Harman Kardon AVR 355, AVR 255 & AVR 155 Receivers

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Harman Kardon AVR 355, AVR 255 & AVR 155 Receivers

Για πες μου κατι.
Το ποπκορν HDMI--> HDMI στον 355 και απο εκει με component σε 720p tv και ειναι μια χαρα.

Απλα οταν αναβει ο προβολεας (HDMI-->HDMI) κοβει στην τιβι και δινει στον προβολεα. Σωστα;;;
Τα έχεις έτσι και δουλεύει???? Πείτε μου ρε παιδιά αν γίνεται να παίρνει In απο hdmi και να δίνει το ένα hdmi out στον projectora και το component out στην TV...! Θέλω να κάνω παραγγελία τα καλώδια αύριο...

Reaction score
172
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Harman Kardon AVR 355, AVR 255 & AVR 155 Receiv

Τα έχεις έτσι και δουλεύει???? Πείτε μου ρε παιδιά αν γίνεται να παίρνει In απο hdmi και να δίνει το ένα hdmi out στον projectora και το component out στην TV...! Θέλω να κάνω παραγγελία τα καλώδια αύριο...
Μα για σενα το εγραψα. Δες πως τον δουλευω εγω.

Ολες οι πηγες πανω στον 355 και απο εκει

355--->τιβι με component.
355--->προβολεας με HDMI.

Με τον τροπο αυτο οταν δινει σημα στην τιβι την κλειδωνει εκει που του εχω ορισει εγω για καθε πηγη. Οταν αναψω τον προβολεα κοβει απο την τιβι και κλειδωνει ντε και καλα 1080p τον προβολεα.

ΔΕν εχω κανενα προβλημα με κανενα σημα με αυτο τον τροπο. Το μονο που δεν κλειδωνε ηταν η εξοδος ενος DVD που εφυγε απο το ρακ χωρις δευτερη σκεψη.

Reaction score
164
Απάντηση: Harman Kardon AVR 355, AVR 255 & AVR 155 Receivers

Απ' ότι είχα διαβάσει και απ' ότι είχα δοκιμάσει στην αρχή η Component ΔΕΝ δείχνει το σήμα που δέχονται οι ψηφιακές είσοδοι.
Δεν έχω δυνατότητα να το ξανατσεκάρω, αλλά όποιος μπορεί, ας το επαληθεύσει.

Reaction score
172

Απ' ότι είχα διαβάσει και απ' ότι είχα δοκιμάσει στην αρχή η Component ΔΕΝ δείχνει το σήμα που δέχονται οι ψηφιακές είσοδοι.
Δεν έχω δυνατότητα να το ξανατσεκάρω, αλλά όποιος μπορεί, ας το επαληθεύσει.
Κι εγω αυτο ηξερα και μαλιστα μου το ειχες πει κι εσυ. Ελα μου ντε ομως που εγω βλεπω ποπκορν στην τιβι με τον τροπο αυτο.

Ισως ομως ενα DVD να μην δουλευει ετσι (οπως ετυχε σε μενα).

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307
Re: Απάντηση: Harman Kardon AVR 355, AVR 255 & AVR 155 Receivers

Κι εγω αυτο ηξερα και μαλιστα μου το ειχες πει κι εσυ. Ελα μου ντε ομως που εγω βλεπω ποπκορν στην τιβι με τον τροπο αυτο.

Ισως ομως ενα DVD να μην δουλευει ετσι (οπως ετυχε σε μενα).
Νομίζω ότι το dvd έχει προστασία απ τις αναλογικές για αυτό και γίνεται αυτό που λέει ο Βασίλης(unfo).Tο ποπκορν δεν πρέπει να έχει κανενός είδους κλείδωμα.

Reaction score
0
Δλδ αν το κάνω αυτό, λογικά, θα δουλεύει με πηγή το HTPC αλλά, λογικά πάλι, δεν θα δουλεύει με το PS3 σαν πηγή (λόγω προστασίας?)

Reaction score
172
Απάντηση: Re: Harman Kardon AVR 355, AVR 255 & AVR 155 Receivers

Νομίζω ότι το dvd έχει προστασία απ τις αναλογικές για αυτό και γίνεται αυτό που λέει ο Βασίλης(unfo).Tο ποπκορν δεν πρέπει να έχει κανενός είδους κλείδωμα.

Ναι ετσι ειναι.

Δλδ αν το κάνω αυτό, λογικά, θα δουλεύει με πηγή το HTPC αλλά, λογικά πάλι, δεν θα δουλεύει με το PS3 σαν πηγή (λόγω προστασίας?)
Με το HTPC δεν θα εχεις κανενα προβλημα αλλα με το PS3 μαλλον θα εχεις.

Reaction score
0
Κάτι άλλο,
Συνδεσα το HPTC με τον 255 με DVI ---> Hdmi. Στο μενού του 255 έχω επιλέξει video output 720p. Όταν απ το PC στέλνω το σήμα στον ενισχυτή για να το δώσει στην TV οτι όποια ανάλυση και αν επιλέξω απ το HTPC δεν φαίνεται ολόκληρο το desktop στην TV...

Όταν όμως συνδέω το HTPC κατ ευθείαν με το ίδιο καλώδιο με την TV (χωρίς να είναι ο 255 ενδιάμεσα) τότε η επιφάνεια εργασία φαίνεται κανονικά και ολόκληρη...

Ξέρει κανείς γιατί συμβαίνει αυτό?

Η TV έχει ανάλυση 1368 x 768. Απ' το PC έχω δοκιμάσει όλες τις παρακάτω αναλύσεις, αλλά τζίφος... [1360χ768 / 1280χ960 / 1280χ800 / 1280χ768 / 1280χ720]

Για το παραπάνω θέμα υπάρχει καμιά λύση?

Reaction score
164
Απάντηση: Re: Απάντηση: Harman Kardon AVR 355, AVR 255 & AVR 155 Receivers

Ρε λες; :138:

Reaction score
4.825
απο οτι ξερω κανενας av δεν δινει εικονα εκτος απο hdmi απο πηγη που εχει κλειδωμα ...
οσοι εχουν crt προβολεα το εχουν νιωσει καλα στο πετσι τους ...
ολα τα σταντ αλοουν πλευερ εχουν κλειδωμα δυστηχως ...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Harman Kardon AVR 355, AVR 255 & AVR 155 Receivers

Ρε λες; :138:
Κατά 99%...
Μάλιστα θυμάμαι ότι υπήρχε μια παρτίδα dvd από εταιρία τύπου bluesky που έχει ξεχάσει να κλειδώσει την αναλογική έξοδο και μόλις μαθεύτηκε έγινε πανικός γιατί όλοι το έψαχναν για να αντιγράψουν σε dvd recorder.

Reaction score
0
Δυστυχώς πρέπει να πω πως το μόνο αποδεικτικό στοιχείο μου είναι τα αυτιά μου και οι δεκάδες αναφορές στο φαινόμενο από λάτρεις hifi! Όμως το γεγονός του 'στρωσίματος' μου το έχουν επιβεβαιώσει και 2-3 ηλεκτρολόγοι-μηχανικοί. Όταν τους ρώτησα πώς αποδεικνύεται, κι αυτοί μου απάντησαν πως δεν είναι τεκμηριωμένο επιστημονικά/τεχνικά!!

Πάντως πρέπει να σας πω πως από τα πρώτα ακούσματα στο σήμερα, διαπιστώνω μεγάλη διαφορά στον ήχο. Τα μεγάφωνά μου είναι παλιά JBL L6 και ο ενισχυτής ο τελικός - εξίσου παλιός - ένας H/K PA2400. Δλδ τα υπόλοιπα προυπήρχαν του 355 και ακούω με τις ίδιες ρυθμίσεις.

Όσο για τις διαφορές: θα δείτε πως ιδίως για έργα MPEG4 μάλλον θα χρειαστείτε την επιπλέον ισχύ στα surround μεγάφωνα. Υπάρχουν επίσης για κάποιο λόγο πολλά έργα Dolby Digital 5,1 που έχουν εγγραφεί με απίστευτα χαμηλές στάθμες των υπόλοιπων καναλιών. Αυτό το είχα καταλάβει και από άλλα παρόμοια συστήματα και μου το έχουν επισημάνει και διάφοροι. Μη με ρωτάτε το γιατί, απλά το' χω ελέγξει εκτενώς και τελικά δυστυχώς μάλλον αληθεύει. Επίσης, άλλη διαφορά είναι πως ο 355 δέχεται iPod και διαθέτει προργραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο. Αυτά!!

Προτείνω ιδίως τον 355 για μεγαλύτερους χώρους. Για τους πιο ένδοξους, η H/K θα βγάλει σύντομα το βαρύ πυροβολικό στην αγορά (μαζί με τον Bluray player BDP10), βέβαια για όποιους διαθέτουν και βαρύ... πορτοφόλι (όπως συνήθως, δυστυχώς)!

Καλό σ/κ, και πάντα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον *όλες* οι αναρτήσεις σας.

Reaction score
0
[OFF TOPIC]

Όμως το γεγονός του 'στρωσίματος' μου το έχουν επιβεβαιώσει και 2-3 ηλεκτρολόγοι-μηχανικοί. Όταν τους ρώτησα πώς αποδεικνύεται, κι αυτοί μου απάντησαν πως δεν είναι τεκμηριωμένο επιστημονικά/τεχνικά!!
Δυστυχώς ή ευτυχώς ό,τι ισχύει, στη φυσική, μπορεί και να αποδειχθεί κιόλας...
Δεν μιλάμε ούτε για θεωρίες big bang, ούτε για τη ζωή μετά... Για έναν απλό αγωγό μιλάμε..

Ρε παιδιά γενικά με τα καλώδια οι εταιρίες βλέποντας τα τρελά ποσά που δαπανούνται για τα συστήματα μας είδαν ότι μπορούν να βγάλουν τρελά λεφτά ακόμα και από τα καλώδια. Ζαχαρώνοντας μας με το design/εμφάνιση και τάζοντας λαγούς με πετραχείλια στην ηχητική απόδοση κάθονται και πουλάνε καλώδια για δύο και τρία χιλιάρικα...

Ο καταναλωτής όταν δίνει τέτοια ποσά μπαίνει αυτόματα σε φάση placebo. Εδώ έναν ενισχυτή των 500 ευρών παίρνουμε και τον εκθειάζουμε συνεχώς. Φανταστείτε όταν μιλάμε για 4πλάσια ποσά και καλώδια....
Επίσης στο άλλο πράγμα όπου έχει βασιστεί το θέμα hi-end καλωδίων είναι ότι είναι από φύσης ΑΔΥΝΑΤΗ η same time σύγκριση ενός καλωδίου των 2000€ με ένα απλό των 20-30€

Με τον ήχο, απλά θυμάσαι τι, περίπου, άκουγες πριν από 2 μέρες το ανακαλείς και το συγκρίνεις με το υπάρχον.
Αυτό που συμβαίνει με τα hi-end καλώδια είναι ότι λόγω διαφορετικών υλικών-αγωγών προσδίδεται μία διαφορετική χροιά στον παραγόμενο ήχο... and that's all
Τώρα όποιος πιστεύει ότι για μία διαφορετική χροιά αξίζει να δαπανούνται τέτοια τρελά ποσά, εγώ πάω πάσο.

Πάντως να είστε σίγουροι ότι αν γινόταν να κάναμε άμεσες συγκρίσεις μεταξύ μηχανημάτων με απλά και άλλων με hi end καλώδια τότε οι τιμές τους θα ήταν υποδεκαπλάσιες.....

Για φανταστείτε και το παρακάτω σκηνικό...
Ενθουσιώδης λάτρης των Audio Visual θεμάτων έχοντας ήδη δαπανίσει 6-7-10 χιλιάρικα για να στήσει το H/T του επιστρέφει σπίτι μετά από μία καινούρια αγορά.. Έδωσε 2.000 για καλώδια... (Μιλάμε για 2.000€...) Επιστρέφει, λοιπόν, συνδέει τα καλώδια και ακούει........ Τι θα μπει να γράψει στο φόρουμ και να πει στους φίλους του μετά? Ότι δεν άξιζε τα 2.000 η επένδυση του? Αλλά ακόμα και αν όντως πιστεύει οτι τα άξιζε είναι καθαρά θέμα placebo και εγωισμού, μπορεί όντως ο ίδιος να πιστεύει ότι μεταμορφώθηκε ο ήχος του λες και αγόρασε τα καλύτερα ηχεία του κόσμου... Αυτό που πραγματικά έχει συμβεί είναι μια διαφορετική χροιά. Όποιος νομίζει ότι αξίζει τα λεφτά μια τέτοια διαφορά με γεια του με χαρά του...
Το θέμα είναι ότι όταν δίνεις τόσα λεφτά το τόσο το κάνεις τοοοοοοσο.

Για το θέμα του στρωσίματος τα είπαμε.... Απλά ΔΕΝ.

Reaction score
14

str0s τα είπες όλα με το Νι και με το Σιγμα!

Ευγε!! +1000% φίλε!!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307
Συγν'ωμη που θα συνεχίσω το off topic και θα αναθερφώ στο στρώσιμο.Να δεχτώ ότι όλες οι συσκευές χρειάζονται κάποιο χρονικό διάστημα απο την έναυση τους για να πιάσουν ένα επιθυμητο θερμοκρασιακό επίπεδο λειτουργίας.Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το στρώσιμο υπό την μορφή ωρών.Κανονικά όσο περισσότερο λειτουργεί κάτι τόσο μεγαλύτερη γήρανση παρουσιάζει.Οπότε γιατί έστω και ένα λεπτό λειτουργίας να μην λειτουργεί αρνητικά(γήρανση) ώς προς την απόδοση ενός προιόντος?
Εξαιρώ φυσικά τα ηχεία που όντως μπορεί να χρειαστούν κάποιες ώρες για ευνόητους λόγους.
Υπάρχει αντίλογος?

Reaction score
0

Ta H/K trwne ola se hxo: Denon, Onkyo, Marantz, Yamaha. De masane me tipota. Egw eimai fan xronia kai den yparxei pio mousikos kai mestos hxos. Sygkrisima einai mono ta NAD kai Rotel (as mhn pame kan Meridian!! h Levinson! alles kathgories ekei).
Ta synistw anepifylakta. To AVR-355 paei germania apo arxes Apriliou gia 999. Ta 8yria AVR-655 & 755 vgainoun mesa sto f8inoporo.

Gia na mas pesoun kai ligo ta salia, pathste to:
http://www.hifi.nl/brochures/harman-brochure-feb08.pdf

kai 8a katevasete to neo katalogo ths H/K. Ta mhxanhmata einai apaixta sas lew, egw exw mazemena kai paliotera opws to Signature (made in USA, nai kala akousate) alla vevaia kai merikous labatous ellhnikous oi opoioi vevaia einai allo prama. Pwpw ksefyga...

Loipon, h filosofia ths H/K einai to apo8ema isxyos. Th stigmh pou oi giapponezoi (opws kai h Marantz pou twra pleon einai asiatikwn symferontwn) me dyskolia parexoun 10-15Ampere h Harman arxizei amesws amesws ap ta 30!! Epishs, allh mia filosofia pou efarmozei ap th syndaksh ths h etairia einai afto tou Full Bandwidth dhladh anaparagei OLES tis syxnothtes ths mousikhs apo 10 mexri 100000 Hz. Poly shmantiko ki afto. Tous torroideis metasxhmatistes tous exei kopsei edw kai kairo (adi8eta me orismena Rotel kai NAD ta opoia omws einai pio akriva), omws h apotelesmatikothta tou metasxhmatisth H/K den exei allaksei.

Oso gia to service aplws argoun (idiws sthn Ellada) poly pio poly apo mia Sony as poume h mia Panasonic (kalyteroi omws apo mia Yamaha).

Oso na nai einai mias allhs kathgorias sxedon efamhlh me ta Rotel. Ap o,ti kserw h NAD exei akoma xeirotero service!!

Kalh epityxia kai kalws tous dex8hkame!!
αχ!!!! τι ευσεβης ποθος ειναι αυτος ο ενισχυτης...
που θα μου παει... θα τον παρω....
καλησπερα σας κυριε αρβανιτακη....

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

αχ!!!! τι ευσεβης ποθος ειναι αυτος ο ενισχυτης...
που θα μου παει... θα τον παρω....
καλησπερα σας κυριε αρβανιτακη....
Καλημερα:107:

Reaction score
0

συγνωμη... δικιο εχεις...
καλως σας βρηκα παιδια... και χαιρομαι που βρηκα στοιχεια για τον 255 αλλα δυστηχως μου εχει κατσει στο ματι ο 355 αν και οταν θα προβω σε αγορα μπορει να εχουν αλλαξει τα μοντελα...
νικο εσυ θα ξερεις καλυτερα απο μελλοντικα avr
αλλα και παλι αν μεινω στην μαρκα αυτη (που μαλλον για εκει με κοβω ασχετα με το ποτε θα τον παρω...
επισης θελω να μαθω να τα ηχεια του παρακατω λινκ ταιριαζουν η θα ζορισουν τον 355..
http://www.odes.gr/index.php?page=s...tegory_id=360&option=com_virtuemart&Itemid=28
και αν οχι νικο μου εχεις πει για τα jbl η τα canton αν θυμαμαι καλα...αυτα ποση διαφορα εχουν απο τα heco?

επισης λεει 4 - 8 ohm ... αυτο οπως μου ειπε και ο pleo και αν καταλαβα καλα δεν ειναι και το καλυτερο...

και κατι ασχετο εχω αυτην την στιγμη ενα πολυ παλιο μοντελο amplifier luxman lv-112 να υποθεσω οτι δεν μπορει να κολλησει ενας avr 255 η 355 πάνω του σωστα?

δεν ξερω τιποτα ειμαι ασχετος... και ολα αυτα που λετε μου φαινονται βουνο....
αχ!!!!!! μανα γιατι δεν με εκανες avrγνωστη.... :110:

Reaction score
0
Ρε παιδιά βοηθάτε κάποιος...

Έχομεν και λέμε...

Όταν έχω το PC συνδεδεμένο κατ ευθείαν στην Τν με DVI ---> HDMI τότε δείχνει ολόκληρο το desktop κανονικά (με 1:1 πιξελ). Όταν στέλνω το καλώδιο στον AV 255 και από κει μετά hdmi στην TV τότε μου κόβει περιμετρικά λίγο απ' την επιφάνεια εργασίας και τα μικρά γράμματα δεν φαίνονται καλά.....

Έχω δοκιμάσει όλες τις πιθανές αναλύσεις απ' τα settings της nVidia στο HTPC αλλά τπτ...
Στον ενισχυτή έχω επιλεγμένη ανάλυση εξόδου 720p.
Η TV είναι HD-Ready (1366 x 768)

Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό? Λύση υπάρχει?

Reaction score
0
Να ενημερώσω τους φίλους για το νέο firmware της HARMAN KARDIN για το 255 αν δεν το γνωρίζουν ήδη. Το μηχάνημα ...ΚΕΝΤΑΕΙ
Είπα να πλέξω κι εγώ ένα εγκώμιο για το νέο μου απόκτημα αλλά δεν ...έχω χρόνο από το κόλλημα που με καθηλώνει ....στον καναπέ:114::114::114:
Software release Mar 09; Version 02-03-2009 01 / AFW v0.96.1.1
  • 2ch PCM from Xbox360 mutes AVR and detected wrongly as Multi-channel PCM is now resolved.
  • Occasional pops when audio stream is interrupted like changing track on a source or sound format change on a disc from HDMI and SPDIF input sources have been eliminated.
  • Audio and video system performance and HDMI compatibility have been improved, and other low-level operating system improvements have been made.
Το ανέβασα εδώ
http://rapidshare.com/files/214133552/AFW_v0.96.1.1_.rar
για όποιον βαριέται το ψάξιμο μαζί με τις οδηγίες αναβάθμισης που δίνονται στην ιστοσελίδα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.328
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent