- Reaction score
- 1.233
Καλώς ήρθες λοιπόν επίσημα στο HA
τι εννοείς; πως θα συνδεθεί στο wifi και πως θα ξεβρακώσει τα υπόλοιπα;Το wifi που έχω είναι μέσω acces point της ubiquiti.
Για να μπορέσεις να μπεις στο controler πρέπει να έχεις και την εφαρμογή και κωδικούς πρόσβασης. Δεν είναι όπως το ρουτερ του παρόχου που απλώς πρέπει να ξέρεις την ip και κωδικό. Οπότε θεωρούσα ασφαλέστερη λύση αυτή της ubiquiti. Νομίζω έκανα λάθος.
Υπάρχει εφαρμογή η οποία αν είσαι σενδεδεμένος στο wifi ξεβρακώνει κυριολεκτικά τι υπάρχει στο δίκτυο. Τι λύση υπάρχει για αυτό;;;
αναλόγως router μπορείς να ορίσεις λεπτομερείς κανόνες που θα επιτρέπουν ή απαγορεύουν επικοινωνία μέσω vlans μέχρι και σε επίπεδο κάθε μίας συσκευής χωριστάΒασική προυπόθεση όπως έχω γράψει είναι να έχεις συνδεθεί στο wifi. Μετά αναλαμβάνει η εφαρμογή και σκανάρει ότι υπάρχει στο δίκτυο. Φτιάχνοντας vlans όμως περιορίζει και εμένα να μη μπορώ να διαχειριστώ το δίκτυο μου απο το wifi σωστά;
Δεν χρειάζεται κάποια επιπλέον ρύθμιση. Αυτός είναι ο ρόλος του out of the box, να απομονώνει τους επισκέπτες και να τους δίνει πρόσβαση μόνο στο Internet, όχι στο δίκτυό σου.Μπορώ να κάνω και κάποια επιπλέον ρύθμιση για το guest wifi;
Οι συσκευές που είναι στο ίδιο υποδίκτυο έχουν και το ίδιο broadcast domain - μιλάνε όλες στο ίδιο "δωμάτιο", άρα και ακούνε η μία την άλλη. Εάν θέλεις να το αποφύγεις, μία λύση που ήδη ειπώθηκε είναι τα διακριτά υποδίκτυα. Πάντως ότι δύο συσκευές βρίσκονται στο ίδιο υποδίκτυο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μπορεί η μία να υποκλέψει δεδομένα της άλλης, ή ακόμα χειρότερα να την παραβιάσει.Βασική προυπόθεση όπως έχω γράψει είναι να έχεις συνδεθεί στο wifi. Μετά αναλαμβάνει η εφαρμογή και σκανάρει ότι υπάρχει στο δίκτυο. Φτιάχνοντας vlans όμως περιορίζει και εμένα να μη μπορώ να διαχειριστώ το δίκτυο μου απο το wifi σωστά;
Νομίζω είναι η COL-SK05ZBE.Ποια coolseer πρίζα έχεις;
Χρησιμοποιείς ένα πριζάκι απο αυτά που πήρες, κάπου σχετικά κοντά και λύθηκε το θέμα της εμβέλειας. Το ίδιο θέμα είχα και εγώ με αισθητήρας φωτός που έχω στο μπαλκόνι. Γι αυτό πήρα τα πριζάκια
όλο μου το σπίτι το έχω στήσει πάνω σε zigbee όπως φάινεται και στη φώτο. 87 συσκευές και έχω αλλές 20-30 ακόμη να βάλω. τα περισσότερα ειναι από Ali tuya μετά sonoff και μερικά aqara.Zigbee rant:
Παρέλαβα προχθές 2 τέτοια.
Το ένα από τα δύο δεν έχω καταφέρει να το χρησιμοποιήσω γιατί δεν μπαίνει σε pairing mode. Το άλλο δούλεψε αλλά δείχνει 1 βαθμό μεγαλύτερη θερμοκρασία (από άλλο θερμόμετρο που το εμπιστεύομαι περισσότερο) και υγρασία κουκουρούκου. Έχει 20% (τώρα με τη ζέστη) και λέει 40.
Πήρα επίσης ένα τέτοιο.
Τα presses χαζοδουλεύουν (δεν πιάνει πάντα) αλλά το rotary (που ήταν το πιο σημαντικό) όχι. Στέλνει ό,τι ναι, το γυρνάς αριστερά, στέλνει δεξιά και τούμπαλιν (όχι σταθερά όμως, ό,τι να'ναι κάθε φορά).
Πήρα και μερικές τέτοιες.
Δουλεύουν, αν και μόλις ανοίγει κάνει ένα σαν "διπλό" άνοιγμα. Το έχω βάλει σε μια λάμπα LED και όταν ανοίγει ανάβει για μισό δευτερόλεπτο σε χαμηλότερη ένταση και μετά ανάβει κανονικά. Θα την κάψει έτσι.
Εσείς έχετε καλύτερα ποσοστά επιτυχίας με zigbee συσκευές; Έχετε να προτείνετε κάτι σε θερμόμετρο που να είναι κάπως αξιόπιστο (και να δουλεύει με HA προφανώς);