Focal Sopra & Mola-Mola, signature edition

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.670
Reaction score
132.974
Όντως, και αντικειμενικως, τα ασυμπίεστα δυναμικά στις τρομερές συνεχείς στάθμες των 115 db των πραγματικά μεγάλων ηχείων, των ATC-100, θα τα ζήλευαν άπειρες άλλες επιλογές, των γκριμ συμπεριλαμβανομένων. :smoke: (Πάρτα μωρή βρωμιάρα γκεομιατ με τα 109 max db σου!)

Το δε πολυφημισμένο και πολυαγαπημένο μιντ των ATC, με ευρύτατο πιστό κοινό σε μεγάλα στούντιο και σε σπίτια, που μοιράστηκε ακόμα και η κλαϊν μαϊν στα επίσης πέραν κριτικής αριστουργήματα, έχει αποδείξει την αξία του στην αναπαραγωγή μουσικής και δη της απαιτητικής μεσαίας περιοχής, κι όποιος διαφωνεί είναι απλώς βλαξ. :gotcha:

Εξ ου και ο δικαιολογημένος έρωτας του ντιμιφουτ με το άκουσμα των άνωθεν τεράτων, τα οποία όταν ήρθε δω, έψαχνε να βρει τρόπο να τα βάλει στο σαλόνι, δυστυχώς του έκοψα το βήχα, διότι δε χωράν.:thumbsdown:

Διότι, βεβαίως, συνεχίζω να παραμενω παγερά αδιάφορος για το τι αρέσει στον ντιμιφουτ. Οι σκέψεις μου και οι επιλογές που θα προτείνω είναι μόνο by the book, όπου το καλό ηχείο δεν είναι όποιο μας άρεσε, αλλά όποιο αρέσει στο χώρο μας. :angel:

Πάμε στον ευτυχή κάτοχο τώρα:

Νταποστ, άμα κατεβω θα στα εντοιχισω σε ντε τε και με ουλτρα λοου κοστ, έτσι για να τη βγω σε κάποιες αδερφές. (ψυχές) :lol:


Διότι έχω κάτι ιδέες εντοιχισμού για την περίπτωσή σου, σε συνδυασμό με άπειρη μπαφλα και μπασοπαγιδα-συνηχητή μεχρι υποηχων, που θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης και θαυμασμού σε πολύ κόσμο, καθώς και παράδειγμα προς μίμηση. Θα σε πιάσει αϋπνία αν αντιληφθείς τι σκέφτηκα, αϋπνία μέχρι υλοποίησης. Πιθανώς και πριαπισμός. :roflmao:
 

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
4.949
Reaction score
11.341
Ρε φιλε, με εκανες να ανοιξω λεξικο!

Ο καθεις φτιαχνεται με διαφορετικα πραγματα σε αυτο το παλιο-χομπυ.

Εγω φτιαχνομαι κυριως με το να μαθαινω, να κατανοω πως αντιμετωπιζονται, με ουσιαστικο τροπο, προβληματα που αφορουν την αναπαραγωγη μουσικης. Και σε αυτο το τομεα, η συνεισφορα αρκετων απο δω μεσα ειναι ανεκτιμητη!





Συγκινηθηκα παλι...
 


Y

Yiannis_B

Guest
.....Διότι έχω κάτι ιδέες εντοιχισμού για την περίπτωσή σου,

....θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης και θαυμασμού σε πολύ κόσμο, καθώς και παράδειγμα προς μίμηση.

.....Θα σε πιάσει αϋπνία αν αντιληφθείς τι σκέφτηκα, αϋπνία μέχρι υλοποίησης. Πιθανώς και πριαπισμός. :roflmao:


Θα εντοιχίσει την οικογένεια? Brutal το κόβω, αλλά ναι, θα 'χει αποτέλεσμα. :rolleyes:
 

Μηνύματα
4.018
Reaction score
3.888
Πσ, κομμένη η πλάκα σας (και σένα μωρή Σαλλλονικιά, αλλά εσύ σαι όμορφη κ σε θέλω) μάγκες.

Όποιος ξέρει όλα τα συστήματα προπόνησης καίχει παίξει και μπαλλίτσα, δεν πα να πεί ότι έχει γίνει και προπονητής της Ρεάλ...έ, σε επίπεδο κουβεντούλας ίσως...αν το ξανασκεφτώ λίγο με κείνον τον Ζιντάνε δεν βγάζεις και πολύ νόημα στις αλλαγές, έ?

Επειδή φτάσαμε σε επίπεδο ότι με ένα Κii μπορείς να φτάσεις στο απώγειο της αναπαραγωγής σάχνοντας λίγο και το χώρο...έ πήρε η μπάλλα και το Δημήτρη.:(

Διαβάζω λοιπόν ότι με μεγάλη ευκολία στηνεις ένα σεταπ..χώρος, DSP, ενεργό κρος κλπ κλπ.

Ωραίααααα!!!:)

Όταν το διαβάζω χρόνια και δεν υπάρχει ένας που να το έχει υλοποιήσει, κάτι δεν...έτσι?

Καλή η μπαλλίτσα αλλά να βάζουμε κάνα γκολάκι που και πού, για να κερδάμε... τα εύκολα τουλάχιστον.

Και άντε τα Γκριμ, τα Κιι τα Αβανγκαρτ είναι πακετάκια έτοιμα και κάνουν αυτά που υπόσχονται.

Ποιός έκανε σύστημα της προκοπής μετατρέποντας παθητικό σε ενεργό, βάζοντας και dsp κλπ κλπ

Να βλέπω χεράκια!!:)

Μόνο τον Κώστα ξέρω (του πήρε 19 εξάμηνα περίπου:fuckyou:) αλλά λέει ότι έκανε κάτι αξιόλογο.

Εγώ τον μάστορη (Χατζη-τέτοιο) τον έχω παρακολουθήσει να στήνει απίθανα συστήματα-έργα τέχνης με τα λίγα και τα πολλά.

Παθητικά και ενεργά.

Με χώρο οκ, μέτριο, άσχημο...

Με τη μετρικ και χωρίς τη μετρικ..

Αυτό τόχει εισπράξει και ο Δημήτρης, το ξέρω.

Επειδή λοιπόν στα γραπτά του πρεσβευει άαλλη νοοτροπία απο αυτή του συστήματος που ανέβασε ως θέμα, θα περίμενα να αναφερθεί σ΄αυτό.

Να πεί για το παράδοξον ρε παιδί μου του συστήματος. Να κάνει πλάκα. Να πειράξει τον "υπεύθυνο", κάτι.

Να πεί το "αντιπαθές" για το επιστημονικό τιμ του φορουμ, ρε σείς, το καλαμπούρι κάτι, τις προσωπικές του σκέψεις.

Και κάτι που έγραψαν οι Κώστηδοι: εγώ τίποτε δεν ξέρω απο τα τεχνικά, απλά ακολουθώ τον ειδικό. Σιγά μην δικηγορίσω για πάρτη του, τα έργα του υπερασπίζομαι και δεν έχω καμμία επιθυμία να μιλήσω για το τελευταίο. Άν είχα θα ανέβαζα θρεντ.

Καλό, κακό, φθηνό, ακριβό, αυτο το λέει και ο περιπτεράς...
Τί??? 500Ε για ηχείο?? Εδώ οκόσμος πεινάει...

Έ, οκ δεν μ' απασχολούν πλέον στα 57, μόνο η @αυλα των πραγμάτων, υλικών και άυλων.

Ταπεινα και ταπεινός.
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
28.206
Reaction score
82.971
Όντως, και αντικειμενικως, τα ασυμπίεστα δυναμικά στις τρομερές συνεχείς στάθμες των 115 db των πραγματικά μεγάλων ηχείων, των ATC-100, θα τα ζήλευαν άπειρες άλλες επιλογές
Βαλε και αλλα 5-6db ακόμα απο τα δυο sub που εχει ο Dapost...

Και μιλώντας για sub, σε ενα θρεντ με ηχεία βάσης...δεν θα ηταν κακή ιδέα ,IMHO , να υπήρχε και ενα σωστό sub στο συγκεκριμένο σεταπ στην έκθεση. Να υπαρχει η επιλογή ακροασης με και χωρίς το sub, πιστεύω πως οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι αγοραστές θα ήθελαν να ακούσουν και εναν τέτοιο συνδυασμό.
 



costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.670
Reaction score
132.974
Το υπέροχο αυτό (και αγαπημένο μου) μουσικό αριστούργημα των γιέλοου, θα ήθελα πολύ να το ακροαστώ στον άριστο ηχητικά χώρο του στάθη (γκουχ γκουχ γκεομιατ) με τα παθητικά JBL του, σε στάθμες που δεν μπορούν ούτε να ονειρευτουν τα κιι του γκονη.

Με στριμινγκ, κι από γιουτχιούμπ, ιδανικά με τον προβολέα αναμμένο να το βλέπω κιόλας. ;)

Προς το παρόν το απόλαυσα, ως γνήσιος μουσικόφιλος, από τα στερεοφωνικά ηχεία του νεξους 6ρ κινητού μου, με το βολιουμ στο τέρμα. ;)

Είστε παλιοχαρακτήρες όλοι.
 
Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.670
Reaction score
132.974
Επειδή φτάσαμε σε επίπεδο ότι με ένα Κii μπορείς να φτάσεις στο απώγειο της αναπαραγωγής σάχνοντας λίγο και το χώρο..
Ναι ρε, γιατί; Έχεις αντίρρηση; Γκρρρ..>:(

Επειδή επιασες στο στόμα σου το κιι, πιπέρι:

Τα μπρουνο-κιι είναι μίνι στο μάτι, μεϊν μόνιτορ στο αυτί και στα χαρτιά, με αντικειμενικά θεωρητικά προτερήματα by the book υπεράνω κριτικής, από έναν μηχανικό που το επίθετό του εισέρχεται όλο και βαθύτερα στα κωλαρακια των απανταχού χαϊεντοκατασκευαστών της υφηλίου, με κιλοβατικά ενισχυτικά ενσωματωμένα που ιδέαν δεν έχεις τι κάνουν (κι ούτε ο χατζηστάμου κι ούτε γω, μόνο ο Ζαπ ίσως), με DSP που ομοίως μυρουδια δεν έχεις πάρει τι φτιάχνουν (κι ούτε κανείς μας, του Ζαπ πάλι εξαιρουμένου), και για γκαυλα μιλώντας (αποδεκτό και στα 57 σου και σε οποιοδήποτε άλλο γκαυλοηλικιακό σκιρτημα), και το (άνευ πλάκας) χρυσό αυτί του χατζηστάμου τιμώντας, οφείλεις να θυμηθείς ότι πρώτος πρώτος ήταν ο χατζηστάμου που χοροπηδηξε όταν τα άκουσε, μιλώντας με ασυγκράτητο ενθουσιασμό μικρού παιδιού! Ενας άνθρωπος με τόσο υπόβαθρο, με τόση εμπειρία, με τόση γνώση στον ήχο, αναγνώρισε στα κιι την απόλυτη χειρουργική ακρίβεια και ανάδειξη σε βάθος μιας ηχογράφησης χωρίς ίχνος τονικων αλλοιώσεων, καθώς και το άνευ προηγουμένου ελεγχόμενο και με ακρίβεια και πλούτο πληροφορίας χαμηλό του, που ξεπερνά κατά πολύ το φαινομενικά μικρό μέγεθος του ηχείου, ακόμα και σε υψηλότατες στάθμες, πράγμα που αποτελούσε ενδοιασμό του πριν το ακούσει. Ταυτόχρονα, στο κόστος που δίνονται είναι τόσο βαλιου φορ μανεϊ που το επίθετο του δημιουργού τους μπαινοβγαίνει με ρυθμό και συγχρονισμό (πρατ) σε όλα ανεξαιρέτως τα κωλαρακια.:fuckyou:

Τι ταπεινά; Μόνο ταπεινά; Ταπεινότητα και ασάλιωτα.:fuckyou:

Ανακεφαλαίωση: το κιι τα έχει όλα. Όλα. Πιπέρι.8-)

έ πήρε η μπάλλα και το Δημήτρη.:(
Κατά την (όχι και τόσο) ταπεινή μου άποψη, κακώς.:D:p
Παρεκτραπηκες. Επειδή σε αγαπάμε όμως, και πολύ, δε πειράζει, συμβαίνουν κι αυτά καμιά φορά, σε θέματα παθιασμένου ερωτικού κι ακρως ακατάλληλου για μικρά παιδιά περιεχομένου ανάμεσα σε ανιατους βλαμμενους μεσήλικες στην κλιμακτηριο.:tongue:
 


melina

Cargo 200
Μηνύματα
23.593
Reaction score
42.634
Μπορεί κάποιος να βάλει σε σειρά από το ακριβότερο προς το φθηνότερο τα συστήματα grim, kii και το στο παρόν τόπικ αναφερόμενο;
 



melina

Cargo 200
Μηνύματα
23.593
Reaction score
42.634
Υπάρχει κάποιος με ικανή τεχνική κατάρτιση που μπορεί να ισχυριστεί ότι το ακριβότερο σύστημα με τα παθητικά ηχεία μπορεί υπό κάποιες συνθήκες να παίζει καλύτερα από τα φθηνότερα ενεργοψηφιακά συστήματα;
 





dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
4.949
Reaction score
11.341
Θα εντοιχίσει την οικογένεια? Brutal το κόβω, αλλά ναι, θα 'χει αποτέλεσμα. :rolleyes:
Γιαννη μας, γραφε και τιποτα για στερεα, οχι μονο στις μουσικες κατηγοριες! Σε χασαμε...παει και ο Βετ...παει και ο ep4nder...και ο Φου..και ο ζαπ...και ο μπακ...:(
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.899
Μηνύματα
2.922.079
Members
38.110
Νεότερο μέλος
ddb
Top