγησα σαφώς την απορία μου. Τεχνικά και πρακτικά, πώς γίνεται για περισσότερα από ένα (όταν έχεις μόνο μία έξοδο) ή δύο (όταν έχεις μόνο δύο εξόδους)?Οι χαμηλές συχνότητες ταξιδεύουν μέσα στο χώρο έχοντας κορυφές και βυθίσεις, ανάλογα την συχνότητα το μήκος κύματος είναι διαφορετικό. Αν περπατήσεις μέσα στο χώρο σε κάποια σημεία ακούς πολύ χαμηλό, αλλού λίγο, σε διαφορετικές εντάσεις. Φαντάσου τον χώρο σαν κάτι τέτοιο View attachment 130608
To bass management σε συνδυασμό με τα πολλά subs μετά από μετρήσεις και επεξεργασία ισορροπεί αυτά τα προβλήματα στο μέτρο του δυνατού, ανάλογα το χώρο, τα subs και τις δυνατότητες του.
Για αυτό ακούς αρκετούς εδώ να φωνάζουν για πολλά subs. Όσο περισσότερα τόσο λιγότερα προβλήματα.
Ποιο από τα ψηφιακά Mini dsp? (δεν βρίσκω άκρη με τις πληροφορίες που έχω)Mini dsp
Δε χρειάζεται να βρεις,Ποιο από τα ψηφιακά Mini dsp? (δεν βρίσκω άκρη με τις πληροφορίες που έχω)
αυτοι που ειναι αρκετοι τι θα κανουν που ταχουν βαλει σε γυψοσανιδα ;άρα στην ουσία κρατάνε τα άτμος ηχεία ως είχαν και συμπλήρωσαν height speakers
οπότε μελλοντικά οι 7.1.4 users στην ουσία θα μπουν απλά στη διαδικασία να συμπληρώσουν τα height και να αφήσουν τα .4 ως έχουν
Δεν το έχω και τόσο καλά για να μπω σε τόσο τεχνική ανάλυση. Καθώς η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια, καλύτερα να μιλήσουν αυτοί με περισσότερες γνώσεις.Ίσως δεν εξήγησα σαφώς την απορία μου. Τεχνικά και πρακτικά, πώς γίνεται για περισσότερα από ένα (όταν έχεις μόνο μία έξοδο) ή δύο (όταν έχεις μόνο δύο εξόδους)?
Ναι, ναι, καλά τα λεςόσο εξελίσσονται τα dolby, auro, atmos κ.λπ. ... τόσο απολύτως αναγκαία γίνεται η χρήση τους...
Ποιο το μίνιμουμ μέγεθος χώρου για τέτοιο σύστημα; και ποιες οι μίνιμουμ αποστάσεις μεταξύ των ηχείων, ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος διαχωρισμός των καναλιών;.Σε περίπτωση ανεξάντλητου μπάτζετ (λέμε και καμιά μλκια) θα μπορούσαν να μπουν 11 ηχεία στο επίπεδο των αυτιών με βάση ένα σαμπ το καθένα
2*2m.Ποιο το μίνιμουμ μέγεθος χώρου για τέτοιο σύστημα;
~25cm. Σε κύκλο με απόσταση ακρόασης 75cm.ποιες οι μίνιμουμ αποστάσεις μεταξύ των ηχείων, ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος διαχωρισμός των καναλιών;
Αυτό δεν είναι Home Theater ρε συ, ντουλάπα είναι.2*2m
2*2m.
~25cm. Σε κύκλο με απόσταση ακρόασης 75cm.