Dynamic range και dynamic headroom

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.372
Σας τη λέω για την κλασική, γιατί ...τη λέτε για τον Μόμπι. ;)

Για να νιώσετε το μέγεθος του σφάλματος, σας πληρώνω με το ίδιο νόμισμα. ;)

Τον ντιμηφουτ τον πήρε τζάμπα η μπάλα, αλλά δε πειράζει. :)

Ειλικρινά σας λέω, και το πιο απαίδευτο αυτί, μπορεί να βγάλει τα ρεντεκο ΓΤΠΚ με Μόμπι. Αντίθετα, το απαίδευτο αυτί, μπορεί να ξεγελαστει στην κλασική με ρεντεκο.

Δηλαδή, είναι πιο ασφαλές να επιλέξετε στέρεο που παίζει γ@ματα Μόμπι, σε στάθμη για πάρτι με πολλές γκόμενες, που θες να τα πετάξουν όλα στο χορό. ;)

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.372
Ένα ζευγάρι 801 δε φτάνει ούτε για πλάκα για να παίξεις καλά Μόμπι σε 40 τετραγωνικά μέτρα δωμάτιο.
Θες και 2 μεγάλα σαμπ.

Σκετα 801; Μια 4-αδα 801, μπορεί και να φτάσουν.. Ίσως. Υπογραφή δε βάζω.

Ένα ζευγαρακι 310 με τις βάσεις τους, υπεραρκουν. ;)

Αυτά. Άλλα νέα; Λέω να κάνω τσουρέκι στον αρτοποιητή.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.208
Ένα ζευγάρι 801 δε φτάνει ούτε για πλάκα για να παίξεις καλά Μόμπι σε 40 τετραγωνικά μέτρα δωμάτιο.
Θες και 2 μεγάλα σαμπ.

Σκετα 801; Μια 4-αδα 801, μπορεί και να φτάσουν.. Ίσως. Υπογραφή δε βάζω.

Ένα ζευγαρακι 310 με τις βάσεις τους, υπεραρκουν. ;)

Αυτά. Άλλα νέα; Λέω να κάνω τσουρέκι στον αρτοποιητή.
Ναι

Αλλά τα 801 με τις βάσεις των 310 ξέρεις τι κάνουν;

Dimifoot

Editor
Reaction score
86.208
Πιο πολλά λεφτά.

Μετά;
Δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη τα 801 με τα 310, και όχι μόνο για οικονομικούς λόγους.

Αν βάλεις "βάσεις" θα βάλεις και στα δυο για να είσαι δίκαιος.

Τα 310 συγκρίνονται με τα 804 ή σωστότερα με τα 805.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.372
Δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη τα 801 με τα 310, και όχι μόνο για οικονομικούς λόγους.

Αν βάλεις "βάσεις" θα βάλεις και στα δυο για να είσαι δίκαιος.

Τα 310 συγκρίνονται με τα 804 ή σωστότερα με τα 805.
Λες βλακείες.

Για να σε συνεφερω στην πραγματικότητα:

Τα 801 έχουν χ λεφτά.
Για να τα οδηγήσει κανείς, δε τη βγάζει εύκολα με ένα ενκορ. Θέλει ψ λεφτά τελοσπαντων.

Οπότε, σε ένα χώρο πχ 40τμ, δίνεις χ+ψ λεφτά, και παίζεις με 801.

Στον ίδιο χώρο, δίνεις χ1 λεφτά για τα 310.
Δίνεις και ψ1 λεφτά για τις βάσεις.

Οπότε, στον ίδιο χώρο, δίνεις χ1+ψ1 λεφτά, και παίζεις 310+βάσεις.

Σου έχω 2 συμπεράσματα:

1. χ+ψ>χ1+ψ1

2. Το 801 δε παίζει Μόμπι. Το άλλο, παίζει.

Άντε γειά.

Dimifoot

Editor
Reaction score
86.208
Λες βλακείες.

Για να σε συνεφερω στην πραγματικότητα:

Τα 801 έχουν χ λεφτά.
Για να τα οδηγήσει κανείς, δε τη βγάζει εύκολα με ένα ενκορ. Θέλει ψ λεφτά τελοσπαντων.

Οπότε, σε ένα χώρο πχ 40τμ, δίνεις χ+ψ λεφτά, και παίζεις με 801.

Στον ίδιο χώρο, δίνεις χ1 λεφτά για τα 310.
Δίνεις και ψ1 λεφτά για τις βάσεις.

Οπότε, στον ίδιο χώρο, δίνεις χ1+ψ1 λεφτά, και παίζεις 310+βάσεις.

Σου έχω 2 συμπεράσματα:

1. χ+ψ>χ1+ψ1

2. Το 801 δε παίζει Μόμπι. Το άλλο, παίζει.

Άντε γειά.
Ειναι λαθος να συγκρίνεται το 310, με το 801.

Το 310 ειναι ενα κορυφαίο μικρο-μεσαίο ηχείο.
Το 801 ειναι ενα κορυφαίο μεγάλο ηχείο.

Αλλη κατηγορία.

Εσύ τωρα χρησιμοποιείς στην επιχειρηματολογία σου την προφανή οικονομική διαφορά ως επιχείρημα υπέρ του φτηνότερου. Αυτο ισχύει φυσικά, ναι, αλλα όχι για ολα τα πορτοφόλια.

Αν θελεις να κανεις συγκριση, που ξαναλέω ειναι λάθος, θα συγκρίνεις με τους ίδιους όρους. Δηλαδη σωστή οδήγηση και για τα δυο, σαμπ και για τα δυο.

Ειναι ντρίπλα να χρησιμοποιήσεις εδώ το οικονομικό επιχείρημα για να γείρεις τη βάρκα εκεί που θέλεις.

Ε λοιπον με σωστή οδήγηση και για τα δυο, και σαμπ και για τα δυο δεν υπάρχει σύγκριση. Το 801 του ρίχνει καμία 10αριά db στο κεφάλι, συντηρητικά. Και θα παίζει και Moby, χαλαρά. Το οποίο βέβαια ειναι αναμενόμενο, αφού ειναι ηχείο πολυ μεγαλύτερης κατηγοριας, και δεν πρέπει καν να το συγκρίνουμε.

Το ερώτημα του value for money ειναι άλλο. Κατα τη γνώμη μου το 310 εχει άριστο vfm ενώ το 801 μετριοκαλό. Αλλα και παλι ειναι αλλη κατηγορία. Το καθε ενα παίζει στην κατηγορία του.

Ειναι οπως στο μποξ. Ο καλός heavyweight θα κερδίζει ΠΑΝΤΑ τον άριστο featherweight. Ακόμα και τον middleweight.

Και γιαυτο δεν τους βάζουν να παίξουν αντίπαλοι. Μην τον σκοτώσει με κανένα κροσέ :D

Last edited:

Reaction score
11.420
Μμμ, δεν έχει πλεξούδες.

Το 310 ειναι ενα κορυφαίο μικρο-μεσαίο ηχείο.
Το 801 ειναι ενα κορυφαίο μεγάλο ηχείο.

Το 801 του ρίχνει καμία 10αριά db στο κεφάλι, συντηρητικά. Και θα παίζει και Moby, χαλαρά. Το οποίο βέβαια ειναι αναμενόμενο, αφού ειναι ηχείο πολυ μεγαλύτερης κατηγοριας, και δεν πρέπει καν να το συγκρίνουμε.
Σας έχω πει για τότε που έκαναν παρουσίαση τα καινούρια (τότε, 1998-2000, δε θυμάμαι ακριβώς) 801 σε μια αίθουσα σε ένα ξενοδοχείο;
Είχαν βάλει από ένα μονομπλοκ χιλάρι τελικό να οδηγεί το καθένα. Ήχος απίστευτος, καθαρός, ασυμπίεστος. Στάθμες τόσο υψηλές που φώναζα στα 15 εκατοστά από το αυτί του διπλανού μου και δεν με άκουγε.
Ωραία εμπειρία. Έβγαλα και φωτογραφία με ένα ηχείο Ναυτίλο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.372
Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς "υπερασπίζεσαι" βρε ντιμιφουτ.
Τον όγκο του 801;
Τα λεφτά που κάνει;
Την επιβλητική του εμφάνιση;
Το όνομα που έχει στην πιάτσα;
Τα ενισχυτικά που θέλει;
Το παθητικό του κροσοβερ;
Τη μάρκα του;

Τι;

Για την "τιμή" της μπιενταμπλεγιου;:gotcha:

Πες ότι δε μας νοιάζουν τα λεφτά. Είμαστε Σαουδάραβες με πετρελαιοπηγές.:p

Εντάξει, εσύ πάνε να πάρεις το 801 με τα σαμπ του, αφού το θεωρείς καλύτερο.:D

Εγώ για το ίδιο δωμάτιο, έτσι για να στη βγω, θα πάρω τα 310 με τις βάσεις τους.

Θα έχω κοντά τη θέση ακρόασης, ξέρεις. ;)

Όταν θα σε βάλω να κάτσεις σε αυτή τη θέση για να ακούσεις, μη κλάψεις όμως, μεγάλο παιδί είσαι. :fuckyou:

Dimifoot

Editor
Reaction score
86.208
Θα έχω κοντά τη θέση ακρόασης, ξέρεις. ;)
Κλέβεις.

Σε βλέπω:gotcha:

+10db. Μην είναι και 15.

Άντε γεια.
[DOUBLEPOST=1490563403][/DOUBLEPOST]Τα δυο ηχεία δεν συγκρίνονται.

Heavyweight με middleweight. Είπαμε.

Μπορεί ο middleweight να ειναι καλύτερος αλλά χάνει.

Last edited:

Reaction score
11.420
Εγώ πιστεύω ότι όσο και αν το 801 το θεωρείς Heavyweight, η απουσία παθητικού κροσόβερ στο 310 θα είναι καθηλωτική.

Dimifoot

Editor
Reaction score
86.208
Και αν ήμουν Σαουδάραβας δεν θα έπαιρνα κανένα απο τα δυο.

Θα έπαιρνα αυτο:
http://atcloudspeakers.co.uk/professional/loudspeakers/scm300asl-pro/

14 κομμάτια εντοιχισμένα σε Immersive.

Και 4 σαμπ τουλαχιστον.

Σαουδάραβας με 310 ? :p

Εγώ πιστεύω ότι όσο και αν το 801 το θεωρείς Heavyweight, η απουσία παθητικού κροσόβερ στο 310 θα είναι καθηλωτική.
Ειναι εκπληκτικό ηχείο.

Αν πας στα 2 μέτρα.

Δηλαδη σαν να δένεις το ενα χέρι του heavyweight πίσω απ την πλάτη του.

Και παλι δύσκολα.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.372
Ξέρω να χρησιμοποιώ τα μηχανήματα όπως πρέπει. :)

Η διαφορά μας είναι άλλη όμως. ;)

Εγώ δε θεωρώ "καλό" ηχείο το 801, και δεν παρασύρομαι ούτε γιατί είναι ακριβό, ούτε γιατί είναι όμορφο, ούτε γιατί είναι μεγάλο, ούτε γιατί είναι σε κάποια στούντιο, ούτε γιατί έχει τη στάμπα της μπιενταμπλεγιου.

Και ξέρω ότι θα παίξει χειρότερα από το 310 στις βάσεις. Γιατί είναι παθητικό. ;)

Τόσο απλά. Τόσο ξεκάθαρα. 8-)

Εσύ έχεις δίλημμα, διότι είναι μεγάλο ηχείο, από την μεγάλη αυτή εταιρεία, και όλοι λεν ότι είναι σπουδαίο, ε, δε μπορεί, καλό θα είναι. Νομίζεις ότι μπορεί να παίξει και καλύτερα. Ίσως νομίζεις ότι μπορεί να παίξει και πιο δυνατά.

Αντιθέτως, εγώ δεν ισχυρίζομαι ότι "νομίζω" κάτι. Είμαι απλώς βέβαιος για αυτό που λέω, δεν έχω κανένα δίλημμα. Κανένα όμως. Μηδέν. :p

Παλιοχαρακτήρας. ;)

Ακόμα και στο θέμα της στάθμης. Φλέτσερ Μάνσον. Εγώ εκεί τελειώνω την κουβέντα των SPL. Από 380 κύκλους και κάτω, όπως στο κατά ATC ευαγγέλιον προσχομεν.. Άλλοι έχουν διαφορετικές προσωπικές απόψεις, να τις χαίρονται, δε θέλω προσωπικές απόψεις, μου φτάνουν οι απόψεις της AES.:fuckyou:

Και στο θέμα των υποήχων και των υπερήχων. Απόψεις κυκλοφορούν πολλές, ουυυυυυ...:p

Ομοίως και κάτι πιντιεφακια κυκλοφορούν, ουυυυυυ...:D

Τώρα θα μου πεις γιατί είμαι τέτοιος παλιοχαρακτήρας, ε;:D

Όχι γιατί ξέρω περισσότερα. Γιατί δεν "ξεχνάω" τα λίγα που ξέρω, για κανένα λόγο δε τα ξεχνάω. :D

Κι όπως έχω ξαναπεί, παθητικό ηχείο δε παίρνω που να με κρεμάσεις ανάποδα και να με βαράς. Εσύ είσαι ακόμα στο στάδιο που μπορεί να πάρεις παθητικό, ένα "κορυφαίο" Γουίλσον ρε αδερφέ, ένα "κορυφαίο" μπιενταμπλεγιου, ένα "κορυφαίο" Άνταμ ή νταιναοντιο. Εγώ, δεν. Θα προτιμήσω ένα "μέτριο" κλαϊν μαϊν, ένα "μέτριο" Άνταμ, ένα "μέτριο" γκειθειν. Με XLR στην πλάτη όμως, και με υποσημείωση "AES EBU". Αλλιώς, δεν. :fuckyou:

Και ξέρω καλά πως να το τοποθετήσω, τι τρίγωνο ακρόασης να κάνω, και τι αποστάσεις να χρησιμοποιήσω. Τα βασικά τα ξέρω. Μου φτάνουν.:p

Αυτά.

Τα βασικά.8-)

Όπως στο πικάπ και τις κεφαλές.:p

Εγώ τα βασικά λέω. Μέχρι εκεί. Εσείς έχετε άλλα στο μυαλό σας, από μέγεθος μέχρι μποξ, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου..:p
[DOUBLEPOST=1490564997][/DOUBLEPOST]
Νάτος ο Πίτερ.
Πάρτα μωρή βρωμιάρα! :D:p:lol:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.242
Members
38.293
Νεότερο μέλος
KosmasTR