High-end και λάθη ανάγνωσης στο CD

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.615
- Μοναχοτρώω αλλά τι τρώω? :lol:

RDoherty said:
...εφόσον ο καλύτερος τρόπος να ελαχιστοποιηθεί το jitter είναι (ΑΝ το έχω καταλάβει καλά) το ρολόι του DAC να ελέγχει το ρολόι του transport...
Το θέμα είναι γιατί να ελέγχει και τι να το κάνει...
Τέλος πάντων για να αλλάξουμε τρόπο σκέψης, στα ρολόγια ο πιο σωστός είναι ο πιο ακριβής. Άρα αν το ρολόι του dac έχει ακρίβεια τριών δεκαδικών και του transport δύο, ο ορισμός του dac ως master θα δώσει καλύτερο αποτέλεσμα. Αν έχουμε όμως και ένα εξωτερικό ρολόι ακόμη πιο ακριβές, τα βάζουμε όλα εκεί και έχουμε την καλύτερη λύση.

- Το παραπάνω με τα ρολόγια, ισχύει είτε μιλάμε για ξεχωριστές συσκευές είτε για εννιαίες. Στις εννιαίες το dac προφανώς είναι master και ο οδηγός ανάγνωσης slave. Οι οδηγοί ανάγνωσης είναι απλά σιντιρόμια για τα pc μας (αν αυτό σου λέει κάτι για την ποιότητα των ρολογιών τους).

- True AES/EBU link δεν μπορούμε να βάλουμε σε οποιαδήποτε συσκευή πχ με μια απλή μετατροπή. Δεν μιλάμε απλώς για έναν τρόπο σύνδεσης δύο συσκευών αλλά ένα πρωτόκολλο μεταφοράς ψηφιακού σήματος. Η ιστορία ξεκινάει από τον οδηγό ανάγνωσης. Η απουσία του ΑΕS/EBU δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί το ψηφιακό σήμα πχ να επαναχρονιστεί και να καταπολεμηθεί ως έναν βαθμό το jitter. Τα προβλήματά μας όμως δεν σταματούν εδώ...

Reaction score
297
Έχω πληροφορίες ότι στο TAS Σεπτεμβρίου ο Harry Pearson χαρακτηρίζει το Nova Physics Memory Player ως την μεγαλύτερη έως τώρα επανάσταση στο ψηφιακό audio. Αληθεύει?

Reaction score
297
Υπάρχουν και αντιθετες απόψεις. Επίσης υπάρχουν και προοπτικές στο concept: π.χ. DAC που να παίζει μουσική κατ' ευθείαν από USB flash :wink: :arrow: :mrgreen:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.639
Πολύ καλό φαίνεται!

Και για μένα είναι μονόδρομος αυτός ο τρόπος σκέψης στο CD.

Reaction score
297
Να δούμε τι θα αποφανθεί ο Harry Pearson στο επόμενο TAS, γιατί αυτό που γράφει στο νυν TAS θυμίζει τους xρησμούς του Alan Greenspan, στο πιο σιβυλλικό (αν υποθέσουμε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει!). Όχι τίποτε άλλο, αλλά αναγκάζομαι να τα σκάω για ένα κατά τα άλλα άχρηστο περιοδικό, μόνο και μόνο για χάρη του ... Χάρρυ :lol: :lol: :lol:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.639
Πιστεύω ότι είναι εύκολο στο πισί μας να κάνουμε σωστό ρίπινγκ, ή τουλάχιστον πιο σωστό απ'ότι κάνει το ντεντικέιτεντ σι-ντι πλέιέρ μας.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο μπορούμε να κάνουμε συνολικά αυτή τη δουλειά που κάνει το νέο αυτό μηχάνημα που έχει τον τρανό τίτλο νόβα μέμορι πλέιερ με το πισάκι μας, με την προϋπόθεση ότι θα πάρουμε μια καρτούλα με τουλάχιστον 2 επαγγελματικές AES/EBU εξόδους και World Clock Input, επίσης να έχουμε μπόλικη RAM για να διαβάζουμε από κει, και να έχουμε κι ένα καλό κεντρικό ρολόι.

Η συνέχεια αναμένεται...

Reaction score
297
Νίκος Τσαρουχάς said:
Βάλε και τη συνέχεια του άρθρου αν το έχεις.
To έχω, αλλά στη συνέχεια αρχίζει και ασχολείται με τα επί μέρους μοντέλα, τα εκθειάζει ... και στο τέλος πετάει και το φαρμάκι για τον Memory Player (σαν να ψιλοϋπονοεί ότι τα διαλύει), οπότε είπα να περιμένω το τεύχος Σεπτεμβρίου.

GF

Reaction score
27
Τωρα εμενα γιατι αυτο το memory palyer 9tm) μου φαινεται σαν ενα απλο PC? 8)
Γιατι κανει 10χιλιαρικα?????? :shock:

Reaction score
297
Εύστοχη ερώτηση. Ξέρεις όμως ποιό είναι το καλό με τα PC: όσο καλύτερα και ισχυρότερα γίνονται, τόσο και φτηναίνουν :D

GF

Reaction score
27
Καλο και κακο ταυτοχρονα γιατι αυτη η απαξιωση που σερνεται σε ολα τα ψηφιακα, μας κανει να κλαιμε τα λεφτα μας μεσα σε μερικους μηνες.
Το μηχανακι αυτο μου λετε γιατι κανει 10κ? Επειδη ειναι Χαι-Εντ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.088
Members
38.286
Νεότερο μέλος
MichaelK