Hitech και ΑΜΟΙ: Μια θλιβερή ιστορία...

Reaction score
14
minas said:
Ρε παιδιά δεν καταλαβαίνω γιατί χολοσκάτε...

Κάνετε (οι περισσότεροι) σαν να ανακαλύψαμε τον τροχό! Δεν ήταν η πρώτη και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία φορά που διαφωνείτε με ένα review του hitech (ή οποιουδήποτε άλλου περιοδικού).
Καταλαβαίνω την αγανάκτηση ορισμένων, κυρίως επειδή στη συγκερκιμένη περίπτωση είχατε την ευκαιρία να δοκιμάσετε την τηλεόραση εξονυχιστικά και δικαιολογημένα αντιδράτε όταν σας παρουσιάζουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Υπενθυμίζω όμως σε όλους ότι πάντα σε τέτοιες δοκιμές πρέπει να παίρνετε τα αποτελέσματα με λίγο αλατοπίπερο και να κρατάτε μόνο ό,τι είναι κατά το δυνατόν αντικειμενικό...

Αν κάποιος είναι αρμόδιος να σχολιάσει το review είναι μάλλον ο αντιπρόσωπος -έχει άλλωστε και έννομο συμφέρον. Σκεφτείτε κάθε φορά που διαφωνούσαμε με τη μεθοδολογία των δοκιμών ή με τα συμπεράσματα να αρχίζαμε να στέλνουμε γράμματα διαμαρτυρίας... Ε, θα ήταν λίγο γραφικό... τα περιοδικά (κάποια περισσότερο από κάποια άλλα) θα έπρεπε να φτιάξουν γραφείο διαχείρισης διαμαρτυριών! :twisted:
Δεν είναι ακριβώς ετσι....

Αν εχεις δει το τελαυταίο χρόνο το Hitec εχει μετατρέψει το εξώφυλλο του σε μόνιμη διαφήμηση 2-3 μεγάλων κολλοσών και πολλές φορές απορείς αν κρατάς στα χέρια σου ανεξάρτητο περιοδικό ή μπροσούρα απο εταιρία...!!!

Ολα εχουν σχέση με την διαφήμιση και δυστυχώς με το μεγεθος το χρηματικό που το περιοδικό εισπράτει απο τον κάθε αντιπρόσωπο. Η ΑΜΟΙ (Telectron) είναι μικρή (ακόμα αλλα οχι για πολύ) και ταράζει τα νερά στην αγορά. Αυτο φυσικό είναι να ενοχλέι απο αρκτούς έως παρα πολλούς. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.

Ειναι η κλασσική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΤΟ-ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ οτι δεν μπορουμε να φτασουμε το θαβουμε στον πάτο για να ανεβουν στην επιφάνεια οι κουράδες που τελικά αυτές επιπλέουν....

Reaction score
1
Λοιπόν, ας καταθέσω κι εγώ την άποψή μου :p
Πήγα και είδα την amoi στο media markt (δεν ξέρω αν μπορώ να τη δω κάπου αλλού, να τη δω όμως σωστά ρυθμισμένη).
Η τηλεόραση έπαιζε με τηλεοπτικό σήμα, κάτι που σίγουρα δεν την κολάκευε. Με το ίδιο σήμα έπαιζαν όμως και οι διπλανές, οπότε μια σύγκριση ήταν δυνατή.
Χωρίς να θυμάμαι τα δίπλα μοντέλα (θυμάμαι όμως τις "μάρκες" lg, samsung, thomson etc), η σύγριση με την amoi ήταν υπέρ τις κινεζούλας (στο άπειρο μάτι μου). Και καλύτερο μαύρο έβγαζε και ίχνος δεν άφηνε (στο τεστ με τα τρέιλερ του σπορ + της ερτ που έκανα - εννοώ τις ποδοσφαιρικές φάσεις) και πιο ζωηρά χρώματα είχε.
Μετά, πήγα και διάβασα το τεστ του περί ου ο λόγος, περιοδικού.
Αν υποθέσουμε ότι το μάτι είναι υποκειμενικό, ο reviewer αντιπαραθέτει κάποιες μετρήσεις οργάνων. Εκεί λοιπόν εγώ εντυπωσιάστηκα. Μεγάλο φτυάρι ο τύπος. Πως είναι δυνατόν να μεταφράζονται μ' αυτόν το τρόπο τα μετρηθέντα δεδομένα δεν ξέρω. Δεν είμαι ειδικός. Ξέρω όμως από evidence based science, πρακτική που έχει εφαρμογή παντού. Και το τεστ του τυπάκου αυτού μόνο evidence based δεν μου φάνηκε.

ΥΓ
Κι εγώ και ένας κολλητός μου σκεφτόμαστε να αγοράσουμε την amoi, αν όχι την 37άρα, την επερχόμενη 42άρα και βέβαια δεν πτοηθήκαμε από το τέστ του ΧάλιΤεκ, αλλά μάλλον πορωθήκαμε :p

V

VIDEOMIX

Guest
Τελικά θα στείλουμε αυτή την επιστολή, η άδικος ο κόπος;

(κάτω η χούντα των ΜΜΕ) :x

Reaction score
0
Νομίζω ότι όλοι εδώ μέσα ξέρουμε που πάει αυτή η ιστορία.........
Μια τηλεοράση true HD με κατα γενική ομολογία (και δικία σας παραδοχή !) πολύ καλή εικόνα,
πλοιάδα εισόδων/εξόδων και τιμή σχεδόν στο 50-60 % της αμέσως επόμενης ανταγωνιστικής ...........................

Αν το ΗΤ έβαζε καλύτερη βαθμολογία, στην ουσία θα έσπρωχνε το ευρύ κοινό (που ίσως δεν την γνωρίζει) στην αγορά της ...
Λογικά εγώ λέω ότι δεν το κάνει  είτε για να μην χάσει την διαφήμηση από ανταγωνιστικές εταιρίες είτε γιατί περιμένει "κάτι" από την αντιπροσωπεία της ΑΜΟΙ στην Ελλάδα...

Εγώ πάντως επειδή θα αγοράσω LCD HD πολύ σύντομα, σας λέω ότι η ΑΜΟΙ βρίσκεται ακόμα στο top της λίστας μου και σας ζητώ (έσας που την έχετε ήδη..)
να συνεχίσετε να μας λέτε τις εντυπώσεις σας γιατί τελικά εσείς μόνο είστε αυτοί που (χωρίς άλλα κίνητρα) μπορείτε να μας διαφωτίσετε για την πραγματική της αξία.

Κάτι τελευταίο.............μου έχει κάνει εντύπωση παρακολουθώντας όλα τα topics για την ΑΜΟΙ (ιδίως τις περίπου 40 σελίδες όταν έγινε το Power Buy) οτι έκτοτε δεν
έχει ανοίξει ούτε ένα thread με παράπονα-προβλήματα για την συγκεκριμένη αγορά ! Τυχαίο ? Νομίζω (...και ελπίζω....) πως όχι....  

Reaction score
14
Παιδιά καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σας....αλλά μάλλον φταίει το ότι ...δεν ξέρετε να  "διαβάζετε" ένα περιοδικό.   :shock: :shock: :p 8)

Για να σας βοηθήσω λίγο θα σας περιγράψω τον ...επαγγελματικό τρόπο.  :wink:

1) Ανοίγουμε το περιοδικό και μετράμε τις σελίδες με την διαφήμιση.
2) Κατατάσουμε το διαφημιστικό περιεχόμενο ανά "βιομηχανία". (Αυτ/το, λευκές συκευές, κλπ κλπ)
3) Καταγράφουμε ονομαστικά τους διαφημιζομένους. (ανά brand-Εισαγωγέα-κλπ)

Από τα παραπάνω γνωρίζουμε:

1) Τους "φίλους" του περιοδικού.
2) Ποιους πρέπει να πάμε να "χτυπήσουμε".
3) Με ποιόν τρόπο να ..."εκβιάσουμε" τους ...υπολοίπους.

Τι μας μένει;
Μια μικρή συννενόηση (αγκαζέ με τον εκδότη) με την σύνταξη του περιοδικού.   :wink:

Για να μην παιδεύεστε λοιπόν πρωτού ξεκινήσετε την ανάγνωση των άρθρων ενός περιοδικού καλό θα ήταν να φυλλομετράτε
τις διαφημίσεις του. Θα αποκομίσετε πολυ χρήσιμα  συμπεράσματα που θα σας βοηθήσουν να διαβάσετε με "άλλο μάτι" και αέρα  τα άρθρα...τα συγκριτικά...τα τεστς.

Αυτά τα ολίγα.  8)

Reaction score
0
preve said:
Παιδιά καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σας....αλλά μάλλον φταίει το ότι ...δεν ξέρετε να "διαβάζετε" ένα περιοδικό. :shock: :shock: :p 8)

Για να σας βοηθήσω λίγο θα σας περιγράψω τον ...επαγγελματικό τρόπο. :wink:

1) Ανοίγουμε το περιοδικό και μετράμε τις σελίδες με την διαφήμιση.
2) Κατατάσουμε το διαφημιστικό περιεχόμενο ανά "βιομηχανία". (Αυτ/το, λευκές συκευές, κλπ κλπ)
3) Καταγράφουμε ονομαστικά τους διαφημιζομένους. (ανά brand-Εισαγωγέα-κλπ)

Από τα παραπάνω γνωρίζουμε:

1) Τους "φίλους" του περιοδικού.
2) Ποιους πρέπει να πάμε να "χτυπήσουμε".
3) Με ποιόν τρόπο να ..."εκβιάσουμε" τους ...υπολοίπους.

Τι μας μένει;
Μια μικρή συννενόηση (αγκαζέ με τον εκδότη) με την σύνταξη του περιοδικού. :wink:

Για να μην παιδεύεστε λοιπόν πρωτού ξεκινήσετε την ανάγνωση των άρθρων ενός περιοδικού καλό θα ήταν να φυλλομετράτε
τις διαφημίσεις του. Θα αποκομίσετε πολυ χρήσιμα συμπεράσματα που θα σας βοηθήσουν να διαβάσετε με "άλλο μάτι" και αέρα τα άρθρα...τα συγκριτικά...τα τεστς.

Αυτά τα ολίγα. 8)
ΩΩΩΩΩΩΩραιος ο preve!!!!!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
NLS said:
έχω κόψει όλα τα περιοδικό εδώ και καιρό ...για πολλούς λόγους

γιατί;
Επειδή είσαι του χώρου των ηλεκτρονικών υπολογιστών σε ρώτησα γιατί από ότι ξέρω το RAM θεωρείται εντελώς αναξιόπιστο στον χώρο σας... Βέβαια στον δικό σας χώρο η γνώση είναι τεράστια και το κράξιμο πολύ πιο δυνατό (όταν πέφτει...).

Reaction score
14
Παιδιά όπου Λαμπράκης δεν μπορείς να εχεις αξιόπιστα περιοδικά? Δεν ξέρω αλλά δεν είναι σύμπτωση και το RAM και το Hitech να είναι τόσο χοντρά biased και οι κριτικές τους τόσο κατευθυνόμενες?

Ετσι και άκουγα το RAM και αγόραζα ότι λεει θα ήμουν χαμένος. Απο το RAM τα μόνα που έδινα βάση είναι του Νικου Δήμου οι ανακαλύψεις. Με του Δημου τις κριτικές ταυτιζόμουν αρκετά. Αλλά εχω να το αγοράσω 10 μήνες τώρα όπως και θα σταματήσω και το Hitech.

Aπο περιοδικά να λέμε και τα εύσημα και σε μερικά το τελευταίο τευχος του ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ ειναι κορυφαίο. Μιλάει εξω απο τα δόντια για κωδικοποιήσεις και εμουλειτορς, και γενικά για θέματα πυο σε άλλα περιοδικά είναι θέματα ταμπού και don't touch!!!

Μπράβο για μια ακομα φορά στο περιοδικό αυτό γιατί είναι πραγματι αξιο να λέγεται ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ. Σορρυ για το λιγο οφφ-τοπικ αλλά ήθελα να το μοιραστω μαζι σας

Reaction score
0
Χτες πηρα το Hitech (για το SACD ετσι;;)
Σημερα το πρωι διαβασα την περιβοητη κριτικη για την ΑΜΟΙ
Στο τελος κατεληξα σε ενα πραγμα.
Δεν εγινε "DEAL" .

NLS

Reaction score
1
ούτε πρόκειται να γίνει από ότι κατάλαβα

τέσπα, επειδή αυτό το πράγμα το έχω δει ΠΟΛΥ και κραυγαλαία μπροστά μου σε διάφορα προϊόντα, έχω μάθει να το αγνοώ και να το προσπερνάω (ρίχνοντας ΚΑΙ κράξιμο ενίωτε, αλλά για ξεμπούκωμα)

όλα "κυβερνόνται" από την πορτοφόλα

να μην αρχίσω να λέω πράγματα που έχω δει μπροστά μου (από παιδί)

GTX

Reaction score
39
Καλά για το RAM έχω να πω και γω τα χειρότερα! Το μόνο που αξίζει εκεί μέσα οπως ειπώθηκε είναι αυτά που γράφει ο Δήμου αλλά και αυτός είχε αρχίσει να με κουράζει (τόσα χρόνια κομπιουτεράς και ακόμα σε κάθε τεύχος γράφει για το τελευταίο πακέτο που έφαγε πηγαίνοντας να εγκατάστησει κάποιο update :lol:). To Hitech το συμπαθούσα κάπως μιάς και είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για την ενασχόληση μου με το χώρο του Home Cinema κτλ. αφού από το πρώτο τεύχος (το Νο 1 δηλαδή) που είχα πάρει ήμουν κι όλας εθισμένος.

Γενικά ομως η εμπειρία με Ελληνικά και ξένα περιοδικά μου έχει μάθει να τα διαβάζω με πρόθεση να περάσει ευχάριστα η ώρα και όχι για να μάθω αλήθειες. Πάντως δεν είναι μόνο τακτική του Hitech και των Ελληνικών περιοδικών αυτό, φέρτε μου συγκριτικό του What Hi-Fi και πείτε μου μόνο τις μάρκες, θα σας πω το νικητή ή μάλλον σας τον λέω και τώρα :D Πικαπ:project, Ηχεία:Wharfedale, KEF, Mission (ανάλογα το συγκριτικο), AV:Denon, DVDs:Denon, TVs:panasonic, CD-P-Amp:NAD, Cambridge :shock: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
5
dream_GR said:
Παιδιά όπου Λαμπράκης δεν μπορείς να εχεις αξιόπιστα περιοδικά? Δεν ξέρω αλλά δεν είναι σύμπτωση και το RAM και το Hitech να είναι τόσο χοντρά biased και οι κριτικές τους τόσο κατευθυνόμενες?
φιλοι μου, θα ηθελα να σας πω οτι, καλο ειναι να μην κατειγορειτε ονοματα με τοση δυναμη χωρις να εχετε αποδειξεις, γιατι ενα παλικαρακι γνωστος μου εχει δικαστηριο απο δικηγορους του "προεδρου" (να μην πω ονομα... ενας ειναι ο προεδρος στην ελλαδα) γιατι ειπε οτι εφαγε λεφτα απο το κρατος και τα επενδυσε στην ομαδα του...
του ηρθε ενας δικηγορος απο το ολο συρφετο και του ανακοινωσε την μυνηση, για συκοφαντικη δυσφημηση κλπ κλπ, και πρεπει να παει στο δικαστηριο να καταθεσει αποδεικτικα στοιχεια αυτων που εγραψε σε ενα ποδοσφαιρικο φορουμ!!!!...

φυσικα προηγηθηκε ανακριση, ενημερωση του τι θα ακολουθησει αν δε μπορεσει να αποδειξει αυτα που εγραψε κλπ κλπ...

λιγο προσοχη λοιπον... το ιντερνετ δυστυχως δεν ειναι τοσο χυμα και free οπως παλια...

Reaction score
14
eNeRGy said:
φιλοι μου, θα ηθελα να σας πω οτι, καλο ειναι να μην κατειγορειτε ονοματα με τοση δυναμη χωρις να εχετε αποδειξεις, γιατι ενα παλικαρακι γνωστος μου εχει δικαστηριο απο δικηγορους του "προεδρου" (να μην πω ονομα... ενας ειναι ο προεδρος στην ελλαδα) γιατι ειπε οτι εφαγε λεφτα απο το κρατος και τα επενδυσε στην ομαδα του...
του ηρθε ενας δικηγορος απο το ολο συρφετο και του ανακοινωσε την μυνηση, για συκοφαντικη δυσφημηση κλπ κλπ, και πρεπει να παει στο δικαστηριο να καταθεσει αποδεικτικα στοιχεια αυτων που εγραψε σε ενα ποδοσφαιρικο φορουμ!!!!...

φυσικα προηγηθηκε ανακριση, ενημερωση του τι θα ακολουθησει αν δε μπορεσει να αποδειξει αυτα που εγραψε κλπ κλπ...

λιγο προσοχη λοιπον... το ιντερνετ δυστυχως δεν ειναι τοσο χυμα και free οπως παλια...
με 2 ερωτηματικά είμαστε ολοι καλυμμένοι,θανκς! energy άλλαξε το απο το quote σου και εσύ, δεν εχεις αδικο

αλλο ερωτηση αλλο statement (δήλωση)

Reaction score
0
Πάντως αυτή η ιστορία με τις κριτικές των περιοδικών είναι κάτι που μπορεί να μην είναι το τόσο τραγικό. Εξηγούμε.... Όταν θέλω να κάνω μία αγορά, ιδιαίτερα όταν είναι μεγάλης αξίας, ψάχνω το θέμα διεξοδικά. Διαβάζω διάφορα περιοδικά και ψάχνω στο internet έτσι ώστε να έχω μια σφαιρική άποψη επί του θέματος.

Αν κάποιος δεν διασταυρώνει αυτά που διαβάζει, είναι άξιος της μοίρας του. Σε πολλές πτυχές της ζωής μας υπάρχουν οι κακοπροαίρετοι και είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω προσωπικού ωφελους, παραπληροφορούν, επηρεάζουν και οδηγούν τη μάζα σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Όλα αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι του εμπορίου και του marketing.

Παρεπιπτόντως το καινούργιο Τ3, έχει συγκριτικό 32' lcd και αξίζει να διαβάσετε την αξιολόγηση της μικρής Amoi έναντι του ανταγωνισμού, χωρίς να έχει μικρότερη τιμή (όπως η 37') έναντι αυτής, ούτε γνωστό όνομα, αλλά ούτε και κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό (όπως 1080p στη 37'). Συγκρίνει τις Toshiba 32WL66, Sony KDL-32V2000, Samsung LE32R74B, Panasonic TX-32LXD60, Amoi 32AF1E και Sharp Aquos LC 32P70. Βγάζει καλύτερη την Sony, αλλά για την Amoi αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αποτέλεσε την έκπληξη αυτού του τεστ, φλερτάροντας επικύδινα με την κορυφή, παραδίδοντας μαθήματα στο τομέα κόστος προς απόδοση. Την αναφέρει ως ένα από τα best buy της αγοράς, ότι η απόδοση στο απλό τηλεοπτικό σήμα είναι άψογη. Τελειώνει ότι η απόδοση της δεν υπολείπεται της κορυφαίας Sony αλλά χάνει σε εμαφάνιση (υποκειμενικό) και ποιότητα κατασκευής.

Reaction score
14
Γιώργος Ρούβαλης said:
Την αναφέρει ως ένα από τα best buy της αγοράς, ότι η απόδοση στο απλό τηλεοπτικό σήμα είναι άψογη. Τελειώνει ότι η απόδοση της δεν υπολείπεται της κορυφαίας Sony αλλά χάνει σε εμαφάνιση (υποκειμενικό) και ποιότητα κατασκευής
Θα συμφωνήσω με το Τ3, οτι στην εμφάνιση είναι ενα "μικρό κλικάκι" κάτω απο αλλες, χωρίς αυτό να την υποβαθμίζει στα ματια μου καθολου.

Reaction score
73
Μα καλα βρε παιδια, τι περιμενετε απο τα περιοδικα του συγκροτηματος Λαμπρακη, αξιοπιστια? Αφου ολα ειναι στημενα στα συγκριτικα, οταν η Sony τους αφηνει 2 οθονες "δωρο" για reference, ποιον περιμενετε να βγαζουν πρωτο? Απορω με οσους δινουν 8+ Ευρω το μηνα για να συντηρουν αυτη την κατασταση, το μονο "αξιοπιστο" μεσο πληροφορησης ειναι το Internet και φυσικα μετα απο αρκετο ψαξιμο, ιδιαιτερα σε forums.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.030
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic