Harman Kardon AVR 355, AVR 255 & AVR 155 Receivers

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Harman Kardon AVR 355, AVR 255 & AVR 155 Receivers

Ρε παίδες! Kι εσυ ρε Subcode, γενικα ξερεις τι λες αλλά εδώ αστόχησες νομίζω! Ισχύει το ΑΝΤΙΘΕΤΟ απ' αυτό που λες!!

Ακριβώς τα φτηνιάρικα μηχανήματα δε στρώνουν!! Τα ακριβά θέλουν χρόνο *ακριβώς* επειδή χρησιμοποιούνται ποιοτικά κυκλώματα τα οποία θέλουν χρόνο για "burn-in", αυτό το λένε ακόμα και για τα καλώδια!!

Και όχι δε μιλάμε για χρόνια (!!) απλά συνολικά κανά 10ωρο + ως που να στρώσουν οι τρανζίστορες (συστολές, διαστολές κλπ). Κι οχι, δε μιλάω για... Ρωσίδες (!) ακόμα για τον 355 μιλώ!!

Και ναι, αξίζουν τα επιπλέον από τον 255 στον 355!

Καλό σ/κ
Συμφωνώ μαζί σου όσο αφορα το στρώσιμο.Γιατί όμως αξίζουν τα επιπλέον στον 355.Πιστεύεις ότι υπάρχει σημαντική διαφορα στην δύναμη ή ότι έίναι φτιαγμένος απο πιο ποιοτικά υλικά απο τον 255;

Reaction score
784
Απάντηση: Harman Kardon AVR 355, AVR 255 & AVR 155 Receivers

μαλλον για την δυναμη εννοει...

Reaction score
7
Απάντηση: Re: Απάντηση: Harman Kardon AVR 355, AVR 255 & AVR 155 Receivers

Ρε παίδες! Kι εσυ ρε Subcode, γενικα ξερεις τι λες αλλά εδώ αστόχησες νομίζω! Ισχύει το ΑΝΤΙΘΕΤΟ απ' αυτό που λες!!

Ακριβώς τα φτηνιάρικα μηχανήματα δε στρώνουν!! Τα ακριβά θέλουν χρόνο *ακριβώς* επειδή χρησιμοποιούνται ποιοτικά κυκλώματα τα οποία θέλουν χρόνο για "burn-in", αυτό το λένε ακόμα και για τα καλώδια!!

Και όχι δε μιλάμε για χρόνια (!!) απλά συνολικά κανά 10ωρο + ως που να στρώσουν οι τρανζίστορες (συστολές, διαστολές κλπ). Κι οχι, δε μιλάω για... Ρωσίδες (!) ακόμα για τον 355 μιλώ!!

Και ναι, αξίζουν τα επιπλέον από τον 255 στον 355!

Καλό σ/κ
Δεν κατάλαβα δηλαδή, τα ακριβά έχουν άαααλλης ποιότητας IC/LSI από τα φτηνά; (μιας και μιλάμε για A/V ενισχυτές) Τα ακριβά π.χ. δεν έχουν metal-film αντιστάσεις σε αντίθεση με τα φτηνά που έχουν απλές; Τα ακριβά υλικά έχουν μικρότερες ανοχές και μεγαλύτερη ακρίβεια υποθέτω. Και αν ήταν να χρειάζονται στρώσιμο τα ηλεκτρονικά κυκλώματα, τότε οι υπολογιστές τις πρώτες ώρες λειτουργίας τους μόλις βγούν από το κουτί θα έπρεπε να πετάν μπλέ οθόνες μέχρι να στρώσουν. Δε μιλάμε για λάμπες μιλάμε για Solid State καταστάσεις. Τα transistor δε φαντάζομαι τι είδους στρώσιμο θέλουν...ίσως βέβαια να "αστοχώ" όπως λές, δεν ξέρω, εξάλλου ποτέ δεν είχα Hi-End μηχανήματα και να μην έχω την εμπειρία. Κάποιος που την έχει λοιπόν ας εξηγήσει το στρώσιμο και ιδιαίτερα των καλωδίων που ομολογώ πως μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση σαν διαδικασία.

Reaction score
0
Όποιος ισχυρίζεται ότι θέλει στρώσιμο ένα κύκλωμα ή ένα σύρμα (το hind end καλώδιο που σας πουλάνε 2 και 3 χιλιάρικα) ας μιλήσει τεκμηριωμένα και με αποδείξεις.

Ηλεκτρολόγος μηχανικός είμαι και δεν έχω δει κανένα κύκλωμα να έχει διαφορετική απόδοση (χρονική, θερμική) την πρώτη και την 100ή φορά λειτουργίας του....

Στρώσιμο θέλει το ηχείο π.χ. Αυτό να το δεχτώ και το ηχείο όχι ότι θέλει στρώσιμο κάνας πυκνωτής... Οι αναρτήσεις (και γενικά τα κινούμενα μέρη) είναι αυτά που "μαλακώνουν" κ "κάθονται" με τη χρήση (εξ ου και το στρώσιμο)

Όσο για στρωσίματα καλωδίων απλά δεν υφίσταται τέτοιο πράγμα. Απλά όποιος κάθεται και τα σκάει για καλώδια θέλει να πιστεύει ότι αλλάζει ο ήχος, ακούει βελτίωση κ άλλα τέτοια μέσα στο placebo που έχει δημιουργήσει για να δικαιολογεί στον εαυτό του τέτοιες αστείες/παράλογες διαφορές...

Καλά..... να μην θίξω καν το σκηνικό με άνθρωπο που έδινε μέχρι 250€ για καλώδιο τροφοδοσίας προβολέα.....

Reaction score
14

Και με την ευκαιρία, βάλαμε και 29€ καπέλο! :141:

δεν είναι καπέλο... πρέπει να του έβαλαν ευγενικά χέρι απο την αντιπροσωπεία... γιατί είχε τιμή λιώμα... ακόμα και με όποια κριτήρια και να το έβλεπε το eshop...

Reaction score
62
Απάντηση: Re: Harman Kardon AVR 355, AVR 255 & AVR 155 Receivers

Όποιος ισχυρίζεται ότι θέλει στρώσιμο ένα κύκλωμα ή ένα σύρμα (το hind end καλώδιο που σας πουλάνε 2 και 3 χιλιάρικα) ας μιλήσει τεκμηριωμένα και με αποδείξεις.

Ηλεκτρολόγος μηχανικός είμαι και δεν έχω δει κανένα κύκλωμα να έχει διαφορετική απόδοση (χρονική, θερμική) την πρώτη και την 100ή φορά λειτουργίας του....

Στρώσιμο θέλει το ηχείο π.χ. Αυτό να το δεχτώ και το ηχείο όχι ότι θέλει στρώσιμο κάνας πυκνωτής... Οι αναρτήσεις (και γενικά τα κινούμενα μέρη) είναι αυτά που "μαλακώνουν" κ "κάθονται" με τη χρήση (εξ ου και το στρώσιμο)

Όσο για στρωσίματα καλωδίων απλά δεν υφίσταται τέτοιο πράγμα. Απλά όποιος κάθεται και τα σκάει για καλώδια θέλει να πιστεύει ότι αλλάζει ο ήχος, ακούει βελτίωση κ άλλα τέτοια μέσα στο placebo που έχει δημιουργήσει για να δικαιολογεί στον εαυτό του τέτοιες αστείες/παράλογες διαφορές...

Καλά..... να μην θίξω καν το σκηνικό με άνθρωπο που έδινε μέχρι 250€ για καλώδιο τροφοδοσίας προβολέα.....
Καλησπέρα φίλε. Μιας και είσαι ηλεκτρολόγος μηχανικός θα σου πρότεινα να κάνεις το εξής πείραμα. Χρησιμοποίησε ένα καλώδιο ρεύματος για παράδειγμα της ultralink(45 ευρώ το μέτρο) που είναι αρκετά τίμιο καλώδιο στον ενισχυτή σου για μια εβδομάδα και ώρες αιχμής.Ύστερα βάλε το παλιό σου καλώδιο και δημοσίευσε μας τα σχόλια-συμπεράσματα σου.

Reaction score
0
υπαρχει και αλλος avr 355 απο την Η/Κ;
ρωταω γιατι η περιγραφη του e-shop ειναι φοβερη και αναρωτιεμαι μηπως το εχω καταλαβει λαθος.

Reaction score
164

υπαρχει και αλλος avr 355 απο την Η/Κ;
ρωταω γιατι η περιγραφη του e-shop ειναι φοβερη και αναρωτιεμαι μηπως το εχω καταλαβει λαθος.
Προφανώς τα έχουν κάνει μαντάρα...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Προφανώς τα έχουν κάνει μαντάρα...

Γιατι το λες αυτο βρε Βασιλακη?:137:
Προτεινω στους φιλους να το ζητησουν οπως ακριβως το περιγραφει το e-shop.

Reaction score
0
Τρεις ερωτήσεις....

Και ο προβολέας μου και η TV μου είναι 720p. Πηγές PS3 (για blu-ray) και HTPC για .mkv

HTPC ---> AV (DVI to Hdmi)
PS3 ---> AV (Hdmi)
AV ---> Projector (Hdmi του 20εύρου)
AV ---> TV (Component)

1ον) Θα έχω πρόβλημα με το φτηνό καλώδιο Hdmi ή εφ' όσων είναι 720p ο προβολέας δεν θα αντιμετωπίσω δυσκολίες?

2ον) Με τις ρυθμίσεις ανάλυσης τι κάνω?
Τι ανάλυση πρέπει να επιλέγω στο pc, τι στο PS3?? Απ' το μενού του 255 να το βάλω να έχει video output 720p. Δεν παίζει ρόλο τι αναλύσεις θα παίρνει από HTPC και PS3?

3ον) Στα Source του 255 γίνεται να επιλέξω κάποιο video input για 2 profile?? Π.χ. να έχω σε ένα πρόγραμμα video input HTPC και output TV και σε κάποιο άλλο πρόγραμμα video input πάλι HTPC και output Projector?

Reaction score
164

Γενικά, όσο πιο λίγα scale έχουμε στην εικόνα, τόσο καλύτερα. Θα στοιχημάτιζα ότι την καλύτερη εικόνα θα την έχεις οταν και οι πηγές σου είναι στα 720p.
Με το καλώδιο, μάλλον δεν θα έχεις πρόβλημα. Σίγουρα, δεν μπορεί να στο πει κανένας.
Όσο αφορά τη συνδεσμολογία, πρέπει να έχεις υπ' όψιν σου ότι δεν μετατρέπει ψηφιακά σήματα σε αναλογικά. Φοβάμαι ότι και την τηλεόραση θα πρέπει να τη συνδέσεις με HDMI και όι με component.

Reaction score
0
Η συνδεση Laptop ---> AV (DVI to Hdmi) σε μενα δεν δουλευει....κανω κατι λαθος ή δεν μπορει να διαχειριστει το σήμα εικονας απο το Laptop ο 255?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Harman Kardon AVR 355, AVR 255 & AVR 155 Receivers

Όσο αφορά τη συνδεσμολογία, πρέπει να έχεις υπ' όψιν σου ότι δεν μετατρέπει ψηφιακά σήματα σε αναλογικά. Φοβάμαι ότι και την τηλεόραση θα πρέπει να τη συνδέσεις με HDMI και όι με component.
Γιατί ξηγιέται έτσι....??? :121:

1 Hdmi Out έχει και αυτό θα πάει στον προβολέα... Δεν είμαι για αγορές switcher....

Δεν υπάρχει άλλη λύση?

Reaction score
164

Γιατί ξηγιέται έτσι....??? :121:
Αμ δεν ξηγιέται αυτη...
Γίνεται για λόγους προστασίας από την αντιγραφή...

Κατά τα άλλα, κάνε ό,τι κάνω...
Σβήνω τον ενισχυτή και αλλάζω καλώδια...

Reaction score
0
Κάτι άλλο,
Συνδεσα το HPTC με τον 255 με DVI ---> Hdmi. Στο μενού του 255 έχω επιλέξει video output 720p. Όταν απ το PC στέλνω το σήμα στον ενισχυτή για να το δώσει στην TV οτι όποια ανάλυση και αν επιλέξω απ το HTPC δεν φαίνεται ολόκληρο το desktop στην TV...
Όταν όμως συνδέω το HTPC κατ ευθείαν με το ίδιο καλώδιο με την TV (χωρίς να είναι ο 255 ενδιάμεσα) τότε η επιφάνεια εργασία φαίνεται κανονικά και ολόκληρη...

Ξέρει κανείς γιατί συμβαίνει αυτό?

Η TV έχει ανάλυση 1368 x 768. Απ' το PC έχω δοκιμάσει όλες τις παρακάτω αναλύσεις, αλλά τζίφος... [1360χ768 / 1280χ960 / 1280χ800 / 1280χ768 / 1280χ720]

Reaction score
172

Αμ δεν ξηγιέται αυτη...
Γίνεται για λόγους προστασίας από την αντιγραφή...
Για πες μου κατι.
Το ποπκορν HDMI--> HDMI στον 355 και απο εκει με component σε 720p tv και ειναι μια χαρα.

Απλα οταν αναβει ο προβολεας (HDMI-->HDMI) κοβει στην τιβι και δινει στον προβολεα. Σωστα;;;

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.343
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent