Home automation / Έξυπνο σπίτι

Reaction score
51
Καλησπέρα.
Σκέφτομαι να αποκτήσω ένα zigbee radio ώστε να μπορέσει το ha green που έχω να δει κάποιες συσκευές που δε μπορεί να δει (τα gateways που βλέπει (aqara & xiaomi) δεν έχω καταφέρει ακόμη να τα διαμορφώσω ...).
Στην περίπτωση του radio, επιλέγω το sky connect;
Τί γίνεται στην περίπτωση που το ha green είναι σε αρκετή απόσταση από τις συσκευές zigbee; Το έχω μαζί με το router μου στον 1ο όροφο. Υπάρχει περίπτωση να μη μπορεί να δει τις συσκευές του ισογείου;

minas

Πισιά
Reaction score
4.040
Καλησπέρα.
Σκέφτομαι να αποκτήσω ένα zigbee radio ώστε να μπορέσει το ha green που έχω να δει κάποιες συσκευές που δε μπορεί να δει (τα gateways που βλέπει (aqara & xiaomi) δεν έχω καταφέρει ακόμη να τα διαμορφώσω ...).
Στην περίπτωση του radio, επιλέγω το sky connect;
Τί γίνεται στην περίπτωση που το ha green είναι σε αρκετή απόσταση από τις συσκευές zigbee; Το έχω μαζί με το router μου στον 1ο όροφο. Υπάρχει περίπτωση να μη μπορεί να δει τις συσκευές του ισογείου;
Το Connect ZBT-1 (Sky Connect) είναι μία καλή και ασφαλής επιλογή, αλλά όχι η μοναδική.
Υπάρχουν πολλές συσκευές συμβατές με Home Assistant που μπορούν να λειτουργήσουν ως coordinator ή και routers.
Για αυτές που συνδέονται με USB όπως το ZBT-1, υπάρχει ένα μικρό θέμα με την θέση του Home Assistant, γιατί η αρχική κάλυψη ξεκινάει από εκεί που το έχεις τοποθετημένο. Το καλό με το ZigBee είναι ότι μπορείς να επεκτείνεις την εμβέλεια κάλυψης με συσκευές που λειτουργούν ως ZigBee routers, όπως λάμπες, πρίζες, κλπ.
Εναλλακτικά, μπορείς να διαλέξεις κάποιο ZigBee coordinator που δεν συνδέεται με USB, αλλά με ethernet ή WiFi, οπότε μπορείς να τον τοποθετήσεις εξαρχής σε πιο βολικό σημείο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.464
Members
38.325
Νεότερο μέλος
τασοςD