H "αγάπη" για το δώρο της ζωής, οδηγώντας ενα δίτροχο!!!

• Thread starter VIDEOMIX
  • Ημερομηνία δημιουργίας
V

VIDEOMIX

Guest
ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕΛΙΔΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ.

http://home1.gte.net/res0ak9f/bike.htm
Δεν είμαι επικριτής των δικίκλων, άλλωστε και εγώ χρησιμοποιώ ενα, αλλα ας μην εθελοτυφλούμε.

Συγνώμη για την παρέμβαση.

Ο Συντονιστής

Reaction score
5
Δεν φταίνε τα δίτροχα. Φταίνε οι άνθρωποι. Οι καβαλάρηδες (δεν φοράνε προστατευτικά, δεν ξέρουν να οδηγούν) και οι οδηγοί αυτοκινήτων (επίσης δεν ξέρουν να οδηγούν, ζηλεύουν και αντιπαθούν τους μοτοσυκλετιστές, νομίζουν ότι είναι άτρωτοι μέσα στις λαμαρίνες τους).

Υπάρχουν 2 ειδών μοτοσυκλετιστές. Αυτοί που έχουν πέσει, και αυτοί που θα πέσουν. Αν το θυμάσαι αυτό όταν είσαι πάνω στη μηχανή, βοηθάει πολύ.

Θεός (του καθενός) φυλάξει από τους ηλιθίους...

Reaction score
3
Ρε συ εκτός του ότι είναι παλιές οι φωτ/φίες που πιστεύω οτι όλες είναι απο την Αμερική.
Τα ποσοστά των ατυχημάτων φυσικά είναι μεγαλύτερα απο των αυτοκινήτων,αλλά για βρές  στατιστική και φωτογραφίες απο ατυχήματα αυτοκινήτων.

Αυτό δεν το γράφω για να δικαιολογήσω τα ατυχήματα με τις μοτ/τες,αλλά όπως το δημοσίευσες,είναι μονόπλευρη και αρνητική αντιμετώπιση πρός το δίκυκλο γενικότερα. :(

Καλό είναι να γνωρίζουμε τους κινδύνους,αλλά όχι να τρομάζουμε κατ'αυτόν τον τρόπο τον κόσμο. :? :( :(

V

VIDEOMIX

Guest
ak1s said:
Δεν φταίνε τα δίτροχα. Φταίνε οι άνθρωποι. Οι καβαλάρηδες (δεν φοράνε προστατευτικά, δεν ξέρουν να οδηγούν) και οι οδηγοί αυτοκινήτων (επίσης δεν ξέρουν να οδηγούν, ζηλεύουν και αντιπαθούν τους μοτοσυκλετιστές, νομίζουν ότι είναι άτρωτοι μέσα στις λαμαρίνες τους).

Υπάρχουν 2 ειδών μοτοσυκλετιστές. Αυτοί που έχουν πέσει, και αυτοί που θα πέσουν. Αν το θυμάσαι αυτό όταν είσαι πάνω στη μηχανή, βοηθάει πολύ.

Θεός (του καθενός) φυλάξει από τους ηλιθίους...
Η φύση του δικύκλου το κάνει μη ασφαλή. Είτε φταίει είτε δεν φταίει ο οδηγός του.
Δυστηχώς, οι περισσότεροι (όπως και εγώ) βλέπουμε την επικυνδινότητα, αλλα νομίζουμε πως δεν θα συμβεί σε εμάς παρα μόνο σε άλλους. :?

V

VIDEOMIX

Guest
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Ρε συ εκτός του ότι είναι παλιές οι φωτ/φίες που πιστεύω οτι όλες είναι απο την Αμερική.
Τα ποσοστά των ατυχημάτων φυσικά είναι μεγαλύτερα απο των αυτοκινήτων,αλλά για βρές  στατιστική και φωτογραφίες απο ατυχήματα αυτοκινήτων.

Αυτό δεν το γράφω για να δικαιολογήσω τα ατυχήματα με τις μοτ/τες,αλλά όπως το δημοσίευσες,είναι μονόπλευρη και αρνητική αντιμετώπιση πρός το δίκυκλο γενικότερα. :(

Καλό είναι να γνωρίζουμε τους κινδύνους,αλλά όχι να τρομάζουμε κατ'αυτόν τον τρόπο τον κόσμο. :? :( :(
Θα σου πω κάτι βιωματικό. Είμαι επαγγελματίας οδηγός να γνωστοποιήσω.
Λοιπόν, Γιώργο, θα σου πω πως όταν καθώς οδηγώ το μηχανάκι μου, βλέπω κάποιο αυτοκίνητο να βρίσκεται σε εναν άλλο κάθετο δρόμο και να περιμένει να περάσω για να βγεί, η και όταν τον βλέπω να φτάνει στην άκρη του δρόμου του περιμένωντάς :? με να περάσω, δεν ξέρω αλλα πάντα "σκιρτίζωμαι, ανησυχώ, φοβάμαι. Αυτό γίνεται αυτομάτως. Δεν έχω ποτέ τον ίδιο φόβο και με το αυτοκίνητο. Ακόμα και εαν βγεί στον δρόμο μου το αυτοκίνητο, δεν με πολυνοιάζει, διοτι δεν θα πάθω κάτι το ιδιαίτερο. Με το μηχανάκι όμως.........

Reaction score
3
Σε αυτό που λές, "Λοιπόν, Γιώργο, θα σου πω πως όταν καθώς οδηγώ το μηχανάκι μου, βλέπω κάποιο αυτοκίνητο να βρίσκεται σε εναν άλλο κάθετο δρόμο και να περιμένει να περάσω για να βγεί, η και όταν τον βλέπω να φτάνει στην άκρη του δρόμου του περιμένωντάς με να περάσω, δεν ξέρω αλλα πάντα "σκιρτίζωμαι, ανησυχώ, φοβάμαι. Αυτό γίνεται αυτομάτως. Δεν έχω ποτέ τον ίδιο φόβο και με το αυτοκίνητο. Ακόμα και εαν βγεί στον δρόμο μου το αυτοκίνητο, δεν με πολυνοιάζει, διοτι δεν θα πάθω κάτι το ιδιαίτερο. Με το μηχανάκι όμως......... ",ΔΕΝ συμφωνώ καθόλου.

Εχω δει δυστυχώς την πυροσβεστική να προσπαθεί να κόψει τις λαμαρίνες του αυτοκινήτου,για να καταφέρει να βγάλει ότι έχει μείνει αππο τους επιβάτες του.
Ακόμη να έχουν καεί άνθρωποι μέσα στο αυτοκίνητό τους, ή να έχουν πνιγεί,πέφτοντας σε ποτάμι ή στην θάλασσα.

Ας μην συνεχίσω τα μακάβρια.
Η αλήθεια είναι ότι εαν δεν προσέχεις εσύ,σίγουρα δεν θα σε προσέξουν και οι άλλοι. :(

V

VIDEOMIX

Guest
Eγώ πάντως, δεν το λέω για να συμφωνήσεις. Απλώς σου λέω τι νοιόθω όταν οδηγώ μέσα στην Λούτσα. Δεν σου λέω σε ανοικτούς δρόμους. θέλεις να το επεκτείνω;Εαν ο βλάκας που βλέπω έτοιμον να βγεί απο το στενό, βγεί, θα με κοπανίσει λίγο,οχι πολύ, θα χάσω τον έλεγχο, θα πέσω με δύναμη στην αντίθετη πλευρά, θα έρχεται ενα αυτοκίνητο απο τον αντίθετο δρόμο και θα με σφάξει σαν κουνέλι. Κατα τα άλλα, το δίτροχο ειναι το ίδιο επικύνδινο με το τετράτροχο. :lol:

Reaction score
14
Παιδιά εχω γράψει πολλά στο άλλο Thread.

Δεν θυμάμαι ποιός είπε ότι πρεπει (α ο ak1s νομίζω) Υπάρχουν 2 ειδών μοτοσυκλετιστές. Αυτοί που έχουν πέσει, και αυτοί που θα πέσουν. Αν το θυμάσαι αυτό όταν είσαι πάνω στη μηχανή, βοηθάει πολύ. Σοφότατο αυτό!!!!!

Απο την άλλη πάλι ο ak1s είπε ότι Οι καβαλάρηδες (δεν φοράνε προστατευτικά, δεν ξέρουν να οδηγούν) και οι οδηγοί αυτοκινήτων (επίσης δεν ξέρουν να οδηγούν, ζηλεύουν και αντιπαθούν τους μοτοσυκλετιστές, νομίζουν ότι είναι άτρωτοι μέσα στις λαμαρίνες τους και εδώ 100% μέσα.

Τελικά είναι σαν δύο αντιμαχώμενα στρατόπεδα.

Οι μέν αυτοκινητάδες ζεστοι χειμωνα και δροσεροί το καλοκάιρι κοιτάνε τον κάθε παπάκαι σαν παρακατιανό σαν να μήν πώ, και με την πρώτη ευκαιρία θέλουν να τον προσπεράσουν ή ακόμα καλίτερα να τον περάσουν απο πάνω μόλις ανοίξει το φανάρι. έτσι για να του την βγούν και 100 μέτρα πιό κάτω θα κολήσουν ξανα στην κίνηση!!!! Εντάξει δεν λέω όλα τα παπάκαι ερχονται σαν τσόντες και σου ερχονται ενα ενα σαν μελισουλες στο φανάρι μπροστά απο την Pole position που εχεις κερδίσει με το σπάθι σου κάνοντας 4 σφήνες σε 2 γριούλες, εναν Learner driver (N-Νικολάκη που λέμε) και ένα Zundapp της MEBEA τρίκυκλο!!!!

Οι μέν μηχανάκηδες ταλάιπωροι και απροστάτευτοι βλέπουν τον χλιδάτο ζεστό και δροσερό αυτοκινητηστή να σιχτιρίζει μεν μέσα στην κίνηση αλλά και να κούει την μουσικούλα του να καπνιζει το σιγαρέτο του, και να μιλαει στο κινητό του (ολα αυτα ταυτόχρονα πάντα!!!) και λένε θα σου δείξω εγώ βρε χίδα της δεκάρας, εγώ χώνομαι και σε 5 πόντους σε προσπερνάω, παρτον το καθρέπτη σου για ανταλακτικό γνήσιο, πάρτο το φτερο που στο έκαν ασαν πούπουλο, πάρε και ένα όμορφο γδάρσιμο στην πάντα σου με το τιμονέτο μου έτσι για σουβενίρ να μάθεις να μην είσαι στην λωρίδα μου, και αν είναι πιο "αλήτης" και "τσαντάκιας" ο μηχανόβιος μας πάρε και καμιά κλωτσιά στην πόρτα σου γιατι σου κορνάρω να αδειάσεις την λουρίδα που με κόβεις και για 20 δευτερόλεπτα δεν με ακούς και με γράφεις που σου κάνω "πολο"δάχτυλα σε μουτζώνω, σε ανάβω τα φώτα, κορνάρω, να πάρε μια κλοτσά όλη δικιά σου να με θυμάσαι που μου έχασες 30 δευτερα απο την πολύτιμη ζωή μου!!!!

Λες και αν ο μηχανάκιας πάει 30 δευτερόλεπτα νωρίτερα σπιτι του θα κερδίσει το ΛΟΤΤΟ ή θα πάρει τηλέφωνο το χρηματιστήριο του ΤΟΚΥΟ να δουλευψει πρώτος το insider tip που του έδωσε ο μήτσος ο περιπτεράς!!!!!!

Αχ ρε ελληνάρες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
3
Υπάρχουν και άλλοι δύο τύποι οδηγών μοτ/τας.
Αυτοί που οδηγούν γιατί απλά θέλουν κάτι να κινηθούν και αυτοί που το έχουν σαν τρόπο ζωής.

Εγώ πάντως ΔΕΝ ανήκω στην πρώτη κατηγορία... :x :) και θέλω να καταλάβεις τι εννοώ. :|

Reaction score
14
Όπως και πολλά άλλα και αυτό είναι θέμα παιδείας.

Καθημερινά οδηγώ μηχανή και την ευχαριστιέμαι. Αν οδηγάς συνετά και προσέχεις και την αδυναμία-απροσεξία-βλακεία του άλλου, μειώνεις τον κίνδυνο του ατυχήματος. Από εκεί και πέρα, και στη στάση να περιμένεις το λεωφορείο, μπορεί να πέσει κάτι επάνω σου.

Το έχω ξαναπεί, για εμένα καλός οδηγός είναι ο ασφαλής οδηγός.

Reaction score
14
giotamike said:
Όπως και πολλά άλλα και αυτό είναι θέμα παιδείας.

Καθημερινά οδηγώ μηχανή και την ευχαριστιέμαι. Αν οδηγάς συνετά και προσέχεις και την αδυναμία-απροσεξία-βλακεία του άλλου, μειώνεις τον κίνδυνο του ατυχήματος. Από εκεί και πέρα, και στη στάση να περιμένεις το λεωφορείο, μπορεί να πέσει κάτι επάνω σου.

Το έχω ξαναπεί, για εμένα καλός οδηγός είναι ο ασφαλής οδηγός.
giotamike (ανδρας ή γυναίκα να ξέρω?) Και εγώ είμουν οδηγός μηχανής που απολάμβανα τις βολτες μου , την ελευθερία και έκανα το κέφι μου με όση ασφάλεια πιστευα ότι μπορούσα να προσφέρω στον ευατό μου. Ομως μεχρι να πήξει το μυαλό έκανα και τις εκατονταδες βλακείες που προανέφερα. Οταν όλοι γύρω σου κανουν ταρζανιές και εσύ θές δεν θές ακολουθείς. Και εγώ μέσα σε όλα, μέχρι και σούζες με συνοδηγό για να "ξεκαπνίσω" την "ραύλα" μου και να ανεβασω την street-μαγκιά μου στις παρέες μου ο βλακας!!!

Reaction score
14
dream_GR said:
  Οταν όλοι γύρω σου κανουν ταρζανιές και εσύ θές δεν θές ακολουθείς. Και εγώ μέσα σε όλα, μέχρι και σούζες με συνοδηγό για να "ξεκαπνίσω" την "ραύλα" μου και να ανεβασω την street-μαγκιά μου στις παρέες μου ο βλακας!!!
Για εμένα ισχύει το αντίθετο. Όταν όλοι γύρω μου κάνουν τανζανιές, εγώ δεν ακολουθώ. Προσπαθώ να είμαι ο ευατός μου και δεν "τη βρίσκω" με τις τανζανιές και τις σούζες. Ακομα και όταν ήμουν 20, σεβόμουν τους άλλους και φρόντιζα να μην γίνει κακό ούτε σε εμένα αλλά ούτε σε αυτούς.

Όταν έβλεπα τους φίλους μου να παθαίνουν ατυχήματα από τις μ@λ@κίες τους δεν προσπαθούσα να τους μοιάζω αλλά να μαθαίνω από τα λάθη τους, όπως και να καταλαβαίνω ότι κανείς δεν είναι άτρωτος ή super driver.

Υγ. Ανδρας!

Reaction score
3
Η ποιό μεγάλη δυσκολία είναι όταν κάποιος καινούργιος οδηγός,οτιδήποτε οδηγεί,αρχίζει να πιστεύει ότι τα έμαθε όλα.

Τότε δεν κινδυνεύει μόνο αυτός,αλλά και οι υπόλοιποι οδηγοί ή πεζοί.

Το οτι δεν θα συμβεί κάτι κακό σε εμένα,έχει πάρα άπειρες φορές διαψευσθεί.

Η άγνοια και η επίδειξη,οδηγούν συνήθως σε άσχημες καταστάσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ με την έννοια που προσπαθούν τόσα χρόνια οι γονείς να περάσουν στα παιδιά τους."Βγάλε δίπλωμα αυτοκινήτου γατί με το αυτοκίνητο είσαι ασφαλής και μην πάρεις ποτέ μηχανάκι,γιατί είναι σκοτώστρα."

Αυτό μου θυμίζει,"Μην πας στην θάλασσα,ούτε καν να την πλησιάσεις,γιατί θα πνιγείς."
Δηλ. δεν θα σου διδάξω τους κινδύνους της θάλασσας ώστε να μάθεις να φυλάγεσαι,ούτε φυσικά και κολύμπι,όμως θα σε απομονώσω απότι θεωρώ εγώ ο φοβιτσιάρης γονιός επικίνδυνο... :(.

Δεν με απασχολεί εαν το παιδί μας γίνει υπαίτιος θανάτου άλλων συνανθρώπων μας,φτάνει αυτό να είναι καλά. :cry:

Η ΜΟΤ/ΤΑ,προσφέρει ελευθερία,ξεγνοιασιά,γρήγορη μετακίνηση,διασκέδαση,ευχαρίστηση,με το αντίστοιχο αντίτιμο του αυξημένου κινδύνου.
Είναι όμως και τρόπος ζωής για πολλούς απο εμάς. :)

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.743
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Υπάρχουν και άλλοι δύο τύποι οδηγών μοτ/τας.
Αυτοί που οδηγούν γιατί απλά θέλουν κάτι να κινηθούν και αυτοί που το έχουν σαν τρόπο ζωής.|
Mπραβο Γιωργο !Ειπες την μεγαλυτερη αληθεια.Ο καθε ασχετος καβαλαει ενα μηχανακι (ετσι τα λεω ολα)και οποιον παρει ο χαρος.Και ο φραγκατος για να ειναι και μοδατος παιρνει 1 HARLEY η ενα super duper on -off και επειδη ειναι ΑΣΧΕΤΟΣ καθεται στην ουρα πισω απο τα σταματημενα αυτοκινητα!!

GTX

Reaction score
39
ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ said:
και επειδη ειναι ΑΣΧΕΤΟΣ καθεται στην ουρα πισω απο τα σταματημενα αυτοκινητα!!
Άσχετος ή όχι αυτό είναι το νόμιμο και σωστό το οποίο εφαρμόζεται στις χώρες του εξωτερικού! Δεν είναι ρεαλιστικό για το Ελλάντα αλλά το σωστό είναι να κάθεται πίσω απο το αυτοκίνητο και όχι να πατάει τις γραμμές ανάμεσα στις λωρίδες.

GTX

Reaction score
39
Γενικά ομως οι κίνδυνοι στούς δρόμους δεν έχουν να κάνουν ούτε με το αν οδηγάς αυτοκίνητο ούτε με το αν καβαλάς μηχανή. Καλώς ή κακώς στην Ελλάδα κινδυνεύεις ΠΑΝΤΑ.
Που ωφείλεται αυτό??? Κυρίως στην ασχετοσύνη του κόσμου που το 90% (και λίγο λέω) δεν ξέρουν να οδηγάνε σωστά, στα σκ@τ@ που κουβαλάνε στο κεφάλι τους και φυσικά στους ανύπαρκτους δρόμους. Κατά τη γνώμη μου οι δρόμοι είναι κάκιστοι, αλλά δυστυχώς φέρουν το λιγότερο μέρος της ευθύνης. Τί κι αν ο δρόμος είναι χάλια, ο άλλος λέμε δε ξέρει ν'αλλάξει λωρίδα, δε ξέρει οτι η γαμ***η η αριστερή λωρίδα είναι για να προσπερνάς μόνο, δε ξέρει οτι πρέπει να κοιτάζει τους καθρέπτες του, δε μπορεί να καταλάβει οτι με το να βάλει κράνος το σκ@τοκέφαλο του θα σώσει και οχι οτι θα γλιτώσει το πρόστιμο, δε μπορεί να καταλάβει οτι δε γίνεται να τελικίαζει το lada στην εθνική όταν μάλιστα βρέχει καρέκλες (τα δα προχτές), δε μπορεί να καταλάβει οτι στην εθνική τουλάχιστον πρέπει να οδηγάει λίγο πιο προσεκτικά (μη ζητάμε και πολλά στην εθνική μόνο :lol:) και να μη κάνει σφήνες, δεν καταλαβαίνει ακόμα και όταν είναι πεζός δε μπορεί να περνάει κεντρικό δρόμο απ'όπου γουστάρει και όποτε γουστάρει, δεν δεν ......

Η λίστα δε τελειώνει και δυστυχώς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να προσέχουμε τι κάνουμε εμείς και κυρίως τι κάνουν οι άλλοι γύρω μας. Γι'άυτό τα μάτια σας ανοιχτά!!!

V

VIDEOMIX

Guest
Σίγουρα με όλα και απο όλα κυνδινεύεις. Απλά λέμε, με τι είσαι περισσότερο εκτεθειμένος στον κύνδινο. Και κατ''εμέ, με τα δίτροχα κυνδινεύεις κατα πολύ περισσότερο απο οτιδίποτε άλλο οδηγείς.

Reaction score
14
Καλώς ή κακώς στο δρόμο κινδυνεύεις πάντα και παντού.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.530
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106