Hi End - Μαθήματα κοινής λογικής από τους κατασκευαστές...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Λοιπόν ο Μάνος είχε στην κατοχή του κυρίως αναλογικά μηχανήματα.
Από Cd player είχε ένα Sony μοντέλο 90 αλλά όχι τίποτε σπουδαίο.
Είχε όμως ένα μομπινόφωνο Revox B77, ένα πικάπ Revox (πρέπει να ήταν με βραχίωνα παράλληλης μετατόπισης), αλλά και monitors της Rogers.

Reaction score
2.320
Αν ζούσε όμως σήμερα τι θα είχε ?

Εδώ σας θέλω .

(μα φυσικά όχι πάνελ γιατί τα είχε βαρεθεί ).

Reaction score
2.320
Σπύρος Μπλάτσιος said:
Λοιπόν ο Μάνος είχε στην κατοχή του κυρίως αναλογικά μηχανήματα.
Από Cd player είχε ένα Sony μοντέλο 90 αλλά όχι τίποτε σπουδαίο.
Είχε όμως ένα μομπινόφωνο Revox B77, ένα πικάπ Revox (πρέπει να ήταν με βραχίωνα παράλληλης μετατόπισης), αλλά και monitors της Rogers.
Οι ηχογραφήσεις που εχουμε από Χατζιδάκι είναι δηλαδή χαΙεντ αναφοράς ?
Ο ίδιος λένε ότι επιμελείτο τα της ηχογράφησης .

Reaction score
297
Κοίτα, ιένας τσομπάν'ς που τα σαλαγάει στις β'νοκορφές, τι κουτσομπολιό να κάν'? Να κουτσομπολέψ' την προυβατίνα Μπιρμπίλω στην κατσικούλα Παρδάλω? 8)

Reaction score
250
Οι ηχογραφήσεις που εχουμε από Χατζιδάκι είναι δηλαδή χαΙεντ αναφοράς ?
Ο ίδιος λένε ότι επιμελείτο τα της ηχογράφησης .

[/quote]

Ναι οι περισσότερες ηχογραφήσεις του είναι σχεδόν αναφοράς!

Μάλιστα τις επιμελείτο προσωπικά και σχολαστικά!

Reaction score
0
Ήταν απο τους πρώτους που πήρε τα SL600. Τα άλλαξε όταν άκουσε τα near field της Genelec

Reaction score
2.320
algol said:
Ήταν απο τους πρώτους που πήρε τα SL600. Τα άλλαξε όταν άκουσε τα near field της Genelec
και πάνω που χάρηκαν λίγο οι "πανελάκηδες" .... :lol: :lol: :lol:

Reaction score
2.320
algol said:
Τα Genelec είναι near field για καθαρά επαγγελματικη χρήση. Παίζουν καλά στο far field για το σπίτι ?

A

audiomusic

Guest
Δρ Ντίνος Πικάπιος - said:
Απολαύστε τώρα και την άλλη πλευρά. Πώς θαμπωνόμαστε από τα λεγόμενα του κατασκευαστή, και πουλάμε μούρη στον ανυποψίαστο κοσμάκη, εν προκειμένω, δια χειρός του κ. Παναγόπουλου, από το ίδιο τεύχος του High Fidelity, σελίδα 45, στο «ριβιού» του Totem Acoustic Forest. Εδώ πρόκειται για περιπτωσάρα, μιλάμε για γέλιο, πολύ γέλιο. Έχουμε και λέμε:

«Η προσοχή στη λεπτομέρεια», γράφει ο κ. Παναγόπουλος, «είναι το σήμα κατατεθέν αυτής της εταιρείας. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, το εσωτερικό της καμπίνας του ηχείου επαλείφεται με ένα ειδικό υλικό που ονομάζεται Borosilicate. Το υλικό αυτό που διαθέτει εξαιρετικές αποσβεστικές ικανότητες», συνεχίζει ο κ. Παναγόπουλος, «χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τη NASA στο διαστημικό λεωφορείο, και ειδικότερα για χρήση ανάμεσα στα κεραμικά πλακίδια που προστατεύουν το διαστημόπλοιο από τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, που αναπτύσσονται κατά την εισαγωγή του διαστημοπλοίου στην ατμόσφαιρα». Μάλιστα! Το καταλάβατε; Το χωνέψατε; Ωραία!

Ας αντιπαρέλθουμε το γεγονός, ότι το κείμενο χωλαίνει γλωσσικά – αυτό είναι το λιγότερο – και ας πάμε στο ψητό. Τι είναι ρε παιδιά αυτό το ματζούνι, το borosilicate; Ξέρει κανείς; Διότι, ο δόλιος κοσμάκης που δεν ξέρει, ψαρώνει αμέσως, διαβάζοντας αυτά τα φοβερά και τρομερά περί NASA και διαστημικών λεωφορείων και υψηλής τεχνολογίας. Πω, πω, ρε παιδί μου, πώς περνάει η τεχνολογία στην παραγωγή, ε; Αυτό θα πει high end!

Κι αν σας πω εγώ, ότι η NASA δεν πρωτοχρησιμοποίησε αυτό το boro-πωστολέν στο Space Shuttle, αλλά στις καφετιέρες της, θα με πιστέψετε; Πόσο πεζός μπορεί να γίνομαι ώρες – ώρες… Για πάμε να δούμε τι σκατά είναι αυτό το borosilicate. Αν κάνετε τον κόπο και μπείτε στη Γκούγκλα και ζητήσετε τον ανάλογο ορισμό, θα πάρετε αυτό, και ω του θαύματος!, η τεχνολογία έπαψε να είναι high end, και επέστρεψε εκεί που τη θέλει η αποστολή της: κοντά στους ανθρώπους, να τους υπηρετεί, και όχι να τους κοροϊδεύει.

Δεν σας φτάνει το Google; Μήπως θέλετε να πάμε μια βολτίτσα και στη φίλη μου τη Βίκυ; Κάντε κλικ εδώ. Μήπως είδατε πότε επινοήθηκε αυτό το καταπληκτικό υλικό, «που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τη NASA»; Μήπως έχετε κι εσείς, όχι στο ρακ του χαϊεντοστερέου σας, αλλά στην κουζίνα σας, κάποιο σκεύος κατασκευασμένο από Βοριούχο γυαλάκι, ούτως πως λαϊκώς ειπείν, που γράφει πάνω του Pyrex; Όχι; Δεν πειράζει. Τουλάχιστον, μήπως σας ξέμειναν στο ψυγείο τίποτε ώριμες τομάτες, γιατί κάτι τέτοιοι «ριβιούερς» μάλλον τις χρειάζονται. Ή μήπως να προτιμούσαμε γιαούρτια, να κάνει και επιδερμίδα το παιδί;

Και μετά, πιάνουν τον Αντρέα και του παραπονούνται, γιατί βάλουμε εναντίον του Ειδικού Τύπου. ΝΑ, ΓΙΑΤΙ.

«ειδικό υλικό…»

Ρε ουστ. ΟΥΣΤ!

Παρακαλώ όπως μου αποστείλετε την διεύθυνσή σας γιατί έχω ντοματούλες και γιαουρτάκια μπόλικα για εσάς και για όλους όσους νομίζουν ότι είναι έξυπνοι.

http://66.102.9.104/search?q=cache:...ml+Borosilicate+nasa&hl=el&gl=gr&ct=clnk&cd=1

The FRCI tiles were developed by NASA's Ames Research Center, Mountain View, Calif., and were manufactured by Lockheed Missiles and Space Division, Sunnyvale, Calif.

The FRCI-12 HRSI tiles are a higher strength tile derived by adding AB312 (alumina-borosilicate fiber), called Nextel, to the pure silica tile slurry. Developed by the 3M Company of St. Paul, Minn., Nextel activates boron fusion and, figuratively, welds the micron-sized fibers of pure silica into a rigid structure during sintering in a high-temperature furnace. The resulting composite fiber refractory material composed of 20-percent Nextel and 80-percent silica fiber has entirely different physical properties from the original 99.8-percent-pure silica tiles. Nextel, with an expansion coefficient 10 times that of the 99.8-percent-pure silica, acts like a preshrunk concrete reinforcing bar in the fiber matrix.

The HRSI tiles are coated on the top and sides with a mixture of powdered tetrasilicide and borosilicate glass with a liquid carrier. This material is sprayed on the tile to coating thicknesses of 16 to 18 mils. The coated tiles then are placed in an oven and heated to a temperature of 2,300 F. This results in a black, waterproof glossy coating that has a surface emittance of 0.85 and a solar absorptance of about 0.85. After the ceramic coating heating process, the remaining silica fibers are treated with a silicon resin to provide bulk waterproofing.

Ευχαριστώ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.963

Ρε συ! Καλά, έχεις ένα τόσο υπέροχο avatar και κάθεσαι κι ασχολείσαι με το high end; :lol: :lol: :lol:

Reaction score
297
Ρε συ! Καλά, έχεις ένα τόσο υπέροχο avatar και κάθεσαι κι ασχολείσαι με το high end; :lol: :lol: :lol:
Μα νομίζω ότι ασχολείται με το avatar και τα αποτελέσματα της συνεχούς και ακαταπαύστου αυτής ασχολίας τα βλέπουμε 8)

A

audiomusic

Guest

Υποθέτω ότι εσείς ως ειδικός με άποψη για το high end δεν έχετε δει στριγκάκι ούτε σε avatar.
Έτσι εξηγούνται όλα λοιπόν.

Έχετε το ελεύθερο να φαντασιωθείτε με το avatar μου διότι προσωπικά δεν ασχολούμε, ούτε την βρίσκω με αυτό.
Είναι προφανές πλέον το τι κάνετε όταν δεν ασχολείστε με τους άλλους.

Ευχαριστώ.

Reaction score
0
Κε audiomusic, χωρίς να θέλω να γίνω ή να κάνω το δικηγόρο κανενός, πιστεύω ότι έχετε άδικο.
Το σχόλιο του κου Κόγια ήταν καθαρά humor ή κάποιος θα μπορούσε να το δεχθεί ως προσπάθεια κατευνασμού «πνευμάτων».

Το σχόλιο του κου RDoherty ήταν κακοπροαίρετο, προσβλητικό για εσάς και όλους εμάς που παρακολουθούμε τη «συζήτησή» σας.
Αν τέτοιου τύπου «εξυπνάδες», τον κάνουν να πιστεύει ότι θα κερδίσει τη «μάχη» γραπτού λόγου που έχει ξεκινήσει, τότε ρίχνει το επίπεδο σε «μέρη» που ίσως δεν γνωρίζετε και θα «ηττηθείτε»…

Α!... πριν βιαστείτε όλοι σας να αναρωτηθείτε ή να εναντιωθείτε στη χρήση της λέξης «μάχη», περί «μάχης» πρόκειται και όχι απλά «αντίθετες απόψεις».

Έχουν «ξεθαφτεί» θέματα από τον κο audiomusic, που δείχνουν ότι ασχολήθηκε με τα γραπτά του AV site και έχοντας μία διαφορετική γνώμη, θέλησε να την αναφέρει, έχοντας ταυτόχρονα σχηματίσει μία άποψη (μέσα από τα γραπτά τους) για ορισμένα μέλη.

Ας κρατήσουμε, λοιπόν, τα «νύχια» μέσα και ας προσπαθήσουμε, όσοι επιθυμούμε την εμπλοκή μας, να είμαστε κόσμιοι στις εκφράσεις μας, επιχειρηματολογώντας και όχι προσβάλλοντας τον άλλο!

Καλό μεσημέρι.

Reaction score
297
Μπα, δεν είναι έτσι. Όποιος επιφυλάσσει στους άλλους
audiomusic said:
ντοματούλες και γιαουρτάκια μπόλικα
ενώ ταυτοχρόνως γράφει μπαρούφες, το πιο πιθανό είναι να γίνει γιαουρτλού ο ίδιος.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να επιχειρηματολογήσουμε επί της ουσίας, μια και τοσούτον επιτακτικά το θέτετε:

http://en.wikipedia.org/wiki/Borosilicate_glass

"Borosilicate glass is a particular type of glass, better known under the brand names Pyrex, Kimax, and Endural. It was first developed by German glassmaker Otto Schott in the late 19th century and sold under the brand name "Duran" in 1893. After Corning Glass Works developed Pyrex in 1924, it became a synonym for borosilicate glass in the English-speaking world."

Τέτοια χαΐρια το "borosilicate"! Συνεπώς η γραφική αναφορά του κριτικού στην NASA που "πρώτη χρησιμοποίησε το borosilicate στο διαστημικό λεωφορείο" :lol: είναι τόσο ανόητη, όσο και αν είχε γράψει: "Η κατασκευάστρια εταιρεία δυστυχώς χρησιμοποιεί απηρχαιωμένα υλικά παρωχημένης τεχνολογίας, για παράδειγμα ένα είδος γυαλιού του ... 19ου αιώνος!". Και τα δύο εξίσου παραπλανητικά - και τα δύο εξίσου άσχετα.

A

audiomusic

Guest
Αν καθίσω να σου απαριθμήσω τα μαργαριτάρια του ήχου θα χρειαστώ αρκετό χρόνο και δυστυχώς ο χρόνος μου είναι πολύτιμος.

Το δεύτερο τεύχος βρέθηκε και ευχαριστώ το φίλο που επικοινώνησε μαζί μου. Αν υπάρχει και κάποιος άλλος που επιθυμεί να το ξεφορτωθεί ας επικοινωνήσει και αυτός μαζί μου. Δεν είναι κακό να έχω και ένα δεύτερο στην συλλογή μου.

Σας αφήνω λοιπόν να συνεχίσετε τον αγώνα σας αγαπητοί Δον Κιχώτες.

Πήρα μια καλή γεύση αναξιοπρέπειας και κατινιάς. Περισσότερη από το κανονικό βλάπτει σοβαρά την υγεία.

Τελικά τα παντελόνια κάποιων είναι σίγουρα διακοσμητικά.

Ευχαριστώ και ζητώ συγνώμη από τους καλοπροαίρετους σχολιαστές αυτού του χώρου για την αναστάτωση.

Καλή συνέχεια

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.088
Members
38.286
Νεότερο μέλος