Harman Kardon AVR 355, AVR 255 & AVR 155 Receivers

Reaction score
172
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Harman Kardon AVR 355, AVR 255 & AVR 155 Re

ναι αλλα δεν θα εχω τα νεα φορμα ηχου,ετσι δεν ειναι?:118:
Αυτο το κολπο εγω του το ειπα και το λεει :136:
Σαφως και δεν θα ακους τα νεα φορμα.
Κοιταξε, βαλε και οπτικη μαζι με το HDMI και ειναι πανευκολο και γρηγορο απο το μενου να αλλαζεις εισοδο ηχου. Εγω οταν το εκανα ειδα μια ελαφρια ανοδο της εντασης.

Σε γενικες γραμμες ο 255 και ο 355 παιζουν αρκετα ψηλα. Αρκετες φορες δε εγω εφτανα τα 0db σε ταινια αλλα οι εξαρσεις της μπαντας εκανε τη διαφορα :126:

Reaction score
172
Απάντηση: Harman Kardon AVR 355, AVR 255 & AVR 155 Receivers

Τελικα ο 355 θα αντικατασταθει. Μακαρι ολοι σ'αυτο τον τοπο να ηταν τοσο υπευθυνοι. Μακαρι κι αλλες αντιπροσωπειες να εβλεπαν τον πελατη σαν ανθρωπο και οχι σαν πορτοφολι. Οχι οτι δεν υπαρχουν κι αλλες αλλα κουβεντα να κανουμε. Τα καλα πρεπει να τα λεμε οπως και τα κακα. Και βεβαιως μακαρι να ειχαν στις ταξεις τους κι αλλες εταιριες παιδια σαν το Νικο μας!

Οποτε το Σαββατο ο Νικος θα ερθει με το νεο μου διαμαντι παραμασχαλα. Ενας θεος ξερει ποσο tsi li li θα μου κοστισει αυτη η ιστορια :142:

Ευχαριστω τον Κωστα απο το σερβις και το φιλο μου το Νικο που με ανεχεται :136:

Φερε και το κολλητηρι ρεεεεε

Reaction score
164

Να ρωτήξω κάτι για τον 255: Αρχεία 24/192 από την οπτική, δέχεται;

Φάνη: Μωρή κουφάλα σου έφεξε. Ξέρω τι λέω! :136:

Reaction score
172

Οποτε το Σαββατο ο Νικος θα ερθει με το νεο μου διαμαντι παραμασχαλα. Ενας θεος ξερει ποσο tsi li li θα μου κοστισει αυτη η ιστορια :142:

Το Σαββατο περασε και ο νεος μου 355 ηρθε και ανελαβε να κανει αυτο που ξερει καλα. Τη διαχείριση σηματων εικονας και ηχου με μεγαλη ευκολια! Σχεδον δυο μπουκαλια αδειασαν μεσημεριατικα :142: αλλα εγινε καλη δουλεια!

Περα ομως απο την πλακα αυτο που εγινε, η αντικατασταση δηλαδη του χαλασμενου ενισχυτη με νεο, δεν εγινε λογο της φιλιας μου με το Νικο αλλα λογο ηθικων αρχων της αντιπροσωπιας και σεβασμου της προς τον πελατη. Είναι μεγαλη υποθεση να υπάρχει σαπορταρισμα του προιοντος μετα την αγορά και αυτό το ξερουμε ολοι καλα.

Ένα μεγαλο ευχαριστω στην εν λογο αντιπροσωπια λοιπον.

Το Νικολακη μας θα τον ξανα-περιποιηθω από κοντα :137:

Reaction score
7

Το Σαββατο περασε και ο νεος μου 355 ηρθε και ανελαβε να κανει αυτο που ξερει καλα. Τη διαχείριση σηματων εικονας και ηχου με μεγαλη ευκολια! Σχεδον δυο μπουκαλια αδειασαν μεσημεριατικα :142: αλλα εγινε καλη δουλεια!

Περα ομως απο την πλακα αυτο που εγινε, η αντικατασταση δηλαδη του χαλασμενου ενισχυτη με νεο, δεν εγινε λογο της φιλιας μου με το Νικο αλλα λογο ηθικων αρχων της αντιπροσωπιας και σεβασμου της προς τον πελατη. Είναι μεγαλη υποθεση να υπάρχει σαπορταρισμα του προιοντος μετα την αγορά και αυτό το ξερουμε ολοι καλα.

Ένα μεγαλο ευχαριστω στην εν λογο αντιπροσωπια λοιπον.

Το Νικολακη μας θα τον ξανα-περιποιηθω από κοντα :137:
Οπότε ένα μπράβο στον King και την WaveMotion και ξανα-καλορίζικος σε σένα! Καλές θεάσεις/ακροάσεις :109:

Reaction score
172

Οπότε ένα μπράβο στον King και την WaveMotion και ξανα-καλορίζικος σε σένα! Καλές θεάσεις/ακροάσεις :109:
Νασαι καλα αγορινα.

Reaction score
0
Veritigo συγχαρητήρια κι από μένα. Και στην αντιπροσωπεία βέβαια. Είναι λίγο παράξενο το πρόβλημα που αντιμετώπισες, αλλά να μου πεις, κανένα εργοστάσιο δε βγάζει 100% τελειότητας, ούτε αυτά και της Harman!

Εγώ από τότε πού τον αναβάθμισα, δουλεύει ΑΨΟΓΑ. Φοβερό εργαλείο και σίγουρα απ' τα πιο υποτιμημένα της αγοράς.

2 επισημανσούλες: το Bridge I ΔΕΝ είναι συμβατό με τους 355 κοκ. ΜΟΝΟ το BridgeII. Το λέω γιατί εδώ υπάρχει σύγχιση.

Να αφήσετε οπωσδήποτε το εργαλείο να ΣΤΡΩΣΕΙ!!! Πρέπει να γίνει λουκούμι. Εκεί θα δείτε πραγματικά να βγαίνει ο τρομερός, μεστός ήχος που χαρακτηρίζει την εταιρεία, και που κατά τη γνώμη μου ο μόνος ήχος high-end σ' αυτή τη κατηγορία τιμής. Αυτό που είναι πραγματικά αξιοσημείωτο είναι πως η HK διατηρεί αυτόν τον σούπερ ήχο μέχρι και σήμερα. Εντυπωσιακό!

Καλές ακροάσεις και θεάσεις μας εύχομαι λοιπόν!

Reaction score
0
Μονος του σιγα σιγα θα το κανει κ αυτο....Δεν ''λεει'' να τον παρουμε κ να περιμενουμε να στρωσει....Εγω προσωπικα τον ξεζουμιζω απο την πρωτη ωρα

Reaction score
164

Ούτε μόνος του θα στρώσει, ούτε με παρέα...

Reaction score
7

Το "στρώσιμο" διαρκεί κάθε φορά που τον ανοίγουμε, μερικά λεπτά (ανάλογα με τη θερμοκρασία δωματίου) μέχρι να φτάσουν σε μια θερμοκρασία όλα τα components του ενισχυτή...π.χ. οι αντιστάσεις του ενισχυτή που ανάλογα με τη θερμοκρασία και την ανοχή τους, υπάρχει μια αμελητέα μεταβολή της ωμικής αντίστασης με αποτέλεσμα μια αμελητέα επίσης διαφορά στον ήχο που ίσως είναι ψυχολογικό τελικά :121:

Reaction score
164

Το "στρώσιμο" διαρκεί κάθε φορά που τον ανοίγουμε, μερικά λεπτά (ανάλογα με τη θερμοκρασία δωματίου) μέχρι να φτάσουν σε μια θερμοκρασία όλα τα components του ενισχυτή...π.χ. οι αντιστάσεις του ενισχυτή που ανάλογα με τη θερμοκρασία και την ανοχή τους, υπάρχει μια αμελητέα μεταβολή της ωμικής αντίστασης με αποτέλεσμα μια αμελητέα επίσης διαφορά στον ήχο που ίσως είναι ψυχολογικό τελικά :121:
Ναι, αλλά άλλο αυτό που λες, και άλλο το μόνιμο στρώσιμο... Όπως στα αυτοκίνητα...

Reaction score
7

Ναι, αλλά άλλο αυτό που λες, και άλλο το μόνιμο στρώσιμο... Όπως στα αυτοκίνητα...
Εννοείται... μα δεν μίλησα για μόνιμο στρώσιμο αλλά για "στρώσιμο" που συμβαίνει κάθε φορά που ανοίγουμε τον ενισχυτή. Εξάλλου πιστεύω ότι αν ένα μηχάνημα παθαίνει μόνιμο στρώσιμο και ακούγεται διαφορετικά για πάντα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (π.χ. μέρες, μήνες, δεν εννοώ να έχει κλείσει και 10ετία), είναι προβληματικό με φτηνιάρικα ηλεκτρονικά Parts. Με λίγα λόγια δεν πιστεύω στο στρώσιμο των ηλεκτρονικών συσκευών, εκτός και αν μιλάμε και για συσκευές που έχουν και κινούμενα μέρη (π.χ. ηχεία και στρώσιμο ανάρτησης)

Reaction score
784

ο 355 κυκλοφορει γενικα στην αγορα η ειναι σαν τον 255 που πλεον δεν τον βρισκεις ευκολα ετοιμοπαραδοτο?
Να περιμενω σημαντικη διαφορα στην ισχυ σε πιθανη μεταβαση απο τον 255 στον 355?

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Κυκλοφορει και οπλοφορει με 15w παραπανω στο καναλι.
Κι οταν λεει η Harman 15w ειναι σαν να λενε οι αλλοι για 40!
Τον 255 δεν τον βρισκεις ευκολα γιατι εχει τεραστια ζητηση σε ολη την Ευρωπη.

Οι κανουριοι 355 εχουν το upgrade του 10/2008 ηδη μεσα τους και στην συσκευασια περιλαμβανεται το docking station ΤΗΕ BRIDGE ΙΙ

Reaction score
0
Φίλε Νίκο θα ΄θελα τη βοήθειά σου σε 3 απορίες μου πριν προχωρήσω στην παραγγελία.
1)Έχω τη Philips 9603 συνδεδεμένη με το PopCorn και το BlueRay S-300 της Sony. Όσον αφορά το θέμα του ήχου όλα τα παραπάνω είναι συνδεδεμένα με τον Pioneer VSX-D710S και τα ηχεία της Roister HT2000Satelite 80W-90db/w/m-8 ohms). Κάθε φορά που ενεργοποιούνται τα 100HZ και το σύστημα HD Natural Motion στην TV υπάρχει delay (η γνωστή καθυστέρηση ανάμεσα στην εικόνα και τον ήχο ) που την μέτρησα με κάποια προγραμματάκια περίπου στα 180-200ms.Δυστυχώς ο ενισχυτής μου δεν έχει σύστημα καθυστέρησης του ήχου και έτσι σκέφτομαι να τον παροπλίσω αφου ναι μεν στα AC3 η TV κάνει pass throu και δίνει τον ήχο απόλυτα συγχρονισμένο στον Pioneer ΑΛΛΑ στο DTS άσ΄τα να πάνε. Πρώτα βλέπω εικόνα και μετά ακούω τον ήχο κάτι εκνευριστικό και απαράδεκτο. Σκέφτηκα να πάρω το Felston 740 στα 230€ αλλά θεωρώ ότι όταν υπάρχουν ενισχυτές σαν τον 255 με τέτοια τιμή και δυνατότητες η αγορά του felston είναι ασύμφορη.Πιστεύεις ότι η δυνατότητα ρύθμισης του delay από τον 255 θα καλύψει αυτά τα 180-200 ms η τουλάχιστον θα τα κάνει αποδεκτά;
2) Θεωρείς ότι τα παραπάνω ηχεία θα δουλέψουν το ίδιο καλά όπως με τον Pioneer (όπως είπα και πριν η αλλαγή θα γίνει μόνο εξαιτίας του DTS αν και οι επιπλέον δυνατότητες του 255 είναι εξαιρετικές και απαραίτητες άμεσα).
3)Επειδή οι τιμές εμφανίζονται με μεγάλες αποκλίσεις στα διάφορα ιντερνετικά και μη καταστήματα της χώρας μας και του εξωτερικού τι γίνεται με το θέμα εγγύηση;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ προκαταβολικά .

Reaction score
6
Ένα πράγμα θα σου πω φίλε danielo.

Τα A/V μοντέλα της Pioneer με κωδικούς 9xx, 8xx, 7xx, 5xx, 4xx ΔΥΣΤΥΧΩΣ χρησιμοποιούν Pioneer Hybrid Amplification που σημαίνει ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα μεγαλύτερα μοντέλα της σε ήχο τα οποία έχουν MOSFET.
Δεν θα πω περισσότερα, αλλά οι HK δεν έχουν καμία σχέση με το μοντέλο που έχεις.
Ας πούμε μόνο ότι οι HK έχουν κανονικά τρανζίστορ στην έξοδο και ότι είναι ενισχυτές. Δεν χρειάζεται τίποτε παραπάνω.

Η μέρα με τη νύχτα.

Μιλάω και σαν ιδιοκτήτης ενός τέτοιου μοντέλου της Pioneer, τον VSX-D810S.

Reaction score
0
Φίλε pleo, φοβάμαι ότι επιβεβαίωσες αυτό που μάλλον ήξερα αλλά δεν ήθελα ....να πιστέψω ίσως γιατί δεν άκουσα τον παραπάνω ενισχυτή (τον 255 εννοώ). Από τον δικό μου ήμουν και είμαι αρκετά ευχαριστημένος και για την εποχή που τον αγόρασα πιστεύω ότι ήταν μια λογική από πλευράς κόστους αγορά. Κι αν δεν είχε αυτό το καταραμένο delay η περίφημη philips, θα αρκούμουν για λίγο καιρό ακόμα στον Pioneer. ΑΛΛΑ ,,,δεν πάει άλλο, αφού έχω γεμίσει matroska ταινίες με DTS και η αλλαγή επιβάλλεται. Αν έχεις κάποια άποψη και για τις άλλες απορίες μου θα ήμουν ιδιαίτερα ευγνώμων.
Σ΄ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Reaction score
6
Εάν ο A/V και η τηλεόραση έχουν HDMI 1.3 τότε υπάρχει μια λειτουργία που λέγεται HDMI LIP SYNC.
Εκεί μηδενίζονται οι καθυστερήσεις εικόνας και ήχου.

Από κει και πέρα δουλειά μπορείς να κάνεις και με το χειροκίνητο Lip Sync που έχουν οι A/V. Σε έναν άλλο Α/V που έχω (Marantz SR8002) αυτό ρυθμίζεται από 0-200ms.

Γενικά να ξέρεις ότι όσο περισσότερη επεξεργασία βάζεις στην εικόνα, τόσο μεγαλύτερο το lag.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Harman Kardon AVR 355, AVR 255 & AVR 155 Receivers

Εννοείται... μα δεν μίλησα για μόνιμο στρώσιμο αλλά για "στρώσιμο" που συμβαίνει κάθε φορά που ανοίγουμε τον ενισχυτή. Εξάλλου πιστεύω ότι αν ένα μηχάνημα παθαίνει μόνιμο στρώσιμο και ακούγεται διαφορετικά για πάντα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (π.χ. μέρες, μήνες, δεν εννοώ να έχει κλείσει και 10ετία), είναι προβληματικό με φτηνιάρικα ηλεκτρονικά Parts. Με λίγα λόγια δεν πιστεύω στο στρώσιμο των ηλεκτρονικών συσκευών, εκτός και αν μιλάμε και για συσκευές που έχουν και κινούμενα μέρη (π.χ. ηχεία και στρώσιμο ανάρτησης)

Ρε παίδες! Kι εσυ ρε Subcode, γενικα ξερεις τι λες αλλά εδώ αστόχησες νομίζω! Ισχύει το ΑΝΤΙΘΕΤΟ απ' αυτό που λες!!

Ακριβώς τα φτηνιάρικα μηχανήματα δε στρώνουν!! Τα ακριβά θέλουν χρόνο *ακριβώς* επειδή χρησιμοποιούνται ποιοτικά κυκλώματα τα οποία θέλουν χρόνο για "burn-in", αυτό το λένε ακόμα και για τα καλώδια!!

Και όχι δε μιλάμε για χρόνια (!!) απλά συνολικά κανά 10ωρο + ως που να στρώσουν οι τρανζίστορες (συστολές, διαστολές κλπ). Κι οχι, δε μιλάω για... Ρωσίδες (!) ακόμα για τον 355 μιλώ!!

Και ναι, αξίζουν τα επιπλέον από τον 255 στον 355!

Καλό σ/κ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.372
Members
38.306
Νεότερο μέλος
Vasilis67