Hitech και ΑΜΟΙ: Μια θλιβερή ιστορία...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Μόλις διάβασα την κριτική του Hitech για την ΑΜΟΙ... Είμαι συνδρομητής του περιοδικού και μόλις σήμερα ήρθε σπίτι...

Θα ξεχάσω για λίγο ότι είμαι Γενικός Διαχειριστής και θα γράψω την προσωπική μου άποψη και μόνο χωρίς να εκφράζει το avsite όπως την αισθάνομαι...

Διαβάστε το άρθρο του reviewer κ. Βαλιμίτη για την ΑΜΟΙ! Πρώτα από όλα διαβάστε τα εργαστηριακά test που έδειξαν σχεδόν τέλεια νούμερα...
Στην συνέχεια διαβάστε και τις εντυπώσεις του αρθρογράφου: Απουσιάζει το μαύρο, έχει χαμηλή απόκριση το pannel με αποτέλεσμα είδωλα, τεχνουργήματα στην κίνηση κλπ. με πιο χαρακτηριστική αυτή την πρόταση:

"Το πιο αδύναμο σημείο της ΑΜΟΙ είναι ο συνδυασμός του scaler με την απουσία επαρκούς ευκρίνειας του πάνελ της" :shock: (Παρακαλώ ξαναδιαβάστε αυτή την πρόταση...)

Όλη αυτή η κριτική βέβαια γίνεται όχι για ψηφιακό σήμα από ότι κατάλαβα!!!

Το καταπληκτικό βέβαια είναι ότι ενώ είχε στην διάθεσή του ένα pannel 1920Χ1080 δεν αναφέρει τίποτα για HD υλικό!!!! :shock: :shock: :shock:
Ούτε καν τι κάνει η τηλεόραση σε σήμα 1080i... το μόνο που αναφέρεται είναι ψηφιακή σύνδεση με hdmi (στα 576p άραγε?? :lol: :lol: :lol:)...

Η δε σύγκριση με άλλες 3 τηλεοράσεις που όλες παίρνουν βαθμό πάνω από 9 και η ΑΜΟΙ 8.3 με βάση τα νούμερα των εργαστηρίων δεν στέκει με τίποτα... Υπάρχει τηλεόραση στην σύγκριση με πάνελ και αυτή 1920Χ1080 (η καινούργια Τoshiba) που έχει μικρότερη φωτεινότητα (300nits έναντι 504), χειρότερο contrast (390:1 έναντι 429:1) πολύ μεγαλύτερη απόκλιση χρωματικότητας (ΔΕ=16 έναντι ΔΕ=3 μόλις) και διαφορά στο λευκό (7149 Κ έναντι 6586Κ δηλ. ιδανικό λευκό) και όμως παίρνει 9 στην ποιότητα εικόνας έναντι 8.3 της ΑΜΟΙ...

Διαβάστε πάντως το άρθρο... θα ήταν καλό να το συζητήσουμε μήπως εμείς έχουμε κάνει λάθος αγορά...

Υ.Γ 1. Το μήνυμά μου ήταν πολύ πιο σκληρό όμως τελικά δεν αξίζει τον κόπο να χαλάμε και την ζαχαρένια μας για μικροσυμφέροντα...

ΥΓ. 2. Για απλό τηλεοπτικό σήμα το έχω γράψει και εγώ ότι υπάρχουν τηλεοράσεις με καλύτερη εικόνα από την ΑΜΟΙ... όμως για οτιδήποτε από dvd και πάνω δεν αξίζει 8,3 η τηλεόραση.

Και φυσικά εγώ είδα τον τελικό του Champions Leaque σε τέτοια ποιότητα εικόνας που και το 10 λίγο είναι...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Χρηστο , δεν καταλαβεινω το μηνυμα σου. :roll:
Ισχυριζεσαι δηλαδη οτι βλεπεις και κρινεις καλυτερα απο τον κ.Βαλιμιτη?
Ισχυριζεσαι πως ολοι αυτοι που εσπευσαν να την δοκιμασουν με καθε δυνατο μεσο και σημα και τελικα εσπευσαν να την αγορασουν ειχαν πιο αγνα κριτηρια απο τους υπευθυνους του "καλου" περιοδικου?
Ισχυριζεσαι ακομα πως η κριτικη και βαθμολογια του "Ηχου" ηταν προιον αμεροληπτης εργασιας ενω του ανταγωνιστικου "Ηitech" οχι?
Τελος ,  ξερουν καλυτερα ολα αυτα τα παιδακια ανα τον κοσμο που εσπευσαν να δοκιμασουν και να γραψουν σε φορα τις εντυπωσεις τους απο το εν λογω προιον?

Εαν εχεις εστω και μια θετικη απαντηση στα παραπανω ερωτηματα , τοτε κανε μου την χαρη και απαντησε ακομα σε ενα:

"Γιατι το αγοραζεις ακομα?" :wink:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
χαχα...

Χα(λ)ιτεκ έπρεπε να το λένε. Αν δεν υπήρχε το SACD του Santana ήθελα να δω πόσα τεύχη θα πουλούσε. Έχουμε αναφερθεί πολλάκις στους εν λόγω κυρίους, και έχω πολλά "ράμματα" για την γούνα του εν λόγω εκδοτικού οίκου, απ' όταν δούλευα σε μεγάλη εταιρία πληροφορικής. Απλοί εκβιαστές....

ΥΓ. να μαντέψω ότι η AMOI δεν πωλείτε στο "γνωστό" κατάστημα, ενώ οι άλλες πωλούνται?

Edit μάγος είμαι;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Στον Ήχο η τηλεόραση πήρε 4,7 στα 5
Στο Τ3 η τηλεόραση πήρε 4,3 στα 5
Στο avsite.gr πήρε πάρα πολύ καλές κριτικές και 50 άνθρωποι που την ΕΙΔΑΝ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ μετά την αγόρασαν πέρα από κάθε προσδοκία
Στο avforum.gr όσοι την είδαν και την δοκίμασαν είπαν τα καλύτερα λόγια!

Όταν 4 μέσα του χώρου, 2 περιοδικά και 2 φόρα είπαν ότι είναι πολύ καλή τηλεόραση πως το 5ο την βγάζει άχρηστη;;;

Εμείς οι πολλοί είμαστε οι τρελοί του χωριού ή το Hitech????

Είναι να μην τα παίρνω;;;

V

VIDEOMIX

Guest
Αυτά που κατά καιρούς και συνεχώς λέμε. Ότι τα περιοδικά έχουν καταντήσει (ίσως και πάντα να ήταν) μαγαζάκια προώθησης του κάθε σπόνσορά (ων) τους. :shock:

Reaction score
0
Αν η αντιπροσωπεία εδώ ή η ίδια η εταιρεία έριχναν κουβάδες χρημάτων για διαφήμιση τότε οι κριτικές θα ήταν παντού 5,5 στα 5 αστεράκια... :twisted: Δεν κάνουν όμως τέτοιες κινήσεις γιατί δεν είναι κολωσσός όπως οι Sony, Philips, Toshiba κτλ οπότε τα μέσα αυτά την 'θάβουν' γιατί τα μαγαζιά του ομίλου τους δεν την πωλούν...

Reaction score
14
Χιλιοειπωμένο θέμα Χρηστο απλά μας εδωσες αλλη μια φρέσκια απόδειξη (οχι οτι την χρειαζόμασταν) αλλά καλό είναι να ακούνε και άλλοι που δεν γνωρίζουν το ποιόν του ΧΑΙΤΕΚ.

Το έπερνα και εγώ και εδώ και 3 μήνες το γυρισα στον Ηχο. Δεν λέω ότι είναι τελειο, αλλά είναι καποιες σκάλες καλίτερο απο το εν λόγω φυλλάδιο.

το τι σου είπε ο Ανδρέας είναι σωστότατο, τι το πέρνεις αφου σε χαλάει???

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
..................................
Διαβάστε το άρθρο του reviewer κ. Βαλιμίτη για την ΑΜΟΙ! Πρώτα από όλα διαβάστε τα εργαστηριακά test που έδειξαν σχεδόν τέλεια νούμερα...
Στην συνέχεια διαβάστε και τις εντυπώσεις του αρθρογράφου: Απουσιάζει το μαύρο, έχει χαμηλή απόκριση το pannel με αποτέλεσμα είδωλα, τεχνουργήματα στην κίνηση κλπ. με πιο χαρακτηριστική αυτή την πρόταση:

"Το πιο αδύναμο σημείο της ΑΜΟΙ είναι ο συνδυασμός του scaler με την απουσία επαρκούς ευκρίνειας του πάνελ της"   :shock: (Παρακαλώ ξαναδιαβάστε αυτή την πρόταση...)

Εδώ είναι κρυμμένη όλη η πεπτουσία !!!

Χαριτολογώντας, μπορείς να κάνεις ένα Test σε μια F1, σε μέτρια επαρχιακή άσφαλτο και να βγεί κάτω του μετρίου σε σχέση με ένα ασφαλτινο 4x4.
Τα test, συμπληρώνοντας το Χρήστο, πρέπει να γίνονται ΚΑΙ στο χώρο που καινοτομεί το κάθε προϊόν.
Αυτο το ξέρουμε καλά στον HXO και φροντίζει καλά o διευθυντής κ.Φωτης Φωτιαδης να γίνεται πράξη σε ΚΑΘΕ προϊόν που δοκιμάζουμε.

Πιστεύω πάντως οτι επουδενί δεν γράφτηκε κάτι από το εν λόγω περιοδικό μικροσυμφεροντικά, θα ήταν ανήκουστο αλλά και χυδαίο άλλωστε....

Θα έλεγα όμως οτι επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά πλέον, οτι τα SACD και τα ιλουστρασιόν εξώφυλλα δεν χαρίζουν εν λευκώ τεχνική κατάρτιση και μεθόδικότητα σε test και σε αξιολογήσεις, ασχέτως αν αναφέρονται και πολλάκις προβάλονται εν μέσω κειμένων σαν standards διασφάλισης των αξιολόγηθέντων συσκευών προς τους αναγνώστες τους.

Η Amoi δεν διεκδικει δάφνες ποιότητας στο απλό τηλεοπτικό σήμα όπως και στο scaling, άλλωστε το εχουμε εξαντλήσει αυτο, ΑΛΛΑ η μηχανή της αριστεύει στα 1080 εκει που στάθηκε ο ΗΧΟΣ και όπως θα επρεπε καθε συντάκτης που σεβεται το κοινό του.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Το πιο πετυχημένο πάντως το διάβασα στο τεστ του InFocus...

Λοιπόν γράφει ο δαιμόνιος δοκιμαστής...

"Χωρίς καμία τάση υπερβολής, αν βγάλουμε τον προβολέα από το κουτί και τον βάλουμε στην πρίζα, μπορούμε να ξεκινήσουμε να βλέπουμε ταινίες χωρίς να χρειαστεί να τον ρυθμίσουμε ποτέ. Σε μια επιβεβαίωση της τελειομανίας μας, επιλέξαμε να κατεβάσουμε τη φωτεινότητα (brightness) από το 50 στο 45."

Χαχα... Ωραία, αν μειωσεις την φωτεινότητα μετά δεν θέλει καμμία ρύθμιση ο projector...

ΥΓ. Το πιο αστείο κομμάτι όμως είναι η περιγραφή των ακουστικών εντυπώσεων του νέου προενισχυτή του Τσακιρίδη...
Καλά μιλάμε ΤΟ ΓΕΛΙΟ!!!

Reaction score
14
Παιδιά θα τους στείλω με κουριερ το τευχος και θα τους απαιτήσω τα λεφτά μου πίσω. Το δικαιολογητικό θα είναι ότι το τεστ στην τηλεόραση ΑΜΟΙ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα και μου προξενεί σοβαρές αμφιβολίες για την αντικειμενικότητα του περιοδικού.

Θα το κάνω και θελω να δώ αντίδραση. (Ο κούριερ που θα το στείλω θα κοστίσει περισότερο αλλα είναι περισότερο η συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας)

Επίσης θα συνοδεύεται απο επιστολή και αν εχουν τα φρύδια να την δημοσιεύσουν θα δούμε πόσο λερωμένη εχουν την φωλιά τους.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Βαγγέλης Λάμπρου said:

"Το πιο αδύναμο σημείο της ΑΜΟΙ είναι ο συνδυασμός του scaler με την απουσία επαρκούς ευκρίνειας του πάνελ της" :shock: (Παρακαλώ ξαναδιαβάστε αυτή την πρόταση...)

Εδώ είναι κρυμμένη όλη η πεπτουσία !!!

Χαριτολογώντας, μπορείς να κάνεις ένα Test σε μια F1, σε μέτρια επαρχιακή άσφαλτο και να βγεί κάτω του μετρίου σε σχέση με ένα ασφαλτινο 4x4.
Τα test, συμπληρώνοντας το Χρήστο, πρέπει να γίνονται ΚΑΙ στο χώρο που καινοτομεί το κάθε προϊόν.
Αυτο το ξέρουμε καλά στον HXO και φροντίζει καλά o διευθυντής κ.Φωτης Φωτιαδης να γίνεται πράξη σε ΚΑΘΕ προϊόν που δοκιμάζουμε.

Πιστεύω πάντως οτι επουδενί δεν γράφτηκε κάτι από το εν λόγω περιοδικό μικροσυμφεροντικά, θα ήταν ανήκουστο αλλά και χυδαίο άλλωστε....

Θα έλεγα όμως οτι επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά πλέον, οτι τα SACD και τα ιλουστρασιόν εξώφυλλα δεν χαρίζουν εν λευκώ τεχνική κατάρτιση και μεθόδικότητα σε test και σε αξιολογήσεις, ασχέτως αν αναφέρονται και πολλάκις προβάλονται εν μέσω κειμένων σαν standards διασφάλισης των αξιολόγηθέντων συσκευών προς τους αναγνώστες τους.

Η Amoi δεν διεκδικει δάφνες ποιότητας στο απλό τηλεοπτικό σήμα όπως και στο scaling, άλλωστε το εχουμε εξαντλήσει αυτο, ΑΛΛΑ η μηχανή της αριστεύει στα 1080 εκει που στάθηκε ο ΗΧΟΣ και όπως θα επρεπε καθε συντάκτης που σεβεται το κοινό του.
Kαι συμφωνώ αλλά και διαφωνώ μαζί σου Βαγγέλη...

Παρεπιπτόντως πήρες τα μεγαλύτερα συγχαρητήρια από το Hitech για τις ρυθμίσεις σου... ΔΕ=3 όταν από 21 τηλεοράσεις του συγκριτικού 40-42'' μόλις 1 είχε καλύτερο νούμερο! Επίσης λευκό 6586 όταν από τις 21 μόνο 2 τηλεοράσεις είχαν καλύτερο λευκό.

Ακόμα η ΑΜΟΙ με contrast 429:1 υπερτερεί έναντι των μισών τηλεοράσεων του συγκριτικού με ταυτόχρονη φωτεινότητα στα 504nits που υπερτερεί ΑΠΟ ΟΛΕΣ τις τηλεοράσεις του συγκριτικού! Η κορυφαία μάλιστα είχει μόλις 101nits. Εφόσον συγκρίνουμε την ΑΜΟΙ με τηλεοπτικό σήμα ΜΟΝΟ, τα 101nits δηλαδή της Panasonic είναι αρκετά; Αν χρειάζεται συσκότιση το σαλόνι για να δεις Χατζηνικολάου...αυτό δεν είναι 2 μέτρα και 2 σταθμά;

Η Sony 40V200 1366Χ768 που συγκρίνεται με την ΑΜΟΙ και παίρνει ποιότητα εικόνας 9,2 έχει απόκλιση 19% στο πάνελ!!! Την δεύτερη μεγαλύτερη από 21 τηλεοράσεις... και ΔΕ=27 δηλ. την 6η μεγαλύτερη από 21 τηλεοράσεις και φωτεινότητα την μισή από την ΑΜΟΙ!

Η Toshiba 42WLG66 με ανάλυση 1920Χ1080 που γενικά θάβεται και αυτή έχει αντίστοιχα 19% απόκλιση ΔΕ=16, contrast χειρότερο (390:1) και την μισή φωτεινοτητα και όμως παίρνει βαθμό 9,0!!!

Και τέλος η plasma Panasonic 42PV60 με ανάλυση 1024Χ768 δηλαδή 1.300.000 λιγότερα pixel, έχει φωτεινότητα μόλις 101nits ΔΕ=8 και λευκό στους 7000 Κ! Φυσικά ως πλάσμα έχει πολύ καλύτερο μαύρο... αλλά και πολύ-πολύ καλύτερο βαθμό (9,4).

Δεν λέω ότι οι παραπάνω τηλεοράσεις είναι κακές... σε τηλεοπτικό σήμα ίσως να είναι καλύτερες από την ΑΜΟΙ... όμως όταν σε όλο το συγκριτικό των 21 τηλεοράσεων χρησιμοποιήθηκε σήμα 1080i και την ΑΜΟΙ την συγκρίνουν με 3 τηλεοράσεις του συγκριτικού γιατί δεν γράφουν τίποτα για την συμπεριφορά της ΑΜΟΙ στα 1080i??? Μήπως γιατί εκεί έκλεβε την παράσταση και θα αναγκαζόντουσαν να το γράψουν?

Βαγγέλη τα νούμερα (δικά σου άλλωστε...) την βγάζουν κορυφαία τηλεόραση και ακόμα και στο contrast από τις 3-4 κορυφαίες lcd της δοκιμής...

Δεν λέω ότι τα νούμερα λένε πάντα ΟΛΗ την αλήθεια αλλά γίνεται η ΑΜΟΙ να έχει πέπλο και η Toshiba με χειρότερο contrast να μην έχει; Γίνεται η Sony με ΔΕ=27 (δηλ. το κόκκινο είναι ροζ ή το πράσινο λαχανί...) να έχει τόσο καλύτερη εικόνα από την ΑΜΟΙ; Γίνεται με τέτοια νούμερα η ΑΜΟΙ να είναι η χειρότερη τηλεόραση από τις 21 της δοκιμής;;; Γίνεται;;;

Δεν λέω να την έβγαζαν καλύτερη... λέω να μην την έθαβαν τόσο... ακόμα και με τηλεοπτικό σήμα δεν της αξίζει το 8,3... σε οverall συμπεριφορά βέβαια και με το σκεπτικό ότι ένα dvd με upscaling στα 1080i κάνει μόλις 150-200 Eυρώ νομίζω ότι η τηλεόραση θα έπρεπε να ήταν ανάμεσα στις κορυφαίες...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Αν τελικά καταφέρουμε να δούμε το Mundial σε HD περιττό να σας πω ότι θα καλέσω επίσημα στο σπίτι μου, τους συντάκτες του Hitech... κρίμα που το περιοδικό κυκλοφόρησε 3 μέρες μετά τον τελικό του CHAMPIONS LEAQUE... Θα τους είχα ήδη καλέσει και θα έτρεχαν μετά στα τυπογραφεία να αλλάζουν τα νούμερα και τους βαθμούς... :lol: :lol: :lol: :lol:

V

VIDEOMIX

Guest
Βαγγέλης Λάμπρου said:
Kαι συμφωνώ αλλά και διαφωνώ μαζί σου Βαγγέλη...
Εγώ γιατί δεν βλέπω που διαφωνούμε;;;   :lol:
Ε πρωί πρωί, δεν είχε ανοίξει το μάτι του, δεν είχε πιεί καφέ ακόμα. :lol:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Χρηστο προτεινω αυτα που γραφεις εδω να τα στειλεις με επιστολη στο περιοδικο να δουμε τια θα σου απαντησουν. Το λο θα ηταν επι απαοδειξει για να μην ισχυριζονται οτι την εχασαν κλπ. Μην διστασεις, γιατι ετσι κι αλλιως ειμαι βεβαιος οτι διαβαζουν avsite αλλα δεν συμμετεχουν γιατι δεν εχουν φρυδια ή οτι αλλο! Θα την στειλεις;

Reaction score
14
lakiss51 said:
Χρηστο προτεινω αυτα που γραφεις εδω να τα στειλεις με επιστολη στο περιοδικο να δουμε τια θα σου απαντησουν. Το λο θα ηταν επι απαοδειξει για να μην ισχυριζονται οτι την εχασαν κλπ. Μην διστασεις, γιατι ετσι κι αλλιως ειμαι βεβαιος οτι διαβαζουν avsite αλλα δεν συμμετεχουν γιατι δεν εχουν φρυδια ή οτι αλλο! Θα την στειλεις;
σκεφτόμουν να το έστελνα εγώ, αλλά δεν εχω κάνει τα σχόλια του Χρήστου και τις παρατηρήσεις του οπότε ο Χρήστος είναι ο σωστότερος να το πράξει.

Χρήστο θα το στείλεις?

Reaction score
164
Και γιατί να μην τη συντάξει κάποιος και να την υπογράψουμε οι υπόλοιποι;

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.030
Members
38.280
Νεότερο μέλος